ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 04:03

Turizm’e çağdaş bakış

KUDAKA Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, hergeçen gün güçlenen sosyal medya ile bulunduğu yerden seçebilen yeni bir turist profili oluştuğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Turizm’e çağdaş bakış

ERZURUM (İHA) - İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, hergeçen gün güçlenen sosyal medyaya bulunduğu yerden seçebilen yeni bir turist profili oluştuğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, turizmde söz sahibi olmak için farklı olmak, inovatif yaklaşımlar ortaya koymak ve ziyaretçileri de birer tanıtım elçisine dönüştürmek dışında fazla bir alternatif olmadığını söyledi.
TechnopolisTürkiye ile Erzurum’da inovasyon eğitimleri veren Roger Carter, düşük maliyetli taşıma modelini kullanan uçak firmalarındaki artışla sektördeki toparlanmanın uzun dönemde de devam etmesinin beklendiğini anımsattı.
TEKNOLOJİ VE TURİZM
Teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler, Internet erişimi ve mobil teknolojilerinin kullanımındaki artışın turizm sektörüne yeni fırsatlar sunduğunu vurgulayn Carter, “Seyahat planlama ve bilgilendirme hizmetleri ile pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde Internet sitelerinin, arama motorlarının, mobil uygulamaların ve sosyal medyanın rolü giderek artmaktadır. Küresel ısınma ile birlikte bir yandan turizme farklı destinasyonlar eklenmekte, diğer yandan turistlerin ziyaret rotalarında değişiklikler göze çarpmaktadır. Rotalardaki değişiklikleri kalıcı olması halinde, turizmdeki popüler bölgelerin sıralamasının yer değiştirmesi kaçınılmaz olacaktır. Sosyo - demografik bakımdan farklı gruplarda değerlendirilebilecek olan ziyaretçi profillerine göre oluşturulacak pazarlama stratejileri ile turizm sektöründeki talebi canlı tutmak ve sektördeki büyümeyi sürdürülebilir hale getirmek mümkündür. Günümüzde daha sık ama daha kısa tatil yapan, gideceği yerler hakkında önceden araştırma yapan, çevreye duyarlı, beklentileri yüksek, yeni teknolojilere yatkın, fiyat konusunda hassas, eleştirel bakışa sahip ve pek de sadık olmayan ‘yeni turist’ler giderek artmakta, bu artış turizm sektöründe yeni açılımları zorlamaktadır. Tüm bu fırsat ve tehditler ile birlikte küresel ölçekte giderek yoğunlaşan rekabet ortamı göz önüne alındığında, turizm sektörünün gelişimini sağlamak ve ayakta kalmak için faklı olmak, inovatif yaklaşımlar ortaya koymak ve ziyaretçileri de birer tanıtım elçisine dönüştürmek dışında pek bir alternatif görünmemektedir” diye konuştu.
TURİZM VE KÜRESEL KRİZ FAKTÖRÜ
Dünya ekonomilerindeki durgunluk ve yaşanan son finansal krizin özellikle OECD ülkelerinin gayrısafi yurtiçi hasılalarındaki yıllık büyüme hızlarını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Carter, “Artan işsizlik, petrol fiyatlarının artma eğilimi, ABD ve Japonya’daki mali istikrarsızlık, Avro bölgesindeki finansal hassasiyet gibi nedenler, dünya ekonomilerindeki durgunluğun aşılmasının önündeki riskler olarak görüldüğünü ifade den Carter, “Turizm endüstrisinin ve seyahat sektörünün ekonomilerdeki durgunluktan ve bunun önündeki risklerden etkilenmesi kaçınılmazdır. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü verilerine göre küresel finans krizinin yoğun olarak yaşandığı dönemde ülkelerin ziyaretçi sayılarında ortalama yüzdee 4 oranında düşüş yaşandı. 2010’da iş dünyasındaki toparlanma ve görece ucuz destinasyonlara yapılan uzak mesafe seyahatlerindeki artış ile birlikte ziyaretçi istatistiklerinde yeniden yukarı yönlü bir hareket ve sektörel anlamda bir geri dönüş yaşandığı görülmektedir” diye konuştu.

 
A.Ü. ‘Eğitimin Kimyası’
 
Eğilmez’den ‘Yemin’ değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanal 7'den İlahi Yarışması
Kanal 7 ekranlarında “Gönülden Sesler” adında yepyeni bir yarışma programı başlıyor…
GSF’den Akçakoca’ya sanat çıkarması
Akçakoca'da Yerel Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında ahşap heykel sergisi açıldı.
Türk El Sanatları ilgi odağı
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bu yaz mevsimine “Geleneksel Türk El Sanatları”yla ...
 
‘Erzurum insanı kıymetli ve özel’
Aziziye Kaymakamı Ünsal , festivalin 3 Temmuz’da düzenlemesinin anlamlı ...
‘Erzurum sanat Şehri’
Atatürk Üniversitesi KKEF Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. ...
San’atta A.Ü.Damgası
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde, Akçakoca Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ...
 
Kilimciliğin tarihi sempozyumla ele alındı
Bayburt Kültür ve Sanat Vakfı ‘nın Çözgüdeki Anadolu Projesi kapsamında ...
"Üç Kümbetler yeniden doğuyor"
Yakutiye Belediyesi tarafından hazırlanan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ...
Geleneksel Akdağ Festivali sona erdi
Olur ilçesinde düzenlenen "7. Geleneksel Akdağ Kültür ve Sanat Festivali" ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva