ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
26 Eylül 2012 Çarşamba - 02:21

Türküler öksüz kaldı

Türk Halk müziğinin sevilen bestekarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi duyan sevenleri hastaneye akın ederken Ertaş’ın oğlu Ahmet Ertaş, ‘Yolcumuzu uğurladık’ sözleri ile acısını ifade etti

Türküler öksüz kaldı

ALEV HAMİTOĞULLARI - ŞAFAK YEL
İZMİR (İHA) - Türk Halk müziğinin sevilen bestekarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi duyan sevenleri hastaneye akın ederken Ertaş’ın oğlu Ahmet Ertaş, ‘Yolcumuzu uğurladık’ sözleri ile acısını ifade etti
TÜRKÜLER YASTA
10 Eylül Pazartesi günü rahatsızlanarak yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ve onkoloji servisinde tedavi altına alınan Türk Halk Müziği bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu Neşet Ertaş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dün fenalaşan ve tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen Ertaş’ın, bu sabah saat 08.45’te doktorları tarafından hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Acı haberi duyan sevenleri ve köylüleri hastaneye akın ederken Ertaş’ın doktorları beklenen açıklamayı yaptı. ‘Ertaş’ın tedavi gördüğü Medical Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba; ‘Hastane olarak bugün duygu seli yaşıyoruz. Hastanemiz değerli bir halk ozanını burada ağırlamaktan dolayı son derece onurlu ve şevkatli bir süreç yaşıyordu. Ancak değerli halk ozanımızı kaybetmiş bulunmaktayız’ dedi.
Onkoloji Bölüm Başkanı Ahmet Uğur Yılmaz da Ertaş’ın dün yoğun bakıma alındığını ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade ederek; ‘Sayın Neşet Ertaş hastanemize 2 hafta önce genel durumunda bir bozukluk olduğu için yatırılmıştı yaklaşık Kendisi zaten 2 yıldır bir hastalıkla takip edilmekteydi. Gereken tedaviler yapıldı, durumunda iyileşme olmaması üzerine Pazar günü yoğun bakıma aldım bütün önlem ve tedavilere rağmen bu sabah saat 08.45’de kendisini kaybetti. Biz de herkesi gibi böyle bir ozanı kaybetmekten dolayı üzgünüz.Hastamızın ilerleyen bir kanser hastalığa vardı, genel durumun bozulması üzerine yoğun bakıma almıştık’ diye konuştu.
‘YOLCUMUZU UĞURLADIK’
Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş da acısının henüz çok taze olduğunu belirterek; ‘Acımız daha taze. Daha yeni biz de haberini aldık. Söylenecek her şeyi hocalarımız söyledi. O Türkiye’ye mal olmuş bir sanatçıydı, bizim babamız atamızdı. İnsanları bekletmeden vakit kaybetmeden bir açıklama yapmak istedik. Hastaneye yetkelileri gereği kadar ilgilendiler. Hepsine teşekkür borçluyuz. Yolcumuzu bugün uğurladık. Kendisini Kırşehir’e götüreceğiz aile böyle karar verdi’ diye kaydetti.
Ertaş’ın ağabeyi Necati Ertaş da kardeşinin vasiyetinin babalarının yanına gömülmek olduğunu açıklayarak; ‘Vasiyetii babasını ayak ucuna gömülmekti. Acımız büyük en kısa zamanda cenaze işlemlerini tamamladıktan sonra defin işlemleri yapılacaktır‘ dedi.
SAZIN USTASIYDI
1938 Kırşehir'de doğumlu olan Neşet Ertaş türkü ve bağlama denildiği zaman akla ilk gelen isimiler arasında yer alıyordu. 1950’li yıllarda profesyonel müzik hayatına başlayan sazın ustası merhum Neşet Ertaş çıkardığı ilk plağı "Neden Garip Ötersin Bülbül"ü çıkarmış ve müzik hayatına devam etti.
VATAN HASRETİ 23 YIL SONRA DİNDİ
Sağlık sorunları nedeniyle kardeşinin yanına, Almanya'ya giden Ertaş'ın 23 yıllık vatan hasreti de başlamış oldu. 2000 yılında İstanbul'da verdiği konserle yeniden ülkesinde sahneye döndü. Gurbet yıllarında kendisine Erdoğan Atakar tarafından takılan "Bozkırın Tezenesi" lakabı halk ozanıyla adeta bütünleşti. Süleyman Demirel zamanında kendisine sunulan 'devlet sanatçılığı' unvanını; "Halkın sanatçısı olarak kalmak, benim için en büyük mutluluk" diyerek geri çevirdi. UNESCO tarafından "yaşayan insan hazinesi" kabul edilen Ertaş, İTÜ Devlet Konservatuarı tarafından fahri doktora ödülüne layık görüldü.

 
Neşet Ertaş hayatını kaybetti
 
Adanaspor’da kupa mesaisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BHY Erzurum’a uçacak
MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni Bursa Hava Yolları’nın Erzurum’a da sefer düzenleyeceğini açıkladı.
‘Ahilik ilkelerine insanlık muhtaç’
Günümüzde bazı değerlerin yeterince tanınmadığını ya da unutulduğunu belirterek, ...
‘Bayrakla gönderdik, bayrakla geldi’
Bingöl’deki saldırıda şehit düşen Topal dualarla uğurlandı.“Benim yavrum ...
 
Kılınç Hocaefendi dualarla uğurlandı
Erzurumlu Seyyid Şeyh Hüseyin Kılınç, Yüreğir’e bağlı Madama köyünde gözyaşı ...
Kur’an kurslarında yeni dönem
Kur’an kursları 24 Eylül’de eğitim ve öğretime başlıyor. Yeni dönemde, ...
Bakan Şahin’den taziye ziyareti
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar’daki patlamada şehit ...
 
Bu tespitleri iyi okuyun
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gündeme ilişkin önemli ...
24 şehide veda
Afyon'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazeleri, bugün GATA'da düzenlenecek ...
‘Sözkonusu film açık bir provokasyondur’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Peygamber'e hakaret içeren filme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva