ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
20 Ocak 2012 Cuma - 06:59

Kar durdu, soğuk vurdu

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtınanın ardından dün gece termometreler eksi 19 dereceyi gördü, yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiledi. Erzurum'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hayatı durma noktasına getiren soğuk havalar açıkta bulunan her şeyi dondurdu. Ağaç dalları buz tuttu, araçlar donarak yolda kaldı, kuşlar üşümemek için birbirlerine yaklaşırken, insanlar ise üşümemek için atkı ve berelere sarıldı.

Kar durdu, soğuk vurdu

 Erzurum'da yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtınanın ardından dün gece termometreler eksi 19 dereceyi gördü, yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkiledi.
Erzurum'da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hayatı durma noktasına getiren soğuk havalar açıkta bulunan her şeyi dondurdu. Ağaç dalları buz tuttu, araçlar donarak yolda kaldı, kuşlar üşümemek için birbirlerine yaklaşırken, insanlar ise üşümemek için atkı ve berelere sarıldı. Eksi 19 derece ile ayın en soğuk gecesini yaşayan Erzurum, kar esaretinin ardından dondurucu soğuk esareti altında kaldı. Belediye ekipleri buz ve karlarla kaplı yollara açmak için greyderlerle temizleme çalışma başlattı, birçok ana yol kar birikintileri ve çalışmalar dolayısıyla ulaşıma kapatıldı. Çatılarda sarkıtlar oluştu ve bu sarkıtların başkalarının üzerine düşmemesi için vatandaşlar güvenliksiz bir şekilde yerden 30 metre yükseklikte buz sarkıtlarını kırmak için uğraştı. Vatandaşlar soğuklara alışkın olduklarını fakat yinede soğuk havalar nedeniyle güçlük çektiklerini dile getirdi.
BÖLGE İLLERİ SICAKLIK DERECELERİ
Bölgede en soğuk hava Kars'ta eksi 21 derece olarak ölçülürken, Erzurum'da eksi 19, Erzincan'da eksi 11, Ağrı'da eksi 11, Ardahan'da eksi 15, Iğdır'da eksi 4 ve Bayburt'ta eksi 19 olarak ölçüldü. Bölgede beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise hava Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 2, Erzincan'da eksi 2, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 7, Iğdır'da 6 ve Bayburt'ta eksi 8 olarak ölçülmesi bekleniyor.
MUTKİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
 Bitlis'in Mutki ilçesinde yoğun yağan kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği bildirildi.
Kaymakam Oğuzhan Bulut, ilçe genelinde eğitime çarşamba ve perşembe günü ara verildiğini, okulların 20 Ocak Cuma günü açılacağını belirtti.
Öte yandan ilçede kar kalınlığı yaklaşık 1 metreye ulaşırken, sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
HİZAN'DA KAR YAĞIŞI
Bitlis'in Hizan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığı 1 metreyi aştı.
Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği Hizan ilçesinde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri de zor anlar yaşadı. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.
TATVAN'DA KAR YAĞIŞI VE TİPİ HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Bitlis'in Tatvan ilçesinde son bir haftadır aralıklarla etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
Kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayolları 112 Şube Şefliği ekipleri çalışma başlattı.
Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar karlar altında kalırken, sabahın erken saatlerinde uyanan vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünü temizlemeye çalıştı.
İlçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 1 buçuk metreyi buldu.
ÇILDIR'DA AŞIRI SOĞUK KAZLARA YARADI
Ardahan Çıldır ilçesinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı yerini ayaza bırakınca ilçede hayat durma noktasına geldi.
Gece eksi 25 dereceyi bulan ayaz araçların donmasına sebep olurken sabah ağaçlarda oluşan görüntüler kartpostallıktı. Aşırı ayazdan dolayı hayat olumsuz etkilenirken etkilenmeyen tek canlı kazlardı. Bölge ekonomisinde önemli yerin olan kaz'ın ayaza ve soğuğa rağmen suya girmeleri dikkat çekti. Aşırı soğuktan güvercinler çatıların en üst seviyelerine çıkarken vatandaşlar araçlarını çalıştırmak için çaba sarf ettiler. Kazların ise ilçe içerisinden geçen dereye girerek oynamaları ve yıkanmaları ilgi çekti.
KARLA MÜCADELEYE DEVAM
Erzincan Belediyesi aralıklı olarak yağan kar yağışı sonrası, kent içi ulaşımın aksamaması maksadı ile yoğun çalışmasını sürdürüyor.
Gece vardiyası da yaparak çalışan belediye ekipleri, yolları açık tutmayı başardı. 15 araç ile şehir içerisinde tuzlama, kazıma ve yükleme yapan belediye ekipleri, ayrıca gündüz saatlerin de kaldırımları temizliyor.Kriz masasını yöneten Erzincan Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaban, ekiplerin çalışmalarını sabah saatlerine kadar bizzat kendisi yönetti. Şehir içerisinde ana arterlerin, otobüs yollarının, acil servis güzergahlarının daima açık tutulduğunu, ara sokaklar da dahil olmak üzere trafiğe kapalı yol olmadığını vurgulayan Kaban, ilgili belediye yöneticilerinin personelin başında sabaha kadar operasyonu yönettiklerini ifade etti.
KAR VE BUZ GEÇİT VERMEYİNCE 112 PALETLİ AMBULANS DEVREYE SOKULDU
Malatya'da kar ve buz nedeniyle ulaşım sağlanamayınca hasta bir kadın, paletli ambulansla hastaneye yetiştirildi.
Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi'nde yaşayan Feride Şahin'in sağ bacağında yaşanan iltihaplanma nedeniyle sağlık ekipleri seferber oldu. Hastaneye gitmesi gereken kadın, kar ve buz nedeniyle götürülemedi. Durum 112 sağlık ekiplerine bildirildi. Kar ve buz nedeniyle paletli ambulansla evinden alınarak Yeşilyurt ilçesinde bulunan Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne getirilen Feride Şahin tedavi altına alındı.
MAHSUR KALAN HAMİLE KADINI ASKERİ HELİKOPTER KURTARDI
Malatya'da yolu kapalı olan köyde mahsur kalan hamile kadın, askeri helikopterle kurtarılarak getirildiği hastanede bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Pütürge ilçesine bağlı Esencik köyünde doğum sancıları tutan Mevlide Aktaş (22) , kardan dolayı yolun kapalı olması nedeniyle mahsur kaldı. Özel İdareye ait araçların yolu kısa sürede açamayacağı anlaşılınca devreye Pütürge Kaymakamlığı girerek, durumu Malatya Valiliği'ne bildirdi. Valiliğin, 2. Ordu Komutanlığı'nda helikopter isteme talebi üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan gece bir helikopter köye gönderildi. Helikopter giderken, 112 Acil Servis görevlileri ise köyle telefon bağlantısı kurarak, hasta ile ilgili bilgi alıp, yönlendirmelerde bulundu. Köye inen askeri helikopter, hamile kadını ve refakatçisini alarak Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi. Kadın Doğum Servisi'ne alınan genç kadın, erkek bebek dünyaya getirdi. İlk kez anne olmanın heyecanını yaşayan genç kadın ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kadının yakınlarından Mehmet Aktaş, köy yollarını yaklaşık 10 günden beri kardan dolayı kapalı olduğunu belirterek, devreye jandarma ve Pütürge Kaymakamlığı'nın ardından da Malatya Valiliği'nin girmesi ile 2. Ordu Komutanlığı'nın köylerine gönderdiği helikopter ile genç kadının kurtarıldığını söyledi. Aktaş, emeği geçen herkese teşekkür etti.
BAYBURT BELEDİYESİ YOLLARI AÇIK TUTMAYA ÇALIŞIYOR
 Bayburt’ta dün başlayan gece geç saatlere kadar devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına şehri beyaza bürüdü. Kar yağışı ve fırtına etkisini sabaha karşı yitirmesiyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşlerine bağlı karla mücadele ekipleri vatandaşların ve öğrencilerin rahat ulaşımlarını sağlayabilmek için sabah saat 03:30 dan itibaren yoğun bir şekilde yol açma, kaldırım temizliği, mahallelerde bulunan merdivenlerde buz temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Karla mücadele ekipleri kentin ulaşımında önemli olan noktalarına konuşlandırılan ekipler, Şehrin mahallelerinde bulunan merdivenler de hastane yolu, Esentepe mahallesi, Şingah Mahallesi, Zahit Mahallesi ,Kaleardı mahallesi, Kışla çeşmesi mevkiindeki cadde ve sokaklarda, Kentsel dönüşüm TOKİ civarı, Belkent- Baykent , Şingah Sıla konutları mevkiinde cadde ve ara sokaklarda kar küreme , yol tuzlama ve temizleme çalışmaları devam ediyor.
Belediye Başkan Vekili Selahattin Karaman yaptığı açıklamada; “Sabah saat 03:30 ’ dan itibaren gece geç saatlerde yoğun yağan kar yağışı ve şiddetli fırtına etkisini kaybetmesiyle çalışmalara 62 personel ,TYÇP Elemanları ve 9 iş makinesi ve 2 adet tuzlama aracıyla çalışmalarımız başladı. Sabaha karşı başlayan çalışmalarımız vatandaşlarımız iş yerlerine öğrencilerimiz ise okullarına zamanında ulaşabilmeleri için konuşlandırdığımız ekiplerimizle hızlı ve zamanla yarışarak vatandaşlarımızın rahat ulaşımlarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
TORUL’DA TRAFİK KAZASI: 20 YARALI
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Bayburt’tan Trabzon’a yolcu taşıyan Hikmet Sarıkan yönetimindeki 69 AN 520 plakalı yolcu midibüsü, Gümüşhane’nin Torul ilçesi Yarlar mahallesi mevkiinde yolun buzlu ve kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarparak yan yattı. Kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralanırken, yaralılar Gümüşhane ve Torul Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası devrilen elektrik direği nedeniyle Torul ilçesine elektrik verilemediği öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.
KARA SAPLANAN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİYİ EKİPLER KURTARDI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuk ve tipi yaşamı felç etmeye devam ederken, kapalı olmasına rağmen Muş- Diyarbakır karayoluna giren otomobildeki 2 kişi, çığ altında kalmaktan kılpayı kurtuldu. Kara saplanan otomobildeki 2 kişi, cep telefonlarıyla yerlerini bildirdikleri jandarma ve Karayolları ekipleri tarafından dün gece yarısı kurtarıldı. Öte yandan dün gece Kars'taki hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceye kadar düştü.
KOZMA’DA MAHSUR KALDILAR
Muş - Kulp - Diyarbakır karayolunun kapalı olmasına rağmen, dün gece Diyarbakır'a gitmek için yola çıkan İsmail Demir, yönetimindeki 49 AK 693 plakalı otomobille, Kozma Dağı'nın 27'nci kilometresinde tam önüne düşen çığa saplandı. Otomobilde mahsur kalan İsmail Demir ile yanındaki arkadaşı Vedat Alçın, cep telefonuyla jandarmadan yardım istedi. Karayolları ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu İsmail Demir ve Vedat Alçın kurtarılarak Muş'a götürüldü. Donmak üzere olduklarını belirten Demir, "Cep telefonumla Kızılağaç Jandarması'nı aradım. Karayolları ile birlikte gelen jandarmalar bizi kurtardı. Karayolları ekipleri ile jandarmaya çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
KAR YAĞIŞI DURDU, SOĞUKLAR VURDU
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu'nun en soğuk ili sıfırın altında 21 dereceyle Kars oldu. Diğer ilerde dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 19, Ardahan'da 15, Muş'ta 14, Erzincan, Ağrı'da 11, Iğdır'da 4 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları Muş'ta 66, Palandöken'de 60, Erzurum'da 15 santimetreye çıktı. Erzurum'da 288, Muş'ta 175 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Erzurum- Bingöl karayolu 4 günlük bir aradan sonra ulaşıma açıladı.
Karayolları ekipleri özellikle akşam saatlerinde buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olmalarını istedi. Muş'un Varto İlçesi'nde pazartesi gününden beri eğitime verilen ara, kötü hava koşularının devam etmesi yüzünden bir gün daha uzatıldı.
727 KÖY YOLU KAPALI
Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bölge illerinde 727 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Trabzon'da 266, Rize'de 117, Artvin'de 115, Giresun'da 114, Gümüşhane'de 90 ve Bayburt'ta da 25 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Giresun'un Dereli İlçesi'nde bulunan Eğribel Geçidi'nde de ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. İl Özel İdareleri ile Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor.
KARDAN EVDE ÇAY KEYFİ
Erzincan'da Özel Otlukbeli Lisesi öğrencileri, okul bahçesine yaptıkları kardan evde çay keyfini çıkarıyor. Kent merkezinin beyaza bürünmesi ile birlikte karın keyfini sürmek isteyenler ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Özel Otlukbeli Lisesi öğrencileri önce bahçedeki karları bir yere topladı. Yaklaşık 6 saatte eskimoların kullandığı ve 'iglo' denilen kardan ev yapan öğrenciler, içine elektrik götürdü ve halı serdiler. Kardan evin hizmete girmesiyle birlikte öğrenciler, teneffüslerde kardan evde oturarak çay içiyorlar. 11'inci sınıf öğrencisi Yunus Emre Kaya, karın keyfini çıkarmak için farklı uğraşlar aradıklarını belirtti. Kaya, "Buz evin içinde sıcak çay içmek çok keyif veriyor. Boş vakitlerimizde burada toplanarak muhabbet ediyoruz" dedi
BUZLANAN YOLDA KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi Balıksu mevkiinde yolun buzlanması nedeniyle kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
25 LY 101 plakalı otomobil, Ağrı-Taşlıçay E80 karayolu Balıksu mevkiinde yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Ahmet Sarı (41) ile araçta bulunan Orhan Pilot hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Gece meydana gelen kazadan sonra elverişsiz hava şartları nedeniyle araç bulunduğu yerden çıkarılamadı. Sabah saatlerinde Ağrı il merkezinden gelen kurtarıcı ekip, aracı bulunduğu yerden çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
VAN'DA KAR YAĞIŞI
 Van'da dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışının ardından kar kalınlığı il merkezinde 5 santimetreye kadar çıktı. Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı giderek şiddetini artırırken, özellikle çadırda kalan depremzedeler kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

 
Palandöken’de teknik yapılanma
 
Karaçoban’da yolsuzluk operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro’ya teşekkür plaketi
ATAK Arama Kurtarma Gençlik Spor Kulübü Başkanı Çetin Bayram, Erzurum ...
Çığ düştü, yol kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımı ...
Pasinler’de karla mücadele seferberliği
Ülke genelinde etkili olan yoğun kar yağışı Erzurum’un Pasinler ilçesinde ...
 
Sarıkamış’tan madalyalarla döndüler
Sarıkamış’ta yapılan Kayaklı Koşu 1.Etap Yarışları’nda Erzurumlu kayakçılar madalyaları topladı.
37 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ...
Gözü yaşlı baba kızını arıyor
Erzurumlu Elaattin Karaca, yaklaşık bir haftadır kaybolan 15 yaşındaki ...
 
‘Erzurum’dan Türkiye’ye Mesaj
15 Ocak Pazar günü iki büyük ulusal gazetede Erzurum odaklı iki makale ...
Sarkozy’ye belgeselli cevap
Ermenilerin Erzurum ve Van'da yaptığı işgallerin şu ana kadar yayınlanmamış ...
AK Gençlerden tepki
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları, bir gazetede yer alan köşe yazısını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva