ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SPOR
27 Temmuz 2010 Salı - 07:36

Kano yarışlarında Erzurum damgası

RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- Kano Federasyonunca ilk kez Türkiye çapında bir yarış düzenledi. 65 kanocu, Kano Türkiye Kupası’nda madalya ve kupa kazanmak için Yusufeli’nin Barhal Çayı’nda azgın sularda mücadele etti.

Kano yarışlarında Erzurum damgası

Erzurumlu kanocularının da yarıştığı Kano Türkiye Kupası Yarışları, Cumartesi günü Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapıldı. Türkiye’de ilk kez yapılan yarışlara ilgi bir hayli yoğundu. Kano Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlar Yusufeli’nin Barhal Çayı’nda yapıldı. 65 kanocunun azgın sularla savaştığı ve madalya ile kupa mücadelesi verdiği yarışları Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Yusufeli Belediye Başkan Vekili Mithat Demirkıran ile çok sayıda davetli katıldı. Yusufeli halkı da kanocuların, azgın sularda verdiği mücadeleyi büyük bir ilgi ile izledi. Zaman zaman sporcuların güzel hareketlerine alkış yağdırdılar.
//MİLLİ TAKIM OLUŞTURULACAK
Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe’de Kano Yarışlarını büyük bir ilgi ile izlerken, yarışların zevkli ve çekişmeli geçmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Kocatepe, “Kano Yarışları sonucunda Kano Slalom Milli takımını oluşturacağız. Sporcularımız burada azgın sularda, hırçın bir ortamda madalya mücadelesi veriyorlar. Sporcularımız bu yarışların ardından 10 gün süreyle kamp yapacaklar. Eylül ayında Türkiye Kupası yarışlarının yapacağız ve Milli takımın iskeletini oluşturacağız. Kano sporunun gelişmesi açısından Yusufeli’ndeki yarışlarda ümit verici bir gelişme olmuştur. Artvin ve Yusufeli suların değerlendirilmesi açısından çok önemli” dedi.
//ERZURUMLU İKİ SPORCU KÜRSÜDE
Cumartesi günü Yusufeli Barhal Çayı’nda yapılan Kano Türkiye Kupası yarışlarında, Dağcılık İl Temsilcisi ve Gençlikspor Rafting ve Kano Teknik Sorumlu Çetin Bayram yönetimindeki Erzurumlu sporculardan Ali Yeşilbağ ile Anıl Acar Yusufeli adına yarışlara katıldılar. Anıl Acar birinciliği kazanırken, Ali Yeşilbağ’da kategorisinde ikinci oldu.
Büyük bir ilgi çeken ve çok sayıda hakeminde görev yaptığı Kano Yarışlarında C1 Büyük Erkeklerde Rize Belediyespor’dan Aydın Aksoy birinciliği kazanırken, İkizdere’den İsmail Demirci ikici oldu. C1 Genç Erkeklerde Rize Gençlikspor’dan Furkan Tatoğlu birinci olurken, Yeşil Rizemspor’dan Eren Akbulut ikinci oldu, Rize Belediyespor’dan Samet Emniyet üçüncülüğü elde etti. K1 Büyük Erkekler Slalom Yarışlarında Yusufeli’nden Oktay Alkan birinci olurken, Ali Yeşilbağ ikinci, Uğur Polat üçüncü oldu. C1 Büyük Erkekler Slalom Yarışlarında Rize’den Aydın Aksoy birinci olurken, İkizdere’den İsmail Demirci ikinciliği elde etti.
K1 Genç Erkeklerde Yusufeli’nden Anıl Acar birinciliği kazanırken, Çayeli’nden Burak Yılmaz ikinci, Çaykurspor’dan Murat Çiftçi üçüncü sırada yer aldı.
C1 Yıldız Bayanlar Salomda Ordu Morbeyaz Spor’dan Hira Öziş birinci olurken, K1 Yıldız Bayanlar Slalom Yarışlarında Artvin 7 Mart Spor Kulübü’nden Özden Karakoç birinciliği elde etti.
Takım sıralamasında ise Büyüklerde Artvin Birinciliği kazanırken Rize ikinci oldu. Gençlerde Rize şampiyon olurken Artvin ikinci, Ordu üçüncü sırada yer aldı. Yıldızlarda Artvin birinci olurken, Ordu ikinci, Rize üçüncü oldu.
//ASMA KÖPRÜDE ÖDÜL TÖRENİ
Artvin’in Yusuf Eli İlçesinde düzenlenen Kano Yarışlarından sonra madalya törenine geçildi. Yusufeli halkı da hem kano yarışlarına hem de ödül törenlerine büyük bir ilgi gösterdi. Azgın sularla boğuşan ve madalya mücadelesi veren sporcular büyük bir sevinç yaşarken, bir çok erkek ve bayan sporcu ise kanodan suya düşerek diskalifiye oldular. Seyircilerin alışları ve tezahüratları eşliğinde sporcular yarışırken, düşen kanocuları kurtarmak için de hakemler ve görevliler büyük bir mücadele verdiler. Yarışların sonunda dereceğe giren sporculara madalya, takımlara da kupa verildi. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ile diğer davetlilerin madalya ve kupa verdikleri törenler, yarışların yapıldığı Barhal Çayı’nın üzerindeki asma köprüde yapıldı. Sallanan köprüde yapılan ödül töreni sporcuların ve davetlilerin adrenalini yükseltti. Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, yarışlarda dereceğe giren sporcuları ve takımları kutladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler Güreş Şenliği büyük ilgi görüyor
MURAT ÇANKAYA(İHA) - Erzurum’un Pasinler ilçesinde geleneksel olarak yapılan ...
Erzurum 51 ülkeyi ağırlayacak
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’da 27 Ocak - 06 Şubat 2011 tarihleri ...
“2011 sürecinde sorun yok”
Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 1 yıl sonra Trabzon'da düzenlenecek ...
 
Milli atlet Elvan sel paniği yaşadı
ERZURUM (İHA) - Palandöken Kayak merkezi'nde kamp yapan milli atlet Elvan ...
23 Temmuz anısına koştular
RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ/ - Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ...
FİSU’dan Ayık’a Biathlon övgüsü
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- FISU Üniversite Kış Oyunları Teknik delegesi ...
 
Satranç’ta heyecan dorukta
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Türkiye Satranç Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği ...
Karatede Erzurum mührü
ERZURUM (İHA) - Erzurum Karatede yükselmeye devam ediyor. Çelebispor’dan ...
"Bu Forma Bizim" Tırı Erzurum yolunda
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Geçtiğimiz günlerde "Bu Forma Bizim" isimli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva