ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Mart 2010 Salı - 07:36

Diş tedavisinde yeni süreç

SAMET ÖZÜNAL/GHA/ Resmi sağlık kurumlarında tedavisi sağlanamayan ağız ve diş hastalıklarının serbest diş hekimlerine sevkini düzenleyen, sevklerde “60, 90 ve 180 gün” ve “sağlık kurulu kararı” koşulu getiren genelgenin iptali, Erzurum’daki serbest diş hekimlerini de sevindirdi.

Diş tedavisinde yeni süreç

 Resmi sağlık kurumlarında tedavisi sağlanamayan ağız ve diş hastalıklarının serbest diş hekimlerine sevkini düzenleyen, sevklerde “60, 90 ve 180 gün” ve “sağlık kurulu kararı” koşulu getiren genelgenin iptali, Erzurum’daki serbest diş hekimlerini de sevindirdi. Danıştay, Türk Diş Hekimleri Birliği’nin talepleri doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karara göre artık hastalar, resmi sağlık kuruluşlarında tedavilerinin sağlanamaması halinde, Sağlık Kurulu kararı ve süre koşulu olmaksızın serbest diş hekimlerinden sağlık hizmeti alabilecekler.
//DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURDU
Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Alper Eminoğlu, Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararını, adaletin tecelli edişi şeklinde değerlendirdiklerini belirterek, “Danıştay’ın aldığı bu karara rağmen maalesef hastanelere bu hususta yeni genelge gönderilmedi. Dolayısıyla sistem eski şekliyle yürütülmeye devam ediliyor.” dedi. Alper Eminoğlu, “7 Eylül 2009 tarihinden önce hastalar devlet hastanelerinin içerisinde bulunan diş hekimlerine başvurdukları zaman, hastanede yapılan tedavilerin dışındaki tedaviler için sevk alarak özel diş hekimlerine sevk isteyebiliyorlardı. Fakat yaptırmak istedikleri tedavilerin 30, 60 ve 90 gün içerisinde başvurmuş oldukları sağlık kuruluşunda yapılamaması ön şartı vardı. 7 Eylül 2009 tarihinde çıkartılan yeni bir genelge ile bu süreler 180, 60 ve 90 gün olarak değiştirildi.” diye konuştu.  
//EMİNOĞLU: DANIŞTAY KARARI GAYET NET VE AÇIK…
Bu genelgeyle, bir şekilde hastanın devlet kuruluşunda alamadığı hizmeti, özel kuruluşlarda sağlık güvencesini kullanarak almasının zorlaştırıldığını dile getiren Eminoğlu, hizmete erişimi zorlaştıran bu genelgenin, Türk Diş Hekimleri Birliği’nin açmış olduğu davalarla yargıya taşındığını hatırlatarak, “Danıştay’ın vermiş olduğu kararda gayet net ve açık. Sağlık hizmetine erişim engellenemez. Devlet kuruluşunda yapılmayan tedaviler özel sağlık kuruluşunda yapılır ve özel sağlık kuruluşlarına sevk alınarak yaptırılan tedavilerin Türk Diş Hekimleri Birliği tarifesinden kesilen fatura tutarı ise; devlet tarafından hastaya ödenir. Yani hastamız devlet kurumuna başvurduğu zaman bir dişine kanal tedavisi yaptıracaksa ve o kurumdaki imkânsızlıklardan dolayı tedavi yapılamıyorsa, hastanın isteği doğrultusunda bu tedavi özel sağlık kuruluşunda yaptırılabilir. Ve yaptırılan tedavi bedelini hasta devletten tahsil edebilir. Hastalarımız bu konuda kendi inisiyatiflerini kullanarak, sevk aldıktan sonra istedikleri diş hekimlerine başvurabilirler.” şeklinde konuştu.  
//YENİ GENELGE SAĞLIK KURULUŞLARINA GÖNDERİLMEDİ
Danıştay’ın aldığı bu karara rağmen, kanun gereği yeni uygulamaya başlanması gerektiğini ifade eden Erzurum Diş Hekimleri Odası Başkanı Eminoğlu, SGK’nın, bu hususta çok yavaş hareket ettiğini ileri sürdü. Eminoğlu, “Danıştay kararının ardından hemen yeni bir genelgenin hazırlanarak, sağlık kuruluşlarına gönderilmesi gerekiyordu. Ancak söz konusu genelgenin halen daha kurumlara gönderildiği yok. Genelge olmadığı için sağlık kuruluşlarında halen daha eski sistem üzere çalışılıyor. Bu da vatandaşın mağduriyeti anlamına geliyor.” dedi. Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nu, yeni genelgenin sağlık kuruluşlarına gönderilmesi hususunda göreve davet eden Eminoğlu, böylece sağlık hizmetlerinin sekteye uğratılmasının önlenmesinin yanında, vatandaşın mağduriyetinin de ortadan kaldırılmış olunacağını sözlerine ekledi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.ali tekin 25 Mart 2010 Perşembe 17:27

saygıdeğer hocam .SAMET ÖZÜNAL. HOCAMA...bilindiği gibi yıllardır olumsuzluk yaratarak diş tedavilerinin önünü tıkayan,sgk yinede tavrı ayni zor günler geçiren muayenehaneleri umutsuzluğa sevk etmiş bir açılımıda bu hususta başlatarak biz çilekeş hastaların önü aralanmamıştır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çetkoder'den "Uyuşturucu Madde" Uyarısı
Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa ...
İki hasta snow-track'la kurtarıldı
CİHAN/Erzurum'da kardan dolayı yolu kapalı olan köyde yaşayan iki hasta, ...
Yetenek taramasına rekor katılım
İHA/ Erzurum’da İlköğretim ve liselerde eğitim ve öğretim gören 70 bin ...
 
Başka çareleri yok..
GHA/Daha modern imkanlarda yaşam sürdürülmesi amacıyla, Erzurum’daki 316 ...
Çarpık yapılaşmaya son
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Hasanibasri Mahallesi’nde ...
DOSADER hekimleri piknikte buluşturdu
cihan/Erzurum'da sıcak havayı fırsat bilen bir grup doktor, aileleriyle ...
 
TEMA'dan bilgilendirme açılımı
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA)’nın Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
Uzmanlardan Bahar yorgunluğu uyarısı
Bahar aylarında güneşin sıcak etkisini göstermeye başlamasına rağmen ...
Küçükler iddialı konuştu..
İHA/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’na ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva