ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
5 Nisan 2011 Salı - 06:50

Doğu üniversitelerinde uluslararası rekabet

Uluslar arası üniversitelerle işbirliği sürecinde Doğu Anadolu Bölgesinde ilki gerçekleştiren Atatürk üniversitesi diğer bölge üniversitelerine de örnek oldu. Fırat Üniversitesi ile Epoka Üniversitesi Arnavutluk Cumhuriyeti) arasında eğitim alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Doğu üniversitelerinde uluslararası rekabet

ERZURUM gazetesi
Uluslar arası üniversitelerle işbirliği sürecinde Doğu Anadolu Bölgesinde ilki gerçekleştiren Atatürk üniversitei diğer bölge üniversitelerine de örnek oldu. Fırat Üniversitesi ile Epoka Üniversitesi (Arnavutluk Cumhuriyeti) arasında eğitim alanında işbirliği anlaşması imzalandı.
İmza Töreni'ne, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan, Epoka Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Öztaş, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve Senato Üyeleri katıldı. Fırat Üniversitesi Senato Salonu'nda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ile Arnavutluk Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan tarafından imzalanan antlaşma ile iki üniversite arasında akademik ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.
EPOKA ÜNİVERSİTESİYLE İŞBİRLİĞİ
İmzalanan bu antlaşma kapsamında, iki üniversite arasında öğretim üyeleri ve öğrencilerin değişimi; araştırma ve kültürel faaliyetler, kurs, sempozyum, kongre ve seminerlerin ortak düzenlenmesi gibi konularda işbirliği öngörülüyor.
İmza töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, bu tür anlaşmalarla farklı ülkelerdeki üniversiteler ile iletişimi ve işbirliğini sağlamak amacında olduklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Bingöl, "Arnavutluk Balkanlarda bizim için önemli bir ülke. Nüfusunun çoğu Müslüman ve Türk. Balkanlarda bulunan Üniversiteler ile işbirliği yapmak bizim için oldukça önemli. Balkan Ülkeleri ile Türkiye'deki üniversitelerin mutlaka işbirliği yapması ve bu işbirliğinin kağıt üzerinde değil
aktif hale gelmesi ile daha önem kazanacaktır. Fırat Üniversitesi son yıllarda özellikle yurtdışındaki üniversiteler ile yapmış olduğu çok sayıda protokollerle eski kabuğunu kırarak, şu an Dünyadaki çeşitli üniversiteler ile işbirliği yapar duruma geldi. Bugün burada Epoka Üniversitesi ile bir protokol imzalayacağız. Bu protokol ile ortak kurslar, seminerler, sempozyumlar ve projeler yapılabilecek. Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan'ı Elazığ'da ve Fırat Üniversitesi'nde ağırlamaktan dolayı mutlu olduk" dedi.
Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan ise Balkanlarda bulunan Üniversiteler olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek, bu tür ikili anlaşmalara büyük önem verdiklerini belirtti. Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan, "Arnavutluk olsun, Makedonya olsun, Karadağ olsun oradaki Üniversiteler ile çok rahat işbirliği yapılabiliyor. Bu ülkelerde yaşayan insanların Türkiye'ye büyük bir sempatisi var. Bu işbirliğinin eğitim, öğretim, araştırma ve proje bazında çok faydalı
olacağını düşünüyorum. Üniversitemizde 15 farklı ülkeden öğretim üyelerimiz var. Ama Türkiye'deki Üniversiteler ile daha sıkı ilişkiler kurarak oradaki öğrencilerimizin buraya gelmelerine ve buradaki öğrencilerinde Balkanlara gelmesine büyük önem veriyoruz. Daha önceki dostluğumuzu akademik anlamda da sürdürmemiz gerekiyor. Küreselleşen dünyadaki ortak dil Bilim ve Akademik değerlerdir. Buna ne kadar sahip çıkarsak başarılı oluruz. Bu anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ile Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan tarafından protokol imzalandı. Protokol imza töreni sonrasında Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan'a günün anısına bir plaket takdim etti.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucube tartışmaları uluslararası boyuta taşındı
Azerbaycan Beynel Halk Diasporası (UDM) Başkanı İsmail Ağayev, Başbakan ...
Kanser tedavisine 2,5 milyar euro ayrıldı
- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, sağlık ...
KA-MER kadın sorunlarını araştırdı
Kadın Dayanışma Vakfı (KA-MER) Erzurum temsilciliği tarafından "Kadınlarla ...
 
DES’den şiddet tepkisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Çocuk ...
31 Mart 1918 Azerbaycanlıların Soykırım Günü
Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymov '31 Mart 1918 ...
Çelebi’den gıda uyarısı
Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi, ...
 
Münevver Ayaşlı’nın Hatıraları
Oğuzhan Saygılı [*]Münevver Ayaşlı, yazdığı bu hatıralarda[1] birbirinden ...
Diyanet İşleri Başkanlığı 87’inci Yılında
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara’da düzenlenen İl ...
Akdağ: ' Önce İnsan'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık Komisyonu'nda tartışmalara neden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva