ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Eylül 2012 Pazar - 15:26

Erdoğan: ‘Örnek hale geldik’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti olarak daima muhafazakar demokrat anlayışlarına uygun davrandıklarını belirterek, “Bizim ortaya koyduğumuz bu anlayış ülkemizin sınırlarını aştı. Bütün Müslüman ülkeleri için adeta örnek haline geldik” dedi.

Erdoğan: ‘Örnek hale geldik’

AHMET TOPAL-ENİSE YAPAR-SİNAN USLU
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti olarak daima muhafazakar demokrat anlayışlarına uygun davrandıklarını belirterek, “Bizim ortaya koyduğumuz bu anlayış ülkemizin sınırlarını aştı. Bütün Müslüman ülkeleri için adeta örnek haline geldik” dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Biz, Türkiye’nin yollarına düşmüş, bizim geçeceğimiz yollarda saatlerce bekleyen, üzerlerinde yanmalı elbiseleriyle, yüreklerinde büyük bir umutla bekleyen yaşlı teyzelerimizi, ninelerimizi gördük” dedi.
Sarıldığında hasretle sarılan, muhabbetle sarılan, umutla sarılan yaşlı amcaları gördüklerini belirten Erdoğan, bağırdığında hançeresinden bağıran, yüreğinden haykıran kardeşler gördüklerini ifade etti. Erdoğan, “Bütün bu olumsuzlara rağmen yüzlerindeki, gözlerindeki, gönüllerindeki umudu zor be zor muhafaza etmeye çalışan gençlerimizi gördük. Onlar bizden ne bekliyorlardı biliyor musunuz? Onlar bizden gelip geçici çözümler değil, köklü çözümler istiyorlardı. Gazi Mustafa Kemal’in başlattığı, ama bizzat yakın arkadaşları tarafından inkıtaya uğratılan bu anlayışın, hoşgörünün, demokrasinin, özgürlüklerin Türkiye’ye hakim kılınmasını istiyorlardı. Merhum Adnan Menderes’in talihsizce, zalimce idam edilmesiyle yarım kalan reformların devam ettirilmesini istiyorlardı. Bu ana muhalefet partisi var ya, bütün bu darbelerin ya fiilen ya da fikren içindedir. Merhum Turgut Özal’la başlayan reformların devam ettirilmesini istiyorlardı. Aziz milletimiz bizden, Türkiye’nin kronik sorunlarını çözmemizi, bu ülkenin önünü açmamızı, bu ülkeyi hak ettiği yere, konuma yükseltmemizi istiyordu” diye konuştu.
“AK PARTİ TÜRKİYE’Yİ NORMALLEŞTİREN BİR PARTİ”
AK Parti’nin Türkiye’yi normalleştiren bir parti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Korkuları bertaraf eden, adaleti özgürlükleri kendisine şiar edinmiş bir partidir. AK Parti bugün de güvenin istikrarın partisidir. 10 yıl boyunca hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik, etmeyeceğiz. Hiç kimsenin tercihlerine karışmadık bugün de yarın da karışmayacağız. Biz, çoğunluğun azınlığa hükmetmesine karşı çıktık. Ancak, azınlığında çoğunluğu tahakküm altına almasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Erdoğan, “Türkiye’ye, millete, milletin karelerine, milletin kutsallarına karşı aleni bir savaş yürütüldü. Bu ülkede canilerin kapılarına kilit vuruldu. Kur’an-ı Kerim’i okumakta yasaklandı, bu CHP zihniyeti tarafından. İnsanların her türlü özgürlüklerine kısıtlama getirildi. Sakal bıyıktan giyim kuşama kadar standart bir kafa yapısı inşa edilmek istendi” şeklinde konuştu.
Daima muhafazakar demokrat anlayışlarına uygun davrandıklarını belirten Erdoğan, “Bizim ortaya koyduğumuz bu anlayış ülkemizin sınırlarını aştı. Bütün Müslüman ülkeleri için adeta örnek haline geldik” dedi.
Hiç kimsenin devletin bekasını bahane ederek hukukun dışına çıkamayacağına dikkati çeken Erdoğan, Türkiye’de artık hiç kimsenin sırtını devlete dayayıp işkence yapamayacağını ifade etti. İmam hatip okullarının tekrar açıldığını belirten Erdoğan, bugün Kur’an öğrenmenin önünün tekrar açıldığını söyledi. Erdoğan, “Başörtülü kız öğrencilerimizin özgürce eğitim görmesinin önünü açtık. Biz dayatma yapmıyor, dayatmalara karşı çıkıyoruz. Biz, milletin fıtratına aykırı girişimi bulunmuyor böyle girişimlerde bulunanlara karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.
Siyasetin üzerinde bir korku unsuru olarak duran müdahalelere geçit vermediklerini ve vermeyeceklerini bildiren Erdoğan, hatta o müdahalelere hesap sorduklarını ve bugün de cesaretle hesap sorduklarını ifade etti. Erdoğan, 10 yıl boyunca yapılan reformların devlet ile millet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdığını belirterek, demokrasinin standartlarını yükselttiklerini kaydetti. Salonda bulunan gençlere de seslenen Erdoğan, “Sizler, milli iradeye canınız pahasına sizler sahip çıkacak, geriye gitmesine asla izin vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.
AK Parti’yle Türkiye’de darbeler döneminin kapandığına dikkati çeken Erdoğan, “Şunu da herkes bilsin demokrasiye müdahale etme girişiminde bulunan herkes devletin mahkemelerine çıkacak orada millete hesabını verecek” dedi.
ERDOĞAN’DAN SALONDAKİLERE SÜRPRİZ
Erdoğan, salonda bulunanlara bir sürpriz yapacağını belirterek, “Elbette tüm hedeflerimizi yakaladığımız iddiasında değiliz. Şimdi hem bütün kardeşlerime, şimdi bir sürpriz yapmak istiyorum. Hep Aşık Veysel’in şu sözlerini milletimizle tekrar tekrar paylaştım. ‘Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” dedi. Ardından salonda Aşık Veysel’in sesi yankılandı ve duygusal anlar yaşandı.

 
Çocuk oyun alanları artırılacak
 
‘Sevginin dilini konuşuyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DES’ten şiddet tepkisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İzmir'de ...
Engelsiz cami, engelsiz ibadet
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında ...
‘Kurbanlarımız kardeşlik için’
Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2012 yılı için organize ettiği “Vekâlet Yoluyla ...
 
Türküler öksüz kaldı
Türk Halk müziğinin sevilen bestekarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir’de ...
BHY Erzurum’a uçacak
MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni Bursa Hava Yolları’nın Erzurum’a da sefer düzenleyeceğini açıkladı.
‘Ahilik ilkelerine insanlık muhtaç’
Günümüzde bazı değerlerin yeterince tanınmadığını ya da unutulduğunu belirterek, ...
 
‘Bayrakla gönderdik, bayrakla geldi’
Bingöl’deki saldırıda şehit düşen Topal dualarla uğurlandı.“Benim yavrum ...
Kılınç Hocaefendi dualarla uğurlandı
Erzurumlu Seyyid Şeyh Hüseyin Kılınç, Yüreğir’e bağlı Madama köyünde gözyaşı ...
Kur’an kurslarında yeni dönem
Kur’an kursları 24 Eylül’de eğitim ve öğretime başlıyor. Yeni dönemde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva