ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Nisan 2011 Cuma - 08:09

DES’den şiddet tepkisi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Çocuk ve kadına dönük şiddeti eğitimle çözebiliriz" dedi.

DES’den şiddet tepkisi

BAYRAM KILINÇER (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Çocuk ve kadına dönük şiddeti eğitimle çözebiliriz" dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğünde şiddetle mücadele eden grupların oluşturulmasını ve arasına başta öğretmenler, akademisyenler olmak üzere velilerin de alınması gerektiğini söyledi.
EĞİTİMCİLERE ÇAĞRI
Çocuklara ve kadınlara uygulanan şiddetin boyutunun her geçen gün arttığını ve bu konuda bilinci artırmak için eğitimciler başta olmak üzere tüm toplumsal kesimlerin mücadeleye dahil edilmesi gerektiğini kaydeden Avcı, "Halkımızın 'aile içi şiddet, çocuğa ve kadına yönelik şiddet' konularında uluslararası ve ulusal mevzuat dahilinde ve kültürel mirasımız doğrultusunda eğitilmesine ve bilinçlendirilmesine büyük ihtiyaç vardır" dedi.
ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE
Şiddete karşı mücadele planlamasında anne ve babalara yönelik çalışmaların öncelik teşkil etmesini ve bu anlamda alan taraması yapılarak ekonomik, sosyokültürel ve psikolojik destek programlarının uygulanması gerektiğini ifade eden Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve velileri kapsayan aile danışmanlığı sistemi geliştirerek, kısa ve etkili planlamalarla bir an önce programlanmış alternatif çözümler geliştirmelidir. Başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere şiddet maalesef toplumsal bir sarmal haline gelmiş durumdadır. Her gün gazetelerde, televizyonda çocuk ve kadın cinayetini görür hale geldik. Yine her gün medyada şiddet, cinsel taciz ve istismar haberleri ile karşılaşıyoruz. Kayseri'de Şeker Bayramı'nda şeker toplamaya çıkan ve kaybolan 3 çocuğun cesetleri ve katil zanlısı haberleri toplumsal hafızamızda yankılanmaya devam ediyor. Bu tür vahşet olayları giderek normalleşiyor. İnsanlar gergin ve sinirli. En ufak bir olayda patlıyor. Sudan sebeplerle kavga ve cinayetler yaşanıyor. Okullarımızda bıçaklama ve kavga olayları eksik olmuyor. Yani tehlike uzakta değil, en yakınımızda. Son yıllarda çocukları ve kadınları koruyan birçok yasa yürürlüğe girdi. Polisiye tedbirlerle, yasa ve cezai müeyyidelerle sonuç alınamadığı ortada" dedi.
TOPLUMSAL EĞİTİM GEREKLİLİĞİ
Bir şiddet türü olarak dayağın sosyal hayatımızın bütün boyutlarında maalesef bulunduğunu ve şiddet görerek veya şiddete sık sık tanık olarak büyüyen insanın şiddet uygulayacağını belirten Avcı, "Toplumun kültüründe şiddet normalleşmişse toplumsal eğitimin yanı sıra uzun vadeli ve ciddi hukuki ve kurumsal düzenlemeler yapmak gerekir. Şiddet, çocuğa şiddeti öğretmesi yanında, toplumda şiddetin kanıksanması ve yerleşmesi tehlikesi de yaratıyor. Böylece şiddet, toplumun hayal kırıklıklarıyla, sinirle, stresle ve depresyonla başa çıkabileceği daha ılımlı yolları öğrenmesini engelliyor. Bu nedenle bir bakıma problemin kaynağı toplum ise, toplumun kültüründe şiddet olayı normalleşmiş ise ve şiddet toplumun tüm sosyoekonomik kesimlerinde patolojikleşmesi söz konusu ise yapılacak tek şey vardır; o da uzun vadeli ve ciddi hukuki ve kurumsal düzenlemeler yapmak ve topyekun bir eğitim faaliyetiyle şiddet olayını ortadan kaldırmak. Toplumun kanaat önderleri başta olmak üzere bu konuda topluma bir zihniyet dönüşümü pompalanması gerekiyor. Bunun da yolu dört başı mağrur bir eğitimden, kültürel değerlerimizi doğru anlamak ve anlatmaktan, insan merkezli bir eğitim anlayışını hem müfredatlara hem de hayatın içine koymaktan geçer. Çünkü vatandaşlarımız arasında kötü muamele, aşağılanma, yasaklama, yoksun bırakma, alaya alma ve küçük düşürme davranışları oldukça yaygın duruma gelmiştir. Kadın ve çocuklarımız hemen her gün şiddete ya karışmakta ya da tanıklık etmektedir. Bu nedenle şiddet ile mücadele konusunda en büyük görev ve sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı'na düşmektedir" ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
31 Mart 1918 Azerbaycanlıların Soykırım Günü
Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymov '31 Mart 1918 ...
Çelebi’den gıda uyarısı
Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fikret Çelebi, ...
Münevver Ayaşlı’nın Hatıraları
Oğuzhan Saygılı [*]Münevver Ayaşlı, yazdığı bu hatıralarda[1] birbirinden ...
 
Diyanet İşleri Başkanlığı 87’inci Yılında
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara’da düzenlenen İl ...
Akdağ: ' Önce İnsan'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Sağlık Komisyonu'nda tartışmalara neden ...
ÇETKODER’den su uyarısı
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği suyun hor kullanılmasını, kirletilmesini, ...
 
Şehir Sularının Yönetimi, gündemde
Su, yüzyılımızda yaşam açısından ve ekonomik açıdan kalkınmayı sürdürmek ...
İşkur’dan ilginç tespit
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine ...
Kamran İnan’ın Türk Siyaseti ve Diplomatlarına Yönelik Tespitleri
Oğuzhan Saygılı[*]/25 yıl aktif politikanın birçok kademesinde bulunan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva