ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2016 Cuma - 04:58

‘Allah yar ve yardımcımız olsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yeni Türkiye’nin inşasının önünde kimse duramayacaktır, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecektir. Gençler, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçirmesine kimse mani olamayacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun..’ dedi

‘Allah yar ve yardımcımız olsun’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü’nün Açılışını Yaptı. Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dost olarak yaklaşan herkesin en büyük dostu olmayı sürdüreceğiz. Bize husumet besleyenleri caydırmak için de her türlü tedbiri almaktan çekinmeyeceğiz. Yeni Türkiye’nin inşasının önünde kimse duramayacaktır, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecektir” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirterek, sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılarımıza şifalar ve milletimize de başsağlığı diledi. Hiçbir zaman eğilmediklerini ve eğilmeyeceklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında asla eğilmeyeceklerini anlattı.

Ülkede bir yandan çok sevindirici gelişmeler yaşanırken diğer yandan da terör örgütlerinin insanlık dışı eylemlerinin sürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi; "Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa Türkiye'nin o kadar hızlı bir şekilde diz çökeceğini, hedeflerinden vazgeçeceğini, teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki çukur eylemlerinde gördüler. Yanıldıklarını bugüne kadar büyük şehirlerimizde yaptıkları bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası alanda defalarca kurdukları tuzaklarda gördüler. Ama ısrarla, inatla, kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle bölgemizde krizlerle tehdit edenler aynı derece dayanıklı aynı derecede metanetli değildir. Kendilerine hep şunu hatırlattım, burada bir kez daha ifade ediyorum. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir. Çünkü karakteri budur, cibilliyeti budur."

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TÜMÜNÜ REDDEDEN BİR ÜLKEYİZ”

Türkiye'de bugün patlayan bombaların yarın onları Türkiye'ye gönderenlerin elinde de infilak edeceğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekûn reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim, milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaş meydanında verilen kayıpların mücadelenin durmasına sebep olmayacağını, verilen her kaybın zafere ulaşma azmini, kazanma hırsını daha da artıracağını ifade ederek, terör örgütlerinin ve onları kullananların Türkiye'nin önüne bariyerler kurmalarına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Yitirilen her canın ebediyen yüreğe kazınacağını ama yola ve mücadeleye de aynı kararlılıkla devam edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bugün bunun için buradayız. Burada birlikteyiz, beraberiz. Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihin en eski yerleşim yerlerinin ve ticaret yollarını bulunduğu bu bölgede Dilovası ile Altınova kendi alanında dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa'nın da en büyük ikinci asma köprüsünün açılması için buradayız" diye konuştu.

“EN AZ 50 YIL ÖNCE YAPMAMIZ GEREKEN BİR PROJEYİ BUGÜN TAMAMLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli etaplarından birini oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını dileyerek, köprünün yanı sıra 12,6 kilometrelik Gebze-Altınova bölümünün de açıldığını bildirdi Osmangazi Köprüsü'nün bitiminden Orhangazi'ye kadar olan bölümün daha önce açıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böylece otoyolumuzun Gebze'den Gemlik'e olan bölümünde kesintisiz seyahat imkanı mümkün hale geliyor. Bursa'ya kadar olan kısmın da büyük ölçüde tamamlandığını biliyorum. İnşallah o kısmın açılışı da en kısa sürede yapılacaktır. Böylece etap etap bu proje hizmete girecektir. Düşünebiliyor musunuz İstanbul-İzmir 8 saat, ama şimdi inşallah 3 saatin altına düşecek. Bu ne mutluluk... Sadece 3 saatin altına düşmekle kalmıyor aynı zamanda kaza riskinin de minimize olduğu bir dönem başlayacak" dedi.

Osmangazi Köprüsü'nü projesinden başlayarak her aşamasını adım adım takip ettiğine ve temel atma töreninden son tabliyenin yerleştirilmesine kadar tüm önemli safhalarında yer aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye'nin böyle gurur verici bir esere kavuştuğunu görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 13 yılda hayata geçirilen pek çok proje gibi Osmangazi Köprüsü'nün de geç kalmış bir eser olduğunu dile getirerek, "En az 50 yıl önce yapmamız gereken bir işi, bugün tamamlıyoruz. Ama biz tamamlıyoruz. Hamd olsun. Bizden öncekiler laf yaptı, biz iş yaptık. Farkımız bu" ifadelerini kullandı.

Dünyanın hayranlıkla izlediği eserin ülkeye kazandırılmasında emeği geçenlere, Başbakan Binali Yıldırım'a, bakanlara, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine, yüklenici firmalara, mühendis ve işçilere, emeği olan herkese şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, finansal yükü üstlenmiş kreditörlere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprü inşaatında görevliyken elim bir şekilde hayatını kaybeden Japon mühendis Kishi Ryoichi'yi andı.

“ŞİMDİ GÜNDEMİMİZDE ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun, Ege ve Marmara bölgelerinde yapılması planlanan otoyol ağının, Osmangazi Köprüsü'nün de Marmara Otoyolu ringinin de önemli bir parçasını oluşturduğunu belirterek, "Şimdi gündemimizde ne var biliyor musunuz? Ne olabilir? Evet, Çanakkale 1915 Köprüsü var. Fakat bir şey daha var. Onun sözünü Sayın Başbakan ta bakanken birlikte kararını vermiştik. O da inşallah Kanal İstanbul Projesi. Bunu da hayata geçireceğiz. Bize ulusal değil, uluslararası camiada, evet, devrim niteliğinde yatırımlar yakışır. Bu millete bu yakışır. Biz bir çağı kapatan bir çağı açan ecdadın torunlarıyız, bize bunlar yakışır. İşte bu köprüyü de süratle inşa ettiğimizde Tekirdağ'dan Balıkesir istikametine kesintisiz otoyol hizmeti verilebilecek ve böylece Marmara Otoyolu ringi tamamlanmış olacaktır. Her zaman ifade ettiğim gibi yol medeniyettir, gelişmedir, büyümedir. Türkiye'nin son 13 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesinin temel altyapısı ulaşımdır. Bu imkan varsa her şey var. O zaman yarışırsınız. Bugün artık hamd olsun ülkemizde 'uzak' diye bir kavram kaldı mı? Şu anda 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istiyorsan git, hemen yarım saatte havalimanındasın ve oradan da İstanbul, Kars, Iğdır, nereye gideceksen git. Şu anda dünyada en çok destinasyona ulaşabilen havayolu THY'dir. Bir numarayız. Ya buralara durup dururken gelmedik. Bu bir azmin, bir kararlılığın, bir yüreğin işidir. İşte bunu böyle başardık. Buradaki otoyollarla başardık. 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Yahu geldik, bakın 13 senede biz bunun üzerine 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Halep oradaysa arşın Kocaeli'nde. Bunu böyle göreceğiz. Yapılan bütün bu yollarla inşallah daha ileri gideceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahurda dün kendisine Kahramanmaraşlı bir vatandaşımızın Elbistan Tüneli'nden geçişindeki sözlerinin dinletildiğini aktararak, "Aman yarabbi, Anadolu'nun evladı ne güzel şeyler buluyor. Onu ben söylemeyeyim, onu hemen açın telefonlarınızdan bunları izleyin" dedi. 189'u yeni yapılan 272 tünel bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara "Ne diyorduk biz 2002'nin sonunda yola çıktığımızda? 'Biz Ferhat'ız' diyorduk. Siz de Şirin'siniz. Ferhat dağları delerek yürümedi mi? Biz de dağları deliyoruz ya. Dağları delerek Ferhat'a ulaşacağız. Ferhat millet millet, ulaştık ulaşıyoruz. Kararlıyız, azimliyiz." dedi.

“26 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİ AÇILACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 26 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin açılacağını bildirerek, Marmaray'dan geçenlerin sayısının yaklaşık 1 milyon 350 bine ulaştığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bunlar bir kararlılığın eseridir. İstanbul Boğazı'nın üçüncü gerdanlığını inşallah dünyaya farklı bir eser olarak ortaya koyacağız ve bir numara. 4 gidiş-4 geliş ve ortasından da hızlı tren geçecek" dedi.

Hızlı tren hatlarıyla Türkiye'yi demir ağlarla örüldüğünü de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle söyledi, "Türkiye son 14 yılda bir ulaşım devrimi yaşamıştır. Elbette eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, enerjide, toplu konutta, bütün alanlarda çok önemli yatırımlar yapıldı. Ama ulaşım altyapısı, hepsinin fiziki temelidir. Bu imkânı çok iyi değerlendirmeliyiz. Marmara ve Ege bölgelerinin trafiğini rahatlatacak şu projeler dahi Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine yeni bir ivme kazandırmıştır. Çünkü bu bölgeler nüfusun yüzde 40'ını barındırıyor ve milli gelirin yüzde 60'ını bu bölgeler üretiyor. İstanbul rahatladığında, Marmara Bölgesi rahatladığında, tüm Türkiye rahatlar, bunu böyle bilelim. Bu rahatlama aynı zamanda diğer bölgelerimizin de cazibesini artıracaktır."

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN ÜMİT VERİCİ GELİŞMELERE SAHNE OLACAĞINA İNANIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelecekse, bunu üretimi ve ticareti mümkün olduğu kadar ülke sathına yayarak yapabiliriz. Şu Güneydoğu, Doğu şu terör belasından arındırıldığında oralarda da çok ciddi bir sıçramanın olacağını, olduğunu göreceksiniz. Bu bakımdan en avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye terör meselesinin üstesinden geldiğinde bu bölgelerimizde çok hızlı bir büyüme bekliyorum. Hatta daha da ileri giderek terörün sırf bu amaçla tahrik edildiğini, canlı tutulduğunu düşünüyorum. İşte Hint keneviri ekiyorlar, şimdi biz de onları temizliyoruz ve bunların hepsi yakılıyor. Terörün beslendiği alanlardan en önemlisiydi bu. Bunların insanlık diye bir derdi yok, bunların Kürt kardeşlerimle ilgili bir derdi yok. Bunlar sadece can alsınlar, sadece kandan beslensinler, dertleri bu. Bunlar aynı zamanda insan tüccarı, insan kaçırırlar, aynı zamanda uyuşturucu tüccarı, bu işi yaparlar. Ve sözde aydınlar da bunların peşinden giderler, lojistik destek sağlarlar. Bu aydınların eline düşen yavrular ne yapar, o gençlerin hali ne olur? Onun için anneler, onun için babalar, yavrularınıza sahip çıkın ve yavrularımızı sakına bu aydındır, bu onun öğretmenidir diye bakmayın sakın. İşte şu dün akşamki terör eyleminde bile bazılarının tweetlerden attıklarını gördünüz, verdikleri mesajları gördünüz. Bunlara en güzel cevabı siz işte şu meydandan veriyorsunuz.  Nasıl bir tarafı felçli olan kişi tam kapasite çalışamazsa, ülkemizde diğer bölgelerini harekete geçiremeden hedefe ulaşmakta zorlanırız. Önümüzdeki dönemin bu bakımdan çok hayırlı, çok ümit verici gelişmelere sahne olacağına inanıyorum. Emin olunuz, Türkiye yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır, yeter ki biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyabilelim” dedi.

“TEK VATANIMIZ VAR, BUNU KİMSE BÖLEMEZ”

“Bizim bir Rabia’mız var. Tek millet diyoruz, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Boşnak’ıyla, Roman’ıyla değerli kardeşlerim, 79 milyon tek millet, ayrım yok. Biz yaratılanı Yaratandan ötürü sevdik, bizde ayrım olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; İki; tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir. Dolayısıyla değerli kardeşlerim, bayraklarımıza -şu güzelliği görüyor musun- nazire yapmak isteyenler, paçavralarla sokakta dolaşanlara cevabı işte siz bu meydanda veriyorsunuz. Rabbimiz ne buyuruyor: Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz. Şimdi mesele işte bu yolda yürümek. Üçüncüsü; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kardeşlerim, tarladan vatan olmaz, ama tarla eğer şehit kanıyla sulanırsa, yoğrulursa o zaman hangi sıfatı kazanır? Vatan sıfatını. Ve bizim 780 bin kilometrekareyle tek vatanımız var, bunu kimse bölemez, böldürtmeyiz, buna tevessül edenler şimdi çukurlarda görüyorsunuz ve kararlılıkla üzerlerine gidiyoruz, gideceğiz, burada da azmimizden asla taviz veremeyiz.”

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR BUNU BAŞARAMAYACAK”

Mardin’de ve Cizre’de askerlerimiz, polisimiz, korucumuzla iftar yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileriyle oturduk iftarımızı yaptık, aynı karavanadan yedik. Ve sordum, ne düşünüyorsunuz dedim. Askerimiz de, polisimiz de, korucumuz da ne dedi biliyor musunuz? Cumhurbaşkanım, bırakmayalım dedi, sonuna kadar devam edelim dedi, sonuna kadar devam edelim. Dedim Allah sizlerden razı olsun, siz şu anda milletin diliyle konuşuyorsunuz dedim, aynı beklendi millette var. Ve bunların içinde 9 ay eşinden ayrı orada olanlar var, arada sırada tabi gidiyorlar, ama buna rağmen onlar kararlılıkla yola devam ediyorlar, çünkü onlar şahadete inanmış yavrularımız, şahadete inanmış gençlerimiz. Öyle diyor ya şair: “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı, canını, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” Evet, onlar da böyle inanıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dördüncüsünün de tek devlet olduğunu kaydederek,  “Devletin içinde devlet asla, bizim tek devletimiz var Türkiye Cumhuriyeti Devleti, o kadar. Paralel devletmiş, yok şu devletmiş, yok bu devletmiş, ne paralel devleti ya. Neredesin? Pensilvanya’da. Neredesin? Avrupa’nın bilmem neresinde veya dünyanın değişik yerlerinde. Neredesin? Cezaevinde. Ne demiştik? Bunların inlerine gireceğiz demiştik, girdik mi? Girdik. Şimdi ya kaçıyorlar ya da hala böyle uzaktan uzağa oralardan bakıyorsunuz tweetlerle falan bir şeyler yapıp Türkiye’yi karıştırmaya gayret ediyorlar. Boşuna boşuna, başaramayacaksınız, er veya geç inanıyorsak üstünüz, inanıyoruz ve üstünüz, hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZ SEBEBİYLE HÜZÜNLÜ BİR RAMAZAN GEÇİRDİK VE HÜZÜNLÜ BİR BAYRAM KUTLAYACAĞIZ”

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan,   “Kalbimiz çırpınır yurdu andıkça, Gözlerde zaferin nuru yandıkça, Üstünde bu bayrak dalgalandıkça, Gönlümüz rahattır toprak altında” dizelerine de yer verdi

Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımızı ve yarın akşamın Leyle-i Kadr, Kadir Gecesi, olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Kadir Gecesini çok farklı bir şekilde idrak edeceğiz. Dertliyiz, üzüntümüz var, ama bütün bunlara rağmen, inşallah bu Kadir Gecesinde bütün şehitlerimizi, bütün geçmişlerimizi hayırla, dualarla yad edeceğiz, Salı günü de Ramazan Bayramı sevincini hep birlikte yaşayacağız.  Şehitlerimiz sebebiyle hüzünlü bir Ramazan geçirdik, hüzünlü bir bayram kutlayacağız. Ama unutmayın, her güçlükle beraber bir de kolaylık veren Yüce Rabbimizin bu müjdesine nail olacağımız günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Bayramlar kardeşliğimizi yücelteceğimiz, husumetleri ortadan kaldıracağımız günlerdir. Bu mübarek günlerin bereketiyle daha çok çalışarak, daha çok mücadele ederek, daha çok bütünleşerek millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Teröre inat her gün yeni projelerin açılışını yapacak, yenilerinin de temelini atacağız. Teröre inat ihracatımızı artıracak, turizmimizi canlandıracak, üretimimizi geliştirecek, ticaretimizi çoğaltacağız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına göz yummazken, ülkemize sığınan mazlumlara sahip çıkmayı, insanlığın vicdanı olmayı da sürdüreceğiz” diye konuştu

TÜRKİYE’NİN 2023 HEDEFLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası alanda gerek ikili, gerek çok taraflı iş birliği platformları aracılığıyla ilişkileri geliştirmenin de çabası içinde olunacağını vurgulayarak,“ İşte Rusya ve İsrail’le başlattığımız yeni dönemin sadece ülkelerimiz arasında değil, bölgemizde de hayırlı gelişmelerin habercisi olmasını temenni ediyorum. Türkiye tüm ilişkilerinde sadece kendi kazancını gözeten değil, karşılıklı olarak kazan-kazan esasına dayalı olarak bu dayanışmayı inşallah gerçekleştiren bir ülkedir. Bu bakımdan, bize dost olarak yaklaşan herkesin en büyük dostu olmayı sürdüreceğiz. Bize husumet besleyenleri caydırmak için de her türlü tedbiri almaktan çekinmeyeceğiz. Yeni Türkiye’nin inşasının önünde kimse duramayacaktır, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemeyecektir. Gençler, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçirmesine kimse mani olamayacaktır. Siz 2053’ü göreceksiniz, ben göremeyeceğim. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bak biz şu anda tarlaya tohumları ekiyoruz, inşallah sizler hasada duracaksınız” dedi.

Önümüzdeki dönemde 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında birçok yatırımlarla yola devam edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Ama ben sizden bir şey istiyorum, ne istiyorum? Gençler, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, bunu başarmamız lazım, birbirimizi de Allah için seveceğiz.”

“OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  konuşmasında Osmangazi Köprüsü Bayram sonuna kadar ücretsiz olacağı müjdesini vererek,  bundan dolayı yüklenici firmalara teşekkür etti. Köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı; “Osmangazi Köprüsü’nün milletimize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Ve sizlere şükranlarımı sunuyorum, yeni eserlerde bir arada olmak üzere Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.”

Köprünün Dilovası ayağında düzenlenen törene, Başbakan Binali Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, çok sayıda bakan, milletvekili, bürokrat, üstlenici firma yetkilileri, yabancı konuklar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile birlikte Osmangazi Köprüsü'nün açılışının ardından işçilerle ve vatandaşlarla iftarda bir araya geldi.

İftara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın yanı sıra bakanlar da katıldı.

 
Tarihi açılış
 
6 pkklı etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu’na ekonomi brifingi
ETSO yönetimiyle tanışan Vali Azizoğlu, ilin ekonomisi hakkında Yönetim ...
KUDAKA’dan DFD yaklaşımı
KUDAKA Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları 31 aralık 2016'ya kadar yapılabilecek.
Üstün İLBANK vizyonunu paylaştı
İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Beraberinde İller ...
 
KUDAKA Teknik Destek Programı açıklandı
KUDAKA 2016 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.
Genç Çiftçiler Bilgilendirildi
M.COŞKUN-Genç Çiftçileri Destekleme proje kapsamında verilen 30 Bin TL ...
DAP İdaresi’nden Semt Kütüphanesi Projesi
DAP İdaresi’nin bölgede kurmayı planladığı 87 adet ‘Semt Kütüphane Projesi’, ...
 
İLBANK’tan Erzurum çıkarması
İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Aziziye Belediye ...
Başarılı projeler açıklandı
KUDAKA 28 Aralık 2015 tarihinde Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programları ...
Erzurum’a 2.2 milyarlık yatırım
M.AKDAĞ-Erzurum’da son 15 yılda 305 yatırım teşvik kapsamına girdi. İlde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva