ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Biyolojik kaçakçılara rekor ceza
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
Jandarma ekipleri ters lale nöbeti tutuyor
MEB’den tarihi duruş
MEB’den tarihi duruş
HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2010 Çarşamba - 00:49

Fırıncı mı haklı, vatandaş mı haklı?

Erzurum’da bir süre önce ekmek fiyatlarına yapılan zam, vatandaştan tepki toplamaya devam ederken, tepkileri azaltmak isteyen fırıncılar ise, ilginç bir yönteme başvurdu. Üzerinde ekmek fiyatlarıyla sigara fiyatlarının mukayese edildiği afişler hazırlatan Erzurumlu fırın işletmecileri, ucuz ekmek taleplerine söz konusu afişleri göstererek cevap veriyor.

Fırıncı mı haklı, vatandaş mı haklı?

ERZURUM(GHA) – Erzurum’da bir süre önce ekmek fiyatlarına yapılan zam, vatandaştan tepki toplamaya devam ederken, tepkileri azaltmak isteyen fırıncılar ise, ilginç bir yönteme başvurdu. Üzerinde ekmek fiyatlarıyla sigara fiyatlarının mukayese edildiği afişler hazırlatan Erzurumlu fırın işletmecileri, ucuz ekmek taleplerine söz konusu afişleri göstererek yanıt veriyor.
//FIRINCILAR ODASI AFİŞLE ZAMMI İZAH ETTİ AMA..
Erzurum Fırıncılar Odası, ekmek fiyatlarına yönelik olarak vatandaşın gösterdiği tepkileri azaltmak için özel bir afiş hazırlattı. Üzerinde; “1 Ekmek: 2 Den Sigara ve 10 Ekmek: 1 Paket Sigara” yazılı afişleri fırınların duvar ve camlarına asan işletmeciler, ucuz ekmek taleplerini de, bu yolla geri çeviriyor. Erzurum’da fırın işletmeciliği yapan Özkan Aydın isimli esnaf, fırıncıların yükselen maliyetler yüzünden ayakta zor durduğuna dikkati çekerek, “İçinde bulunduğumuz durumu vatandaşa afişlerle anlatmak istedik. Afişlerde fırıncı esnafının içinde bulunduğu duruma dikkat çekmenin yanında, ekmek fiyatlarının aslında çok ucuz olduğunu ifade etmek istedik.” dedi. Afişlerin, Fırıncılar Odası tarafından hazırlatıldığını ve Erzurum’daki 120 ekmek imalathanesine dağıtıldığını dile getiren Aydın, ekmek fiyatlarının bir süre önce artırılmasından sonra vatandaştan çok büyük tepkiler gördüklerine işaret ederek, “Vatandaş her fırsatta ekmeğe yapılan zammı karşımıza getiriyor ve bizden ucuz ekmek talep ediyor. Biz de ekmeğin zaten ucuz olduğunu anlatmak için sigara örneğinin bulunduğu bu afişleri kullanıyoruz.” diye konuştu. 
//EKMEK VE SİGARA MUKAYESESİ, VATANDAŞA ÇOK KOMİK GELİYOR
Fırıncıların tepkiyi azaltmak için başvurdukları bu yöntem, kimi vatandaşları ikna ederken, kimilerinin tepkisini de daha çok artırıyor. Vatandaşlar, “Afişlerde 10 ekmeğin bir paket sigara ettiği vurgulanıyor. 70 kuruştan satılan 10 ekmek 7 lira eder. Erzurum’da bir paket sigaraya 7 lira verebilenlerin sayısıyla yaşamak için ekmeğe ihtiyaç duyanları mukayese etmek kadar saçma bir durum olamaz.” diye konuştu.
Türkiye ve özellikle de Erzurum şartlarında bir ekmeğin 70 kuruştan satılıyor olmasını hiç mantıklı bulmadıklarına vurgu yapan vatandaşlar, “Bu çelişkiyi çok kısa bir süre fırıncılar da görecekler. Ekmek satışları zamanla azalacağı için birbirleri arasında yine rekabete başlayacaklar. Belki de ekmeğin fiyatı yeniden 50 kuruş düzeyine bile düşecek. Bunu da daha düne kadar göze alabildiklerine göre, bundan sonra da alabilecekler. Böyle sigara ve ekmek mukayesesi yaparak hedef saptırmaya çalışmakla bir yere varamazlar. Ülkemin ve bu şehrin ekonomik bir takım gerçekleri var. Bir ekmeğin 70 kuruştan satılması ve tüketilmesi şu şartlarda çok lüks.” diye konuştular.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 30 Haziran 2010 Çarşamba 21:37

ekmek fiyatlarına şahsım olarak birşey söylemem doğru olmaz ama ama belediyeler ve diğerr sorumlu organlar şu fırınları pastahaneleri ekmek satan bakkalları v.s. hiç usulune uygun olarak denetleniyormu asla denetleyemezler buna zaten işletme sahipleride müsade etemz çünkü hepsi siaysetin içinde delege encümen üyesi kim kimi denetleyecek hepsi hikaye tezgahtarlar ekmek nakliye araçları açık olmayan bakkaların öüne konan ekmekler bakkalda yerde kasanın içinde satılan ekmekler kasaplar hangi birini anlatayım bunları ilgililerde biliyor ama çözemiyorlar biz vatandaşlarda almaya yemeye mecburuz kimi kime şikayet edelim sonuç deişmeyecek

Yorumu oyla      6      4  
Necmi 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:37

Bizler fiyattan çok fırınlar denetleniyor mu buna önem veriyorz. SAYIN BÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI EHMET BEY, BU KONU HİÇ GÜNDEMİNİZDE Mİ?Bu Erzurum halkı ne yer ne içer hiç sizi ilgilen diriyor mu?BİRAZ DA ŞU KÜÇÜK MESELELERLE İLGİLENSENİZ.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırsal Kalkınmada AB yaklaşımı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Kırsal Kalkınma ...
“Kamu yararı özelleştirmeye kurban edilmemeli”
ERZURUM(GHA) – Makine Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği, ...
Tüketicinin alışveriş trendleri belirlendi
ERZURUM (İHA) - Türk tüketicisinin yarısından fazlası kıyafetlerini tanıdıklarının ...
 
Erzurum balık tüketiminde geride
ERZURUM(GHA) - Havuzları, laboratuarları, üreme üniteleri ve dev akvaryumlarıyla ...
Oltu’ya yol yatırımı
Yakup Bağıran (CİHAN)- Erzurum Oltu-Aksukapı arasında yaklaşık 2 yıldır ...
Ekonomide kredi damgası
Merkez Bankası, Bankacılık Nakdi Kredilerinin 2010 yılı Nisan dönemi İl ...
 
4. Organik Tarım Sempozyumu Başladı
A.Ü., Tarım ve Köy işleri Bakanlığı, Tema Vakfı ve Ekolojik Tarım Organizasyonu ...
Yüncülerden ilginç konsept
ERZURUM(GHA) – Erzurum’daki yüncüler, hazır döşek ve yorgan furyasının ...
Tarım Kredi’de eğitim seferberliği
OKTAY FANİ(İHA) - Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva