ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>EKONOMİ
29 Haziran 2016 Çarşamba - 15:20

KUDAKA Teknik Destek Programı açıklandı

KUDAKA 2016 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.

KUDAKA Teknik Destek Programı açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde beşeri sermaye eksikliğinin giderilmesine ve bölgedeki aktörlerin kurumsal kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamak için bölgenin uygun başvuru sahibi kurum ve kuruluşlarına teknik destek sağladığı 2016 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.

Teknik destek programının bölgedeki yerel yönetimlerin, kurum ve kuruluşların kurumsal kapasite ve niteliklerinin geliştirilmesi amacına hizmet eden faaliyetleri destekleyen bir destek mekanizma olduğu belirtilerek, programa yıl boyunca iki aylık dönemler halinde başvuruların kabul edileceği kaydedildi.

KUDAKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2016 Yılı Teknik Destek programının amacının TRA1 Düzey 2 Bölgesindeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak olduğunu belirtilerek, “2016 Yılı Teknik Destek Programının Öncelikleri; Yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmaları için, mevcut imkânları çerçevesinde kendi personeli eliyle ya da zorunlu hallerde hizmet alımı yoluyla; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici teknik destek hizmetleri olacaktır.

2016 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Yapılabilecek Faaliyet Türleri ise Eğitim verme, Program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, Danışmanlık sağlama, Geçici uzman personel görevlendirme, Lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler;

2016 Yılı Teknik Destek Programının Bütçesi ve Süresi ise Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı bütçesinden teknik destek faaliyetleri için ayrılan toplam yıllık tutar 250 bin TL’dir.

Teknik destek faaliyetleri mevcut bütçe ve personel imkânları çerçevesinde ajans uzmanları tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanabilir. Teknik desteğin hizmet alımı yoluyla sağlanması durumunda; her bir teknik desteğin Ajansa toplam maliyeti 15 bin TL’yi aşamaz.

Program kapsamında yararlanıcı kuruluşa herhangi bir doğrudan mali destek verilmeyecek olup aynı yararlanıcıya bir yılda toplam iki haftadan fazla süreyle geçici uzman personel görevlendirilememektedir” denildi.

2016 Yılı Teknik Destek Programına; Kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Sivil toplum kuruluşları, Organize sanayi bölgeleri, Küçük sanayi siteleri, Teknoparklar, Teknoloji geliştirme bölgeleri, Endüstri bölgeleri, İş geliştirme merkezleri, Birlikler ve kooperatifler, Sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler yararlanabileceği belirtilen açıklamada, “2016 Yılı Teknik Destek Programı Başvuru Sürecinin ise Teknik Destek Başvuruları yıl boyunca sürekli olarak alınır. Ancak, başvurular ikişer aylık dönemler halinde değerlendirilir. Bu dönemler; 2016 yılı için Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık dönemleridir. Bir dönemde alınan başvurular bir sonraki dönemin ilk on günü içerisinde değerlendirilir.

Başvuru Formu ve başvuru için talep edilen diğer belgeler, www.kudaka.org.tr ve http://portal.kays.kalkinma.gov.tr adreslerinden ulaşılacak olan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik ortamda doldurulacaktır.” İfadelerine yer verildi.

 
Sekmen dadaşlarla istişare etti
 
Demirhan: “Terörü lanetliyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Çiftçiler Bilgilendirildi
M.COŞKUN-Genç Çiftçileri Destekleme proje kapsamında verilen 30 Bin TL ...
DAP İdaresi’nden Semt Kütüphanesi Projesi
DAP İdaresi’nin bölgede kurmayı planladığı 87 adet ‘Semt Kütüphane Projesi’, ...
İLBANK’tan Erzurum çıkarması
İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, Aziziye Belediye ...
 
Başarılı projeler açıklandı
KUDAKA 28 Aralık 2015 tarihinde Üretimin Geliştirilmesi Mali Destek Programları ...
Erzurum’a 2.2 milyarlık yatırım
M.AKDAĞ-Erzurum’da son 15 yılda 305 yatırım teşvik kapsamına girdi. İlde ...
Erzurum sıra atladı
M.AKDAĞ-Erzurum’da konut satış performansı Ocak-Nisan dönemine göre artış ...
 
Erzurum-Antalya uçuşları başlıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum-Antalya uçak seferlerinin ...
Akgüloğlu, mükellefleri uyardı
Son yıllarda artan iş kazalarına binaen hazırlanan yasa gereğince tüm ...
2. OSB Enerji altyapısı ihale edildi
Erzurum-Pasinler Karayolu’nun 5. kilometresinde altyapı çalışmaları devam ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva