ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Temmuz 2011 Salı - 10:10

‘Erzurum sanat Şehri’

Atatürk Üniversitesi KKEF Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şimşek, Erzurum’un edebiyatı, tiyatroyu ve müziği çok seven, sanata destek olan ve sanatla iç içe olan bir şehir olduğunu söyledi.

‘Erzurum sanat Şehri’

ERZURUM(GHA) - Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, “Erzurum insanı sanata aşina ve sanatı seviyor.” dedi.  Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek, Erzurum’un edebiyatı, tiyatroyu ve müziği çok seven, sanata destek olan ve sanatla iç içe olan bir şehir olduğunu söyledi.
Çeyrek yüzyıldır Erzurum’da bulunduğunu, gözlemleri ve izlenimlerine göre, Erzurum insanının sanat düşkünü olarak nitelendirilebileceğini kaydeden Şimşek, “Erzurum insanı sanatı gerçekten seviyor. Edebiyatı, müziği, tiyatroyu, velhasıl sanatın her türlüsünü seviyor. Elbette sanatın hasını, edeplisini ve ahlâklısını seviyor. Sevmemesi de düşünülemez zaten” ifadelerini kullandı.
Özellikle müzik alanında, “Göç göç oldu göçler yola düzüldü”, “Erzurum dağları kar ile boran”, “Erzurum çarşı Pazar”, “Kırmızı gül demet demet”, “Tutam yâr elinden tutam”, “Eledim eledim” gibi onlarca türkünün yakıldığı bir şehir olan Erzurum’da, müzik zevki ve kültürü üst düzeyde olduğunu kaydeden Şimşek, “Sümmani, Emrah başta olmak üzere onlarca âşığı bağrından çıkaran Erzurum'un şiire ve musikiye kayıtsız olması mümkün müdür? Hasib Dede, Haydar Telhüner gibi musiki ustalarını da, Erzurum noktasında unutmamak gerekir.” yiye konuştu.
Nef’i, Hazık Mehmed Efendi, İbrahim Hakkı ve Alvarlı Efe gibi zatları yetiştiren Erzurum’un, edebiyata ilgisiz kalamayacak bir şehir olduğuna dikkati çeken Şimşek, “Bugün, konserlerde salonların dolması, bu şehirde rafine bir müzik zevkinin olduğunu gösteriyor. Üniversitemizin düzenlediği konserlerde salonların dolduğunu görünce bu ilgi açıkça gözler önüne seriliyor. Çocuklarını çeşitli saz kurslarına götüren, gönderen insanlar, bir müzik zevkini de açığa vurmuş oluyorlar.” ifadelerini kullandı.
ERZURUM BİR KÜLTÜR ŞEHRİ VE MEDENİYETLER MERKEZİ…
Erzurum için tiyatronun da ayrı bir keyif olduğunu dile getiren Tacettin Şimşek, “Erzurum'da tiyatroya olan ilginin yüksek olduğunu görmek için tiyatro solanlarına bakmak yeterlidir. Resim sergilerinde bu sanata meraklı insanlar da dikkatimizi çekiyor. Geleneksel sanatlarımızdan Ebru ve Hat gibi sanatlar kurslar ve sergilerle meraklı izleyicisini buluyor. Erzurum bir üniversite şehri. Daha doğrusu üniversiteler şehri olma yolunda. Bu çok önemlidir. Daha da önemlisi: Erzurum bir kültür şehridir. Bir medeniyet merkezidir. Tarihi kimliğiyle, milli ve manevi değerleri koruyan tavrıyla. Böyle şehirlerde sanat zevki vardır. Estetik duyuş vardır ve daima olacaktır. Bu zevk ve duyuşa seslenen sanat faaliyetlerini artırmak, sanatla uğraşan insanların sorumluluğudur. Her sanat dalında en güzel örnekleri Erzurum insanına sunmak zorundayız. Çünkü bu şehir insanı sanattan anlıyor ve nitelikli sanat eserleriyle buluşmayı hak ediyor.” dedi.
 

 
Tongül’den Yatırımcılara destek
 
Erzurum’a Suudi yatırımı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çaykolik 5 Temmuz 2011 Salı 11:03

“Erzurum insanı sanata aşina ve sanatı seviyor.” Ahhh hocam verdiğin örneklerde haklısın da bir de yeni bir şey varmı onu da örnekleseydin.Yeni nesilin o ozanlardan haberi var mi?Kaç kişi o türküleri söylüyor,merak ediyorum?Kolbastı ve domdom kurşunu ile düğün yapıyoruz.Sanat bir tek müzikle de olmuyor,kültürümüze sahip çıkıyormuyuz,tarihi eserler ne durumda?Yolun düşerse hocam Dabakhane çeşmesinden bir su iç,çifte mirarelerin avlusundan geç taaaa en dipteki bölüme geç ,kapı,pencere ve elektrik kablolarının nasılda sanatı yansıttığına bak lütfen Daha çok örnekler yazayım istedim ama sırası geldikce yazarım Aha şimdilik bunlar yeter.Erzurum ve Erzurumlu olmayı çook seviyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
San’atta A.Ü.Damgası
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ...
Kilimciliğin tarihi sempozyumla ele alındı
Bayburt Kültür ve Sanat Vakfı ‘nın Çözgüdeki Anadolu Projesi kapsamında ...
"Üç Kümbetler yeniden doğuyor"
Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ...
 
Geleneksel Akdağ Festivali sona erdi
Olur ilçesinde düzenlenen "7. Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Festivali" ...
“Erzurum, milli mücadelenin odağı”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'u teşrifinin 92. yıldönümü, Aziziye ...
Cinisli’ye tarih minnettarlığı
1974 yılında, 50 yıllık sürgünü bitiren kanunun çıkarılmasında büyük pay ...
 
Horasan için tarihi adım
Horasan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Erzurum valiliği ve Atatürk ...
Olur’da festival coşkusu
Olur ilçesinde düzenlenen "7. Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Festivali" başladı.
Dadaşlardan Arifiye buluşması
Sakarya Arifiye Erzurumlular Derneği Sakarya İl Ormanında düzenlenen piknikte bir araya geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva