ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
16 Mart 2011 Çarşamba - 06:51

Gıda ve turizm’de istihdam sezonu

Kariyer.net Şubat istihdam endeksine göre Gıda ve Turizm sektörlerindeki iş fırsatlarındaki artış dikkat çekiyor. Sadece Şubat ayı içinde Gıda sektöründen 537, Turizm’den 651 yeni iş ilanı geldi. Tüm sektörlerden gelen toplam yeni iş ilanı sayısı ise 11.396 olarak gerçekleşti.

Gıda ve turizm’de istihdam sezonu

ERZURUM gazetesi
Kariyer.net Şubat istihdam endeksine göre Gıda ve Turizm sektörlerindeki iş fırsatlarındaki artış dikkat çekiyor. Sadece Şubat ayı içinde Gıda sektöründen 537, Turizm’den 651 yeni iş ilanı geldi. Tüm sektörlerden gelen toplam yeni iş ilanı sayısı ise 11.396 olarak gerçekleşti.
Kariyer.net İstihdam Endeksi’ne göre 2011’in başında hızlı bir artış sergileyen yeni iş fırsatları, Şubat ayında da bir önceki aya göre yaklaşık aynı seviyede gerçekleşti. Ocak ayında her gün ortalama 561 iş ilanı yayınlanırken Şubat’ta bu rakam yüzde 2 artışla 570 olarak gerçekleşti. Genel toplama baktığımızda ise 11.396 yeni iş ilanı yayınlanan Şubat ayı, Ocak ayına göre iş günü sayısının azlığına bağlı olarak yüzde 3’lük düşüş, Şubat 2010’a göre yüzde 45 artış, Şubat 2009’a göre yüzde 134 artış sergiliyor.
TURİZMDE ELEMAN AÇIĞI
Turizmde başta resepsiyonist, garson ve aşçı olmak üzere 4000 eleman aranıyor
Ülkemizde yaz sezonunda en yoğun dönemini yaşayan turizm sektörü, yaz için personel istihdamı süreçlerine Ocak ve Şubat aylarından itibaren başlıyor. Mart ayını da içine alan istihdam sezonu bu yıl hem daha erken, hem de daha fazla iş fırsatıyla start aldı. Ocak’ta 690, Şubat’ta 651 yeni iş ilanı gelen sektörde son iki ayda tahmini olarak 4000 personel ihtiyacı ortaya çıktı.
KARİYER NET ARAŞTIRMASI
Konuya ilişin bir açıklama yapan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, “Bu yıl turizmde en büyük istihdam potansiyelinin, sektöre özel uzmanlıklarda yoğunlaştığı görülüyor. Bu talep, hemen her sektörde üst sıralarda yer alan satış, muhasebe, sekreterlik gibi pozisyonları listede gerilere itmiş bulunuyor” dedi.
Turizmde en çok arananlar listesinde ilk üç pozisyon resepsiyonist, garson ve aşçılardan oluşuyor. Liste, rezervasyon elemanı, barmen/ barmaid, kat hizmetleri görevlisi, bellboy, misafir ilişkileri elemanı, operasyon elemanı ve kat şefi pozisyonlarıyla devam ediyor.
Turizmde en çok ilan gelen şehirlere bakıldığında en çok personel ihtiyacının Antalya’da yoğunlaştığı görülüyor. Antalya’yı İstanbul, Muğla, İzmir, Ankara, Van, Bursa ve Aydın takip ediyor.
GIDADA REKOR
Marketler ve restoranlarda çalışmak üzere yaklaşık 3000 eleman aranıyor
Gıdanın son aylarda yükselen grafiği, 537 yeni iş ilanıyla Şubat’ta bir rekora dönüştü. Bir önceki yıla göre yüzde 59, bir önceki aya göre ise yüzde 14 artış kaydeden sektör, tarihinde en yüksek iş ilanı sayısına ulaştı. Ocak’ta da 473 yeni iş ilanı yayınlanan gıda sektöründe son iki ayda tahmini olarak 3000 personel ihtiyacı ortaya çıkmış bulunuyor.
Yusuf Azoz, gıda sektörünün perakendecilikle ve restoran işletmeciliği yanıyla turizmle de kesişen bir sektör olduğuna dikkat çekerek, “Gıda sektöründe istihdamın perakende alanında yoğunlaştığını görüyoruz. Gıda marketlerinde satış temsilcisi, satış yöneticisi, plasiyer ve merchandiser gibi pozisyonlar büyük bir istihdam hacmi yaratıyor. Gıda mühendisi pozisyonu ise işletmeciliği vurgulayan muhasebe elemanı pozisyonundan sonra üçüncü sırada yer alıyor. Garson, servis elemanı ve restoran yöneticisi pozisyonları da Gıda sektörünün Turizm sektörüyle kesişim noktasında yoğun iş fırsatları sağlıyor” dedi.
Merchandiser pozisyonundaki yoğunluk da dikkat edilmesi gereken bir nokta. Mağazaları özel yazılımlarla izleyip vitrin tasarımından hangi ürünün nerede satılacağına kadar stratejik kararları veren mercahdiser’lar, son iki yıldır sektörün en gözde çalışanları arasında yerini alıyor. Genellikle mühendislik veya işletme bölümü mezunları arasından tercih edilen merchandiser’ların önümüzdeki dönemde sayısı ve öneminin artması bekleniyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasak sağlık getirdi
Sigara yasağının ardından sigara içme miktarı geçen yıl yüzde 13 düşüş ...
3 partiye 218 milyon TL seçim yardımı
AK Parti 124,3 milyon lira, CHP 55.7 milyon lira, MHP de 38 milyon lira ...
TÜİK’ten düşündürücü tespit
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, halkın yüzde 46,2'si ...
 
İnternet engelli yaşamını kolaylaştırdı
Bedensel engellilerin, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte ...
Teknokadın Projesi’nde Erzurum örnek olacak
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların bilgisayar kullanımında ...
Kitap yayımında rekor
Türkiye'de geçen yıl 34 bin 857 kitap basıldı, yayımlanan kitap sayısı ...
 
Bem-Birsen Başörtüsü Sorunu’na dikkat çekti
BEM-BİR-SEN Erzurum Şube Başkanı Elimdar Aydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
444'lü numaralar artık ücretli
Tüketiciler Birliği '444'lü numaralara karşı vatandaşı uyardı.
Erzurum 6'ıncı oldu
Turknet'in ADSL Taşıma Hizmetinden son üç ayda en yoğun biçimde yararlanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva