ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Mart 2010 Salı - 07:35

Çetkoder'den "Uyuşturucu Madde" Uyarısı

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "İşte Benim Ailem" semineri çerçevesinde aileleri uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda uyardı. Okul önlerinde satılmaya başlanan uyuşturucu ve bağımlılık yaratan maddelerle mücadelenin tek başına kolluk kuvvetlerle yapılamayacağını dile getiren Göktaş, aile bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Çetkoder den  Uyuşturucu Madde  Uyarısı

//ERZURUMLU AİLEYE SERTİFİKA
 ÇETKODER Genel Merkezi, toplumsal kalkınma, bilinçlenme, uzlaşma, barış ve mutabakat adına yaptığı gönüllü ve ücretsiz hizmetlere bu gün "İşte Benim Ailem' adlı eğitim semineri ile devam etti. Uzman akademisyenler kanalıyla, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, İzmir, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Iğdır, Zonguldak, Kars, Kilis, Edirne, İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Yozgat, Mardin, Kırıkkale, Karabük, Kocaeli, Manisa ve Eskişehir illerinden katılım yapan ailelere ücretsiz olarak sunulan Eğitim seminerine katılım yapan 70 aileye törenle sertifikaları verildi.
//GÖKTAŞ SUNUM YAPTI
Törende konuşan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş "Eğitimin temeli aileden geliyor. Bu nedenle aile bağlarının polisiye tedbirler ile ayakta tutulmayacağını bilmek lazım. Günümüzde teknoloji ve ona paralel yaşam tarzı çok değişti. Artık çocuklarımızı sadece okula göndermek ile iş bitmiyor. Ona cep telefonu alma ve yaşamını kolaylaştırmak için sunduğumuz nimetler işi çözmüyor. Onları takip etmek, onların yaşamının her alanında bulunmak, okula giriş ve çıkış saatlerinde yanlarında olmak, derse geç kalmış mı, girmiş mi girmemiş mi, derslerini asıyor mu, okulunu asıyor mu, sürekli takip halende olmalıyız" dedi.
//"TOPLUMUN HER KESİMİ EL ELE VERMELİ"-
Bu çağda çocuklar için en önemli tehdit unsurunun uyuşturucu ve madde bağımlılığı olduğuna değinen Göktaş, bu sorunla mücadelede işi sadece kolluk kuvvetlerine bırakmamak gerektiğini vurguladı. Bu sorunla mücadelede ortak çalışma ve ortak hareket etmenin önemine işaret eden Göktaş, "Bu uğurda okul idareleri ve yetkililerde bize yardımcı olmalı, el ele olmalıyız. Okul önlerinde işi gücü olmayanların engellenmesini sağlamalıyız. Öğretmenleri ile sık sık görüşmeliyiz. Çocuklar derse iki saat girip üçüncü saat kaybolmamalılar. Bunun için idare ve aileler el ele vermeli sürekli takip etmeliyiz. Sınıf yoklaması her derste yapılmalı. O derste olmayanı öğretmen hemen idareye bildirmeli, idare ise aileye bildirmeli. Bu mutlaka yapılmalı. Çünkü uyuşturucu ve madde bağımlılığı ilkokullara kadar düştü" diye konuştu.
//"TERÖR ÖRGÜTÜ SİNSİ ÇALIŞIYOR"-
Terör örgütlerinin şimdi bu yolu kullandıklarını belirterek, "Özellikle kırsal alanda, dar çevrede bulunan garip gurebanın çocuklarını aşılıyorlar. O çocukların kanına giriyorlar. Uyuşturucu denen illeti önce bedava verip çocukları alıştırıyorlar. Sonrasında soyuyorlar. Ve çocukların geleceği ile oynuyorlar. Aman! Çocuklarınızı çok sıkı takip ve kontrol edin. Kendi hallerine bırakmayın. Sık sık çantasını, kitabını, defterini, kıyafetlerini, eşyalarını kontrol edin. Eğer cilatin, folya, çubuk, küçük şeffaf pet boru gibi şeyler gördüyseniz takibe alın, araştıran, sürekli denetleyin. Okula gidiş saatinden önce çocuğu bırakmayın. Mümkünse kendiniz götürün Nasılsa servis alıp servis getiriyor demeyin. Servis zamanı ortaya çıkıyorlar, diğer zamanda okuldan kaçıyorlar. Neticede çocuk olduklarını unutmayın. Onlar bizim geleceğimiz" uyarısında bulundu.
//"SABIKALILAR OKUL KANTİNİNDE ÇALIŞTIRILMAMALI"-
Kantinlerde sabıkalı insanların çalıştığı ortaya çıktığını vurgulayan Göktaş, "Bu olmamalı. Hiçbir şekilde sabıkası olan bir kişi Okul kantininde de, okul servis araçlarında da çalışmamalı. Çok sıkı denetlenmeli. Orası okul. Orada minik bedenler geleceğe hazırlanıyor. Ayyaş, berduş, ahlaksız, hırsız, üçkağıtçı, fuhuş, uyuşturucu, kapkaç gibi suçlardan sabıkası olanın orada ne işi var? Engellenmeli. Ayrıca uygulamada bir denetimli serbestlik denen hadise var. Yani adam yada kişi suçlu bulunuyor denetimli serbestlikten bırakılıyor. Onu alıyorlar Okulda, resmi kurum ve kuruluşların emrinde çalıştırıyorlar. Böyle şey olur mu? O kişi okulda çocukların olduğu ortamda çalışabilir mi? Çalışırsa ne olur? Kötü örnek olur. Ayrı yeten bu kişilerin devlet dairelerinde de çalışması doğru değil. Bunların daha ciddi, daha kontrollü alanlarda, zarar vermeyecekleri bir şekilde çalıştırılmaları lazım. Kesinlikle okullardan uzak tutulmalıdırlar" dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki hasta snow-track'la kurtarıldı
CİHAN/Erzurum'da kardan dolayı yolu kapalı olan köyde yaşayan iki hasta, ...
Yetenek taramasına rekor katılım
İHA/ Erzurum’da İlköğretim ve liselerde eğitim ve öğretim gören 70 bin ...
Başka çareleri yok..
GHA/Daha modern imkanlarda yaşam sürdürülmesi amacıyla, Erzurum’daki 316 ...
 
Çarpık yapılaşmaya son
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Hasanibasri Mahallesi’nde ...
DOSADER hekimleri piknikte buluşturdu
cihan/Erzurum'da sıcak havayı fırsat bilen bir grup doktor, aileleriyle ...
TEMA'dan bilgilendirme açılımı
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA)’nın Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
 
Uzmanlardan Bahar yorgunluğu uyarısı
Bahar aylarında güneşin sıcak etkisini göstermeye başlamasına rağmen ...
Küçükler iddialı konuştu..
İHA/Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları’na ...
473 köy suya kavuştu
AHMET AKBUĞA/İHA/İl Özel İdaresi Genel sekreteri Altınok, Erzurum’da Köylerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva