ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>EĞİTİM
12 Eylül 2011 Pazartesi - 07:15

Aziziyeli üniversitelilere destek

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, ilçede üniversiteye kazanarak, şehir dışına gidecek olan öğrencilere yönelik olan uygulamada, velilerin eğitim yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istediklerini belirtti.

Aziziyeli üniversitelilere destek

Mahmut AKDAĞ/ERZURUM Gazetesi
Aziziye Belediyesi, ilçeden üniversiteyi kazanan öğrencilere seyahat çantası ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları çeşitli hediyeler verdi.İlçedeki liselerde eğitimini tamamlayarak üniversiteyi kazanan 30 öğrenciye, seyahat çantalarıyla birlikte, Türkçe - İngilizce elektronik sözlükten hesap makinesine, diş macunundan dikiş setine, not defteri ve kalemden, flaş belleke varıncaya kadar içinde çeşitli hediyelerin bulunduğu birer çanta hediye edildi.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede üniversiteye kazanarak, şehir dışına gidecek olan öğrencilere yönelik olan uygulamada, velilerin eğitim yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istediklerini belirtti.Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla toplumun her kesimini kucaklayan Aziziye Belediyesi üniversite öğrencilerini de unutmadı.
Aziziye Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen törene, Belediye Meclis üyeleri Cafer Pala, Cihat Aktaş ve Yaşar Tarikdaroğlu, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Üniversite kayıt dönemi olması nedeniyle törene katılamayan öğrencilerin hediyeleri velilerine takdim edildi.
CENGİZ’İN SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU
Törende konuşan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, göreve geldiği günden beri, belediye olarak eğitime ayrı bir önem verdiklerini belirterek, ilköğretimden başlayarak üniversiteye kadar tüm öğrencilere imkanları ölçüsünde destek olduklarını kaydetti.
Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversiteleri kazanan öğrencilerin Aziziye’nin temsilcileri olacağının altını çizen Başkan Cengiz, “Sizleri takdir etmek ve onurlandırmak da bizlerin görevi olmalıdır. Zorlu bir maraton sonucunda üniversitelere yerleşme hakkı kazandınız. Planlı ve programlı bir şekilde çalışarak, verdiğiniz özverinin karşılığını aldınız. Sizler gittiğiniz şehirlerde ilçemizin temsilcilerisiniz. Anne-babalarınız gibi bizler ve öğretmenleriniz de sizlerle gurur duyuyoruz. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızı devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
DEMİRCİ: İLK DEFA BU ŞEKİLDE HATIRLANDIK
İMKB Aziziye Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Servet Demirci ise, 12 yıllık eğitim-öğretim sonucunda üniversiteli olmanın tüm öğrencilerin hayali olduğunu ifade ederek, “Bu hayali gerçekleştiren öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum. Bunların arkasındaki güçlerden velilerimiz başta olmak üzere, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“Belediye başkanımıza bu anlamlı organizasyonundan ötürü teşekkür ediyorum.” diyen Demirci, “12 yılı idareci olmak üzere, 15 yıllık öğretmenlik hayatımda çok sayıda öğrencimiz üniversiteyi kazandı. İlk defa bu şekilde hatırlandık. Bundan dolayı belediye başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
AKSU: BELEDİYEMİZİN HATIRLAMASIYLA BİR KEZ DAHA GURURLANDIK
Veliler adına konuşan Şair Mehmet Aksu ise, böyle günlerde öğrencilerin hatırlanmasının takdir edilecek bir davranış olduğuna dikkat çekerek, “Veli olarak çocuklarımızın başarısıyla gurur duyduk. Belediye başkanımızın da bu mutlu günlerimizde bizleri ve çocuklarımızı hatırlamasıyla bir kez daha gururlandık.” şeklinde konuştu.
Programa öğrenci velisi olarak katılan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başak Uysal da, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak dersleri günlük takip etmelerini istedi.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Samet Onuk da, öğrenciler adına konuşarak, düzenlenen programın kendilerini çok mutlu etiğini belirtti ve Başkan Cengiz’e teşekkür etti.
Tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 
Tortum Şelalesi suyla buluştu
 
Arıcılar tazminat istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koçak’tan engellilere destek
Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, beraberindeki heyetle ...
SGK 15 bin öğrenciye burs verecek
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 14 ...
Öğrenci kayıt süresi uzatıldı
Erzurum’da ilköğretim okullarının kayıt süresi 19 Eylül tarihine kadar uzatıldı.
 
Hakkını mahkemede arayacak
Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesinden 2011 yılında mezun olan Akpınar, YGS’ye ...
Eğitimde SODES damgası
Horasan Kaymakamı Ağbal, SODES kapsamında desteklenen ve başarılı olan ...
TSE okul alışverişi yapan velileri uyardı
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, 16 milyon öğrencinin ...
 
3 yıllık okul yıkılmaya yüz tuttu
Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Ovakozlu köyünde bulunan ilköğretim okulu ...
Başörtüsü sorunu tarih oldu..
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla kayıt ...
İzcilerden çevre seferberliği
Kayak İl Temsilciliği ve İzcilik İl Temsilciliği Pazar günü Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva