ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>BÖLGEDEN
9 Ocak 2013 Çarşamba - 07:36

Eğitim de buz tuttu..

Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Bingöl ve Erzincan ile Erzurum’un Tekman ile Bingöl’ün Yedisu ilçesinde ilk ve orta okullar ile Bitlis Eren Üniversitesinde eğitime yarın da ara verildi.

Eğitim de buz tuttu..

ERZURUM
Yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Bingöl ve Erzincan ile Erzurum’un Tekman ile Bingöl’ün Yedisu ilçesinde ilk ve orta okullar ile Bitlis Eren Üniversitesinde eğitime yarın da ara verildi.
TEKMAN’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ
Erzurum’un Tekman İlçesi’nde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime verilen tatil bir gün daha uzatıldı. Bölgede iki gündür aralıklarla etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı sonrası iki gün okulların tatil edildiği Tekman İlçesi’nde kar yağışı ve tipinin devam etmesi nedeniyle tatil bir gün daha uzatıldı. Bu arada Tekman-Erzurum karayolunda etkili olan kar ve tipi ulaşımında zaman zaman durmasına neden oluyor.
BİNGÖL’DE OKULLAR YARIN TATİL
Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar ile yarın il genelinde ilk ve ortaöğretim okullarının olumsuz hava şartları nedeniyle tatil edildiği belirtildi.
YEDİSU’DA OKUL TATİLİ 2 GÜN DAHA UZATILDI
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde hava muhalefeti nedeniyle okullar 2 gün daha tatil edildi.  Hava muhalefeti nedeniyle daha önce iki gün eğitime ara verilen ilçede, yoğun kar yağışı nedeniyle tatilin iki gün daha uzatılarak 4 güne çıkartıldığı belirtildi.
ERZİNCAN’DA OKULLAR YARIN DA TATİL EDİLDİ
Erzincan’da üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın içinde ara verildi. Hafta sonundan itibaren Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime dün ve bugün olmak üzere iki gün ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle alınan kararla okullar yarın da tatil edildi.
BİNGÖL’DE MEHMETÇİK HAYAT KURTARDI
Bingöl’ün Genç ilçesinde görevli Mehmetcikler, Yayla köyünde kardan dolayı yolu kapalı olan bir mezrada rahatsızlanan 2 aylık bir bebeği kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.
Alınan bilgiye göre: Yayla köyüne bağlı Koyunlu mezrasında rahatsızlanan 2 aylık Cansu Saylan isimli bebeğin ailesi durumu 112 Acil Servi birimi ve Yayla jandarma Karakolu’na bildirdi. Yolu kardan dolayı kapalı olan mezraya yaya olarak intikal eden Mehmetçik mezraya ulaşıp Cansu bebeği ve ailesini alarak Yayla Köyü’ne götürdü. Burada hazır bekleyen 112 Acil Servis birimi, hastayı alarak Genç Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavisi yapılan Cansu bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
MAHSUR KALAN YOLCULAR KURTARILDI
Elazığ'ın Karakoçan ile Bingöl'ün Kiğı ilçeleri arasında kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan 7 minibüs Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreterliği karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'den Karakoçan istikametine giden 7 minibüs ve içindeki yolcuların, Pilavtepe mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin mahsur kalanlara ulaştığını kaydeden Bilginoğlu, "Ancak o mevkide kar yağışı ve tipi, açılan yol güzergahının tekrar kapanmasına sebebiyet vermektedir. Dolayısıyla şu an için ulaşılan 7 minibüs ve içindeki yolcuların can ve mal güvenliği için korunaklı bir kesimde bekletilmesi, yapılan çalışmayla da bu araçların Karakoçan'a ulaştırılması hedeflenmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda mahsur kalan araçlar ve içindeki yolcular kurtarılmıştır" dedi.
BİTLİS'E YAĞAN KAR 5 METREYİ BULDU
Son 3 gün içinde 2 metreye yakın kar yağışı alan Bitlis’te, Belediye Başkanlığı tarafından kriz masası kuruldu.Belediye Başkanı Alaydın, yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.
Şehire, bu sene toplam 5 metre kar yağdığını belirten Alaydın "Hayatın normal akışta devam etmesi için 13 iş makinesi ve 50 personel ile geceli gündüzlü çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun için de kendi birimimizde kriz masası kurduk. Karın başkenti Bitlis’imizde belediye olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Son 3 günde 2 metreye yakın kar yağışı meydana geldi. Şuan arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımız 226 6019 nolu telefondan kriz masasına ulaşabilirler" dedi.
KAR, TATVAN’DA HAYATI DURDURDU
Bitlis ve ilçelerinde 4 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi.
Yoğun kar yağışı sebebiyle Tatvan’daki tüm köy yolları ve mezra yolları ulaşım kapandı. Tatvan - Bitlis, Tatvan - Güroymak ve Tatvan - Van karayollarında ulaşım sağlanamıyor. İlçede Özel İdare, Karayolları ve Tatvan Belediyesi'nin geceli gündüzlü başlattığı karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle açılan yollar yeninden kapanıyor. Vatandaşlardan bazıları kendi imkanlarıyla kapanan yollarını açmaya çalışırken, yoğun kar yağışı karşısında etkisiz kalınıyor. Vatandaşlardan Özgür Yumlu, kendi çabalarıyla karlar altında kaybolan evlerini kardan temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Yaşanan durumu 'kar afeti' olarak yorumlayan vatandaşlar, "İlimizde 4 gündüz kar yağışı aralıksız devam ediyor. Tüm yollarımız kapalı. Kendi imkanlarımızla açmaya çalışıyoruz. Ancak bu yersiz kalıyor. Açılan yollar yoğun kar yağışı nedeniyle çok geçmeden hemen kapanıyor. Öyle bir durum var ki evlerimizden bile çıkamıyoruz" dediler.
Musa Yavuz adlı vatandaş ise, yoğun kar yağışı nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti. Karla mücadele ekiplerinin mahalle ve sokak aralarının açılmasında etkisiz kalındığına vurgu yapan Yavuz, "Tipi ve fırtına nedeniyle evden çıkamıyoruz. Hayat adeta durma noktasına geldi. Yollarımız kapalı. Açılan yollar ise kar yağışının durmaması nedeniyle hemen kapanıyor" diye konuştu.
“BELEDİYELER KAPALI YOLLAR İÇİN UYARI ANONSU YAPTI”
Tatvan Belediyesi tarafından yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle kapanan yollarda vatandaşların mahsur kalmamaları için uyarı anonsları yaptı. Yapılan anonslarda, Tatvan - Bitlis, Tatvan - Güroymak ve Tatvan - Van karayollarında ulaşım sağlanamadığı bu yüzden vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.
“KARLA MÜCADELE ARAÇLARI DA ETKİSİZ KALDI”
Bitlis - Tatvan karayolu açmaya çalışan 3 karla mücadele aracı yol açma çalışmaları sırasında yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kelimenin tam anlamıyla hayatın durma noktasına geldiği Tatvan’da tipi ve fırtınada yaşamı zorluyor.
TATVAN MYO’DA FİNAL SINAVLARI İPTAL EDİLDİ
Bu arada Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Tatvan Meslek Yüksek Okulu'nda geçen hafta başlayan final sınavlarına, bugün ve yarın (08-09 Ocak) yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ara verildi. Ertelenen sınavların tarihlerinin daha sonra ilan edileceği bildirildi.
“OKULLAR TATİL EDİLDİ, ÇALIŞAN HAMİLE BAYANLAR İLE ENGELLİLERE İZİN VERİLDİ”
Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle Tatvan merkeze ve bağlı köylerde eğitime dün ve bugün için ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar ile engelli personellerin dün ve bugün (7-8 Ocak 2013) idari izinli sayılmalarına karar verildi.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERDİ
Bitlis'te günlerdir devam eden şiddetli kar yağışı hayatı tam anlamıyla durma noktasına getirdi.
Özellikle Rahva bölgesinde ikamet eden vatandaşlar kar yağışının yanı sıra tipi ve fırtına nedeniyle evlerinde çıkamaz olurken, sisten dolayı yoldan çıkan bazı sürücülerin araçları ise kara saplandı. Özel İdare, Karayolları ve Bitlis Belediyesi'nin geceli gündüzlü başlattığı karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, yoğun kar yağışı ile beraber tipi ve fırtına da şiddetini artırmaya devam ediyor.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada 297 köy yolunun kapalı olduğu bildirilirken, Özel İdare ekiplerince çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, bu yıl yağan kar kalınlığının toplamda 4 metre 18 santimetre, yerde bulunan kar kalınlığının 1 metre 62 santimetre olduğunu, yağışın perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdiler.
BEÜ'DE EĞİTİME ARA VERDİ.
Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) geçen hafta başlayan final sınavlarına, bugün ve yarın yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ara verildi. Ertelenen sınavların tarihlerinin daha sonra ilan edileceği bildirildi. Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı açıklamada “Öyle görünüyor ki bu yıl geçen seneyi aratmayacak. Tüm ekiplerimizle karla mücadeleye geceli gündüzlü devam ediyoruz” dedi.
ONLARCA TIR MAHSUR KALDI
Tunceli-Erzincan karayolunda çığ nedeniyle 4 günden beri geçişlerine izin verilmeyen TIR sürücüleri kurtarılmayı bekliyor.
Çığ nedeniyle 4 gün önce kapanan Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açılmasına rağmen yolu kapatır korkusu ile geçişlerine izin verilmeyen onlarca TIR şehir çıkışındaki dinlenme tesislerinde beklemeyi sürdürüyor. TIR sürücüleri 4 günden beri mağdur olduklarını, bir an önce yolun geçişlere açılması için yetkililere çağrıda bulunduklarını söyledi. Rize’den Malatya’ya yük götürüp geri dönen Talat Gültekin mağdur olduklarını söyledi. Gültekin, "Ailem orada beni merak edip duruyor. Bir an evvel mağduriyetimizin bitirilmesini bekliyoruz" dedi.
Hasan Karslı adlı sürücü ise yetkililerin bu yola gerekli itinayı göstermediğinden yakındı. Karslı, "Personel ve makine az. Başa çıkamıyorlar. Böyle olunca biz de mağdur ediliyoruz" diye konuştu.
ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR
- Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı 3 gündür devam ediyor. Yaklaşık 40 santimetreye ulaşan kar nedeniyle kent merkezi ve karayollarında trafik zorlukla ilerliyor.
Son yılların en fazla kar yağışını alan Erzincan’da, kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Erzincan genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan tipi nedeniyle karla mücadele ekipleri çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Erzincan - Sivas Karayolu Sakaltutan Mevkii ve Erzincan - Erzurum Karayolu Sansa Deresi’nde araçlar zorlukla ilerliyor.
Aralıksız yağan kar nedeniyle kapalı olan 515 köy yolundan 95’nin açılmasına rağmen, yeniden ulaşıma kapandı.
Erzincan İl Özel İdaresi’ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği karla mücadele ekipleri sadece cenaze ve hasta bulunan köy yollarına ağırlık verdi. Kar yağışı sebebiyle Erzincan merkezde 64, Çayırlı ilçesinde 45, İliç ilçesinde 58, Kemah ilçesinde 73, Kemaliye ilçesinde 62, Otlukbeli ilçesinde 10, Refahiye ilçesinde 110, Tercan ilçesinde 71 ve Üzümlü ilçesinde 22 köy yolu ulaşıma kapandı.
Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı 9 ekip, 13 greyder, 8 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 8 kepçe ve 2 kar makinesi hava koşullarına bağlık olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
ERZİNCAN’DA OKULLAR YARIN DA TATİL EDİLDİ
Erzincan’da üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime yarın içinde ara verildi. Hafta sonundan itibaren Erzincan genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime iki gün ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle alınan kararla okullar Çarşamba günü de tatil edildi.
GÜMÜŞHANE’DE KAR YAĞIŞI 286 KÖY YOLUNU KAPATTI
Gümüşhane’de son günlerde etkili olan kar yağışının ardından 286 köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 43 santimetreye ulaştı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, etkili olan kar yağışının ardından birçok ilçede tüm köy yollarının kapandığını, yağışın devam ettiği bölgelerde yalnızca acil durumlara müdahale ettiklerini belirterek merkez ilçeye bağlı 50 köyde 7 ekiple birlikte bugün çalışmalara başladıklarını dile getirdi.
Akdoğan, 321 köyü bulunan Gümüşhane’de merkez ilçede 75, Kelkit ilçesinde 67, Şiran ilçesinde 61, Torul ilçesinde 36, Kürtün ilçesinde 34 ve Köse ilçesinde 13 olmak üzere toplam 286 köy yolunun kapandığını belirterek, önceliği taşımalı eğitim yapılan köylere vermek üzere çalışmaların kısım kısım başlatıldığını söyledi.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise an itibarı ile Gümüşhane kent merkezinde kar kalınlığının 43 santimetreye ulaştığını belirterek, yağışın Perşembe gününe kadar etkili şekilde devam edeceğini kaydetti.
Gece en düşük sıcaklığın eksi 5 derece olarak ölçüldüğünü belirten Kul, yağışın ardından yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Köse karayolu Köse Dağı geçidi, Yağmurdere-Çatak karayolu Kostandağı geçidi ile Gümüşhane-Şiran karayolu Tersun dağı geçidinin ulaşıma kapalı olduğunu, diğer yollarda herhangi bir aksaklık yaşanmadığını dile getirdi.
Öte yandan Karayolları yetkilileri dün gece şiddetli tipi nedeniyle kapanan Gümüşhane-Erzincan karayolu Pöske dağı geçidinin de sabah saatlerinde kontrollü olarak ulaşıma açıldığını söyledi.
SARIKAMIŞ’TA KAR YAĞIŞI VE TİPİ ETKİLİ OLUYOR
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Sarıkamış’ta 2 gündür aralıksız bir şekilde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilerken trafikte seyreden sürücülere de zor anlar yaşattı. Yoğun kar yağışı ile birlikte Belediye ekipleri alarma geçti. Aralıksız olarak etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelmemesi için belediye ekipleri ana yollarda kar temizleme çalışması yaptı.
Vatandaşlarda ev ve işyerlerinin önünü temizleyerek belediye ekiplerine yardımcı oldular. Kepçe ve greyderlerle toplanan kar yığınları yine kepçelerle kamyonlara doldurularak ilçe dışına taşındı. Yetkililer meydana gelebilecek olası kazaları önlemek için tedbirlerini artırırken, yoğun kar yağışıyla birlikte yollarda oluşan kar yığınları sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.
Kar yağışı her zaman olduğu gibi yine çocukları ve turizmcileri sevindirdi. Sarıçam ormanları ve kristal kar özelliğiyle Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış’ta kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verilen Sarıkamış’ta çocuklar karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.
Yetkililer, çatılarda biriken kar yığınları ve çatı saçaklarında oluşan buzlanmalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
KARS’TA 181 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kars'ta etkili olan kar yağışı köylerin merkez ile bağlantısını kesti.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, merkezde 28, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 21, Digor'da 36, Kağızman'da 22, Sarıkamış'ta 28, Selim'de 16 ve Susuz ilçesinde 27 olmak üzere toplamda 181 köye ulaşım sağlanamıyor. Köylerle ulaşımın tekrar sağlana bilmesi için İl Özel İdaresi ekiplerinin hummalı çalışmalarının sürdüğü ancak yapılan çalışmaları kar ve tipinin zaman zaman aksattığı kaydedildi.
Öte yandan, kar kalınlığı şehir merkezinde 65 santimetreyi geçi, hava sıcaklığı ise eksi 6 ile 18 derece arasında ölçüldü.
Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığının 160 santimetreye ulaştığı, bölgede hava sıcaklığının ise eksi 5 derece olduğu bildirildi.
KAR ESNAFI DA VURDU
Muş’un Varto ilçesinde 3 günden beridir etkili olan kar yağışı ilçeye bağlı tüm köy ve mezraların yollarını kapatırken esnaf da siftah edemiyor.
Köylülerin kar yağışı ve tipi ile soğuk sebebiyle şehre gelmediklerini belirten esnafların işlerinde büyük bir düşüş yaşandığı belirtildi. Çarşı pazarın boş olduğunu söyleyen esnaf, siftah bile edemediklerini belirttiler. Soğuk havaların ticareti büyük ölçüde etkilediğini belirten Varto Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ural Tepeli, işlerde büyük bir düşüş olduğunu söyledi. Kar, tipi ve soğuk sebebiyle köyde yaşayan vatandaşların şehre gelmediklerini belirten Ural Tepeli, "Kış mevsimi ile birlikte etkili olmaya başlayan kar ve tipi ve soğuklar esnafı etkiledi. Son günlerde işlerde büyük bir düşüş olduğu gözleniyor. Önceden yaşanan yoğunluktan şimdi eser yok. Hele kar yağdığı zaman çarşı pazarda insan bulmak zor. Köyde oturan vatandaşlar yollar kapandığı zaman şehre gelemiyor. Yani kar ve soğuk esnafı vurdu" dedi.
Soğukların artması ve gündüzlerin kısa olması sebebiyle köylerde yaşayan vatandaşların şehre çok sık gelmediğini hatırlatan Tepeli, şunları söyledi:
"Kış mevsiminde saat 16.00'da hava kararıyor. Gündüzler çok kısa. Bununla birlikte bir de havalar çok soğuk olunca köylü çok acil işleri olmadığı müddetçe şehre gelmiyor. Böylece acil olmayan alışverişlerini de erteliyor. Köyden şehre gelmeyen vatandaşlar, özellikle kahvehane, lokanta ve gıda sektörlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle de esnaf çek ve senetleri ödemekte güçlük çekmektedir. Bu tür olumsuz hava şartları bir nevi doğal afet olur. Yetkililerin esnaflarımıza bu konuda destek olmaları gerektiğinin kanaatindeyim" dedi.
İlçe esnafından Abdurahman Yalçin ise “İlçemizde etkili olan kar yağışı gerçekten esnafı vurmuştur. Esnaf sabah iş yerini kazanırım umuduyla açarken, akşama kadar en az 20 kilo kömür yakıyor ve siftah etmeden evine bir ekmek dahi götüremiyor. Esnaflar şimdilik doğal afet yaşıyor diyebiliriz. Yetkililerin esnaflara çek ve senetleri yönünde iyileştirme ve kendilerinde destek etmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.
MALATYA’DA 236 KÖY YOLU ULAŞIMI KAPALI
Malatya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 236 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden verilen bilgiye göre; Malatya ve bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 236 köye ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, “Yağan kardan dolayı da birçok köy yollarımız kapanmıştır. Karla mücadele de bulunan 26 ekibimiz, yol açma çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürmektedir. İl özel idaremizin çalışma alanında 6 bin 279 kilometre yol ağımız bulunuyor. Bunun 3 bin 82 kilometrelik kısmı yağan son kardan dolayı kapanmıştır. Köy yol ağımızın yüzde 50’si kapalı görülmektedir. Şuana kadar olumsuz bir vaka gelmemiştir” dedi.
Bu arada, kar yağışı nedeniyle İl merkezde 14, Akçadağ’da 28, Arapgir’de 26, Arguvan’da 14, Darende’de 23, Doğanşehir’de 17, Doğanyol’da 8, Hekimhan’da 30, Kale’de 8, Kuluncak’ta 16, Pütürge’de 34, Yazıhan’da 6 ve Yeşilyurt ilçesinde 12 olmak üzere toplam 236 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
 

 
Ekonominin yüz akları
 
36 mahallede kar seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali imdada yetişti
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Sac dağında yaşanan tipi nedeniyle ...
Sakaltutan’da ulaşım sorunu
Erzincan - Sivas Karayolu Sakaltutan Mevkii ve Erzincan - Erzurum Karayolu ...
Kop geçit vermiyor
Bayburt’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle, Bayburt-Erzurum ...
 
Doğu’da eğitime beyaz engel
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı özellikle eğitimi durma ...
Ardahan yolunda kaza: 1 ölü
Ardahan’da bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı.
Özel İdare yardımlarına koştu
Oltu ilçesinde iki gündür aralıksız yağan yoğun kar yağışı tüm köy yollarının ...
 
Zorlu şartlar onları yıldırmadı
Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik, 98'inci ...
Kardan şehit heykelleri törenle açıldı
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında ...
Şuheda anısına paraşüt gösterisi
Sarıkamış ilçesinde “Sarıkamış Harekatı”nın 98.yılı anma törenleri kapsamında, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva