ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Gazzeli mazlumlar için yürüdüler
Gazzeli mazlumlar için yürüdüler
20 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
20 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
HABERLER>EĞİTİM
9 Eylül 2011 Cuma - 19:38

Hakkını mahkemede arayacak

Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesinden 2011 yılında mezun olan Akpınar, YGS’ye girerek 210,144 puan aldı. Beden Eğitimi Yüksekokulu sınavları için kayıt yaptırmaya fakülteye giden Burak Akpınar aldığı cevapla hayal kırıklığı yaşadı. Öte yandan ÖSYM yaptığı açıklamada adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğunun, adaylara ait olduğunu belirtti.

Hakkını mahkemede arayacak

SONER İSTANBULLU (İHA) - Erzurum'da, YGS'ye giren ve yeterli puanı almasına rağmen, diploma puanının sisteme girilmediği gerekçesiyle üniversiteye giremeyen genç, hakkını mahkemede arayacak.
Erzurum'daki 3 Temmuz Lisesinden 2011 yılında mezun olan Burak Akpınar, 27 Mart tarihinde yapılan (YGS) girerek 210,144 puan aldı. Beden Eğitimi Yüksekokulu sınavları için kayıt yaptırmaya fakülteye giden Burak Akpınar aldığı cevapla hayal kırıklığı yaşadı.
BİR GENCİN UMUTLARI SÖNDÜ
Diploma puanının sisteme girilmediği söyleyen yetkililere derdini anlatmak isteyen Akpınar aldığı cevaplarla bir kez daha yıkıldı. Sorunun kimden kaynaklandığı hakkında hiçbir bilgi alamadığını ifade eden Akpınar, tüm olumsuzluklara rağmen beden eğitimi ve spor meslek yüksek okulunun açtığı beceri sınavlarına girerek kaçırdığı bir puanla ikinciliği yakaladı. Aldığı puanla beden eğitimi ve spor meslek yüksek okuluna ikinci olarak girme fırsatını yakalayan Burak Akpınar yaptığı hesapla diploma puanının olması halinde okulu birincilikle kazanacağını ifade etti. Milli Eğitim ve ÖSYM arasında mekik dokuyan Burak akpınar  ve annesi Rüveyda Akpınar hiçbir yetkiliden cevap alamadıklarını söyleyerek durumun devam etmesi halinde dava açacaklarını ifade
ettiler.
YANLIŞLIĞIN FATURASI AĞIR OLDU
Burak Akpınar  aldığı puanla aynı sınava giren arkadaşlarına fark attığını fakat sisteme girilmeyen diploma notu yüzünden açıkta kaldığını dile getirdi. Yapılan yanlışlık yüzünden hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Akpınar, annesi Rüveyda Akpınar ile, tüm kapıları tek tek çaldıklarını fakat tüm kapıların yüzlerine kapandığını söyledi. Akpınar, yetkililerin sistemin kapandığını ve bu saatten sonra hiçbir şeyin yapılamayacağını söylediklerini dile getirdi.
Annesi Rüveyda Akpınar ise, "Yapılan yanlış oğlumun hayatını kararttı. Ortada bulunan bir yanlışlık var ve buna hiç kimse sahip çıkmıyor oğlumun bir senesi yandı, bir dahaki sene kazanıp kazanamayacağı belli değil, bu hata düzeltilmemesi halinde dava açacağız" diye konuştu.
Yaşadığı hayal kırıklığının ardından annesinin KOSGEB'den aldığı kredi ile açtığı küçük tekstil fabrikasında annesine yardım eden Burak Aydemir, bu yanlışın böyle devam etmeyeceğini söyledi.
ÖSYM: VERDİĞİ BİLGİNİN SORUMLULUĞU ADAYA AİT
ÖSYM, adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğunun, adaylara ait olduğunu belirtti. Açıklamada, bir gazetenin internet sitesinde "ÖSYM'den bir skandal daha" başlığı yayımlanan haberde, Erzurum'daki bir liseden bu yıl mezun olan ve Ygs'ye giren 19 yaşındaki bir adayın istediği okula kayıt yaptıramadığının iddia edildiği anımsatıldı.
"Hatta ÖSYM'nin, adayın mezun olduğu lisenin gönderdiği Orta Öğretim Başarı Puanı'nı eklemeyi unuttuğu için bu durumun yaşandığı söylenmektedir" denilen açıklamada, başkanlık tarafından konuya ilişkin inceleme yapıldığı bildirildi.
Açıklamada, incelemede tespit edilen hususlar şöyle sıralandı:
"Söz konusu aday, 2011-ÖSYS'ye başvurusunda öğrenim durumunu 'Bir Ortaöğretim Kurumunun Son Sınıfında Beklemeliyim- Okul Kodu 251086'Erzurum 3 Temmuz Lisesi' olarak belirtmiştir. Erzurum 3 Temmuz Lisesi, adayın kendi öğrencisi olmadığını kodlayarak diploma notunu girmemiştir. Bu durumda olanlara en düşük Ortaöğretim Başarı Puanı verilmektedir. Son sınıfta okumakta olan adayların diploma notları/puanları öğrenim gördükleri okullar tarafından verilmektedir. Adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine ait olup ÖSYM'nin bu konuda herhangi bir hatası söz konusu değildir. "

 
Eğitimde SODES damgası
 
“Yaşasın Camiye Gidiyorum”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde SODES damgası
Horasan Kaymakamı Ağbal, SODES kapsamında desteklenen ve başarılı olan ...
TSE okul alışverişi yapan velileri uyardı
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, 16 milyon öğrencinin ...
3 yıllık okul yıkılmaya yüz tuttu
Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Ovakozlu köyünde bulunan ilköğretim okulu ...
 
Başörtüsü sorunu tarih oldu..
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, öğrencilerin başörtülü fotoğraflarıyla kayıt ...
İzcilerden çevre seferberliği
Kayak İl Temsilciliği ve İzcilik İl Temsilciliği Pazar günü Palandöken ...
NT, okul sezonunu törenle açacak
8 ülkede 130 şubesiyle hizmet veren Nt Mağazaları, 2011 – 2012 eğitim ...
 
Öğrenci kayıtlarında bağış alınmayacak
Öğrenci kayıt ile kabullerinde ve diploma karşılığı bağış alınmayacak.
TDP öğrenci velilerinin duasını alıyor
Erzurum Otobüs Terminali'nde ellerinde çikolata ve kolonya ile otobüslerden ...
'Eğtimde altyapı sorunu yok'
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, Eğitim Bir Sen Erzurum Şube Başkanlığı’nda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva