ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Ekim 2012 Perşembe - 19:39

Eroğlu’ndan Mesaj var..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çalışmaktayız. Gayemiz; el ele vererek hayvanların hayat hakkına destek vermek ve sürdürülebilir bir çevre ve geleceği hep birlikte tesis edebilmektir” dedi.

Eroğlu’ndan Mesaj var..

SEMA PINAR SAYAN
ANKARA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çalışmaktayız. Gayemiz; el ele vererek hayvanların hayat hakkına destek vermek ve sürdürülebilir bir çevre ve geleceği hep birlikte tesis edebilmektir” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eroğlu mesajında, “Bakanlığımızca bütün hayvanların korunması ve güvence altına alınması maksadıyla 1978 yılında yayımlanan ‘Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ ve ülkemiz tarafından 2003 yılında imzalanan ‘Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi’ kapsamında 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu Kanun’a dayalı hazırlanan Yönetmelik kapsamında gerekli çalışmalar yürütülmektedir” dedi.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanmasında hayvanseverlerden de gelen talepler doğrultusunda gerekli görülen iyileştirmelerin yapılması maksadıyla bir değişiklik teklifi hazırlandığını belirten Eroğlu, “Tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmiştir. Söz konusu tasarıda hayvanların işkence ile öldürülmesi, cinsel istismarı ve tehlikeli köpek ırklarının izinsiz sahiplenilmesi üretilmesi gibi hayvan hakları ihlallerinin caydırıcı olması maksadıyla kabahat kapsamından çıkarılarak, hayvanlara karşı yapılacak kötü muamelelerin önlenmesi maksadıyla caydırıcı olarak Ceza Kanunu kapsamına sokularak hapis cezası uygulanması ile alakalı bazı düzenleme de yapılmıştır” ifadesini kullandı.
Hayvan haklarının güçlendirilmesini hedefleyen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın ilgili komisyonlarda görüşülüp değerlendirildikten sonra nihai kararın TBMM tarafından verileceğini ifade eden Eroğlu, “Bugüne kadar Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında belediyelerce ve Bakanlığımız desteğiyle toplam 308 bin 783 adet sokak hayvanı kısırlaştırılarak, aşılanmıştır. Bakanlığımızca sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için belediyelere 2009-2011 yılları arasında 4 milyon 311 bin TL kaynak aktarılmıştır. 250 hayvan kapasiteli geçici hayvan bakımevi tip projesi hazırlanmıştır. Söz konusu proje kapsamında bakımevi yapımı ile alakalı olarak bugüne kadar Afyonkarahisar, Kırıkkale, Yozgat-Şefaatli, Kars, Ardahan, Niğde, Kütahya, Mardin, Erzincan, Ankara-Elmadağ olmak üzere 10 belediyeye bakımevi yapımı için ödenek desteği verilmiştir” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak hayvan haklarının korunmasında temel ilkenin “koru ve yaşat” olduğunu dile getiren Eroğlu, “Bu anlayışıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 2011 yılında 24 bin adet sokak hayvanının rehabilitasyonu sağlanmıştır. ‘Susuyorum ama konuşamıyorum’ sloganıyla 81 ile dağıtılmak üzere sokak hayvanları için oluşturulan 40 bin adet su kabı dağıtılmıştır” dedi.
Eroğlu mesajında şunları kaydetti:
“Ev ve süs hayvanları satış yeri sahiplerinin eğitiminin sağlanması maksadıyla,2006-2011 yılları arasında illerde eğitim programları düzenlenerek 3 bin 829 kişiye eğitim sertifikası verilmiştir. Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar ile alakalı problemlerin çözümlenebilmesi maksadıyla 81 ilimizde ‘İl Hayvan Koruma Kurulları’ oluşturulmuştur. Hayvanat Bahçelerinin Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde düzenli olarak denetimleri yapılmaktadır. Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik çerçevesinde deney hayvanı kullanan, 95 adet kurum ve kuruluşların hayvan deneyleri yerel etik kurulları oluşturulmuştur. Bakanlık olarak faaliyetlerimiz sokak hayvanları ile sınırlı kalmayıp, kışın zor şartlarında açlıktan telef olmamaları için yabani hayvanlara da helikopterler ile yiyecek bırakılması işlemini de yürütmekteyiz. Bu maksatla 2012 yılı içinde 330 ton yiyecek bırakılmıştır. Bireyleri azalan türleri koruma altına alarak nesillerinin devamını sağlamak maksadıyla üretilerek yaban hayat sahalarına yerleştirmekteyiz. Bunlara misal olarak kelaynak, alageyik, ceylan, kırmızı benekli alabalık, Anadolu yaban koyununu sayabiliriz.”
Hayvanların tabii şartlar altında yaşayabilmelerini temin etmek için Bakanlık olarak büyük bir gayret içinde bulunulduğunu belirten Eroğlu, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle hayvan haklarının korunması konusunda özveri ile çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin bu konuda yapmış oldukları faaliyetleri destekliyor, kendilerini canı gönülden kutluyor, başlattıkları başarılı çalışmalarının artarak sürdürülmesini ve Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 
MYK üyeleri belli oldu
 
Harakani sempozyumu 11 ekimde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kentsel dönüşümde ‘Cami’ vurgusu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ''Diyanet İşleri Başkanı ...
Cami mimarisine entelektüel yaklaşım
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ...
Camiler Haftası başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftasında ...
 
‘Sevginin dilini konuşuyoruz’
"Benim Kürt kardeşim, şarkın kutlu Komutanı Selahattin'i Eyyübi'nin torunudur, ...
Erdoğan: ‘Örnek hale geldik’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti olarak daima muhafazakar demokrat ...
DES’ten şiddet tepkisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İzmir'de ...
 
Engelsiz cami, engelsiz ibadet
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında ...
‘Kurbanlarımız kardeşlik için’
Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2012 yılı için organize ettiği “Vekâlet Yoluyla ...
Türküler öksüz kaldı
Türk Halk müziğinin sevilen bestekarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir’de ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva