ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Mart 2010 Pazartesi - 00:01

Küçükler iddialı konuştu..

İHA/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık sürecinde kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi.

Küçükler iddialı konuştu..

 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık sürecinde kentsel dönüşüm çalışmalarının son sürat devam ettiğini söyledi. Çat Yolu üzerinde yapılan yeni konutlarla start verilen kentsel dönüşüm çalışmalarının, daha sonra Hasani Basri Mahallesi’nde devam ettirildiğini hatırlatan Başkan Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye'nin AB sürecinde öncü rol üstlenmek istediklerini ve bunun ilk adımı olarak Erzurumluları daha yüksek bir kentsel dönüşüm kalitesiyle tanıştırmayı arzuladıklarını söyledi.
//KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALAR’I ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Kentsel Dönüşüm Çalışmalarına TOKİ ile birlikte Çat Yolu’ndan başladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, “Hasani Basri Mahallesi’nde bu yıl itibariyle 100 konutu tamamladık ve hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmamızda tespit çalışmalarımızın sona ermesiyle birlikte mal meydanı semtinde 346 hak sahibiyle anlaşma sağlandığını hatırlatan Başkan hak. sahiplerine paraları ödenecek. Ayrıca şehrin dört bir yanındaki gecekonduları yıkarak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında lüks binalar yapacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız son sürat devam ediyor” dedi.
//ÇARPIK YAPILAŞMA SORUNU
Erzurum’da çarpık yapılaşma sorununun yoğun olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, aynı anda hem kaçak, hem de çarpık yapılaşmayla mücadele ettiklerini kaydetti. Amaçlarının uzun vadeli bir programla Erzurum’un tamamında kentsel dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmek olduğuna vurgu yapan Küçükler, “Kent’e artık neşter vurma zamanı gelmiştir. Erzurum'da bir karış plansız alan kalmayacak. Kentsel dönüşüm projemiz Erzurum'un vizyon projesi olacak. Erzurum bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar sonucu bugünkü problemleri yaşıyor” dedi.
Küçükler, Erzurum’da yerleşim alanlarının modern hale dönüştürülmesinin de bu sürecin bir parçası olduğunu dile getirerek, “Artık bu kentte yanlış yerleşim alanlarını doğru yerleşim alanlarına çevirecek adımları atmak. Zorundayız. Depremsellik açısından da bu adımları atmamız lazım. Erzurum'da bir karış plansız alan kalmamalı. Türkiye'nin AB'ye hazırlık sürecinde yerel yönetimler olarak biz de hazırlık yapıyoruz. Özellikle de, 2011 Kış Oyunları öncesinde bu çalışmalara ağırlık vermek durumundayız” diye konuştu.
//2011 KIŞ OYUNLARINA SOSYAL HAZIRLIK
Öte yandan 2011 Kış Oyunları’na yönelik olarak yürütülen hazırlık çalışmalarının, sadece fiziki alanda yapılmadığına dikkati çeken Başkan Küçükler, işin bir de sosyal boyutunun bulunduğunu ifade etti.
Kış Oyunları hazırlık sürecinde şehir halkının mesleki anlamda çeşitli kurslara tabi tutularak eğitilmeye başlandığını vurgulayan Küçükler, söz konusu faaliyetlerin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Türkiye İş Kurumu ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ile bu program çerçevesinde üçlü protokol imzaladıklarını anımsatan Başkan Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına bir taraftan şehri hazırlarken, bir taraftan da meslek eğitimi ve sportif faaliyetlere hız verdiğini belirtti.
//KIŞ SPORLARINA YOĞUNLAŞMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Sportif anlamda öncelikli hedefimiz, 2011 yılında, Erzurum"da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında tüm branşlarda, bay ve bayanlar takımlarımızla mücadele edebilmek ve en iyisini yapabilmek. Bu amaç doğrultusunda milli takımlarımıza sporcu hazırlıyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından sürdürülen çalışmalarda Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek amatör kayak kurslarında buz hokeyi salonu olmadan doğal pistlerde sporcuları çalıştırarak Türkiye şampiyonluğu kazanıldı” dedi.
Küçükler, Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 ayrı gurupta yapılan eğitim çalışmalarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak. 2011’e yoğunlaştıklarını ifade ederek, kayak sporuna çok ciddi anlam’da önem verdiklerini dile getirdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
...! 22 Mart 2010 Pazartesi 20:01

HA GAYRET BÖYÜK ŞEHERİN ÇÜÇÜK BAŞKANİ EPEY LAF ETMİŞSİNYA BAKALIM İCREETİN NASIL OLACAK. 2011 DE CÖRÜŞÜRÜZ. HELE DEDİKLERİNİ YAPMA O ZAMAN CÜCÜK OLURSUN.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
473 köy suya kavuştu
AHMET AKBUĞA/İHA/İl Özel İdaresi Genel sekreteri Altınok, Erzurum’da Köylerin ...
Sel mağdurları ilgi bekliyor
METİN DERE (İHA) Çat ilçesi Karaca köyünde geçen günlerde meydana gelen ...
Kan bağışında SGK örnek oldu
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Türk Kızılay’ının kan bağışı kampanyalarına kamu kurum ...
 
Başıboş köpekler tehlike saçıyor
ERZURUM(CİHAN)- Kuduz vakalarının önceki yıllarda sıkça görüldüğü Erzurum'da ...
Yeşil kart denetimleri sıklaştırıldı
AHMET AKBUĞA (İHA) Erzurum'un Palandöken ilçesinde son üç ay içerisinde ...
Heyelan tehlikesi köylüleri korkutuyor
DURSUN MURAT AYDIN/Oltu’da oturulmaz raporu verilen evlerinde yaşamaya ...
 
Usanmaz övgülerle uğurlandı
Yakutiye Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini ifa eden Zülküf Usanmaz, ...
NMYO öğrencilerinden kan bağışı
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Erzurum Kızılay kan merkezi Gezici kan toplama ...
Şehitler mevlitle anıldı
Erzurum'da, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü ve Şehitler Günü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva