ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>GUNCEL
5 Ağustos 2010 Perşembe - 07:14

İşçiler eyleme hazırlanıyor

İkramiye alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek İl Özel İdaresi’ni mahkemeye veren işçilerin yeni eylem planı da belli oldu. İşçiler, şimdiden hazırladıkları pankartlarla Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği 13 Ağustos’u bekliyor.

İşçiler eyleme hazırlanıyor

ERZURUM(GHA) – İkramiye alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek İl Özel İdaresi’ni mahkemeye veren işçilerin yeni eylem planı da belli oldu. İşçiler, şimdiden hazırladıkları pankartlarla Başbakan Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği 13 Ağustos’u bekliyor.
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, İl Özel İdaresi’nden ikramiye alacakları bulunan işçiler için hazırlanan yeni eylem planını açıkladı. Daşkaya, ikramiye alacaklarından dolayı İl Özel İdaresi’ni geçen hafta mahkemeye verdiklerini hatırlatarak, “Halkı mücadelemizde bununla da yetinmeyeceğiz. Bu durumdan Sayın Başbakan’ı da haberdar edeceğiz.” dedi.
//SORUNLARINI BAŞBAKANA ANLATACAKLAR
Hazırladıkları pankartlarla, Erzurum’a miting için gelecek olan Başbakan Erdoğan’ı karşılayacaklarını ve pankartları miting alanında da açacaklarını vurgulayan Başkan Daşkaya, 580 işçinin bu organizasyon içinde görev alacağını kaydetti. Daşkaya, “İşçilerimizin ikramiye alacakları var ve ödenmiyor. Türkiye’nin 80 vilayetinde ikramiyeler ödenmiş durumdayken sadece Erzurum’da ödenmemiş olması, kimse kurusa bakmasın ama bu işte kasıt varmış gibi bir durum ortaya çıkarıyor.” ifadelerini kullandı. Bu durumdan Başbakan Erdoğan’ın da haber olması için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Başkan Daşkaya, tüm Türkiye’nin dikkatini bu haksızlığa çekeceklerini dile getirdi.
//İŞÇİLERİN TEPKİSİ
Öte yandan geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısına ilişkin olarak açıklamalarda da bulunan Başkan Daşkaya, “İl Genel Meclisi toplantısında, sendikamıza mensup olan iş çilerin ikramiye alacakları konuşulmuş ve haksızlığa orada da devam edilmiştir. Öyle ki, belediyelerde çalışan işçilerin aylarca ikramiye alamıyor olmalarına rağmen seslerini çıkarmadıkları bile gerekçe gösterilerek, bizim hak arama yöntemimiz eleştirilmiştir. Üzücüdür ki, bir şehrin İl Genel Meclisi’nde, sui misalden emsal gösteriliyor. Belediye işçilerinin ikramiye alacaklarının aylarca ödenmemesi ne kadar büyük bir haksızlıksa, İl Özel İdaresi’nde çalışanların ikramiyelerinin ödenmemesi de, bir o kadar haksızlıktır. Belediye çalışanlarının alamadıkları ikramiyelerden dolayı üzülmeleri gereken kişilerin, bu durumu örnek göstermiş olmaları bile başlı başına bir komedidir.” şeklinde konuştu.
Başkan Daşkaya, sendika olarak, yapmaları lazım gelen işi yaptıklarını belirterek, “Biz işçilerimizin haklarını savunmakla mükellefiz ve şu anda da bu mükellefiyeti yerine getiriyoruz. Sendikacılık budur, sendika başkanlığı da budur. Haklı bir davamız var ve haklılığımızı da Sayın Başbakan dahil herkese göstereceğiz.” dedi.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dertli 5 Ağustos 2010 Perşembe 17:32

bende yakutiye belediyesinde çalışıyorum.Diğer arkadaşlarıma katılmakla beraber eklemekisterimki belediyede hiçbirzamansendikaolmadıki.hiç bir zaman.ne bir işçöi sürüldüğü zamannehaksızlık yapıldığızamanş ne ikramiyeler ödenmediği zaman.yazıklar olsun.şimdide işçi gidişlerini mahkemeyevermiş sendika.sendika seçimlerinde 100 milyar diye rüşvet-çekilme-hatır paralarıortalıklarda dolaşıyordu.hep bu işçilerin emeği, parası.haramolsun.Bu mahkeme olumsuz sonuçlanırsa yani giden işçiler açısından topluca istifa edeceğizsendikadan bunu da böyle bilsinler.Niyaziye 100 milyar teklifeden Erola küfredip de sonracan ciğğer kuzu sarması olan cevdet artık bitti deniz burayakadar.iyi akşamlar.

Yorumu oyla      6      4  
deli poyraz 5 Ağustos 2010 Perşembe 13:33

ben yakutiye belediyesinde çalışan bir işciyim tam dört yıldır ikramiye alamıyoruz il özel idaredeki kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız hizmet iş gelsinde sizden sendikacılık ögrensin hükümetin borazanlıgını yapmasın

Yorumu oyla      6      4  
helal olsun size. 5 Ağustos 2010 Perşembe 11:30

Yakutiye Belediyesinde çalışıyorum.2007 yılından beri ikramiye alamıyoruz.şu an 12 milyar ikramiye alacağımız var.Keşke sizin sendikanız gibi bir sendikamız olsaydı.gerçek sendikacılık budur.Hizmet-iş sendikasının başkanı Cevdet TAMGAÇ gelsinde sendika görsün..özel idaredeki işçi kardeşlerim sonuna kadar yanınızdayım.Bu kutlu davanızda inşallah emeklerinizin karşılığını alacaksınız.

Yorumu oyla      6      4  
5 Ağustos 2010 Perşembe 10:43

durma ilerle işçiler seninle dadaş gıyas kenan yıldıd

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Telekom’dan ücretsiz internet açılımı
ERZURUM (İHA) - Türk Telekom’dan yaz tatilinde ücretsiz internet imkanı ...
Sivas-Erzurum Demiryolu sefere açıldı
Divriği-Erzincan trenine yönelik dün yapılan mayınlı saldırı sonucu ulaşıma ...
2 günde 4 küçük deprem yaşadık
MUSTAFA ÇETİN (İHA) - Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ve denizlerde 2 ...
 
“Sen kimlerdensin oğul?”
OKTAY FANİ(İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İspir ve Pazaryolu ...
Şehit Mutlu gözyaşlarıyla uğurlandı
Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel ...
“Gazilere hizmet borcumuzdur”
Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkan Salih Mesci ve Yönetim Kurulu ...
 
“EGC gazetecilerin yeni adresi”
Erzurum’da kısa bir süre önce kurulan ‘Erzurum Gazetecileri Cemiyeti’nin ...
“Erzurum’u savunduk, suç mu işledik?”
Türk-İş Erzurum 9. Bölge Temsilcisi Gözgeç, İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen ...
Her Mahallenin ayrı hikayesi var
Erzurum’da, tarihi geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan çok sayıda mahallesinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva