ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>TÜRKİYE
1 Haziran 2015 Pazartesi - 01:09

‘Biz notere değil millete gidiyoruz’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete" dedi.

‘Biz notere değil millete gidiyoruz’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde, bugün kamudaki işçilerle ilgili önemli bir protokolü imzaladıklarını söyledi.

KAMU İŞÇİLERİNE MÜJDE

Protokolle kamudaki işçilere önümüzdeki yıl, yüzde 6 artı yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 11,3 artış öngören ücret düzenlemesi yaptıklarını bildiren Başbakan Davutoğlu, "Yılda da 500 Türk Lirası ek denge ödeneği ile işte biz, işçimize böyle sahip çıkarız. Memurumuza bir derece verdik, böyle sahip çıkarız" dedi. İktidara geldiklerinde, en düşük işçi emeklisi maaşının 257 lira olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şimdi ise bu rakamı tam dört kat artırarak bin 70 lira yaptıklarını söyledi.

2003 ÖNCESİ

İktidara geldiklerinde Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşının 66 lira, şu anda ise 816 lira olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Bütün emeklilerimize yüz lira seyyanen zam yaptık, Temmuz'da devreye giriyor. Emekli kardeşlerim, 12 yılda sizin için neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Daha fazla ne yapmak gerekiyorsa, ekonomik şartlarımızla birlikte seçim sonrasında ve önümüzdeki aylarda yapacağız. Ama Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman iktidara gelemeyeceğini düşünerek yaptığı bir takım palavralara kulak asmayın. Kendine güvenecek olsa notere gider mi? Biz notere gitmiyoruz, biz millete gidiyoruz, millete. Biz söz verdik mi bu söz kağıtta kalmaz, bu söz anında hayata geçer. İşte taksi esnafımıza ÖTV'de özel indirim getirdik. Birçok alanda esnafımıza, çiftçimize, işçimize gereğini yaptık. Aziz kadınlarımız, bacılarımız, ülkemizin daha da bereketlenmesi için annelere doğum hediyesi vermeye başladık. Geçen hafta Sakarya'da ve Çanakkale'de verdik. İlk doğuma 300 lira, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa 600 lira, annelik, doğum hediyesi devletten. Size elini uzatan kudretli devleti kim kurdu? İşçiye emekliye kim sahip çıktı? Onlar konuşur, AK Parti yapar."

"THY UÇUŞLARI YÜZDE 30 İNDİRİMLİ"

 İlk oyunu kullanacak gençlerin oylarının mübarek olmasını dileyen Davutoğlu, bu gençlerin AK Parti döneminde yetiştiğini ve eski günleri bilmeyeceklerini hatırlattı.Gençlerden eski günlerin nasıl olduğunu aile büyüklerine sormalarını isteyen Başbakan Davutoğlu, iktidara geldiklerinde gençlerin öğrenim bursunun 45 lira olduğunu anımsattı. Şimdi, lisans öğrencisine 330, yüksek lisans öğrencisine 660, doktora öğrencisine de 990 lira verdiklerini bildiren Davutoğlu, "Gençlerimize sahip çıkmak bu. 199 gençlik merkezi açtık. Bin 750 spor salonu açtık. Ayrıca gençlerimize geçen hafta özel de bir hediye sunduk, artık yurtdışına çıkan gençler 12 ile 25 yaş arasında ise THY uçuşları yüzde 30 indirimli. Yeter ki gençlerimiz iyi yetişsin, yeter ki geleceğe parlak bir şekilde ufukla baksın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "200 liranın altında yaşayan 17 milyon insan var" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Onlarca kez 'yalan söylüyorsun' dedim, aynı yalanı tekrar ediyor. Allah aşkına 200 liranın altında 17 milyon insan yaşasa, Türkiye'de kişi başına düşen gelir 25 bin Türk lirası olur mu, 10 bin 400 dolar?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı: "Yalanlarını bir daha hatırlatayım ona belki cevap verir. Bir; Türkiye'de 200 liranın altında yaşayan 17 milyon kişi yok. Hiç yok hatta. Günde 1 dolarla yaşayanlar biz geldiğimizde yüzde 1 civarındaydı, bitirdik. 2 doların altında yaşayanlar yüzde 3-5'ti bitirdik. Günde 3 doların altında yaşayanları yüzde 30'dan yüzde 2'ye indirdik, onu da tasfiye ediyoruz. İspat etsin, biz engelli kardeşimize bile 417 lira veriyoruz. Nereden çıkıyor, 17 milyon. Yalan iki; 'bin liranın altında 8 milyon emekli var.' Çalışma Bakanlığına, sendikalara girsin internet sayfasında bile görür. Söz konusu değil, 'ispat et, ben bu işi bırakırım' dedim, ses yok. Her yeri yalan, böyle birine güvenilir mi? Meydan okudum dedim ki 'biz eğer birinci parti olamazsak, ben bu görevi asil bir arkadaşıma veririm, hiç çekinmeden.' Arkama da dönüp bakmam, ama 'siz verir misiniz seçimi kaybederseniz?' Ses yok. Birisi diyor ki; 'yüzde 25'ler bana yeter', Kılıçdaroğlu. Bahçeli diyor 'yüzde 15'ten aşağı inmezsem, yerimi bırakmam.' HDP Eş Başkanı zaten şaşkın, 'barajı geçmezsem', onu da 'ben sorumlu olursam.' Millete güvenmiyorlar. Millete güvenseler, hiç tereddüt etmeden bizim gibi söylerler."

BAHÇELİ 12 SEÇİM KAYBETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 12 seçim kaybettiğini anımsatan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ise 4-5 seçim kaybettiğini belirtti.Davutoğlu, "Bir seçimi de nasıl kaybetti? Kendi İstanbul'da adaydı, oy vereceği sandığı bulamadı zavallı. Kağıthane'ye, 'Kağıttepe' dedi. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak. Böyle birine başbakanlık verilir mi?" ifadesini kullandı.

"Biz ne söylediysek, sadece doğruyu, sadece hakkı söyleriz. Sadece ve sadece millete verdiğimiz sözün gereğini söyleriz" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, alandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine yapılan sloganlar üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan bir selam. 'Muhtar bile olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, halkın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı oldu" dedi.

 Davutoğlu, şunları söyledi: "12 yıl içinde ne tür badirelerden geçtik ama bizi durdurabildiler mi? Bu üç parti, arkasındaki paralel çete, onun arkasındaki DHKPC, Kandil ve uluslararası çeteler, Türkiye'nin yükselişini durdurabilirler mi? İşte hem insan onuruna, hem kudretli ve şefkatli bir geleceğe yürüyen AK Parti'yi durdurabilirler mi? Biz Ankara Meydanı'nda ne konuşuyorsak, yarın da Diyarbakır'dayız orada da aynı şeyi konuşuruz. Çanakkale'de aynı şeyi, Tekirdağ'da aynı şeyi konuşuruz. Milletle gönül dilinde konuşan kim? Bütün bu hizmetlerle, kendi vatandaşına şefkatle yaklaşan, dünyada her yerde al bayrağı dalgalandıran AK Parti kadroları, 2023'e yürüyor. "

18 bin kilometre duble yol yaptıklarını şimdi ise bu duble yollardan otoyollara geçtiklerini aktaran Davutoğlu, kara trenlerin ise artık tarihe karıştığını, sadece türkülerde kaldığını vurguladı.

"Türkülerde kara tren, istikbalde hızlı tren" açıklamasında bulanan Davutoğlu, ülkedeki havalimanı sayısını ise 26'dan 55'e çıkardıklarını kaydetti.

Davutoğlu, "Yüksekova'ya havalimanı yapılacağına kim inanırdı? Biz inandık ve yaptık. Bu HDP'liler, terör örgütü engellemeye çalıştılar ancak engelleyemediler" diye konuştu. Ankara'nın eskiden siyasi başkent olduğunu ancak ekonomik aktivitede payı bulunmadığını ifade eden Davutoğlu, ulaşımda da yetersiz kaldığını, kendilerinin Ankara'yı yükselen Türkiye'nin ebedi siyasi başkenti, ulaştırmanın da ekonominin de merkez şehri yaptıklarını bildirdi.

İstanbul'dan Ankara'ya gelen otoyolun, Niğde'ye kadar tamamlanıp Akdeniz'e ineceğini belirten Davutoğlu, İstanbul'dan Ankara'ya gelen hızlı trenin de Sivas'a, Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a, Tiflis'e, Bakü'ye, Semerkant'a kadar gideceğini anlattı.Aynı şekilde İzmir-Ankara otoyolunun yapıldığını anımsatan Davutoğlu, bu otoyolun da İzmir'i Ankara üzerinden her bir hatta bağlanacağını kaydetti.

"BUNDAN DAHA BÜYÜK GURUR TABLOSU OLUR MU?"

İzmir-Ankara hızlı tren hattını yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, "Gerçekten iftihar ettiğimiz bir tablodur, İstanbul-Eskişehir-Ankara-Konya hattı yapıldı. Bakın güzelliğe, Türkiye'nin Anadolu'daki ilk başkenti, Selçuklu başkenti Konya, Osmanlı başkenti İstanbul, Cumhuriyetin başkenti Ankara'yla birleşti. Bundan daha büyük bir gurur tablosu olur mu?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Eskişehir-Bursa arasındaki hızlı tren hattının yapıldığını da vurgulayarak, "Nasıl İstiklal Orduları Ankara'yı merkez kılıp İzmir'e doğru yürüdülerse bundan sonra ekonomik faaliyet olarak yürüyen her tır Ankara'dan İstanbul'a otoyolun üzerinden gidecek, her kervan demiryolu halinde hızlı trenle gidecek. Bu anlamda Ankara'yı İzmir'e sadece istiklalle değil istikballe bağlıyoruz" dedi.

Samsun, Çorum, Amasya'dan Yerköy'e gelen hattın bir taraftan Ankara ile de irtibatlandığını, bir taraftan da Akdeniz'e kadar indiğini anlatan Davutoğlu, Ankara'dan Konya'ya giden hattın Karaman'a, Mersin'e, Adana'ya Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Habur'a kadar devam edeceğini, Türkiye'nin her köşesinin Ankara'yla birleşeceğini belirtti.

"ANKARA MİLLET İRADESİNİN MERKEZİDİR"

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:"Eskiden Ankara deyince soğuk bir bürokrasi yüzü, soğuk bir devlet kapısı akla gelirdi ama şimdi herkes için Ankara sımsıcak bir millet tebessümü. Çünkü yeni Türkiye'de devlet milletin hizmetindedir. Çünkü yeni Türkiye'de Tandoğanlara yer yok Anadolu'ya yer var, Trakya'ya yer var. Ankara'dan yükselen ses Hakkari'ye de Edirne'ye de ulaşacak. Ankara size söz veriyorum, Ankara'da yaşayan kardeşlerim üzerinden bütün Türkiye'ye. Artık Ankara bürokrasinin merkezi değil milletin, millet iradesinin merkezidir. Her köşesiyle her yeriyle Hacı Bayramı Veli'nin irfanını Birinci Meclis'in iradesiyle bütünleştiriyoruz, birleştiriyoruz."

Vatandaşlara, "7 Haziran'da böylesine birlik içinde kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'ye var mısınız?" diye soran Davutoğlu, kalabalıktan gelen "evet" yanıtı üzerine, "Bunun önünü kesmek isteyenler, bütün bu çeteler yan yana gelmiş karşımızda duruyorlar. Biz ise görünüşte yalnızız, onların hepsi hep beraber ama yalnız olmadığımızı biliyoruz. Millet bizimle, Allah bizimle, tarih bizimle" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Ankaralılar inşallah bu yeni Türkiye vizyonuna gür sesle 'evet' diyecek misiniz? Mührü AK Parti'nin üstüne vururken aynı zamanda da küresel güç Türkiye'nin mührünü tarihe vuracak mısınız? Onlar koalisyonlarla ittifaklarla gelecekler, onların karşısında bizi, AK Parti'yi dimdik durur göreceksiniz, dimdik durmaya hazır mısınız" sorularına da alandakilerden "evet" karşılığını aldı.

Ankaralılardan söz isteyen Davutoğlu, "Bütün kentlerde bu al bayrağı, ak bayrağı dalgalandıracak mıyız? Dünyanın her köşesinde, Orta Asya'da, Balkanlar'da, Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Afrika'da dalgalandıracak mıyız? Türkiye'nin başkenti, dünyanın adalet başkenti olacak mı? İnşallah en az yüzde 50-55 ile AK Parti diyor muyuz? Bu tuzakları kıracak mıyız, yeni bir destan yazacak mıyız, fetih destanı yazacak mıyız? İstanbul'a bir fetih selamı gönderelim mi? 'Fetih yakındır' diyelim mi? 'Gevşemeyin zafer bizimdir' diyelim mi" sorularına da "evet" yanıtı aldı.

Başbakan Davutoğlu, "Allah razı olsun. Hacı Bayramı Veli'nin huzurunda Ankara'ya teşekkür ediyoruz. İnşallah 7 Haziran'da Ankara'da yeni bir destan yazıyoruz. Allah Ankara'yı, başkentimizi muhafaza eylesin" dedi.

NOTLAR

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Etlik Kasalar Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sık sık  "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganlarıyla kesildi.Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Reisi savunmak siyaset değil, milli mücadeledir", "Daima adalet, daima kalkınma", "Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz", Ankara'nın kararı büyümenin devamı", "Ankara'ya dev şehir hastanesi yapıyoruz", "Onlar konuşur, AK Parti yapar", "Paralel, dikey fark etmez, Ankara ihaneti affetmez", "Burası evin, Ankara'nın oyları da duaları da senin", "Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri oluyoruz",  "Sağlıkta milli aşımızı üretiyoruz", "Yerli yolcu uçağımızı yapıyoruz", "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Yeni güç büyük Türkiye" ve "Birlikte daha güçlü Ankara" pankartları asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki iki dev ekrandan da izledi. Davutoğlu'nun konuşmasından önce Ankara milletvekili adayları dev ekranlardan tanıtıldı.Alana, dev boyutta Türk bayrağı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun afişleri asıldı. Davutoğlu'nun konuşması çevredeki binalardan da takip edildi.

Bu arada, yağmur nedeniyle miting alanına gelenlere yağmurluk ve şemsiye dağıtıldı, engelliler için özel alan oluşturuldu, seyyar tuvaletler kuruldu. Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını yaptığı sahnenin üstünde dev boyutta "Ankara'nın kararı büyümenin devamı" yazılı pankart asıldı.

Basın kuruluşlarının da ilgi gösterdiği mitingdeki basın aracından televizyonlar da canlı bağlantılar yaptı. AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

 
Karataş Köprüsü yenileniyor
 
Çocuk Gelişimi’nde Almanya açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Analar, çocuklarınızın hesabını sorun’
Güllüce, 28 Şubat sürecini yapanların bu sürecin bin yıl süreceğini söylediklerini ...
‘Biz yola çıkmışız, bizi durdurabilirler mi?’
Davutoğlu, “Birileri de diyor ki Türkiye’ye bu kadar güç fazla. Türkiye’nin ...
'Yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak belli'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizim yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak ...
 
‘Allah muhabbetimizi daim eylesin’
Erdoğan, ‘Allah’ın huzurunda eğilmekten başka hiçbir makamın huzurunda ...
Erzurum Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Haziran’da Erzurum’u teşrif edecek
Sözde Aydınlar nerede?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Menderes, Polatkan ve Zorlu’yu idam ...
 
‘Onlar kendilerine yeni kıbleler arayabilirler’
Onların ancak Mursi’ye verilen idam cezasıyla, rahmetli Menderes’in akıbetiyle ...
'20 sene Başbakan asma bayramı yapıldı'
Güllüce, ‘20 sene bu memlekette Başbakan asma bayramı yapıldı. 27 Mayıs ...
Güllüce’den 27 Mayıs tepkisi
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Zincirbozan Askeri Tesisleri'nde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva