ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
28 Ağustos 2010 Cumartesi - 02:32

Evsel atıklar ekonomiye kazandırılıyor

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER)’in gönüllü ve ücretsiz olarak yaptığı toplumsal kalkınma, toplumsal bilinçlenme ve toplumsal mutabakat çalışmaları içinde önceki yıllarda plastik mavi renk torbalar dağıtarak katı atıkları ayrı toplanması hususunda yaptıkları çalışmalara Afişli ve broşürlü uyarılar ile devam ettirmeye başladılar.

Evsel atıklar ekonomiye kazandırılıyor

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Kaybolan doğa ve çevre yaşamın ta kendisidir. Yaşamımızı yok ediyoruz. Gelecek nesillerin hayatını karartıyoruz. Bu uygulamaya 3 sene önce başladık ve her yıl farklı bir boyut kazandırdık. Önceki yıllarda plastik mavi renk poşet torbalar dağıttık halkı katı atıkları ayrıştırmaya çağırdık. Yurt geneli bu uygulamanın faydalı olduğunu, toplumsal kalkınmada önemli rol oynadığını gördük. Toplanan katı atıklar geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldı” dedi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Her ay ortalama 350 ton evsel atığın kişisel gayret ve çabalarla ayrıştırarak geri dönüşümlerini sağladıklarını, ÇETKODER’lilerin uygulamayı 3 yıldır tüm yurt genelinde gönüllü ve ücretsiz olarak sürdürdüklerini ve halkın bu konuda duyarlı olması yönünde verdikleri gayretlerin ülkemizde her kesimde görmezden gelindiğini, ancak bu çalışmaları dış devletlerin ve milletlerin takdir ile izlediğini bunun sevindirici olduğu kadar düşündürücü olduğunu da ifade etti. Derneğimiz yurt geneli uygulamaya koyduğu bu çalışma ile şu an 55 ilde ayda 400 ton evsel atığı ayrıştırıp ekonomiye geri dönüşümünü kazandırmayı başardı. Amacımız tüm illerde bu uygulamayı yaygın hale getirip milyonlarca ton evsel atığı ayrıştırıp geri dönüşüme kazandırmaktır. Bu amaçla bahsettiğimiz illerde ve ilçelerinde mensuplarımız gönüllü olarak mavi renkte dörtlü rulo halinde bu yılın ilk gününden bu yana 25 ton plastik çöp poşeti (torba) dağıtımını ücretsiz olarak gerçekleştirdik. Ayrıca kendi imkânlarımızla hazırlattığımız broşürleri dağıttık. İçten ve dıştan beş kuruş yardım almadan sürdürdüğümüz bu çalışmalarımızda halkımızdan gereken ilgi ve alakayı gördük, halkımızın gereken titizliği ve gayreti sağladığını gördük. Dernek olarak yaptığımız bu çalışmalarda hem halkın aydınlanmasını sağladık hem de ekonomik bağlamda bölgesel ve yöresel belediyelere katkıda bulunmalarını sağladık. Evlerde ve işyerlerimizde vatandaşlarımıza dağıttığımız mavi renk çöp poşetlerine (torbalara) pet-plastik şişe, strafor, tetrapak ve metal atıkları ile tekstil atıklarının mutfak atıklarından ayrı olarak biriktirilmesini sağladık. Çalışma yaptığımız yörelerde yerel belediyelerin çöpleri toplarken bunları itina ile alıp değerlendirmesi gerektiğini yöre halkına aktardık. Bu gün Yurt geneli her yerde artık katı atıklar bilinçli bir şekilde ayrıştırılıp ekonomiye tekrardan kazandırılması sağlanmakta ve yöresel ekonomiye de büyük katkı sağlamaktadır. Çöpte çok büyük bir zenginlik olduğu unutulmamalıdır. Şu anda bu sektörden binlerce kişide ekmek yemektedir. O nedenle çöpleri ayrıştırıp bizim ücretsiz olarak verdiğimiz torbalarda biriktirip bulundukları il ve ilçede, beldede ilgili belediyelerin ekiplerine teslim etmeye devam etsinler” dedi.

Göktaş, “Her biri birer tüketici olan vatandaşlarımıza halkımıza sesleniyorum. Lütfen katı atık dediğimiz geri dönüşümü mümkün olan eşyaları çöpe atmayın. Bunları ayrı bir torbada biriktirin. Gelin ilgili belediye ekiplerine verin. Bu çalışmanın yerel yöneticilerimiz tarafından da desteklenmesi ve çalışmanın daha büyük boyutlarda başarılması için biz afişli ve broşürlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En büyük görev Belediyelere düşüyor. Belediyeler bunun için birimler kurmalı katı atıkları evlerden ve işyerlerinden ayrı toplamalıdır” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kongre asfaltlanıyor
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt çalışmalarını ...
Palandöken’de Ramazan coşkusu
Palandöken Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle 5 Ağustos'ta Ramazan-ı ...
Hazine, uzman yardımcısı alacak
Hazine Müsteşarlığı, 16 Ekim'de düzenleyeceği sınavla 40 uzman yardımcısı alacak.
 
Kadayıf üzerinde bilimsel çalışma
Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri özellikle ...
Bir iftar yemeği de müftülükten
Erzurum’un Pasinler ilçe Müftülüğünce ramazan ayında olunması nedeniyle ...
Hasankaleliler iftarda buluştu
Üyelerine iftar yemeği veren dernekler kervanına, Hasankaleliler Sosyal ...
 
ETSO’ya 2011 makyajı
2011 kış oyunları tanıtım çalışmaları kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi ...
TSK tanıtım sergisine yoğun ilgi
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Erzurum'da, Türk Silahlı ...
Ve Harput yıkılıyor
Erzurum’un Palandöken ilçesinde gecekondu semti olarak yer alan Harput ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva