ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>EKONOMİ
23 Kasım 2015 Pazartesi - 02:13

Erzurum Turizminde güncelleme beklentisi

M.COŞKUN-Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel’ turizm üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum Turizminde güncelleme beklentisi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel’  turizm üzerine değerlendirmelerde bulundu.

ESOB BAŞKANI FIRAT; ‘BAŞKENTLERE UÇAK SEFERİ AÇILMALI’

Esnaf Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Erzurum’a yakın ülkelerin başkentlerine uçak seferleri konularak turistlerin kente gelmesinin daha da kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Fırat, “Erzurum tarihi ve kış turizmi ile önemli bir yere sahip. Erzurum denince akla kış turizmi geliyor. Her geçen yıl turizmde gelişiyoruz. Ama çok eksikliklerimiz var. Bu eksikliklerin giderilmesi için Erzurumlu vatandaşlardan esnafına kadar büyük görevler düşmeli. Esnaf turiste hitap etmesini bilmeli. Esnafa ve taksicilere yabancı dil kurs eğitimleri verilerek turistlerle iletişim kuvvetlendirilmelidir. En önemlisi de yeni yatırımlar yapılmalı. Yakın ülkeleri başkentlerine uçak seferleri düzenlenmeli. Haftada birkaç gün uçak seferi düzenlense Erzurum’a gelen turist sayısı artacaktır.” dedi.

Erzurum’un kazanması için esnafın kazanması gerektiğine dikkat çeken Fırat, özellikle kış turizmi içersin de turistin dağdan aşağıya indirilmesi gerektiğini vurguladı. Fırat, “Kış turizmi döneminde büyük bir sıkıntımız var. Yazın turistler tarihi dokuyu görmek için şehir merkezinde geziyorlar ama kışın bu durum böyle değil. Erzurum’u tercih eden turistler Palandöken Dağı’ndaki otellerden aşağıya inemiyor. Bunun için kafile halinde şehir merkezlerini dolaştırmak için sefer düzenlenmelidir ki hem esnaf hem de Erzurum kazansın.” diye konuştu.

ETB BAŞKANI HINISLIOĞLU;  ‘TANITILAN ERZURUM’U UNUTTURMAMALIYIZ’

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, karın artık külfet olmaktan, çıkarak nimete dönüştüğünü ve bu fırsatı iyi kullanmak gerektiğini söyledi. Hınıslıoğlu, “2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları sayesinde Erzurum artık dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Bu durumun değerlendirilerek geliştirilmesi gerekiyor. Erzurum artık dünyanın önde gelen Kış turizm merkezlerinden biri. Erzurum gerçekten 2011 yılında gerçekleştirdiği kış oyunları ile dünyada hak ettiği noktaya ulaşmıştır.  Bu sayede de hem Türkiye, hem de Erzurum için önemli bir vizyon oluştu ve Palandöken kayak merkezinin dünyanın en önemli kayak merkezleri arasında yer almasını sağladı. Artık Erzurum'un önünü kimse kesemez. Önemli olan Erzurumluların el ele vererek Erzurum’u ve Palandöken dağının turizmini daha iyi tanıtmasıdır. Erzurum için ekonomik yönden büyük bir şanstır ve fırsattır. Erzurum bu fırsatı yeni yakalamıştır. Tüm Erzurumluların bu faaliyete destek vermeleri gerekir. Yıllardır çilesini, cefasını çektiğimiz kar eskiden külfet getiriyordu, artık bundan sonra nimete dönüştü, bu fırsatı iyi kullanmalıyız.” şeklinde konuştu.

ER-VAK BAŞKANI GÜZEL; ‘POTANSİYELİN ORTAYA ÇIKARILMASI GEREKİYOR’

Bir yerin gelişmesi ve güçlenmesi için turizmin önemli bir ekonomik alan olduğuna dikkat çeken Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, bu potansiyelin ortaya çıkarılması için Erzurum’un el ele vermesi gerektiğini ifade etti. Güzel, “Günümüzün en güçlü ekonomik gelirlerden birisi hiç şüphesiz turizmdir. Erzurum’a baktığımızda ise mükemmel bir turizm potansiyeli var. Tarihi yerlerinden doğal kayak pistlerine kadar güçlü bir potansiyelimiz var. Ancak Erzurum’un ağırladığı turist sayısına baktığımızda ise İstanbul Kapalı Çarşıdaki bir esnafa gelen turist sayısı kadar ancak turistimiz var. Bu gün hemen yanı başımızdaki Rize, Trabzon’a baktığımızda 3-5 Milyon turist ağırlamaktalar. Bizim var olan potansiyelimizle en az kış turizminde 3 Milyon turist almamız gerekiyor ama yarısını bile görmüyoruz. Bu durumun değiştirilip kara dönüştürmemiz için birlik olup Erzurum’un mevcut turizm alanında yenilikler yapmamız gerekmektedir.” sözlerini kullandı.

 
Sezai Karakoç Ufkuna bilimsel bakış
 
Erzurum ekonomisinde ‘inşaat’ gerçeği’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşhan esnafı dertli
Taşhan esnafı, Oltu taşının sokak satıcıları tarafından turistlere yanlış ...
TOBB ekim verilerini paylaştı
M.AKDAĞ-TOBB ekim ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
Kışlık erzak piyasası canlandı
Erzurum’da havaların soğumasıyla kış hazırlıklarına başlayan vatandaşlar ...
 
Erzurum’da Teknogirişime büyük destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) ile ATA Teknokent’in ortaklaşa ...
Tarım’da DAP sinerjisi
Düzgün, Doğu Anadolu Projesi kapsamında Kars’ta 2010-2014 yılları arasında ...
TPE Erzurum verilerini açıkladı
M.AKDAG-Erzurum’dan bu yılın 10 ayında gerçekleştirilen patent başvurusu ...
 
Erzurum için sevindirici tespit
DİLEK BAYRAK-KUDAKA Erzurum yatırım destek ofisi koordinatörü Ozan Gündüz, ...
Akgüloğlu asgari ücreti değerlendirdi
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan ...
KUDAKA’da yeni dönem
KUDAKA kalkınma kurulu üyeleri Bayburt’ta toplandı. KUDAKA Kalkınma Kurulu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva