ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>EĞİTİM
12 Eylül 2011 Pazartesi - 07:54

Erzurum Eğitim Şehri

Winter Universiade 2011 organizasyonuyla ismini dünyaya duyuran Atatürk Üniversitesi’ne yerli ve yabancı öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Yeni akademik yıl için 31 bin öğrenci kayıt yaptırıyor.

Erzurum Eğitim Şehri

ERZURUM
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (UNIVERSIADE) organizasyonuyla ismini dünyaya duyuran Atatürk Üniversitesine yerli ve yabancı öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Yeni akademik yıl için 31 bin öğrenci kayıt yaptırıyor.
Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Üstün Özen, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı içerisinde 55. kuruluş yıl dönümünü kutlayacakları Atatürk Üniversitesinin gerek öğrenci, gerek öğretim üyesi, gerekse fiziksel mekanlar bakımdan yurt genelinde üniversiteler arasında her zaman ilk 10'nun içerisinde yer aldığını söyledi.
2010 YILI ADAŞTIRMA SONUÇLARI
2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre Atatürk Üniversitesinin dünyadaki en iyi 500 Üniversite içerisinde olduğunu da vurgulayan Özen, "Bu bilimsel bir araştırmaydı. Öğretim üyelerinin yapmış oldukları makaleler ve almış oldukları patentler göz önünde bulundurularak bu çalışma yapılmıştı. En iyi üniversiteler arasında yer alan Atatürk Üniversitesinin her zaman hedefi daha üst sıraları zorlamaktır. Bunun için herkes çalışmalarını özveriyle yürütüyor" dedi.
ÖZEN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Üniversitenin 21 fakültesinin bulunduğunu anlatan Özen, yerleşkede öğrencilerin her türlü sosyal ve kültürel faaliyetleri icra edebilecekleri çok sayıda açık ve kapalı alanların bulunduğunu vurguladı.
Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın gerçekleştirildiğini hatırlatan Özen, "Bu sayede kente çok büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Yeni kayak merkezleri, buz hokeyi, curling salonları yapıldı. Bu anlamda kentimiz spor merkezi haline geldi. Bu salonlardan Erzurum halkı ve sporcuların yararlanabildiği gibi üniversiteye gelen öğrencilerimiz de çok rahatlıkla yararlanabiliyor" şeklinde konuştu.
31 BİN ÖĞRENCİ KAYIT OLUYOR
Üniversitenin spor takımlarının girdikleri yarışmalarda büyük başarı yakalandığını ifade eden Özen, kentte bulunan spor salonlarında her türlü antrenman imkanı olmasının, her branşta başarıyı da beraberinde getirdiğini söyledi.
ÖRNEK TESİSLER
Türkiye'nin tesisler sayesinde elde edilen başarıları yavaş yavaş görmeye başladığını ifade eden Özen, şunları kaydetti: "Üniversitemizde öğrencilerimizin eğitim-öğretim anlamında yararlanabilecekleri çok büyük laboratuvarlar, uygulamalı bilimler için kendi fakültelerinde de her türlü donanıma sahipler. Yine internet imkanı için büyük bir bilgisayar laboratuvarı hizmet vermekte. Bunun dışında her fakültenin kendi içerisinde kurmuş olduğu bilgisayar laboratuvarlarından da hizmet alabiliyorlar. "
2011-2012 akademik yılında Atatürk Üniversitesine büyük ilgi olduğuna dikkati çeken Özen, "13 bin 400 örgün, lisans ve önlisans öğrencisi kayıt yaptırıyor. Kayıtlar halen devam ediyor. 2010 yılında Açık Öğretim Fakültesi kurulmuştu. Bu sene Açık Öğretim Fakültesi kontenjanı da doldu. Uzaktan Eğitim Merkezi'ndeki programlara bu yıl içerisinde 2 bin 500 öğrencimiz kaydını yaptırıyor. Bin öğrenciyi dikey geçişle üniversitemize kaydediyoruz" diye konuştu.
Atatürk Üniversitesine bu yıl yabancı uyruklu öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Prof. Dr. Özen, "484 yabancı uyruklu öğrenci ilan ettiğimiz kontenjanlara yerleşmiş durumda. Onların da kayıtları devam ediyor. İki bin civarında enstitülerimize, yüksek lisans ve doktora öğrencileri kayıt yaptırıyor. Bunların hepsini toparlarsak bu yıl içerisinde üniversitemize 31 bin civarında öğrenci kayıt yaptıracak" dedi.
"ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'Nİ EN ÇOK İRANLILAR TERCİH EDİYOR"
Prof. Dr. Özen, "2011-2012 akademik yılında toplam öğrenci sayımız 70 binin üzerine çıkmış olacak. Yabancı öğrenci tercihinde yüzde 50'nin üzerinde artış sağlandı. Yaklaşık 800 yabancı uyruklu öğrenci eğitimini sürdürüyor. Bu yıl için de 484 yabancı uyruklu öğrenci yeni kayıt yaptırıyor. Öğrenciler genelde Türkçe konuşan ülkelerden burayı tercih ediyor" şeklinde konuştu.
Yabancı ülkelerden en fazla İranlıların Atatürk Üniversitesini tercih ettiğini ifade eden Özen, Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan ve İran'dan öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırdığını söyledi.
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın bütün dünyadan takip edildiğini hatırlatan Özen, "Üniversitemizin çok büyük reklamı oldu. Hem şehrimizin hem de üniversitemizin tanınırlığı arttı. Dolayısıyla öğrencilerin tercihinde bu durum yadsınamaz. Bu yabancı öğrencilerimizin teveccühünde, burada daha önceden öğretim gören öğrencilerimizin de büyük katkısı oldu. Çünkü bu öğrencilerimiz buradaki eğitimlerinin ardından kendi ülkelerine döndükleri zaman çeşitli şekillerde reklamımızı yapıyorlar" dedi.
Üniversitede 2 bin 500 civarında akademik personelin görev yaptığını anımsatan Özen, bu akademik personelin bin 300'ünün yardımcı doçent, doçent ve üzeri olarak görev yaptığını vurguladı.
"5 YILDIZLI YURTLARDA KONAKLAYACAKLAR"-
Üniversiteyi tercih eden öğrencilerin 5 yıldızlı otel gibi yurtlarda konaklayacağını vurgulayan Özen, "Üniversite Kış Oyunları kapsamında yurtların kampüs içerisine yapılması büyük bir avantaj. Türkiye'de bu konforda Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurt yok. Beş yıldız ayarında yurtlarda, öğrencilerimiz çok rahat, konforlu ortamlarda konaklayabilecekler" şeklinde konuştu.
Öğrencilerin artık üniversiteleri bilinçli olarak tercih ettiğini ve rastgele üniversitelerin tercih edilmediğini vurgulayan Özen, "Öğrencilerimiz'neresi olursa olsun' demiyor. Bizi tercih etmelerinde birçok faktör var. Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden bir tanesiyiz. Öğrenci, öğretim gördüğü bölümdeki hocaları inceliyor. Bölümdeki profesör, doçent sayısına bakıyor. Bunlar öğrencinin tercihini etkiliyor" dedi.
Türkiye'de çok sayıda Üniversite açılmasına rağmen Atatürk Üniversitesine olan ilgilinin her yıl biraz daha arttığını vurgulayan Özen, dünyadaki en iyi 500 üniversitenin içerisinde yer alması ve 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda yapılan tanıtımın yerli ve yabancı öğrencilerin tercihini olumlu yönde etkilediğini söyledi.
AÇIK ÖĞRETİMDE YENİ YAKLAŞIM
Prof. Dr. Özen, Atatürk Üniversitesi'ne 2011-2012 akademik yılı için kayıt yaptıracak öğrencilerin iyi bir tercih yaptıkları konusunda şüpheleri olmaması gerektiğini ifade etti.
Üniversite bünyesinde 2010 yılında bir Açık Öğretim Fakültesinin kurulduğunu hatırlatan Özen, "Daha öncesinde de uzaktan eğitim faaliyeti başlatmıştık. Uzaktan eğitimde şuana kadar 23 bin civarında öğrenci aldık ve bunlardan yaklaşık 10 binini mezun ettik. Açık Öğretim Fakültesi ile birlikte artık dersleri bu fakülte bünyesinde genişletiyoruz. Yaklaşık 11 bin 500 civarında kaydımız olacak" şeklinde konuştu.
Açık öğretim sistemine yeni bir yaklaşım getirdiklerini vurgulayan Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Açık öğretim sistemi alanına, geleneksel, kitaba dayalı öğretimin tersine, yeni bir yaklaşımla girmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız yapıldı. Sosyal hizmet lisans programında içeriklerimizi elektronik kitap formatında hazırlıyoruz. İçeriklerimiz tablet bilgisayar üzerinden bir fiziksel kitabın taklidi şeklinde. Onun daha ötesinde, her türlü bilgiyi animasyonu içine gömülü bir tarzda içerik sunumumuzu gerçekleştireceğiz. Bu da Türkiye'de o anlamda bir ilk olacak. Bunu ilerleyen yıllarda diğer bölümlerimizde de yaygınlaştıracağız. "AA/AYŞE YILDIZ
 

 
Koç Katım Şenlikleri ilgi gördü
 
Ev sayısı arttı, kiralık ev sayısı azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziyeli üniversitelilere destek
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, ilçede üniversiteye kazanarak, şehir ...
Koçak’tan engellilere destek
Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, beraberindeki heyetle ...
SGK 15 bin öğrenciye burs verecek
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 14 ...
 
Öğrenci kayıt süresi uzatıldı
Erzurum’da ilköğretim okullarının kayıt süresi 19 Eylül tarihine kadar uzatıldı.
Hakkını mahkemede arayacak
Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesinden 2011 yılında mezun olan Akpınar, YGS’ye ...
Eğitimde SODES damgası
Horasan Kaymakamı Ağbal, SODES kapsamında desteklenen ve başarılı olan ...
 
TSE okul alışverişi yapan velileri uyardı
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, 16 milyon öğrencinin ...
3 yıllık okul yıkılmaya yüz tuttu
Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Ovakozlu köyünde bulunan ilköğretim okulu ...
Başörtüsü sorunu tarih oldu..
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla kayıt ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva