ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>GUNCEL
27 Ağustos 2010 Cuma - 03:22

Ve Harput yıkılıyor

Erzurum’un Palandöken ilçesinde gecekondu semti olarak yer alan Harput Mahallesi’nde (Telsizler) 30 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması kapsamın da ilk yıkım belediye ekiplerince dün gerçekleştirildi.

Ve Harput yıkılıyor

Harput Mahallesinde ilk belirlenen alanların yıkımına dün başlandı. İş makineleriyle gerçekleşen yıkıma mahalleli destek verdi. Harput Mahallesi’ndeki kamulaştırma çalışmasının alt yapısı 2009 yılının Haziran ayında başlandığının bilgisini veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz de Harput Mahallesi için hiç bir çalışma yapılmamıştı. Oysa ki ülkemizin ve şehrimizin yeni sembollerin den biri olan ve aynı zaman da 2011 kış oyunlarının adeta merkezi konumundaki atlama kulelerinin hemen yanı başında bulunan bir mahallenin bu kadar göz ardı edilmesini garipsedik ve hemen mahalle ile ilgili alt yapı çalışmalarını başlattık. Daha sonra Bakanlar Kurulundan acil kamulaştırma kararı çıkartarak kolları sıvadık. Harput Mahallesi sakinleriyle belediyemizde ve kendi mahallelerinde defalarca toplantı yaparak onların görüşlerini ve fikirlerini aldık. Onlardan aldığımız görüş ve fikirler ışığında hareket ederek hiç kimsenin mağdur olmaması noktasında görüş birliğine vararak bugüne geldik. Şükürler olsun Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize konunun hassasiyetini anlatınca el birliği yaparak 30 bin metrekare için kamulaştırma bedeli olan 5 milyon 500 bin TL kaynak aktarım gerçekleştirdik. 104 Hak sahibinin hesaplarına 5 milyon 120 bin TL’lik arsa, enkaz bedelleri eksiksiz olarak yatırılmış durumda. Bugün ise bu kötü görüntüyü hafızalardan kazımak için yıkım ve temizlik çalışmalarına başladık. 2011 Kış Oyunlarına sayılı günler kala böylesine önemli bir çalışmayı başlatarak oyunların oynanacağı güne kadar büyük bir bölümünü temizlemiş olacağız. Bu yaptığımız çalışma şehrimize örnek olabilecek bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sadece Harput Mahallesi ile sınırlı kalmayacak bu çalışmamız ileriki zaman içerisin de belediye meclisimizi almış olduğu karar gereği Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinin arka kısmın da kalan bölgeyi de kamulaştıracağız. İlçemizde Eski Mal Pazarı olarak bilinen Kazımyurdalan Mahallesi ile Solakzade Mahallesin de bulunan İmar İskan Evlerinde de Büyükşehir belediyesi ile birilikte tam bir uyum içerisin de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun”

HARPUT MAHALLESİ İÇİN GÜZEL ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUM

Harput Mahallesi’nde gerçekleştirilen 30 bin metrekare alandaki kamulaştırma sonrası o arazi ne olacak sorularında da samimi cevaplar veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Kamulaştırma yapılan bölge de aklımdan gecen çevre düzenlemesi yapılmış, sosyal tesisleri yapılmış, 800’e yakın sosyal konut yapımı. Gönlümden gecen ise bu bölgede daha önce yaşayan Harput Mahalle sakinlerine, dar gelirli Erzurumlulara ve hiç evi olmayan medya sektörün de çalışan muhabirlere kira öder gibi ev sahibi yapmayı gönlümden geçiriyorum. Tabii bunları hepsi zaman içerisin de olacak şeyler. Bazen de insan istediği şeyler olmuyor. Ama bu aklımdan ve gönlümden geçenleri gerçekleştirmek için mücadelemi de sürdüreceğim. Çalışmalarımı da niyetim halistir inşallah akıbeti de hayır olur” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş 28 Ağustos 2010 Cumartesi 01:02

Başkanım,butip çalışmalarınızı destekleyip devamını bekliyoruz.erzurum un en büyük problemi çirkin yapılaşma ve bu yapılaşmayı yapan ve modernleşmeyi engellemek isteyen klasik erzurum yobazlarıdır.siz yılmayın gereken neyse yapın halk arkanızda teşekkürler.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet ışık 28 Ağustos 2010 Cumartesi 00:05

belediyemiz bir şirket gibi çalışmakta olup halk üzerinden menfaat elde etmektedir. halbuki belediyecilikte halk için hizmet esas olması gerekir . tapu sahibi olanların verilen bedelleri çok düşük bulduğu bir gerçektir. bu çalışmaların muhalle sakinleri ile anlaşarak değilde tamamiyle başkanın istekleri doğrultusunda gerçekleştirilmek isteniyor. muhalle sakinleri olarak bu sömürüyü kabul etmyip mahkeme yoluyla hakkımızı arayacağız

Yorumu oyla      6      4  
Nazlı Can 27 Ağustos 2010 Cuma 11:27

Sayın Başkanı Yapmış olduğunu çalışma dan dolayı teşekür didiyorum. gercekten de yıllarını biriimi olan bu kötü görüntüyü ortadan kaldırdınız sağolun var olun. Eleriniz dert görmesin. selam ve saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ, Tortum’dan başladı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Tortum ilçesinde 12 Eylül Anayasa ...
İftar saatinde feci kaza: 2 ölü
Erzurum'da iftar saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere ...
10 bin polis alınacak
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bir TV programına konuk oldu. Atalay, polis ...
 
Hafif şiddetli 3 deprem
Erzurum’da hafif şiddetli üç adet deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesinden ...
Ramazan böyle yaşanır
Erzurum'un Oltu ilçesinde kuaförlük yapan Ersan Altun, Devlet Hastanesi'nde ...
Korsan şaire suç duyurusu
Cezaevi Müdürü ve Şair Mehmet Aksu, sanal ortamda kendisine ait şiirlerin ...
 
Polat köy gezilerine başladı
Erzurum’un Pasinler ilçe Kaymakamı Gürkan Polat, köyleri ziyaret edip, incelemelerde bulundu.
Yakutiye hafriyatında ilginç buluntu
Yakutiye Medresesi ve Lalapaşa Camii’nin bulunduğu bölgede yürütülen inşaat ...
Karasu mercek altında
Karasu nehrindeki balıkların sır ölümü herkesi şaşkına çevirdi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva