ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
20 Kasım 2015 Cuma - 00:58

Erzurum için sevindirici tespit

DİLEK BAYRAK-KUDAKA Erzurum yatırım destek ofisi koordinatörü Ozan Gündüz, Erzurum’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyleyerek istihdamı artırma konusunda KUDAKA olarak aktif bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Erzurum için sevindirici tespit

Ajansı olarak kalkınma odaklı çalıştıklarını belirten Gündüz, önceliklerinin işsizliği önlemek olduğunu söyledi. Gündüz,” Yapmış olduğumuz raporlamalar, vermiş olduğumuz mali destekler tamamı bölgenin kalkınmasını ön planda tutuyor. Ayrıca diğer bölgelerle gelişmişlik farkını azaltmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Tabi bu noktada istihdamda bizim önceliklerimizden bir tanesi. Yani kalkınma derken özellikle üretime yönelik istihdama yönelik bir yaklaşımımız var. Vermiş olduğumuz mali desteklerden faydalanan projelerde ki istihdam göstergelerini sağlanmasına dikkat ediyoruz. Keza yaptığımız raporlamalarda, bölge planlı çalışmamızda da ve bölge istihdamının artırılmasına yönelik amaçlar, hedefler stratejiler belirledik. Bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yine bu noktada diğer kurumlarla, İŞKUR’la olsun Milli Eğitim Bakanlığıyla olsun istihdam konusunda ortak çalışmalarımız oluyor. İl istihdam ve mesleki eğitim toplantılarına ajansımız iştirak ediyor aktif olarak. Yine çalışma sosyal güvenlik bakanlığının kayıt dışı istihdamla mücadele konusundaki programına ajans olarak bir proje sunduk 300 bin Euro değerinde. Bu projemizde geçti. Sözleşme aşamasında. Bu projede kapsamında kayıt dışı istihdamı önleme noktasında birçok faaliyet gerçekleştireceğiz. Seminerler, eğitimler, mesleki teknik eğitimler, proje yazma eğitimleri vs. Yani bölgemizdeki istihdamı artırma noktasında ajans olarak biz aktif olarak çalışıyoruz” dedi

“İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 6 SEVİYELERİNDE”

Erzurum da işsizlik oranının yüzde 6 seviyelerinde olduğunu söyleyen Ozan Gündüz, bunda sanayinin yeterince gelişmemesi ve bölge dışına olan göçlerin etkili olduğunu söyledi. Gündüz, ”Erzurum da ki işsizlik Türkiye ortalamasının altında. Tabi şu da önemli bölgede sanayi çok fazla gelişmemiş durumda. Yani işsizlik oranları nispeten Türkiye ortalamasının altında ama sanayimiz yeterince gelişmemiş durumda. Artı bölgeden de ciddi bir göç var. Yani Erzurum birkaç yıldır göç veren konumda. İşsizlik oranları Türkiye ortalamasının altında olmasına rağmen ciddi anlamda bölge dışına göç veriyoruz. Bu da önemli bir husus” şeklinde konuştu.

“YABANCI YATIRIMCILARI ERZURUMA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek için yönetim kurumuyla hedef ülkelere iş birliği ziyaretlerinde bulundukları belirten gündüz şöyle konuştu;  “Ajans olarak yönetim kurumumuzla beraber hedef ülkelere iş birliği ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İran olsun ,Polonya olsun bölgemize yatırımcı çekebilmek için her yıl farklı ülkelere ziyarette bulunuyoruz. En son Suudi Arabistan a bir ziyaret gerçekleştirdik. Daha öncesinde Kanada’ya bir ziyarette bulunduk. Gidilen yerlerde hem yönetim anlamında idarecilerle ilgili üst düzey yetkililerle görüşmeler yapılıyor. Hem bölgemizi gittiğimiz yerlerde tanıtıyoruz potansiyel yatırım alanlarını onlara anlatıyoruz. Keza ajansımız her sene yurt dışındaki fuarlara katılıyor. Bu fuarlar bölgeye turist çekme konusunda tanıtım çalışmaları yapılıyor. Hem de bölgedeki potansiyel yabancı yatırımcılara bölgemizi tanıtma noktasında hazırlamış olduğumuz materyalleri onlarla paylaşıyoruz. 2010- 2011 yıllarında ajans olarak AZUTİP(Anadolu’nun Zirvesi Uluslar Arası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması) diye bir uluslararası iş birliği buluşması düzenledik. Bunun sanırım sonrası ve devamı bölgemizde ki STK’ lar ve ajansımız ortaklığında yapıldı. En son geçtiğimiz yılda yapıldı. AZUTİP kapsamında da yabancı yatırımcıları ticaretle uğraşan kişileri hedef ülkelerden bölgemize davet ediyoruz. Azerbaycan, İran, Gürcistan, Rusya, Ortadoğu ülkeleri değişiyor yani katılım. Bölgemize çekip bölgemiz deki  iş adamlarıyla bir araya getiriyoruz. Aralarında Ticari iş birliğini artırma noktasında, artı yine o kişilerin bölgemize yatırım yapma konusunda bölgemizde gezdiriyoruz. Potansiyel yatırım alanlarını gösteriyoruz. Yatırım destek ofisi olarak da ofisimizi ziyaret eden yerli yabancı bütün potansiyel iş adamlarıyla tanıtım materyallerini paylaşıyoruz. Teşvik mekanizmalarından bahsediyoruz. Hangi alanlara yatırım yapılabilir o konuda bilgilendirme yapıyoruz. Yani yerli yabancı bütün yatırımcıları bölgemize çekme konusunda hem ajans olarak hem de aktif bir tanıtım faaliyeti yürütüyoruz.

“EN ÇOK YATIRIMCI ORTADOĞU ÜKELERİNDEN GELİYOR”

En çok yatırımcının Ortadoğu ülkelerinden geldiğini ifade eden Gündüz, ”Yabancı yatırımcı noktasında maalesef bölgemiz çok iyi değil ama son dönemde Suriye deki olaylardan dolayı Suriye deki yatırımcıların talepleri var. En son bir Suriyeli yatırımcı Erzurum da ki su şişeleri tesisini satın aldı. Benzer şekilde İranlıların bir ilgisi var. Benzer şekilde Arapların. Genel olarak Orta doğu ülkelerinin bir ilgisi var” dedi

“EN FAZLA YATIRIM HAYVANCILIK ALANINA”

Orta doğu ülkelerinden Erzurum’a gelen yabancı yatırımcılar en büyük ilgiyi hayvancılık alanına gösteriyor. Türkiye’de hayvancılık denince akla ilk gelen şehir olan Erzurum yerli yatırımcılarla birlikte yabancı yatırımcılarında dikkatini çekmeye devam ediyor. KUDAKA destek ofisinde koordinatör olarak görev yapan Gündüz, En çok yatırım genellikle bölgemizin potansiyeli olan hayvancılık alanına olduğunu söyleyerek ayrıca turizm ve tarıma dayalı sanayi ye yönelik yatırımlarında giderek arttığını vurguladı.

“SON 11 AYDA 12 MİLYON TL DESTEK SAĞLADIK”

2014 Mali Destek kapsamında sözleşmeye bağlanan projelerin 12 milyon TL tutarında olduğunu ifade eden Gündüz, “Mali destek programı ilan ettik ve şu anda projeler devam ediyor. Birçoğu da son aşamaya geldi yani projeler yüzde 70 oranında tamamlandı” diye konuştu.

 
"Önümüzdeki Asır Mutlak Türk Asrı olacaktır"
 
TPE Erzurum verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akgüloğlu asgari ücreti değerlendirdi
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan ...
KUDAKA’da yeni dönem
KUDAKA kalkınma kurulu üyeleri Bayburt’ta toplandı. KUDAKA Kalkınma Kurulu ...
Erzurum 10 ayda 151 marka çıkardı
M.AKDAĞ-Erzurum’da on ayda gerçekleştirilen marka başvuru sayısı 151’e ...
 
Gelirde 3, giderde 2’inciyiz..
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ekim 2015 bölümünde il gelirinin gideri karşılama ...
Gelirin çoğu yakacağa gidiyor
Kış mevsiminin soğuk geçtiği Erzurum’da vatandaşlar, kış mevsimi öncesi ...
Erzurum’da balık tezgahları bereketlendi
Havaların iyice soğumasıyla birlikte Erzurum’da balık tezgahları hareketlendi.
 
DAP’tan bölgesel tarım desteği
Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, meralarda hayvanların ...
Erzurum çekte de itibarlı il
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi ibrazında ödenen çek verilerini paylaştı. Erzurum’da ...
Palandöken’de 579 konut satılacak
Erzurum Palandöken’de 3+1 niteliğinde toplam 579 sosyal konut satışa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva