ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
11 Mart 2011 Cuma - 07:54

Teknokadın Projesi’nde Erzurum örnek olacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların bilgisayar kullanımında erkeklerden çok geride olduğunu belirterek, "Kadınların hayatın ritmine ayak uydurması için bilgisayar ve teknolojiyle en hızlı şekilde tanışması gerekiyor" dedi.

Teknokadın Projesi’nde Erzurum örnek olacak

ERZURUM gazetesi
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların bilgisayar kullanımında erkeklerden çok geride olduğunu belirterek, "Kadınların hayatın ritmine ayak uydurması için bilgisayar ve teknolojiyle en hızlı şekilde tanışması gerekiyor" dedi.
KADINLARA EĞİTİM ÖNCELİĞİ
Bakan Çubukçu, "TeknoKadın Projesi"nin Conrad Otel'de yapılan tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya Çubukçu'nun yanı sıra Türkiye Fitüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz ve çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çubukçu, bilgi toplumunda yer alacak eğitimden ve bilgi teknolojisinden yoksun kadınların daha düşük statüde, daha düşük ücrette ve sosyal güvenceden mahrum işlerde çalıştıklarını söyledi. Kadınlara vasıf kazandıracak, örgün eğitimin yanı sıra bilgi ve beceriye yönelik çalışmalara da ağırlık verdiklerinin altını çizen Çubukçu, "Ülkemizde yapılan araştırmalarda kadınların bilgisayar kullanımında erkeklerden çok geride olduğu belirlendi. Erkeklerde internet kullanma oranı yüzde 82. Kadınların ise üçte biri internet kullanıyor. Annelerin ise bilgisayar kullanma oranı yüzde 18. Kadınların hayatın ritmine ayak uydurması için bilgisayar ve teknolojiyle en hızlı şekilde tanışması gerekir. Bu yüzden 2009 yılının ilk aylarında ilk adımlarını attığımız TeknoKadın Projesi, yaklaşık 2 yıl süren hazırlık çalışmaları ve pilot illerdeki uygulamalarla hayata geçti. Bu proje, kadınları bilgisayar okur-yazarı yapmak, iletişim ve paylaşımla birlikte bilgisayar becerilerini artırmayı amaçlamaktadır. Daha sonra bu becerilerle birlikte girişimcilikleri artacaktır" diye konuştu.
İLK UYGULAMA ERZURUM’DA YAPILMIŞTI
Ankara, İstanbul ve Erzurum'da gerçekleştirilen ilk uygulamaların kadınların hem bilgileri hem de özgüvenlerinin arttığını gösterdiğini anlatan Çubukçu, annelerin bilgisayarı öğrendiğinde, artık çocuklarının internette ne yaptığını daha iyi görüp, denetleyeceklerini vurguladı. Bakan Nimet Çubukçu, "Bilgisayar kullanmayı bilmeyen anne ile çocuğun arasındaki nesil farkı üç nesildir. Bir şekilde anneler bilgisayarı ortadan kaldırmayı tercih ediyorlar, bu çok yanlış bir şey. Bilgisayardan daha fazla
yararlanmaya başlayan kadınlar ekonomiye da daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu proje ilk önce 7 bölgede 21 ilde başlayacak ve daha sonra 81 ile yayılacak. Hayalleri olan kadınların sermaye ve bilgiyle buluşmaları, dünya genelinde kadın girişimcilerle iletişime girip ortaklık gerçekleştirmeleri inanın hayal değil. Her şey aslında bir tıklama mesafesinde" dedi.
Bakan Çubukçu, konuşmasının ardından "TeknoKadın Projesi" kapsamında şu ana kadar gerçekleştirilen eğitimlere katılan kadınlara sertifikalarını verdi. Basın mensupları törenin sonunda Bakan Çubukçu'ya, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın twitter'ına yazdığı, "Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu ek öğretmen al konusunu Bakanlar Kurulu'na getirdiğinde destek vereceğim" sözlerini hatırlatarak, bu konuda ne düşündüğünü sordu. Çubukçu ise, "Bana sormayın, Egemen Bey'e sorun" diyerek soruyu
yanıtsız bıraktı.
TEKNOKADIN PROJESİ
Proje kapsamında ilk etapta Türkiye genelinde 7 bölgede 21 ilde her yaştan ve her meslekten kadına bilgisayar ve internet kullanma eğitimleri verilecek. İllerdeki Halk Eğitim Merkezleri'nde uygulamalı olarak TeknoKadın eğitimleri gerçekleştirilecek. Kadınlarda okur-yazar olmak dışında herhangi bir ön koşul aranmayacak ve eğitimlerin her bir aşaması bir hafta sürecek. Bu eğitimler daha sonra 81 ile yayılacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitap yayımında rekor
Türkiye'de geçen yıl 34 bin 857 kitap basıldı, yayımlanan kitap sayısı ...
Bem-Birsen Başörtüsü Sorunu’na dikkat çekti
BEM-BİR-SEN Erzurum Şube Başkanı Elimdar Aydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
444'lü numaralar artık ücretli
Tüketiciler Birliği '444'lü numaralara karşı vatandaşı uyardı.
 
Erzurum 6'ıncı oldu
Turknet'in ADSL Taşıma Hizmetinden son üç ayda en yoğun biçimde yararlanan ...
Anadolu Ekonomisine Kadın Katkısı
Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net, 8 Mart Dünya ...
İki Arap Gazetecinin Anlatımıyla: Mustafa Kemal Paşa
Oğuzhan Saygılı [*] Türk İstiklal Savaşı’nın akıbeti sadece ülkemiz insanları ...
 
Tecdit mi, Teceddüt mü?
Prof. Dr. H. Kâmil Yılmaz/Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı/ Her gün dünya ...
Türk Sporuna yeni vizyon
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından sosyal alanlarda olduğu gibi ...
Universiade 2011 Şubat’a damga vurdu
Medya Takip Merkezi'nin (MTM) yaptığı "Ayın Spor Gündemi" araştırmasına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva