ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Temmuz 2011 Perşembe - 09:37

Ege’de Dadaş Buluşması

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Biriliği Federasyonu ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, Kemalpaşa Armutlu Beldesi’nde birlik beraberlik ve dayanışma pikniği düzenledi. Davul zurnalar eşliğinde ve mahalli sanatçıların katılımıyla renklenen piknikte, Erzurumlular doyasıya eğlendiler.

Ege’de Dadaş Buluşması

ERZURUM(GHA) - Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Biriliği Federasyonu ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı, Kemalpaşa Armutlu Beldesi’nde birlik beraberlik ve dayanışma pikniği düzenledi. Davul zurnalar eşliğinde ve mahalli sanatçıların katılımıyla renklenen piknikte, Erzurumlular doyasıya eğlendiler. 
Pikniğe, Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar, Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, Karşıyaka ve Gördes kaymakamları, belediye başkanları ve İzmir’de yaşayan Erzurumluları bir çatı altında toplayan yüzlerce dernek üyesi katıldı. Yerel  folklorik oyunların sergilendiği piknikte kaynaşan Erzurumlular, birbirleriyle hasret giderme imkanı bulurken, yerel sanatçılar İbrahim Güzelses, Fahrettin İlbeyi, Müslüm Eren ve Hayri Küçük ise, seslendirdikleri birbirinden güzel Erzurum türküleriyle davetlileri adeta coşturdular. İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar, Türkiye’nin Ege bölgesini oluşturan birçok ilinde binlerce Erzurumlunun ikamet ettiğini belirterek, bu iller arasında İzmir’in başı çektiğini söyledi. Hemşehriliğin ve Dadaşlığın sadece kimlik bilgisi olarak tarif edilemeyeceğini anlatan Kırkpınar, “Erzurumlu olmak dayanışmaktır, yardımlaşmaktır, bir araya gelmektir.” dedi.
Amaçlarının, İzmir, Manisa, Aydın ve civar illerde yaşayan Erzurumluları buluşturmak, tanıştırmak ve kaynaştırmak olduğunu dile getiren Başkan Kırpnar, söz konusu piknik organizasyonlarını geleneksel hale getireceklerini belirterek, “İzmir ve bölgedeki Erzurumlular olarak her fırsatta bir araya geleceğiz.” ifadesini kullandı. 
ERZURUM İÇİN ANLAMLI OLAN ÖZEL GÜN VE HAFTALAR BİRER FIRSAT
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Biriliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ise, Erzurum’u ilgilendiren önemli gün ve haftalarda özellikle bir araya gelmek amacıyla çeşitli hazırlıklar içerisinde olduklarını söyledi. Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa organize ettikleri pikniği 3 Temmuz gününe denk getirmiş olmalarının özel bir anlamının bulunduğunu anlatan Okumuş, “3 Temmuz, Erzurum ve Türkiye açısından çok önemli bir gün. Çünkü milli mücadeleye giden yolda atılan en önemli adıma 3 Temmuz şahitlik etmiştir. Atatürk, 3 Temmuz’da Erzurum’a gelerek kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.” diye konuştu.
Bu ve bunun gibi özel anlam taşıyan günleri bir fırsat olarak değerlendirip, Erzurumluları kaynaştırmayı sağlayacaklarını anlatan Okumuş, her organizasyonda kapsamı biraz daha genişleterek daha çok Erzurumluya ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 

 
Tetik bölücüleri lanetledi
 
Bardız Kilimi markalaşma yolunda
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kenan karadüz 11 Temmuz 2011 Pazartesi 18:10

izmir tamamen erzurulu olsa,bizler yine birbirimizin ayağına sabun koyar,başkalarını zirveye çıkarırız.bizlere yalnız nutuk atma düşer.birdahaki piknikde buluşmak üzere,Allah yardımcımız olsun

Yorumu oyla      7      4  
HAYRETTİN BERŞE 8 Temmuz 2011 Cuma 09:52

Gürkan Kardeşimin yazdıklarını tüm yüreğinle destekliyorum.Bırak Dadaşım demeyi yorum yapıp adını bile korkup yazmayan bu kişiler Erzurumlu da olmaz Dadaş'ta Erzurumda olup da Erzurumluyum demek çok kolay,iş bunu binlerce km uzakta avazın çıktığı kadar haykırmak ve Erzurumu+Dadaşı yakışır şekilde temsil etmektir.Sevgi ve saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 7 Temmuz 2011 Perşembe 23:50

RUMUZSUZ yorum yazan şair diyorki eskiden erzuruma kar yagardı dam boyu adamlarda adamdı

Yorumu oyla      6      4  
harun cici 7 Temmuz 2011 Perşembe 16:39

dadaşların bir arada obirlik beraberlik vede dayanışmalarını kamu oyuna duyurduğunuziçin sağolasınız ayrıca bu haberi derleyip toparlayan yanımızda olan GHA muhabiri taner kılıç a teşekkürler emeğinize yüreğinize sağlık.harun cici izmir

Yorumu oyla      6      4  
Gürhan Özorhan 7 Temmuz 2011 Perşembe 12:51

Erzurumu dadaşı ve imajınıda koruyan dışarıdaki sevdalılardır.Erzurumda Erzurumlu kalmamış dedirten sizin gibi sığ düşünenlerdir.Dadaş gizlenmez ismini bile yazmaktan korkar hale gelenler nasıl eleştiri yapabilir.Türkiye'nin her tarafında bulunan dadaş dışarıda sizi temsil ediyor ve imajını daima yükseltiyor.Sizi siz yapanlara nankörlük ederseniz kaybeden siz olursunuz.Erzurumlu olmak orada sizin gibi kaçak yaşamak değildir yürek işidir o da sizde yok.Dışarıda bulunanlar olmasa sizi böyle kimler tanıtanacak.İçeride küçük dışarıda kocaman bir Erzurum ve mert dadaşız biz.Şükrediniz ve sevdalılarına destek olunuz ki küçülen Erzurum yok olup gitmesin buna bizler engel olduğumuzun farkına varınız.Bizler sizler gibi adını lekeleyen değil,daima yükselten öz değerleriz.Yok olmaya yüz tutmuş imajınızı,biz erzurum sevdalısı gurbetçiler ayakta tutmaya çalışıyoruz.Bizi tartan hassas terazi olmalıdır,sizin kantarı bozuk teraziniz sizi tartar.Ülkü Dolu yüreğimden palandöken sevdalılarına selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
7 Temmuz 2011 Perşembe 11:35

madem erzurumu çok seviyordunuz ne işiniz var oralarda. çoğunuzunda tuzu kuru. bari kurduğunuz derneklere erzurum adını vererek erzurum imajını zedelemeyin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli kültüre özel sektör desteği
Favori Kuyumculuk tararından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye ...
Gurbetçiler Aksu’da buluştu
Erzurum’un Tortum ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aksu ...
Turizm’e çağdaş bakış
KUDAKA Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, hergeçen gün ...
 
Kanal 7'den İlahi Yarışması
Kanal 7 ekranlarında “Gönülden Sesler” adında yepyeni bir yarışma programı başlıyor…
GSF’den Akçakoca’ya sanat çıkarması
Akçakoca'da Yerel Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında ahşap heykel sergisi açıldı.
Türk El Sanatları ilgi odağı
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bu yaz mevsimine “Geleneksel Türk El Sanatları”yla ...
 
‘Erzurum insanı kıymetli ve özel’
Aziziye Kaymakamı Ünsal , festivalin 3 Temmuz’da düzenlemesinin anlamlı ...
‘Erzurum sanat Şehri’
Atatürk Üniversitesi KKEF Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. ...
San’atta A.Ü.Damgası
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva