ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>EKONOMİ
7 Temmuz 2016 Perşembe - 18:56

Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı

MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Haziran ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı

Erzurum Haziran TÜFE’si açıklandı

~~TÜİK Haziran ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, fiyatlar mayıs ayına göre yüzde 0.57 oranında artış gösterdi. Yıllık fiyat artış oranının yüzde 6,96 olarak kaydedildiği Erzurum Bölgesi’nde, fiyatlar 2015 aralık ayına göre de yüzde 3,66 oranında arttı, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 6,85 olarak hesaplandı.
HAZİRAN 2016 DÖNEMİ TÜRKİYE ORTALAMASI VE ERZURUM
TÜFE Haziran 2016 dönemi verileri bazında, Erzurum İstatistik Bölgesi’nde enflasyon, Türkiye ortalamasına göre,  aylık bazda yüzde 0.10 oranında yüksek çıktı.  2015 aralık ayına göre fiyat artışının yüzde 0,03 oranında düşük çıktığı bölgede, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı yüzde 0,89, yıllıkta ise yüzde 0.68 oranında az olarak belirlendi.
AĞRI BÖLGESİ HAZİRAN AYI TÜFE’Sİ
TRA2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan istatistik çevresinde aylık bazda fiyatlar yüzde 0,64 oranında artış kaydetti.  Bu bölgede fiyatlar aralık 2015’e göre yüzde 3,57 oranında artarken, bölgenin yıllık enflasyon oranı yüzde 7,69 olarak açıklandı. Ağrı bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 7,22 oldu.
MALATYA BÖLGESİ HAZİRAN AYI TÜFESİ
Malatya istatistik Bölgesi’nde fiyatlar mayıs ayına göre yüzde 0,16 oranında arttı. TÜİK verilerine göre TRB1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli İstatistik Bölgesi’nde 7 aylık ölçekte yüzde 2.88, yıllık bazda ise yüzde 7,68 oranında fiyat artışı tespit edildi. Malatya bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı da yüzde 6,97 olarak tespit edildi.
VAN BÖLGESİ HAZİRAN AYI TÜFESİ
Haziran 2016 döneminde, TRB2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari Bölgesi’nde fiyatlar aylık bazda yüzde 0,35 oranında düşüş gösterdi. Van bölgesinde yedi aylık enflasyon yüzde 2,61, yıllık enflasyon yüzde  6,12 ölçeğinde belirlendi. Van Bölgesinde 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranı ise yüzde 6,86 düzeyinde kaydedildi.
HAZİRAN AYI TÜFE’SİNDE BÖLGENİN ENLERİ
Doğu Anadolu Bölgesi illerini içeren 4 istatistik bölgede Haziran 2016 dönemi bazlı TÜFE’nin en yüksek olduğu bölgeler aylıkta yüzde 0,64 ile Ağrı Bölgesi, 2015 yılı aralık ayına göre fiyat artışında yüzde 3,57 ile Ağrı bölgesi, Yıllıkta yüzde 7,69 ile Malatya Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranında da yüzde 7,22ile Ağrı bölgesi olarak kaydedildi.
TÜFE’NİN EN DÜŞÜK ÇIKTIĞI İSTATİSTİK  BÖLGELER
Bölgedeki 4 istatistik alan içinde Haziran bazlı aylık TÜFE’sinin en düşük olduğu Bölge yüzde 0.16’lık düşüş oranı  ile Malatya Bölgesi, 7 aylık TÜFE’nin en düşük olduğu bölge yüzde 2.61 ile Van Bölgesi, yıllık TÜFE’nin en düşük olduğu istatistik bölge yüzde6.12 ile Van Bölgesi, 12 aylık ortalamalara göre fiyat değişim oranının en düşük olduğu bölge yüzde 6,85 ile Erzurum Bölgesi oldu
TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ, HAZİRAN 2016
TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) AYLIK YÜZDE 0,47 ARTTI
TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,47, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,63, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,64 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,74 artış gerçekleşti.
AYLIK EN YÜKSEK ARTIŞ
 Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan eğitimde yüzde 0,95, sağlıkta yüzde 0,74, ulaştırmada yüzde 0,67 ve lokanta ve otellerde yüzde 0,49 artış gerçekleşti.
Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 1,33 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2016 yılı Haziran ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0,19 ile eğlence ve kültür oldu.
Yıllık en fazla artış yüzde 12,80 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti. TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 11,33), lokanta ve oteller (yüzde 9,95), sağlık (yüzde 9,81), ev eşyası (yüzde 9,75) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.
BÖLGELER
Aylık en yüksek artış yüzde 1,02 ile TR82’de (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu
İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 4,51 ile TR51 (Ankara) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 9,47 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 8,55 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde gerçekleşti.
 Haziran 2016’da endekste kapsanan 417 maddeden; 69 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 196 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 152 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.
 

 
Pasinler’de bayram coşkusu
 
Erzurum’un önceliği: Eğitim ve Sağlık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır’dan birlik ve beraberlik mesajı
MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj ...
‘Allah yar ve yardımcımız olsun’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yeni Türkiye’nin inşasının önünde kimse duramayacaktır, ...
Azizoğlu’na ekonomi brifingi
ETSO yönetimiyle tanışan Vali Azizoğlu, ilin ekonomisi hakkında Yönetim ...
 
KUDAKA’dan DFD yaklaşımı
KUDAKA Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları 31 aralık 2016'ya kadar yapılabilecek.
Üstün İLBANK vizyonunu paylaştı
İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Beraberinde İller ...
KUDAKA Teknik Destek Programı açıklandı
KUDAKA 2016 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.
 
Genç Çiftçiler Bilgilendirildi
M.COŞKUN-Genç Çiftçileri Destekleme proje kapsamında verilen 30 Bin TL ...
DAP İdaresi’nden Semt Kütüphanesi Projesi
DAP İdaresi’nin bölgede kurmayı planladığı 87 adet ‘Semt Kütüphane Projesi’, ...
İLBANK’tan Erzurum çıkarması
İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Aziziye Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva