ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>TÜRKİYE
2 Haziran 2015 Salı - 01:29

“Gençlere zerdüştlük dersi veriyorlar”

Erdoğan, konuşmasında, paralel yapıyı eleştirerek “Pensilvanya ile Kandil’in ülkenin hayrına bir araya gelmesi mümkün mü" diye sordu.

“Gençlere zerdüştlük dersi veriyorlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet ettiklerini belirterek, “Gel bütün tuvaletleri gez, eğer bir altın kaplama bulsan ben Cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim. Eğer bulmasan şu Cumhuriyet Halk Partisi'nin başına bela olmaktan çekilecek misin?” dedi.

Erdoğan, konuşmasında, paralel yapıyı eleştirerek “Pensilvanya ile Kandil’in ülkenin hayrına bir araya gelmesi mümkün mü" diye sordu.

Iğdır’a, hava yoluyla gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Erdoğan, bölücü örgüt güdümü parti ile milliyetçi olduğu iddiasındaki partiyi aynı çatı altında toplayan aklın Iğdırlılara hayrı olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Ana muhalefet partisinin kendisini bırakıp eş başkanlık partisi için oy istediği bir ortamda hayır çıkması mümkün mü? Bakın diyor ki Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin klozetleri altın kaplıymış. Dün akşam TRT’deydim, orada hodri meydan dedim. Kendisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet ettim. Bu sabah genel sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine hemen bir bildirimde bulundum ve Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez, eğer bir altın kaplama bulsan ben Cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim, eğer bulamasan şu Cumhuriyet Halk Partisi başına bela olmaktan çekilecek misin? Zerre kadar kişilik varsa, haysiyeti varsa bu yazılı davetime iştirak eder, orayı gezer görür. Aksi takdirde söyleyeceğim başka şeyler var; şimdi onlara girmiyorum. Bunların kılavuzu karga. Bir siyasetçi, bir partinin genel başkanı bu tür yalan yanlış şeyler söyler mi? Geldiğimizden beri bardak çanak pulu arıyorsun, biz geldiğimizde ne bardak aldık ne de çanak. Geldiğimizde ne varsa onlarla çalışıyoruz. Bunlardaki mantık çamur at izi kalır. Mantık bu, hepsi aynı.”

“PENSİLVANYA İLE KANDİL ÜLKENİN HAYRINA BİR ARAYA GELMEZ

Erdoğan, konuşmasında paralel yapıyı eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pensilvanya ile Kandil’in ülkenin hayrına bir araya gelmesi mümkün mü? Bakın şimdi bir araya geldiler. Niye, çünkü 99’da bunların hoca efendisi var ya, kaçtı gitti bu ülkeden. Amerika’ya kaçtı. Ya sen hoca efendi değil misin? Mekke, Medine’ye gitsene, oraya niye gidiyorsun. Orada ne işin var? Şimdi küçük imamlar buradan başladı, onlarda kaçıyorlar. Niye? Dedik ya inlerine gireceğiz. Evet, şu anda inlerine girdik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Hukuk içerisinde ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Iğdır bu oyuna gelir mi? Hayır, o zaman 7 Haziran bir milattır, bunu unutmayın.”

“BUNLAR KANDAN BESLENİYOR”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“6-8 Ekim olaylarında halkı sokağa döken, 50 kişinin ölümüne yol açan eş başkanı, türkü bar sanatçı havasında pazarlamak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bir eline saz veriyorlar bir eline mikrofon; bunları da artık görmeye başladık. Böylece taraf olmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar Kürt halkının tarihi, kültürü, inancı için ağzından tek laf çıkmayanların barajı geçmeleri için İstanbul’daki elitler seferber olmuş. Aydın maydın geçinen karanlıklar var. Bunlar ne aydını ya, bu ülkede 50 kişinin ölümüne neden olan insana aydın denilebilir mi? Üçüncü kattan Yasin’i atıp, bıçaklamak sureti ile üzerinden araba ile geçip onu şehit edenlere bu ülkede bu tür aydın geçinenlerin destek vermelerine ne diyeceksiniz? Karanlık bunlar, kandan besleniyorlar kandan, yaptıkları bu! Arkalarında terör örgütleri olmasa bu kadar oy almaları mümkün değil”

“AHLAKİ OLMAYAN YÖNTEMLE BİR YERE VARAMAZSINIZ”

Protesto edilmesine de değinen Erdoğan, “Şimdi geliyorum burada bir grup, bir şey diyeceğim edebim müsaade etmiyor. Sırtlarını dönüp zafer işareti yapıyor. Siz de zerre kadar haysiyet varsa, kabiliyet varsa, nezaket varsa; siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Bu tür ahlaki olmayan yöntemle bir yere varamazsınız" dedi. 40 yıldır siyaset yaptığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Bu süre içerisinde aldığım ahlaki, dini terbiyem hiçbir zaman böyle bir yönteme tevessül etmemiştir. İşte ne diyor, ‘Taksim bizim Kabe’miz’ Benim dindar Kürt kardeşim ‘Taksim benim Kabem'dir’ der mi? Hayır. Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partililer ‘Kabe Arab’ın olsun, bize Çankaya yeter’ diyordu. Birbirlerinden farkı yok, görüyorsunuz al birini vur birine. Ama bizim Kabe’miz Mekke’de orada. Burada dindar Kürt halkıma sesleniyorum, bunlar dağa kaçırdıkları gençlere zerdüştlük dersi veriyor. Dağdakilerin İslam ile alakaları yok. Benim Kürt kardeşlerimin bunu bilmesi lazım.”

 
Vançelik’ten sert tepki
 
Alkışlar TRT Çocuk Korusu için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Dadaş, sana gurban dadaş’
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında, "Dadaş, sana gurban dadaş" ...
Cumhurbaşkanı İletişimcilerin coşkusunu paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Kartal Anıtı önünde mezuniyet ...
Davutoğlu, ‘Kudüs İslamındır’
Davutoğlu, ‘Birisi diyor ki bakın nasıl paslaşma “Kudüs Yahudilerin kutsal ...
 
‘Biz notere değil millete gidiyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir ...
‘Analar, çocuklarınızın hesabını sorun’
Güllüce, 28 Şubat sürecini yapanların bu sürecin bin yıl süreceğini söylediklerini ...
‘Biz yola çıkmışız, bizi durdurabilirler mi?’
Davutoğlu, “Birileri de diyor ki Türkiye’ye bu kadar güç fazla. Türkiye’nin ...
 
'Yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak belli'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizim yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak ...
‘Allah muhabbetimizi daim eylesin’
Erdoğan, ‘Allah’ın huzurunda eğilmekten başka hiçbir makamın huzurunda ...
Erzurum Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran’da Erzurum’u teşrif edecek
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva