ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Ocak 2011 Perşembe - 06:59

Erzurum ilgi odağı oldu

Erzurum Palandöken Dağı'ndaki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. Erzurum yüzyılın en kurak kışını yaşamasına rağmen Palandöken Dağı'ndaki ve şehir merkezindeki turistik otellerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Erzurum ilgi odağı oldu

Erzurum Palandöken Dağı'ndaki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi.
Erzurum yüzyılın en kurak kışını yaşamasına rağmen Palandöken Dağı'ndaki ve şehir merkezindeki turistik otellerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da düzenlenecek Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde turistik otellerde, resmi kurum ve kuruluşlara ait misafirhanelerde boş yatak yok. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Palandöken Dağı'nda 2 bin 500, kent merkezindeki 2 bin 500 yatak kapasitesinin tamamen dolu olduğunu açıkladı. Öztürk, artan yatak talebini karşılamak amacıyla Kültür Bakanlığı'nın Konaklı Kayak Merkezi bölgesinde 5 yıldızlı 11 otelin yapılması için tahsis yaptığını ifade etti.
Yatak doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk, "Dağ ve şehir merkezindeki otellerde 5 bin yatak kapasitesi mevcut. Bunların da tamamı dolu." dedi.
//ERZURUM 18’İNCİ SIRADA
Erzurum'un dünya kış ve kayak merkezleri arasında yer aldığına işaret eden Öztürk, New York Tımes (NYT) Gazetesi’nin dünya kayak merkezleri arasında Erzurum'u 18. sırada göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan kış ve kayak tesislerinin Erzurum'u dünya gündemine getirdiğine dikkat çeken Öztürk, "New Yort Tımes'in dünyanın 42 kayak merkesi arasında Palandöken'i 18'inci sırada göstermesi bizleri gururlandırdı. Palandöken'in gidilmesi, görülmesi ve gezilmesi gereken yerler arasında bulunması Palandöken'in ününün Türkiye sınırlarını aşıp, dünyanın önemli kayak merkezlerinde biri olduğu ispatlandı." dedi. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ezirmikli 12 Ocak 2011 Çarşamba 22:23

Ya nasıl bir haber yapıyorsunuz,nasıl bir müdür bu, siz nasıl yazıyorsunuz.Bu değerler başka yerde ,başka müdürlerle ve başka gazetelerde olsa Erzurum 100 kat ileri gitmişti.Bu sayılan 42 yer kayak merkezi değil içlerinde sadece 1 tanesi kayak merkezi, oda daha önce kış olimpiyatlarını almış.Diğerleri çoğunlukla ılıman ve deniz kenarı ve büyük şehirler.Ya siz yazarken atıyorsunuz yada müdür atıyor. Bu arada geçen gündeme gelen kapılar içerisinde sigorta hastanesini karşısında olan ve iran yolu yapılırken yıkılan harput kapıyıda üzülerek hatırlıyorum. Kış turizmi ile beraber ,tarihi eserlerimimzi de elden geçirmeliyiz.Öşvank kilisesi de çok önemlidir.Öşvank manastır yapıları ve kikisesi-Ayasofya, Sumela manastırı- Sırakonaklar ermeni kilisesi ve evleri, Atatürk evi - Kongre binası ve Atatürk evi, Uzungöl - Tortum şelalesi ve gölü , Palandöken - Yaylalar ve deniz , Aziziye tabyaları(peyzajı ve düzenlenmesi ile)- Boztepe başlıkları altında kıyaslama yaparsak Erzurumun çok çok çok daha iyi konumda olmasına rağmen tanıtım ve turizm boyutunda 50 kat gerideyiz. Ayasofya,sumela,uzungöl,boztepe,yaylalar,Atatürk evine karşı - Öşvank,Sırakonaklar(ispir),Tortum şelalesi ve gölü,aziziye tabyaları,Palandöken,Bizim Ataürk evi karşısında 6-1 yeniğiz.Tek gol Palandökenden.Ha birde Erzurumspor var o alt ligde onun için müsabakaya katılamadı. Birde hortik tüneli ve ovit tünelini yapıp, dubai bağlantısıyla arasp turist ve yatırımcı çekebilirsek( başbakan dubaide) işte tam liste; 1 SANTİAGO ŞİLİ 2 SANJUAN ADALARI 3 KAH SAMUİ TAYLAND 4 İZLANDA 5 MİLAN 6 GÜRCİSTAN 7 LONDRA 8 LORETO MEKSİKA 9 PARK CİTY UTAH 10 CALİ KOLOMBİYA 11 TUNA 12 NİSEKO JAPONYA 13 OAHU HAWAİ 14 ANTWERP BELÇİKA 15 MELBORNUE AVUSTRALYA 16 TLEMCEN CEZAYİR 17 SOPAT GDANSK PLONYA 18 ERZURUM TÜRKİYE 19 HAYDARABAT HİNDİSTAN 20 MANCHESTER İNGİLTERE 21 TALİNN ESTONYA 22 FAGO ADASI NEWFUUDLABND 23 SİNGAPUR 24 LİMAN GHALİB MISIR 25 WHİSTLER BRİTİSH COLOMBİA 26 GUİMARAES PORTEKİZ 27 OLİMPİYAT PARKI WASH 28 DRESDEN ALMANYA 29 OUALİDİA FAS 30 ZANZİBAR 31 COLONİA DEL SACREMANTO URUGUAY 32 TAZEUR TUNUS 33 HANGZHOU ÇİN 34 IRAK ,,,,,,, 35 DURHAM NC 36 KOSOVA 37 PİNGSYOU ÇİN 38 SELANİK YUNANİSTAN 39 OKİNAVA JAPONYA 40 BUDAPESTE 41 MİAMİ

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’u, Oltu Taşı’na işlediler
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan UNIVERSIADE ...
“İşte Benim Öyküm” yarışması başlıyor
TNT Ekspres Türkiye, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde 11 yıldır ...
Erzurum’a Sanat Tarihi yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından hazırlanan “Sanat ...
 
ASİMED’den şok tespit..
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
‘Bu millete kılıç kalkmaz’
Salı günü yayınladığımız röportajın devamını bugün yayınlıyoruz. Milliyetçi ...
‘Herşey Erzurum İçin’
ERVAK Kadın Kolları'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle birlik, beraberlik ...
 
Dadaşlar, Aşıklarla coştu
Sakarya Erzurumlular Derneği aşıklar gecesi düzenledi.
Sümmani Geleneği devam ettiriliyor
Erzurum Halk Edebiyatı Kültür Derneği Başkanı Selami Yağar, “Sümmani gibi ...
Hür Adam’a ilginç tepki
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU/BİNGÖL (İHA) - Tenvir Neşriyatın kurucusu ve Med-Zehra ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva