ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SPOR
27 Temmuz 2010 Salı - 07:43

FİFA’dan ASA’ya destek geliyor

RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi/ Türkiye'nin spor adına bugüne kadar yapılan en önemli projeler arasında parmakla işaret edilen ve örnek gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne, FIFA yönetimi destek için Eylül'de ülkemize gelecek.

FİFA’dan ASA’ya destek geliyor

Türkiye'nin spor adına bugüne kadar yapılan en önemli projeler arasında parmakla işaret edilen ve örnek gösterilen Anadolu Spor Akademisi (ASA) Projesi'ne, FIFA yönetimi destek için Eylül'de ülkemize gelecek. Erzurum'da filizlenen ve dünyanın kısa sürede ilgi odağı haline gelen ASA'ya bugüne kadar manevi desteklerini veren FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Türkiye'ye gelmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. FIFA ekibinin Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi'nin umudu haline gelen projeye arka çıkarak, gereken adımları atacağı bekleniyor.
Ağrı'da kurulan takımla İsviçre'de herkesi heyecanlandıran ve aldığı başarılı sonuçlarla bir anda dikkatleri üzerine çeken daha sonra Hakkari'den kurduğu futbol takımıyla dünyanın devlerini dize getiren ASA için Eylül ayı büyük önem taşıyor. Kurulan hayallerin bir bir gerçeğe dönüşmesinin ardından ASA'yı yakın takibe alan FIFA yetkililerinin Eylül ayında Doğu Anadolu Bölgesi'ne çıkartma yaparak, projeye destek verecek. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Türkiye'ye özel bir ekip göndererek ASA'nın çalışmalarını yakından izlettireceğinin kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, "Sayın Blatter, Ağrı'nın eski Valisi Mehmet Çetin'in ağzından projeyi dinlediğinde nasıl heyecanlanmıştıysa aynı heyecanı bugün biz yaşıyoruz. FIFA'nın bölgemize çıkartma yapmasının gururu kelimelerle anlatılmaz" dedi.
// GÖĞSÜMÜZ KABARIYOR
İsviçre'de FIFA Başkanı Sepp Blatter'in heyecanını gizleyemeyerek, "Arkanızdayım, her türlü desteği vermeye hazırım" dediği geçtiğimiz Şubat ayından bugüne kadar geçen süreçte gelinen noktanın küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Şimşek şöyle konuştu, "O dönemde Ağrılı miniklerimizin başarılarıyla herkes bize imrenerek bakıyordu. O dönemden bugüne kadar ASA; hem Türkiye'de, hem de yurt dışında başarılı çalışmalara imza atarak dünyanın dikkatini üstünde topladı. Almanya'da düzenlenen turnuvada
Hakkarili minikler ikinci olunca insanlar, 'ASA ekibini kimse tutamaz' diyerek bizden övgüyle bahsediyordu. İnsanların övgülerini kazanmak bizleri mutlu ediyor. İsviçre'de düzenlenen Swissmasters- Aargau U-11 turnuvasına katılan Anadolu Spor Akademisi daha sonra Almanya'da düzenlenen futbol turnuvasında da Türkiye'ye üç kupa getirdi. Şimdi de zorlu bir sınava çıkıyoruz. FIFA heyeti Türkiye'ye gelince inanıyorum ki, yeni başarılara yelken açan ASA'yı dünya farklı bir gözle görecek. Şimdiden FIFA Başkanı
Blatter ve Asistanı Ahmet Schaffer'e sonsuz teşekkürler."
//HAKKARİ'NİN GÖZ BEBEĞİ OLDULAR
Sürekli taş atan çocuklar olarak gündeme gelen ancak ASA sayesinde futbolda yeteneklerini sergileyerek önemli başarılar sağlayan Hakkarili minikler şehrin adeta nazar boncuğu oldu. Hakkari Valisi Muammer Türker ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'un yakın ilgisi Ekim ayında özel bir turnuva için Hollanda'ya gidecek olan futbol takımının moralini yüksek tutuyor.
//EKİP RUHUYLA BAŞARDIK
Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, bugüne kadar gelinen noktada ekip ruhunun önemli olduğu belirterek, "Katıldığımız turnuvalarda ve FIFA'nın yakın ilgisinin tek bir nedeni ve ekip başarımsı. Ekip iyi olunca başarılarda ardı arkasına gelmeye başlıyor. ASA'nın kısa sürede bu kadar başarıya imza atmasının arkasında ekip ruhu var" dedi.
//ÜÇ KUPA YETMEZ
Anadolu Spor Akademisi Projesi Teknik Direktörü Mehmet Kayrım, Ağrılı miniklerin İsviçre'de, Hakkarili miniklerin Almanya'da aldığı başarıların tesadüf olmadığını belirterek, ''Çocuklarımız başaracaklarına sonuna kadar inanıyordu. Ve başardılar'' dedi.
Ekim ayında Hollanda'da düzenlenecek olar futbol turnuvasına karma bir ekip götüreceklerinin altını çizen başarılı Teknik adam Kayrım, ''Almanya'dan üç kupayla döndük. Ama bu kez üç kupa ile yetinmeyeceğiz. Hedefimiz daha güzel başarılar elde etmek. Futbolcularıma güveniyorum. Onlar hepimizin göğsünü yine kabartacak'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kano yarışlarında Erzurum damgası
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- Kano Federasyonunca ilk kez Türkiye çapında ...
Pasinler Güreş Şenliği büyük ilgi görüyor
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum’un Pasinler ilçesinde geleneksel olarak yapılan ...
Erzurum 51 ülkeyi ağırlayacak
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’da 27 Ocak - 06 Şubat 2011 tarihleri ...
 
“2011 sürecinde sorun yok”
Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 1 yıl sonra Trabzon'da düzenlenecek ...
Milli atlet Elvan sel paniği yaşadı
ERZURUM (İHA) - Palandöken Kayak merkezi'nde kamp yapan milli atlet Elvan ...
23 Temmuz anısına koştular
RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ/ - Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ...
 
FİSU’dan Ayık’a Biathlon övgüsü
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- FISU Üniversite Kış Oyunları Teknik delegesi ...
Satranç’ta heyecan dorukta
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği ...
Karatede Erzurum mührü
ERZURUM (İHA) - Erzurum Karatede yükselmeye devam ediyor. Çelebispor’dan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva