ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Ocak 2011 Perşembe - 07:32

ASİMED’den şok tespit..

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeniler’in Anadolu’nun doğusundan Adana’ya kadar olan bölgeyi almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına girmenin yollarını aramaya başladığını belirtti.

ASİMED’den şok tespit..

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeniler’in Anadolu’nun doğusundan Adana’ya kadar olan bölgeyi almak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına girmenin yollarını aramaya başladığını belirtti.
//BÖLÜCÜLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR
Ermeni diasporasının ve Ermenistan’ın uyguladığı stratejilerden en önemlisinin Türkiye’nin toprak bütünlüğü meşrutiyetinin sürekli gündemde tutmaya çalışmak olduğunu ifade eden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeniler’in bunu yaparken bilimsel platformlar, siyasi arenalar, dernekler, vakıflar, ASALA ve PKK gibi terör örgütlerinden yararlanmaya çalıştıklarını söyledi.
//ANADOLU’DA ERMENİSTAN KURMA HAYALİ
Ermeni sorununun aslının Anadolu’nun doğusundan Adana’ya kadar uzanan bölgede Ermeni devleti kurulması mücadelesinden ibaret olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Ermeniler’in, sözde soykırımın Türkler tarafından tanınması için verdiği mücadele, aslında Anadolu’nun bir bölümünün kendilerine ait olduğunu kabul ettirmeye çalışmaktan ibaret. Ancak harcadıkları yoğun mesaiye karşın Ermeniler için en önemli problemlerden birisi, devlet kurabilme hayali kurdukları coğrafya üzerinde bir siyasi teşekkül oluşturabilmek için gerekli olan Ermeni nüfusu bir yana, topluluk olarak nitelendirilebilecek kadar bile bir nüfusun bulunmamasıdır. Dolayısıyla Ermenilerin şimdiki hedefleri, devletimiz sınırları içerisinde yeniden var olabilmektir. Azınlık nüfusa sahip oldukları zaman, yine kendi kafalarında yarattıkları toprakların ilk sahiplerine geri verilmesi tezini ortaya çıkaracaklardır. Ermeni diasporası ve Ermenistan vatandaşı Ermeniler’den Osmanlı İmparatorluğu vatandaşlarının torunları olanların, tarif ettikleri coğrafya içerisinde kalıcı olabilmelerinin yolu olarak bu günkü birincil amaçları da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını kazanabilmektir. Osmanlı İmparatorluğu vatandaşlarının torunu olan fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının torunu olmayan bu günkü diaspora ve Ermenistan Ermenileri’nin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma mücadelelerindeki ilk hamleleri, ABD’nde ekonomik sebeplerle açıldığı söylenen ancak aslında Lozan Antlaşması’nın vatandaşlık hukukunu Türkiye Cumhuriyeti açısından değiştirmek amacını taşıyan davadır” diye konuştu.
//LOZAN ANTLAŞMASI
Osmanlı İmparatorluğu’ndaki ortak vatandaşlığının Lozan Antlaşması’nın yürürlüğe girmesiyle sona erdiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, şöyle devam etti:
“Osmanlı İmparatorluğu vatandaşlığının yerine bu insanların sınırları içerisinde kaldıkları yeni devletlerin vatandaşlığı gelmiş, tabi oldukları vatandaşlık kanunlarıyla da ayrışmışlardır. Ermeniler için de Osmanlı İmparatorluğu vatandaşlıklarının sona ermesi ve bulundukları devletin vatandaşlığını almaları söz konusu olmuştur. Ermeniler’den ayrışan devletlerde yaşayanlar, Lozan Antlaşması gereği bulundukları devletin vatandaşlığını almışlardır. Bunun yanında, Birinci Dünya Savaşı sırasında kendi istekleri ve o dönem Doğu Anadolu’yu işgal etmiş olan Rus Ordusu tarafından Rusya’ya gönderilenler, daha sonra kurulan SSCB vatandaşlığını ve dünyanın öteki devletlerine göç edenler ise zaman içerisinde bulundukları devletlerin vatandaşlığını almışlardır.
Bu günlerde ABD’de Ermeni avukatların açtığı maddi tazminat davaları, Osmanlı Devleti vatandaşı Ermenilerin torunlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının önünü açmak için atılmış bir adımdır. Bu nedenle yakında bu konu üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’ne dış baskıların artacağı ve içimizdeki diaspora kuklalarının da içeriden baskı yapacağı kaçınılmaz görünüyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkemizde kaçak olarak yaşayan yaklaşık 100 bin Ermeni’nin ileride girişebilecekleri vatandaş olma çabalarına mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. Genç İnisiyatif Platformu ve ASİMED olarak ABD’de Lozan Antlaşması’na gönderme yaparak açılan davaların aslında Lozan Antlaşması’na ne kadar aykırı olduğunu gösteren bir raporu ABD Adalet Bakanlığı’na gönderdik. Diasporanın vatandaşlık konusundaki örtülü girişim ve çabalarını çok yakından takip edip, tepkilerimizi göstermeye devam edeceğiz.”İHA

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bu millete kılıç kalkmaz’
Salı günü yayınladığımız röportajın devamını bugün yayınlıyoruz. Milliyetçi ...
‘Herşey Erzurum İçin’
ERVAK Kadın Kolları'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle birlik, beraberlik ...
Dadaşlar, Aşıklarla coştu
Sakarya Erzurumlular Derneği aşıklar gecesi düzenledi.
 
Sümmani Geleneği devam ettiriliyor
Erzurum Halk Edebiyatı Kültür Derneği Başkanı Selami Yağar, “Sümmani gibi ...
Hür Adam’a ilginç tepki
ABDULKERİM KANTARCIOĞLU/BİNGÖL (İHA) - Tenvir Neşriyatın kurucusu ve Med-Zehra ...
Mehmetçik Vakfı’ndan Bingöl’e teşekkür
Mehmetçik Vakfı; TRT Erzurum Radyosu prodüktörlerinden, araştırmacı ve ...
 
Yakutiye'de icazet töreni
Erzurum Palandöken Müflüğü'ne bağlı kız Kur'an kurslarından mezun olan ...
Kösoğlu’ndan tarihi tespit..
Türk Milliyetçiliğinin en önemli fikir duaeyenlerinden olan Erzurumlu ...
Muhteşem Yüzyıl’a tepki yağıyor
Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Abdullah İkinci, özel bir tv kanalında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva