ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Ocak 2013 Perşembe - 01:25

Doğu’da beyaz kabus

Tatilciler ve turistler için eğlence kaynağı olan kar Doğu Anadolu Bölgesinde son bir haftada adeta kabusa dönüştü. Bölgedeki 14 ilde binlerce köy yolu kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapanırken, kar yağışı eğitimi de kesintiye uğrattı.

Doğu’da beyaz kabus

Tatilciler ve turistler için eğlence kaynağı olan kar Doğu Anadolu Bölgesinde son bir haftada adeta kabusa dönüştü. Bölgedeki 14 ilde binlerce köy yolu kar ve tipi sebebiyle ulaşıma kapanırken, kar yağışı eğitimi de kesintiye uğrattı.
Hafta başında başlayan kar tatilleri Doğu Anadolu’nun pek çok ilinde gelecek hafta pazartesi gününe kadar uzatıldı. Elazığ, Bitlis, Van, Muş illerinde okullar yeniden tatil edilirken, Van’ın bir ilçesi dışında tüm ilçelerinde okullar tatil edildi.
Erzurum’da geçen hafta cumartesi gününden itibaren karla mücadele kapsamında 14 bin 907 kilometre uzunluğunda köy yolu açma çalışması gerçekleştirildiği, 645 köyde ise 3 bin 886 kilometrelik alanda yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü açıklandı.
13 ÖĞRETMEN KARDA MAHSUR KALDI
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 13 öğretmen, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Esen köyünde görev yapmakta olan 13 öğretmen, akşam saatlerinde okul dönüşü Yukarı Esen Deresi mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 3 saat mahsur kaldılar. İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Yukarı Esen köyünde görev yapan öğretmenler, Taşlıçay Belediyesi'ni arayarak yardım istediler.Öğretmenlerin yardım istemesi üzerine Taşlıçay Belediyesi'nce olay yerine bir kepçe gönderildi. Yardıma gelen kepçe, öğretmenleri bulundukları yerden kurtardı.
Öte yandan, ilçeye bağlı 30 köy yolunun da yoğun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu öğrenildi.
HASTALAR KAR MOTORU İLE KURTARILIYOR
Bingöl’de yoğun kar yağışı sonucu yolu kapanan köylerde mahsur kalan hastalar kar motoru ile kurtarılıyor. Diyaliz ve solunum yetmezliği çeken iki ayrı hasta, saatlerce süren zorlu yolculuğun ardından kar motoru ile yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı.
KAR KALINLIĞI 1 METRE
Son bir haftadır aralıksız devam eden kar yağışı Bingöl’de hayatı durma notasına getirdi. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı köylerde özellikle hastalar büyük zorluklarla hastanelere ulaştırılıyor. İş makinelerinin bile yolunu açmakta zorlandığı kırsal köylerdeki hastalara Arama Kurtarma Timi (AKUT) Bingöl Birimi gönüllüleri tarafından kar motoru ile ulaşılıyor. Merkeze 35 ve 40 kilometre uzaklıktaki iki ayrı köyde diyaliz ve solunum yetmezliği çeken iki ayrı hasta, saatler süren zorlu bir mücadelenin ardından AKUT Bingöl Birimi tarafından kar motoru ile yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı.
İlk kurtarma operasyonu merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çevrimpınar Köyü’ne gerçekleştirildi. Köy muhtarı tarafından yapılan ihbar ile birlikte tüm hazırlıklarını kısa bir sürede tamamlayarak yola çıkan Ahmet Buzrul yönetimdeki 5 kişilik Akut ekibi, derneğe ait arazi aracı ile araç trafiğine açık olan köy girişine kadar gidebildi. Yolun geriye kalan kapalı kısmı ise kar motoru ile aşıldı. Yaklaşık 1 saatlik zorlu yolculuğun ardından köye yetişen Birim Başkanı Ahmet Buzrul, 78 yaşındaki solunum yetmezliği çeken Kasım Çılgasit adlı yaşlı vatandaşı köylülerin yardımı ile evden çıkararak motora bağlı kızağa bindirerek dönüş yoluna geçti. Yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle büyük zorlukların yaşandığı dönüş yolunda sıklıkla durularak hastanın durumu kontrol edilirken, aynı zamanda 112 Acil Servise haber verilerek bir ambulansın asfalt yola gelmesi sağlandı. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından asfalta bekleyen ambulansa ulaştırılan yaşlı vatandaş ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, oğlu Yusuf Çilgasit, hiçbir ücret almadan tümüyle gönüllük esasına dayalı çalışan AKUT personeline teşekkür ederek; “Halimizi görüyorsunuz. Sağ olsun iş makinelerinin bile yetişemediği yere kendileri gelerek hastamızı aldı. Allah yardımcıları olsun, Allah onlardan razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.
İKİNCİ OPERASYON DİYALİZ HASTASI İÇİN
Çevrimpınar Köyü’ndeki solunum yetmezliği çeken hastayı sağlık personeline teslim ederek merkeze dönüş hazırlığı yapan AKUT ekibine bu kez aynı bölgede bulunan Kırkağıl Köyü’nde ‘Diyaliz hastası var’ ihbarı geldi. Yorgunluklarına aldırış etmeden kar motoru ile yola çıkan AKUT ekibi aynı zorluklarla köye ulaşabildi. Yakınları tarafından kısa bir mesafe ile sırtta taşınarak motorun yanına getirilen 74 yaşındaki diyaliz hastası Mehmet Giraybulak motora bağlı kızağa bindirilerek dönüş yoluna geçildi. Aynı gün içerisinde ikinci hastayı da zorlu bir yolculuğun ardından asfaltta bekleyen ambulansa ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını belirten AKUT Birim Sorumlusu Buzrul, “Son bir haftadır 10 hastamızı kurtardık. Yoğun kar yağışı ile birlikte yolları araç ulaşımına kapanan köylerimizdeki hastalar için yoğun bir ihbar alıyoruz. Bizde kendimize göre bir kriz masası oluşturmuş bulunmaktayız. Gelen tüm ihbarlara gidip vatandaşımıza yardımcı olmayı ve dualarını almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
BİTLİS’TE OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ
Bitlis’te, olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 2 gün daha tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il merkezinde Perşembe ve Cuma günü de okulların tatil edildiği belirtildi.
TATVAN’DA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULDU
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 5 gündür aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezinde 2 metreyi buldu.
Tatvan’da her geçen gün etkisi artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Tek katlı evler ile arabalar adeta kara gömülürken, bazı vatandaşlar ise çatıları çökmesin diye üzerinde biriken kar yığınlarını temizledi.
Ulaşıma kapanan köy, mezara ve mahalle yollarının açılması için belediye, Karayolları ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri geceli gündüzlü çalışma yürütüyor.
KAR KABUSA DÖNÜŞTÜ
Bitlis’te günlerdir devam eden şiddetli kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı.
Rahva bölgesinde etkili olan şiddetli olan tipi ve fırtına nedeniyle Tatvan-Bitlis karayolu kara saplanan TIR ve kamyonlarla doldu. Bazıları günlerdir, bazıları ise saatlerdir mahsur kaldıklarını ifade eden ve kendi çabaları ile araçlarını saplandıkları yerlerden çıkarmaya çalışan şoförler, kendilerine zamanında yardım edilmediğini iddia etti.
Vatandaşlar birçok yerde kapanan yolları kendi imkanları ile açmaya çalışırken, sarı olan TOKİ binaları tipi ve fırtınadan dolayı beyaza büründü. Bazı tek katlı evler ise karın altında kayboldu.
Öte yandan karın tadını çıkarmak isteyen gençler kar topu oynayarak eğlendi.
TEK KATLI EVLER KARA GÖMÜLDÜ
Bitlis’te bu yıl şimdiye kadar yağan kar 6 metreyi bulurken, il genelinde hayat adeta durma noktasına geldi. Kar yağışı, tipi ve fırtınanın şiddetli bir şekilde etkili olduğu Bitlis’te, yaşanan olumsuz hava şartları herkesimi olumsuz yönde etkiliyor. Esnafla iş yerlerini açamazken, Rahva bölgesinde bulunan TOKİ’de oturan vatandaşlar evlerinde çıkamaz oldular. Tek katlı evlerin neredeyse kaybolduğu Bitlis’te 3 gündür eğitim ve öğretime ara verilirken, bu tatilden hamine ve özürlü çalışanlardan faydalandı.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, 300 köy yolunun ulaşıma kapandığı İl Özel İdaresi ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmalar yaptığı kaydedildi.Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, bu sezon toplam yağan karın 6 metreye ulaştığı, halende yerde bulunan kar kalınlığının ise 2,5 metre olduğu bildirildi.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı açıklamada “Kar yağışı yoğun bir şekilde 3 gündür devam ediyor. Görünen o ki geçen yılı aratmayacak bir şekilde kar yağıyor. Hakikaten dışarıda durmak çok zor. İş makinelerimiz ve ekiplerimiz şuan bu bölgede çalışmalarına devam ediyorlar. Elimizden geldiği kadar ana yollarımızı açık tutmak istiyoruz, fakat zorlanıyoruz. Rahva bölgesi Bitlis’in kar bakımından çok meşhur olan bir bölgesidir. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre yaklaşık 10-15 gün kar yağışlı devam edecek. Enteresandır, ama baktığımız zaman Bitlis’in çıkış ve girişinde kar yok, ama merkezde olağan üstü bir kar var. Bu kar kalınlığı yer yer 2 veya 2,5 metreye ulaştı” şeklinde konuştu.
IĞDIR’DA ALIŞILMADIK BEYAZ ÖRTÜ
Iğdır’da yoğun kar yağışı ardından büyükler kar küreme çalışması sürdürürken, çocuklar ise karını tadını çıkardılar. Iğdır’da dün geceden beri etkisin gösteren yoğun kar yağışı ardında; okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar kardan adam yaparak, kartopu oynayarak karın tadını çıkarırken, büyükleri ise damlarda biriken karları küremeye başladılar.
Kent merkezinde nadiren bu kadar kar yağdığını anlatan Nihat Sayim isimli vatandaş bu nedenle damlarda birken karları kürediklerini belirtti.Okulların tatil olmasından dolayı kardan adam yaparak kartopu oynayarak karın tadını çıkardıklarının anlatan minikler; Iğdır’da, normalde az kar yağdığını, bugün biraz karın fazla yağmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.
Iğdır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak 2013 Çarşamba günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiş olduğu belirtildi. Açıklamada; il geneli ve ilçeler de 324 kilometrelik 84 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerinin köy yollarının trafiğe açma çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri bildirildi.
KAR YAĞIŞI ÇATILARI ÇÖKERTTİ
Erzincan’da 4 gündür etkili olan kar yağışı ve tipiye direnemeyen bazı işyerlerinin çatıları çöktü. Kent merkezinde yaklaşık 50 santimetre yüksekliğe ulaşan kar, hayatı olumsuz etkiliyor.
Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan üç iş yerinin çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde çöktü. Sabah işyerini açmaya gelen iş yeri sahipleri çatının çöktüğünü görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İş yeri sahipleri çatının kar yağışına dayanamadığını ve kardan dolayı çöktüğünü söylediler.
447 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan genelinde 447 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzincan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının yeniden ulaşıma açılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri çalışmalarını 13 greyder, 9 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 8 kepçe ve 2 kar makinesi ile hava koşullarına bağlı olarak sürdürürken, kar ve tipi nedeniyle merkezde 49, Çayırlı’da 25, İliç’te 41, Kemah’ta 59, Kemaliye’de 57, Otlukbeli’nde 10, Refahiye’de 110, Tercan’da 71 ve Üzümlü ilçesinde 22 olmak üzere toplam 447 köy yolu ulaşıma kapandı.
ELAZIĞ ‘DA 334 KÖY İLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Elazığ'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 334 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, 546 köyden 334'üne ulaşımı sağlayan toplam bin 800 kilometre yolun kar yağışı nedeniyle kapandığını söyledi. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Bilginoğlu, "Yolları kapalı olan köylerimizde toplam 6 cenaze bulunmaktadır. Çalışmalarımızda önceliği cenaze olan köylere veriyoruz. Amacımız öncelikle sıkıntılı olan köylerin ulaşımını sağlamak" dedi.
ELAZIĞ’DA OKULLAR 1 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLDİ
Elazığ Valiliği il merkezi ve 3 ilçede okulların 10 Ocak 2013 tarihinde 1 gün süreyle tatil olduğunu açıkladı. Elazığ Valiliği etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Arıcak, Keban ve Ağın ilçeleri haricinde il merkezi ile birlikte 7 ilçede ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.
HAKKARİ’DE OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ
Hakkari’de okullar 2 gün daha tatil edildi.
Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt başkanlığında akşam saatlerinde toplanan Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Hakkari merkez başta olmak üzere Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların perşembe ve cuma günleri de kadar tatil edildiği bildirildi.
HAKKARİ KAR HAPSİNDE
Hakkari’de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle bir çok köy ile bağlantı kesilirken, birçok kişinden haber alınamıyor.  Hakkari’nin Otluca köyü Uyanık mezrasında hayvancılıkla uğraşan 9 kişi, Kırıkdağ köyü Hidro Elektrik Santralında çalışan 3 güvenlikçi ile Çukurca karayolu üzerinde bulunan Köprülü köyünde beraberindeki 700 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan 3 çobandan haber alınamadığı bildirildi. İlgili kurumları arayarak yardım talebinde bulunduklarını belirten köylüler, ancak yoğun kar yağışı nedeniyle herhangi bir kurtarma çalışmasının yapılmadığını, mahsur kalanlarla irtibatlarının kesildiğini ve hayatlarından endişe ettiklerini söylediler.
DAĞGÖL MAHALLESİ YOLUNA 2 AYRI NOKTADA ÇIĞ DÜŞTÜ
Hakkari merkezde bulunan Dağgöl mahallesi Kalealtı semtine de 150 metre yükseklikteki kayalıklardan aşağı 2 ayrı çığ düştüğü belirtildi. Şans eseri can kaybı yaşanmazken, mahalle sakinleri ise biran önce yollarının açılması için belediyeye başvurduğu belirtildi.
Hakkari’nin Yukarı Mezran Mahallesi ile Bağlar Küçük Sanayi Sitesi üst kısımlarında bulunan ailelerin ise yoğun kar yağış nedeniyle evlerinden dışarı çıkamadıkları belirtildi.
HAKKARİ’DE SON 20 YILIN EN BÜYÜK KARI YAĞDI
Hakkari’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanırken, tek katlı evlerde adeta kara gömüldü.
Hakkari’de yaklaşık bir haftadan beridir etkili olan kar yağışı sonucu 135 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapanırken, İl Hıfzıssahha Kurulu kararıyla da il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 3. kez tatil edildi. İl merkezinde tek katlı evler kara gömülürken, caddelerde park edilen araçlar ise kardan kayboldu. Caddelerde karla mücadele çalışması başlatan belediye ekibi ise, karda kaybolan araçlar nedeniyle yolları açmaktan zorluk çekti. Araçlar ile kar yığınlarını bir birinden ayrıt edemediğini belirten karla mücadele ekibi, araç sürücülerinin araçlarını kardan temizleyerek yol kenarından kaldırılmasını istediler.
Kar altında araçlarını aramaya başlayan sürücüler ise, araçlarının aynalarından tespit ederek üzerindeki karları temizleme telaşı içersine düştüler
YÜKSEK BİNALARIN ÇATILARI ÇÖKTÜ
Kar kalınlığına daha fazla dayanamayan bazı binaların çatıları çökerken, altında bulunan bazı araçlar ise hasar gördü. Birçok bina sahibi çatıların çökmesini engellemek için çatı katlarındaki kar yığınlarını indirmek için büyük çaba harcadı.
Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 2,5 metre, il merkezinde ise 1 metre 67 santimetre olarak ölçüldüğünü belirttiler. Yağışların belirli aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirten yetkililer, yağışların daha sonrada yavaş yavaş bölgeyi terk etmesini beklediklerini kaydetti.
ŞEHİR MERKEZİNDE 13 MAHALLE YOLU KAPANDI
Hakkari Belediye Başkanlığı ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmasına rağmen akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 mahalle yolunun yeniden ulaşıma kapandığı belirtildi. Kara gömülen çarşı merkezinin kardan temizlenmesinden sonra mahallelerde de çalışma başlatacaklarını ifade eden belediye yetkilileri, vatandaşların bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını istediler.
HAKKARİ-VAN KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Hakkari-Van karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunun 6 ayrı noktasına çığ düştü. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, yolların yeniden açılması için ekiplerinin özveriyle çalıştıklarını belirterek, bölgede halen çığ tehlikelerinin bulunduğunu ve sürücülerin zorunlu olmadıkça yola çıkmaması uyarısında bulundular.
SON 20 YILIN EN BÜYÜK KARI YAĞDI
Hakkarili vatandaşlar ise, kentte son 20 yılın en büyük karının yağdığını belirterek, böyle bir kar yağışının en son 1991 yılında yağdığını ifade ettiler. Her tarafın kara gömüldüğünü belirten vatandaşlar, özellikle köylerde ikamet eden ailelerin çok dikkatli olması uyarısında bulundular.
İLÇE MERKEZİ ADETA KARA GÖMÜLÜRKEN, EĞİTİME DE 1 GÜN DAHA ARA VERİLDİ
Muş'un Varto ilçesinde, etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, okullara da 1 gün daha ara verildi. Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Adeta kara gömülen ilçede, bütün okullar çarşamba günü için tatil edildi.
Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile yatılı ilköğretim bölge okullarının dışında bulunan okulların 1 gün süre ile tatil edildiğini söyledi. Cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Perşembe günü yeniden başlayacağını belirtti.
VAN’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ
Van’da, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle perşembe günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.
BAŞKALE’DE KARA KIŞ
Van’ın Başkale ilçesinde kar yağışı 1 metreyi geçerken, ilçeye bağlı 132 köy yolu da ulaşıma kapandı.
Başkale ilçesinde aralıksız devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde 1, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi geçen kar nedeniyle eğitime yarında ara verildiği bildirildi. İlçe merkezine bağlı 132 köy yolu kar yağışından dolayı ulaşıma kapanırken, İlçe Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin 1 hafta içerisinde ancak tüm yolları ulaşıma açılabileceği belirtildi.
Kar yağışından dolayı çoğu esnafın işyerini açmadığı ilçe merkezine akşam saatlerine kadar elektik verilmeyeceği belirtildi. Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan da, evinin bulunduğu Ömerova köyünde mahsur kalarak bugün ilçe merkezine gelemedi. Başkale-Van ve Başkale-Hakkari karayolunun ulaşıma kapalı olduğu, açılması için de ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
VAN’DA KAR YAĞIŞI VE FIRTINA
Van’da çık düğmesi sonucu Çatak ve Bahçesaray yolları ulaşıma kapandı.
Tüm yurtta olduğu gibi kar yağışı ve fırtına Van’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı ile birlikte Van-Çatak karayolu ile Van-Bahçesaray karayolunun Yukarı Narlı köyü yakınlarına çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. Karayolları 111. Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı yol açma çalışmalarına ara verdi.
ÇALDIRAN’DA KAR TATİLİ UZATILDI
Van’ın Çaldıran ilçesinde, okulların yarın da tatil edildiği bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği, bugün okulların tatil olduğu Çaldıran’da olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.
MALATYA’DA 156 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Malatya’da yoğun kar yağışı nedeniyle 156 köy yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkezde 9, Akçadağ’da 19, Arapgir’de 15, Arguvan’da 14, Darende’de 16, Doğanşehir’de 3, Doğanyol’da 6, Hekimhan’da 25, Kale’de 10, Kuluncak’ta 2, Pütürge’de 24, Yazıhan’da 2 ve Yeşilyurt ilçesinde 9 olmak üzere toplam 156 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi’ne ait 26 ekibin yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
 

 
Eskrimde Türkiye’yi temsil edecekler
 
‘Erzurumlu kadınlar destan yazmıştır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den Bakü çıkarması
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) Van ...
645 köy yolu kapalı
Bölge illerinden Erzurum'da 645, Ağrı'da 527, Kars'ta 103, Iğdır'da 87 ...
Eğitim de buz tuttu..
Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Bingöl ve Erzincan ile Erzurum’un Tekman ...
 
Vali imdada yetişti
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Sac dağında yaşanan tipi nedeniyle ...
Sakaltutan’da ulaşım sorunu
Erzincan - Sivas Karayolu Sakaltutan Mevkii ve Erzincan - Erzurum Karayolu ...
Kop geçit vermiyor
Bayburt’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle, Bayburt-Erzurum ...
 
Doğu’da eğitime beyaz engel
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı özellikle eğitimi durma ...
Ardahan yolunda kaza: 1 ölü
Ardahan’da bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı.
Özel İdare yardımlarına koştu
Oltu ilçesinde iki gündür aralıksız yağan yoğun kar yağışı tüm köy yollarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva