ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
HABERLER>GUNCEL
6 Ağustos 2010 Cuma - 07:08

EGC basının sesi oldu

EGC Yönetim Kurulu Başkanı Sabuncuoğlu, bir plan ve program dahilinde yürütülecek olan çalışmalarla, Erzurum basın hayatına yepyeni bir soluk kazandıracaklarını söyledi. Sabuncuoğlu’nun, gazetecilere ait araçlar için ortak bir çalışma yapılması yönündeki teklifini olumlu karşılayan Emniyet Müdürü Çelik; “Bu konuda üzerimize görevi elbette yerine getirir ve ortak bir çalışma yaparız..” dedi..

EGC basının sesi oldu

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Kısa bir süre önce kurulan Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC), resmi ziyaretlerini sürdürüyor. EGC heyeti, Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ardından dün de Emniyet Müdürü İbrahim Çelik’i ziyaret etti.
//ÇELİK’E ZİYARET
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Kurucu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Şener, Öztürk Akkök, Reşat Çakır ve Vedat Refayeli ile birlikte Emniyet Müdürü İbrahim Çeliki’i ziyaret etti. Sabuncuoğlu başkanlığındaki heyet, Emniyet Müdürü Çelik’e, Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’nin yapısı ve amaçlarına ilişkin olarak bilgiler aktardı.
//EGC’NİN AMACI
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti olarak, öncelikli amaçlarının, mesleki sorunları çözmek ve gazetecilik mesleğini yüksek kalite standartlarına kavuşturmak olduğunu vurgulayan Başkan Kadir Sabuncuoğlu, bir plan ve program dahilinde yürütülecek olan çalışmalarla, Erzurum basın hayatına yepyeni bir soluk kazandıracaklarını söyledi.
//BASIN GÜVENLİĞİ
Gazetecilerin, görevlerini yaparken aynı çalışma ortamını paylaştıkları meslek gruplarının başında güvenlik güçlerinin geldiğine dikkati çeken Sabuncuoğlu, “Bu iki meslek grubu arasındaki kopukluk ya da irtibat eksikliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sürecini maalesef olumsuz yönde etkiliyor. Meslektaşlarımızın habere ve bilgiye ulaşma noktasında yaşadıkları bir takım sorunlar var. Bu sorunları çözebilmemiz için de, çok ciddi bir koordinasyona ihtiyaç var.” dedi.  
//HABER TAKİBİ VE TRAFİK SORUNLARI
Bunun dışında gazetecilere ait taşıtlar için haber takibi esnasında çeşitli cezai yaptırımlar uygulandığına da değinen Sabuncuoğlu, habercilere bu bağlamda yardımcı olunmasını da istedi. Sabuncuoğlu, “Sağlıklı bilgilere ulaşarak, kamuoyunu doğru bilgilendirebilmemiz açısından bazı adımların atılması taraftarıyız. Bununla birlikte Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün de, sürece olumlu katkı sunacağı kanaatindeyiz.” diye konuştu.
//ÇELİK: İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAMIZ, HEPİMİZİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIR
Emniyet Müdürü İbrahim Çelik ise, gazetecilerle devamlı işbirliği içerisinde olunması gerektiği yönündeki görüşünü her fırsatta dile getirdiğini hatırlatarak, konunun önemine işaret etti. Çelik, “Kamuoyunu doğru bilgilendirilmesinin, toplumun menfaatine olduğuna bizler de inanıyoruz. Bu bağlamda bir takım çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Mesela müdürlüğümüzün giriş kısmında, gazeteci arkadaşlarımızın her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabilmelerine olanak sağlanacak bir oda tahsis ettik. Ben özellikle bu konuda kendi özel kalem müdürümü de görevlendirdim. Bu büromuzla kurulacak her türlü temastan doğrudan benim de haberim olacağından en doğru bilginin sizlere ulaştırılması da mümkün hale gelecek.” ifadelerini kullandı.
//GAZETECİLERE AİT TAŞITLARA, ÖZEL PLAKA TİPİ KİMLİK ÇÖZÜMÜ…
Sabuncuoğlu’nun, gazetecilere ait araçlar için ortak bir çalışma yapılması yönündeki teklifini de olumlu karşılayan Emniyet Müdürü İbrahim Çelik; “Bu konuda üzerimize görevi elbette yerine getirir ve ortak bir çalışma yaparız. Müdürlüğümüze, gazeteci arkadaşlarımızın araç plakalarına ilişkin bilgiler ulaştırılırsa, bizler de, Erzurum sınırları içerisinde geçerli olmak kaydıyla bu araçlar için plaka benzeri bir kimlik yaptırırız. İlgili arkadaşlarımıza da bu konuda gerekli talimatları veririz. Plaka tipi kimliklerin bulunduğu araçlara, bundan böyle her türlü kolaylık gösterilir.” dedi. Ziyaretin sonunda EGC heyetine başarı dileklerinde bulunan Emniyet Müdürü Çelik, hatıra fotoğraflı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayhan Kara 6 Ağustos 2010 Cuma 08:53

DAGC'nin de kurucusu olan,Muhterem büyüğümüz Kadir Sabuncuoğlu'nun, yerel basına yeni bir sinerji getireceğine, EGC'nin Erzurum basınındaki değerleri ülke gündemine taşıyacağına, yetenekli genç gazetecilere ulusal bazda imkanlar sağlayacağına inanıyoruz.EGC sivil inisiyatifin sesi ve temsilcisi olacak. Dadaş gazetecilerin yüreği ve ortak aklını ifade edecek. Sayın Sabuncuoğlu gibi Erzurum'un bir marka değeri basının imajını güçlendirecek, bir "farkındalık süreci"nin de başlamasının temelini atacaktır.Başarılar diliyor. saygılar sunuyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SYDV'den iş kurma desteği
Palandöken Kaymakamlığı, meslek sahibi olmasına rağmen iş bulamayanları ...
Toplu ulaşımda Ramazan seferberliği
Dolmuşçular ve Minibüsçüler Odası Başkanı Özengiz, Ramazan ayı dolayısıyla ...
Aziziye’de ‘Hayır Köprüsü’
DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ - Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ...
 
Vicdansızlar..
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum’da yeni doğmuş bebek elektrik direğinin yanında ...
Dadaşlardan teröre sert tepki
Batıdaki hemşehri dernekleri İnegöl ve Dörtyol'daki olayların büyümesinden ...
Kongre Merkezine mankenli açılış
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum'da Ece Gürsel ve İlknur Soydaş'ın katıldığı ...
 
4 Aydır babalarının yolunu gözlüyorlar
AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum’da evinden iş aramak için ayrılan 35 yaşındaki ...
“Erzurum’un 2011 vizyonu parlak”
ERZURUM gazetesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Belediyenin ...
İşçiler eyleme hazırlanıyor
İkramiye alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek İl Özel İdaresi’ni ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva