ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
Vali Çiftçi, ‘Hafız Kal’ yarışmasının birincisi oldu
953 terörist etkisiz hale getirildi
953 terörist etkisiz hale getirildi
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
DAP BKİ 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktı
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
Mecidiye AL öğrencileri projelerini sergiledi
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Eylül 2012 Pazar - 04:34

DES’ten şiddet tepkisi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İzmir'de görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevilay öğretmenle ilgili vicdanları yaralayan olayın ardından ulusal ölçekte “şiddete karşı mücadele ve toplumsal bilinçlenme” planlaması yapılması gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğünde şiddetle mücadele eden grupların arasına başta öğretmenler, akademisyenler olmak üzere velilerin de alınması gerekiyor" dedi.

DES’ten şiddet tepkisi

ANKARA (İHA) – Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, İzmir'de görev yaptığı okulda öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sevilay öğretmenle ilgili vicdanları yaralayan olayın ardından ulusal ölçekte “şiddete karşı mücadele ve toplumsal bilinçlenme” planlaması yapılması gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğünde şiddetle mücadele eden grupların arasına başta öğretmenler, akademisyenler olmak üzere velilerin de alınması gerekiyor" dedi.
TPLUMSAL BİLİNÇ DAVETİ
Çocuklara ve kadınlara uygulanan şiddetin boyutunun her geçen gün arttığını ve bu konuda bilinci artırmak için başta yine eğitimciler olmak üzere tüm proaktif toplumsal kesimlerin mücadeleye dahil edilmesi gerektiğini kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Halkımızın "aile içi şiddet, çocuğa ve kadına yönelik şiddet” konularında daha okul sıralarından itibaren uluslararası ve ulusal mevzuat dahilinde eğitilmesine ve bilinçlendirilmesine büyük ihtiyaç vardır" dedi. Şiddete karşı mücadele planlamasında anne ve babalara yönelik çalışmaların öncelik teşkil etmesi ve bu anlamda alan taraması yapılarak ekonomik, sosyo-kültürel, psikolojik destek programları uygulanması gerektiğini kaydeden Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velileri kapsayan aile danışmanlığı sistemi geliştirerek, kısa ve etkili planlamalarla biran önce programlanmış alternatif çözümler geliştirmelidir. Başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere şiddet maalesef toplumsal bir sarmal haline gelmiş durumdadır. Her gün gazetelerde, televizyonda çocuk ve kadın cinayetini görür hale geldik. Yine her gün medyada şiddet, cinsel taciz ve istismar haberleri ile karşılaşıyoruz ve bu tür dramatik olaylar toplumsal hafızamızda yankılanmaya devam ediyor. Aksi halde öldürme, şiddet ve vahşet olayları giderek normalleşiyor. Halkımız sinirli, gergin ve en ufak bir olayda patlıyor. Sudan sebeplerle kavga ve cinayetler yaşanıyor. Okullarımızda bıçaklama ve kavga olayları eksik olmuyor. Yani tehlike uzakta değil en yakınımızda. Son yıllarda çocukları ve kadınları koruyan birçok yasa yürürlüğe girdi. Polisiye tedbirlerle, yasa ve cezai müeyyidelerle sonuç alınamadığı ortada. Öte yandan bir şiddet türü olarak dayak, bizim sosyal hayatımızın bütün boyutlarında maalesef halen var. Şiddet görerek veya şiddete sık sık tanık olarak büyüyen insan, şiddet uygular. Toplumun kültüründe şiddet normalleşmişse toplumsal eğitimin yanı sıra uzun vadeli ve ciddi hukuki ve kurumsal düzenlemeler yapmak gerekir. Şiddet, çocuğa şiddeti öğretmesi yanında, toplumda şiddetin kanıksanması ve yerleşmesi tehlikesi de yaratıyor. Böylece şiddet, toplumun hayal kırıklıklarıyla, sinirle, stresle ve depresyonla başa çıkabileceği daha ılımlı yolları öğrenmesini engelliyor" ifadelerini kullandı.
"Toplumun kültüründe şiddet olayı normalleşmiş ise ve şiddet toplumun tüm sosyoekonomik kesimlerinde patolojikleşmesi söz konusu ise yapılacak tek şey vardır; o da uzun vadeli ve ciddi hukuki ve kurumsal düzenlemeler yapmak ve topyekün bir eğitim faaliyetiyle şiddet olayını ortadan kaldırmak" diyen Avcı, "Sayın Başbakan ve muhalefet partilerinin liderleri başta olmak üzere toplumunun kanaat önderleri olan sanatçılar ve bilim adamları ve toplumsal teveccüh gören şahsiyetler maharetiyle bu konuda topluma bir zihniyet dönüşümü pompalanması gerekiyor. Bunun da yolu dört başı mağrur bir eğitimden, kültürel değerlerimizi doğru anlamak ve anlatmaktan, insan merkezli bir eğitim anlayışını hem müfredatlara hem de hayatın içine koymaktan geçer. Çünkü vatandaşlarımız arasında kötü muamele, aşağılanma, yasaklama, yoksun bırakma, alaya alma ve küçük düşürme davranışları oldukça yaygın duruma gelmiştir. Kadın ve çocuklarımız hemen her gün şiddete ya karışmakta, ya da tanıklık etmektedir. Bu nedenle şiddet ile mücadele konusunda en büyük görev ve sorumluluk yine Milli Eğitim Bakanlığı’na düşmektedir. Bu doğrultuda okullarımızda zorunlu ders dahi okutulabilir" dedi.

 
Göçük olayı soruşturuluyor
 
Mertoğlu 20. Sanat Yılında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelsiz cami, engelsiz ibadet
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında ...
‘Kurbanlarımız kardeşlik için’
Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2012 yılı için organize ettiği “Vekâlet Yoluyla ...
Türküler öksüz kaldı
Türk Halk müziğinin sevilen bestekarı ve yorumcusu Neşet Ertaş, İzmir’de ...
 
BHY Erzurum’a uçacak
MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni Bursa Hava Yolları’nın Erzurum’a da sefer düzenleyeceğini açıkladı.
‘Ahilik ilkelerine insanlık muhtaç’
Günümüzde bazı değerlerin yeterince tanınmadığını ya da unutulduğunu belirterek, ...
‘Bayrakla gönderdik, bayrakla geldi’
Bingöl’deki saldırıda şehit düşen Topal dualarla uğurlandı.“Benim yavrum ...
 
Kılınç Hocaefendi dualarla uğurlandı
Erzurumlu Seyyid Şeyh Hüseyin Kılınç, Yüreğir’e bağlı Madama köyünde gözyaşı ...
Kur’an kurslarında yeni dönem
Kur’an kursları 24 Eylül’de eğitim ve öğretime başlıyor. Yeni dönemde, ...
Bakan Şahin’den taziye ziyareti
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar’daki patlamada şehit ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva