ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>SPOR
26 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:01

FİSU’dan Ayık’a Biathlon övgüsü

RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- FISU Üniversite Kış Oyunları Teknik delegesi ve Uluslararası Biathlon Federasyonu (UBF) uzmanı Prucker, Türkiye’de Biathlon sporunun yeni tanınmasına rağmen tesislerin çok kısa sürede tamamlandığını kaydederek, “Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın proje için ortaya koyduğu çaba, tesislerin erken bitirilmesinde önemli bir rol oynadı” dedi.

FİSU’dan Ayık’a Biathlon övgüsü

//FİSU’YA ÖN RAPOR
FISU Üniversite Kış Oyunları Teknik delegesi ve Uluslararası Biathlon Federasyonu (UBF) uzmanı Ubaldo Prucker ve 2011 Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt, Kandilli'deki Biathlon tesisi hakkında FISU Uluslararası Teknik Komite Başkanı Roger Roth ve Üniversite Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin'e bilgi verdi.
Erzurum’un Kandilli beldesinde 2011 Kış Oyunları için inşa edilen Biathlon tesisleri Uluslararası Biathlon Federasyonu uzmanı Ubaldo Prucker’ın beğenisini kazandı. Tesislerle ilgili FISU Teknik Komite Başkanı Roger Roth ve Üniversite Kış Oyunları Direktörü Milan Augustin’e bilgi veren Ubaldo Prucker ve 2011 Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt, “Tesislerin yapımı ve resmi atış testi başarıyla tamamlandı” dedi.
//BİATHLON KİRİTERLERİ VE KONAKLI
Uluslararası Biathlon Federasyonu uzmanı Ubaldo Prucker, tesislerin kurulduğu Kandilli’nin coğrafi konumuyla Uluslar arası Biathlon Federasyonu’nun kriterlerine uygun olduğunu söyledi.
Prucker, “Erzurum, deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikte bulunan bir şehir. Oysa Uluslararası Biathlon Federasyonu (UBF) kuralları uyarınca tesislerin inşası için deniz seviyesinden yüksekliği 1800 metre limitini aşmayan yeterli bir yer bulmak gerekliydi. Deniz seviyesinden 1742 metre yüksekte bulunan Kandilli, tesisler için en uygun yer olarak belirlendi. “ diye konuştu.
//TESİSLEŞME SÜRECİ
Prucker, Türkiye’de Biathlon sporunun yeni tanınmasına rağmen tesislerin çok kısa sürede tamamlandığına dikkat çekti. Prucker konuyla ilgili olarak, “Biathlon tesisinin inşasına geçen ilkbaharda başlandı. Türkiye'deki Biathlon ailesinin ve dostlarının tanınmışlığının ve tecrübesinin kısıtlı olduğu dikkate alındığında, yapılan işin büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın proje için ortaya koyduğu çaba, tesislerin erken bitirilmesinde önemli bir rol oynadı” dedi.
//KANDİLLİ BİATHLON PROJESİ
Kandillideki tesisin uluslar arası karşılaşmalar için hazır olduğunu belirten Prucker, tesislerde sporcuların motivasyon ve rahatlığı için her şeyin düşünüldüğünü söyledi. Prucker konuyla ilgili olarak, “Projenin ilk halinde, güneşin doğuşu atış poligonundaki atletlerin atış performansını etkilediği için poligonun yönü yeniden belirlendi. Şu an atış poligonu kuzeybatıya bakıyor. Böylece gündüz saatlerinde güneş sporcuları daha az etkiliyor. Tesislerdeki atış rampası 150 cm genişliğinde bir beton zemine sahip. Hedeflerin bulunduğu bölüm ise beton bir zemin, 2 metreye kadar beyaz kaplı tahtadan bir koruma duvarı ve büyük bir çatıdan oluşuyor. Duvarın arka tarafında gerekli tüm ekipmanları yerleştirmek için geniş bir alan var. Tahtadan hedef servis kulübesi sol tarafa, rampalarla hedeflerin tam ortasına konuşlandırılarak hem atıcıları hem de hedefleri kapsayan geniş bir görüş alanı sağlandı” diye konuştu.
//İLK TEST VE SONUÇLAR
Biathlon Milli Takımı’nın Kandilli’de düzenlenen kamp ile tesislerdeki ekipman ve atış poligonlarını test etme imkanı bulduğunu belirten Prucker, “Atış poligonu için tüm gerekli kablolar ve bağlantılar özenle yerleştirildi. Atış poligonu Türk Biathlon takımı tarafından da test edildi. Ceza parkuru, atış poligonunun çıkışına bitişik ve gerektiğinde uzatılıp kısaltılabilme açısından büyük bir imkan sağlıyor. UBF kuralları gereğince parkurlar farklı uzunlukta. Tümü farklı müsabakalar için yeterli profiller sunan küçük bir tepenin etrafında dolanıyor. İlk 1.5 km boyunca hepsi aynı rotayı izlerken bu noktadan sonra ayrılıyorlar ve farklı uzunluktaki müsabakaların gerektirdiği uzaklık parkurlara ekleniyor. Parkurlar yeterince geniş; minimum genişlik 7 metre ve tesviye edilip temizlenmiş durumdalar” dedi.
//SUNİ KAR SİSTEMİ
Geçtiğimiz kış mevsiminde test edilen suni kar üretim sisteminin mevcut haliyle benzerlerinden üstün olduğunu vurgulayan Uluslararası Biathlon Federasyonu uzmanı Ubaldo Prucker, “Kandilli suni kar üretim sistemi, parkurlar boyunca yeterli miktarda zıpkın ve büyük kar tabancası bulunduğundan çok uzun taşıma yolları gerekmeden yerinde kar üretimi yapabiliyor. Yeterli doğal kar olmaması durumunda kar üretimini sağlamak üzere 55 bin metre karelik göletten alınacak su, borular aracılığıyla kar tabancalarına pompalanmaya hazır halde bulunuyor” dedi.
Kandilli Biathlon Tesisleri’nin mevcut yapısı ile Orta Doğu’ya hizmet verecek kapasitede olduğunu hatırlatan Ubaldo Prucker, “Yeni Biathlon tesisi, sadece Biathlon sporunun Türkiye'deki gelişimi açısından değil aynı zamanda Orta Doğu bölgesi ve bu ülkelerin katılacağı daha büyük organizasyonların gerçekleştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Satranç’ta heyecan dorukta
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği ...
Karatede Erzurum mührü
ERZURUM (İHA) - Erzurum Karatede yükselmeye devam ediyor. Çelebispor’dan ...
"Bu Forma Bizim" Tırı Erzurum yolunda
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Geçtiğimiz günlerde "Bu Forma Bizim" isimli ...
 
Doğu Kulüpleri TFB hazırlığında
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde ...
Şimşek Türkiye’yi temsil edecek
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurumlu Taekwondocu Okan Şimşek, 68 kiloda ...
42’inci yılda 3. lig acısı
2010-2011 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3.Lig grup kuralarının çekimi yapıldı. ...
 
Geç kalmadık mı?
Erzurum’da düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın tanıtım ...
Satranç şenliği başlıyor
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Satranç İl Temsilciliği tarafından ...
Kandilli yeşil örtüye kavuşacak
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Şube Müdürü Hüdaverdi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva