ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
21 Ocak 2012 Cumartesi - 07:50

Erzurum buz kesti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkilerken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Erzurum'da kara kış ulaşımı da olumsuz etkilerken, Palandöken'de kara saplanan ESKİ'ye ait vidanjör uzun süre kurtarılmaya çalışıldı. Yaklaşık 5 saat saplandığı yerden çıkarılamayan vidanjör, snow track ile çıkarıldı.

Erzurum buz kesti

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkilerken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
REKOR ERZURUM’DA
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 21, Bayburt'ta eksi 17, Ardahan'da eksi 16, Kars ve Ağrı'da eksi 15, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 2 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava
sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 9, Erzurum'da eksi 7, Erzincan, Ağrı ve Kars'ta eksi 6, Iğdır'da 5 derece olması bekleniyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 185, Ağrı'da 72 ve Iğdır'da 6 olmak üzere 263 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saatte yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 13 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.
Öte yandan Erzurum'da kara kış ulaşımı da olumsuz etkilerken, Palandöken'de kara saplanan ESKİ'ye ait vidanjör uzun süre kurtarılmaya çalışıldı. Yaklaşık 5 saat saplandığı yerden çıkarılamayan vidanjör, snow track ile çıkarıldı.
KAR MANZALARI MOBESEYE TAKILDI
Erzincan Emniyet Müdürlüğü, şehir merkezinde MOBESE kameralarınca kaydedilen kar yağışı ve kar kazalarını paylaştı. Görüntülerde kar topu oynayanlar, yolda kayan araçlar ve trafik kazaları yer alıyor.
41 noktada 19'u sabit, 46 tanesi de hareketli olmak üzere toplam 65 kameraya sahip MOBESE sayesinde kentin en yoğun bölgeleri 24 saat izleniyor.
Görüntülerde kar yağışı ile birlikte sokaklara çıkan vatandaşları kar topu oynaması ve yolda kayması gibi anların yanı sıra, araçları ile kar üzerinde kayanlar yer alıyor. Buzlanma nedeniyle kayarak, orta refüje çıkan bir araç ise o sırada çevrede kar temizliği yapan belediye işçileri tarafından kurtarılıyor.
Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere şehrin en işlek caddelerinde de dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle meydana gelen 10 ayrı trafik kazası saniye saniye kaydedildi.
121 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 121 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.
Erzincan merkezde 10, Çayırlı 15, İliç 10, Kemah 29, Kemaliye 15, Refahiye 18, Tercan 14 ve Üzümlü ilçesinde 10 köy olmak üzere toplam 121 köyün 718 kilometresi kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı.
İl Özel İdaresi yolu kapalı olan köylerde 14 greyder, 3 dozer, 6 bıçaklı kamyon, 3 kar makinesi ile birlikte 7 ekip halinde hava şartlarına aldırış etmeden çalışıyor.
 "NE ISINABİLİYORUZ, NE DE YATABİLİYORUZ"
Van'da aralıklarla devam eden kar yağışı ve ardından yaşanan soğuk hava en çok çadır ve konteynırlarda yaşayan depremzedeleri olumsuz etkiliyor.
Yaşanan depremlerin ardından özellikle çadırlara yerleştirilen depremzedeler, çetin kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyorlar. Hava sıcaklığının eksi 16 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde en büyük sorunlarının ısınma olduğunu belirten depremzedeler, özellikle soğuk gecelerde çok üşüdüklerini belirttiler.
75. Yıl Çadır Kent'te kalan ve 3'ü öğrenci 6 kişilik Gülen ailesi soğuk hava yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor. Düşük voltaj nedeniyle elektrikli sobaların ısıtmadığını ifade eden anne Adalet Gülen, buz gibi çadırlarda yaşadıklarını belirterek "Bizleri tavuk gibi buzdolabına bıraktılar. Ne ısınabiliyoruz ne de yatabiliyoruz. Gece küçük kızım 'üşüyorum anne' diyor ve uyuyamıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burada elektrik düşük, ısınamıyoruz. Mecburen burada kalıyoruz. Bir yerimiz olsa giderdik, ama yok"
dedi. Kadınlar soğuk havada dışarıda bulaşıklarını yıkarken, çocuklar ise soğuk havaya rağmen oynayarak günlerini geçirmeye çalışıyorlar.
 KAR YAĞIŞI UÇAK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ
Van'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok yol ulaşıma kapanırken, bazı uçak seferleri de iptal edildi.
Deprem bölgesi Van'da günlerdir etkili olan güneşli hava, yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle sabahın erken saatlerinde rüzgar ile birlikte etkisini artıran kar yağışı okula giden öğrencilere zor anlar yaşattı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray, Muş-Kulp ve Ahlat-Karahasan karayollarının yanı sıra Van ve ilçelerinde de 160 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Van merkezde 55, Bahçesaray'da 10, Başkale'de1, Çatak'ta 10, Edremit'te 5, Erciş'te 15, Gevaş'ta 19, Gürpınar'da 15 ve Muradiye ilçesinde de 30 olmak üzere 160 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi.
Van'da etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı Sunexpress Hava Yolları'na ait İzmir-Van ve İstanbul-Van seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi.
Öte yandan belediye işçileri vatandaşların daha rahat yürümeleri için kaldırımlarda biriken karları küreklerle temizlemeye başladı.
YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI
Erzincan'da aşırı soğuklar insanların yanı sıra yaban hayatını da olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında eksi 10 dereceye kadar düştüğü Erzincan ve çevresinde aç kalan yaban hayvanları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer yarım metreyi geçtiği Mecidiye çevresindeki ağaçlık alanlarda yaşayan kuşlar için tonlarca yem dağıttı. Kuşların ardından yem bulamayan diğer hayvanlar için de belirli bölgelere yem bırakacaklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fuat Güler, kar yağışı sonrası özellikle yaban hayatı için büyük bir sıkıntı başladığını vurgulayarak, "Karların yem bölgelerini kapatmasıyla hayvanlar aç kalabiliyor. Biz de ilk etapta Mecidiye bölgesinde kekliklerin yaşadığı alanlara 3 ton buğday bırakıyoruz" dedi.

 
Marka verileri açıklandı
 
Şirketleşme’de ‘negatif aralık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cindilli dua aldı
Erzurum ili ve ilçelerinde 2010 ve 2011 yıllarında düzenlenen toplam 7 ...
Havuzbaşı’nda şüpheli paket paniği
Erzurum'da vatandaşların en yoğun olarak bulunduğu Havuzbaşı'nda 9'ncu ...
Tarihçilerden milli tepki
A.Ü. Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Belgelerin ...
 
Doğu’ya yatırım desteği
Kar durdu, soğuk vurdu
Erzurum'da yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtınanın ardından dün gece ...
Baro’ya teşekkür plaketi
ATAK Arama Kurtarma Gençlik Spor Kulübü Başkanı Çetin Bayram, Erzurum ...
 
Çığ düştü, yol kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı ...
Pasinler’de karla mücadele seferberliği
Ülke genelinde etkili olan yoğun kar yağışı Erzurum’un Pasinler ilçesinde ...
Sarıkamış’tan madalyalarla döndüler
Sarıkamış’ta yapılan Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışları’nda Erzurumlu kayakçılar madalyaları topladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva