ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
20 Ocak 2015 Salı - 06:45

Davutoğlu’ndan cumhuriyetçilik dersi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Bizim için cumhuriyet ve cumhuriyetçilik, milli değerlerle, cumhurla buluşan bir zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurla da cumhuriyetle de ilgisi yoktur." dedi.

Davutoğlu’ndan cumhuriyetçilik dersi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu, Avrupa geleceğinin de parçası olacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu, Avrupa geleceğinin de parçası olacağını belirterek, "Hem değerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya lideriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik, Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'ne katılan Davutoğlu, tarihten bugüne büyük davanın yürüyüşü içinde, Tekirdağ'a çok önem verdiklerini belirterek, "Tekirdağ, bizim Anadolu'dan Avrupa'ya geçişimizin, Rumeli'ye adım atışımızın diyarı. Tekirdağ, fethiyle İstanbul'un fethini müjdeleyen mübarek diyar. Atina Fatihi Ömer Gazi'nin diyarı. Tekirdağ, Rumeli'ye doğru yürürken Evladı-ı Fatihan, Anadolu'dan gelen medeniyetimizin durak kıldığı şehir. Evliya Çelebi'nin, 'Anadolu Yörükleri'nin ilk yerleştiği yer' dediği Tekirdağ. Tekirdağ bizim batıya doğru, Avrupa'ya doğru ilham vererek yürümemizi sağlayan şehir" diye konuştu.

Tekirdağ'ın, Balkanlar'da, Evlad-ı Fatihan'ın zorlukla karşılaştığında dönüp sığındığı şehir olduğunu aktaran Davutoğlu, "Hem ensar hem muhacir olmuş, kahraman şehir Tekirdağ" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ DAVASI

Davutoğlu, "Avrupa, Rumeli" denilince akıllarına Tekirdağ'ın, aydınlık yüzlü, çalışkan insanlar denilince de Tekirdağlıların geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:"Onun için AK Parti davası her zaman her yerde olduğu gibi en kolay Tekirdağlılara anlatılır. Tekirdağ, Türkiye'de demokrasinin önemli bir merkezidir. Ekonomik kalkınmanın odak şehridir. Uluslararası itibarının da en iyi anlaşıldığı şehirdir. Son 12 yıl içinde biz, Tükiye'de demokrasiyi yeniden inşa etmenin mücadelesini verdik. 60 yıllık demokrasi tarihimizde askeri darbeler, darbelerin getirdiği o kısıtlamalara karşı özgürlüklerin mücadelesini verdik. Tekirdağ, bir özgürlükler kalesi olarak, bir Avrupa şehri olarak AK Parti'nin aslında en iyi anlaşılacağı şehirdir. Çünkü son 12 yıl içinde bütün yasaklara karşı tam bir seferberlikle demokrasiyi inşa ettik, ihya ettik ve demokrasinin, Türkiye'de vazgeçilmez temel bir değer olarak benimsenmesini sağladık."

"FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAMINA GELMEZ"

Tekirdağ'ın, ekonomik kalkınma itibarıyla hem tarım hem ticaret hem sanayi hem de turizm kenti olduğunu ve bu kalkınmadan en çok istifade eden şehirler arasında yer aldığını vurgulayan Davutoğlu, "Ekonomik kalkınmamızda Tekirdağ odak şehirlerimizdendir. Yine önümüzdeki dönemde de inşallah Tekirdağ, bizim için ekonomik kalkınmanın mihver şehirlerinden olacaktır" dedi.

Davutoğlu, uluslararası itibar denildiğinde de Tekirdağ'ın bunu çok iyi anladığına işaret ederek, şunları kaydetti:"Çünkü Tekirdağ, Avrupa Birliği yolunun ilk istasyon şehridir. Son 12 yıl içinde Avrupa yolunda attığımız adımları en iyi Tekirdağlılar anlar. Kim ne derse desin, Türkiye Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız hem de Avrupa ile bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya liderleriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik, aynı zamanda Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik. Biz dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı her zaman ilkeli bir tavır sergiledik. Ama bir kez daha Tekirdağ'dan sadece ülkemize değil, Avrupa'ya ve dünyaya seslenerek diyorum ki fikir özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hem teröre karşı dimdik duracağız ama alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygambere yapılan hakarete karşı da en yüksek şekilde sesimizi yükselteceğiz."

"BİZ, TRAKYA'YA GELDİĞİMİZDE TUNA'YA KADAR KONUŞURUZ"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Selçuklu'nun, Osmanlı'nın devamı olduğunu ve ülkenin küresel bir güç olması yolunda gece gündüz çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti nevzuhur bir devlet değildir. Konjonktürel bir devlet değildir, kültürü, değeri, geleneği asırlar öncesine giden köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu, Semerkand, Buhara vardır. Kökünde  Orta Asya vardır. Kökünde Evladı Resul vardır. Ve cihan devlet Osmanlı vardır. Kökünde Evlad-ı Fatihan vardır. Avrupa'ya doğru yürüyen Horosan Erenleri vardır. Şimdi Tekirdağlılar Evlad-ı Fatihan çocukları olarak, Anadolu Yörükleri'nin torunları olarak, Balkan muhacirlerinin devamı olarak çok iyi bilirler ve anlarlar ki biz Trakya'ya geldiğimizde, Edirne'ye, Kırklareli'ne geldiğimizde sadece Trakya'ya konuşmayız, Tuna'ya kadar bütün Balkanlar'a konuşuruz."

CHP’nin cumhurla ilgisi yok

 BİZİM İÇİN CUMHURİYET

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Bizim için cumhuriyet ve cumhuriyetçilik, milli değerlerle, cumhurla buluşan bir zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurla da cumhuriyetle de ilgisi yoktur." dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Türkçe Bayramı'nda Yunus Emre'den ilham almış, Horosan erenlerinin, Evlad-ı Fatihan'ın torunu Makedonyalı soydaşlarımızla tarihdaşlarımızla dindaşlarımızla bir araya geldiğimizde, bizden al bayrak istediler. Biz de onlara söz verdik. Bu sözümüzü yerine getireceğiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda, onlara söz verdiğimiz gibi önce Üsküp'e, Gostivar'a, Kalkandere'ye Ohri'ye, Makedonya'nın her bir köşesine, sonra da Balkanların her yerine, isteyen her haneye, bir al bayrak, bir Kuran-ı Azimüşşan ve bir Türkçe sözlük hediye edeceğiz" diye konuştu. 

"İnşallah bir gün özgür Küdüs'te de hep beraber olacağız" diyen Davutoğlu, "Nasıl zalim Miloseviç ve onun zalimleri, Saraybosna'yı döverken, Gorajde'yi kuşatmışken, hepimizin yüreği Saraybosna ile Gorajde ile Mostar ile atmıştı, şimdi de hepimizin yüreği Gazze'de, Filistin'de, Suriye'de, Somali'de, Irak'ta atıyor" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, zulme karşı sesiz kalmış, zillete düşmüş bir neslin devamı olmadıklarını, aksine dünyanın her yerine İlahi Kelimetullah davasını, adalet davasını götürmüş, Avrupa'da bugün ırkçılık karşısında ders alınması gereken Saraybosna ve Balkanlar'da bütün dinlere, inançlara özgürce yaşama hakkı tanıyan Evlad-ı Fatihan'ın torunları olduklarını kaydetti.

FATİH CAMİSİ OLAYI

Berlin'de Fatih Camisi'nin yakıldığını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Fatih Camisi'ni yakanlar ki ziyaret ettim, son 2 yıl içinde Almanya'da 94 camimize saldırıda bulunanlar, Avrupa'nın her yerinde yüzlerce camiye saldırıda bulunanlar, bu anlamda kültür terörü işleyenler gelsinler Rumeli tarihinden ders alsınlar. Kilisenin, caminin, sinagogun yan yana olduğu, asırlarca yan yana yaşadığı, Saraybosna'da, Üsküp'den, Filibe'den, Selanik'ten, Edirne'den, Tekirdağ'dan ders alsınlar. Şimdi, AK Parti'yi eleştirmeye kalkanlar ve sanki AK Parti farklı düşüncelere, müsamahakar değilmiş gibi içeride ve dışarıda birtakım propaganda yürütenler, son 12 yıl içinde Türkiye'de her konuda tam bir özgürlük devriminin yaşandığını görmelidirler. Tekirdağ'da her yere, her köşeye, ilçeye, sokağa, mahalleye gideceksiniz ve özgürlük davamızı anlatacaksınız. 28 Şubat'ta yapılan zulümleri, 12 Eylül döneminde yaşanan baskıları, 27 Mayıs'ta dar ağacına gönderilen şehit Başbakanımızı hatırlatarak 12 yıllık özgürlük destanımızı anlatacaksınız."

"CUMHURİYETÇİLİK CUMHURİYETİ YÜCELTMEKLE CUMHURUN SESİNE KULAK VERMEKLE OLUR"

Trakya'nın her zaman demokrasinin kalesi olduğunu, demokrat bir zihniyete sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Trakya hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek parti zihniyetine tabii olmadı, darbelerin yanında olmadı, özgürlüklerin yanında oldu. İşte şimdi de bu özgürlüklerin teminatı AK Parti'dir. Buradan bütün Trakya'ya, Anadolu'ya şu taahhütte bulunuyoruz, Türkiye son 12 yıl içinde nasıl demokrasiyle taçlanmışsa, önümüzdeki dönemde, 2023'e doğru giderken yükselen cumhuriyetimizi, kökleşen demokrasiyle birleştireceğiz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, cumhuriyetçi olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:"Cumhuriyet Halk Partisi gibi sadece adında cumhuriyet olan bir parti değil. Biz gönülden cumhuriyetçiyiz, yürekten, zihinle emekle cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik cumhuriyeti yüceltmekle cumhurun sesine kulak vermekle olur. Tek parti döneminde her türlü baskıyla cumhurun üzerine gidenler, özgürlükleri kısıtlayan bir geleneğin takipçisi olanlar hiçbir zaman cumhuriyetçi olamazlar. Bütçe konuşmasında hatırlarsınız, Mısır'daki darbecilere sahip çıkınca Kılıçdaroğlu, dönüp ona demiştim ki 'sahip çıkıyorsunuz, çünkü siz de darbecisiniz.' Türkiye'de her darbenin ya yanında, ya arkasında, ya önünde Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Samimi Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime, seçmenlerime de sesleniyorum, son olarak 17-25 Aralık ile 19 Ocak MİT tırlarına yapılan baskınla, 27 Mart'ta bizzat benim odamın dinleme zilletine, ihanetine düşen bir çeteyle Kılıçdaroğlu'nun yan yana durmasını içinize sindiriyor musunuz? Öyle bir dönemden geçiyoruz ki herkes sınavda. Kimse demokrasi sınavından ve millete hesap vermekten kaçamaz. Kılıçdaroğlu'na soruyorum, aslında kendi milletvekili sordu, bir bayan, bir hanımefendi, CHP milletvekili, Kılıçdaroğlu'na paralel çeteyle işbirliğini sordu. 12 soru yöneltti. Daha Kılıçdaroğlu'ndan cevap yok. Kapalı kapılar ardında, Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın ve açıklayın."

"KILIÇDAROĞLU O HAKARETLERİN YANINDA, ARKASINDA DURDU"

Başbakan Davutoğlu, CHP'yi eleştirerek, "Hem cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız hem de dinimizi istismar eden, hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızı iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçilikleri bu kadar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir, olabilir. Cumhuriyet gazetesiyle ilgili olabilir ama cumhur ile ilgili değildir. Dikkat edin o gazete Peygamber Efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu o hakaretlerin yanında, arkasında durdu" diye konuştu.

Türkiye'deki her türlü basın özgürlüğünün teminat altında olduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her türlü teröre karşı da her türlü güvenliği alacağız. Ama milletin değerlerine, hele hele 1,5 milyar Müslüman'ın alemlere rahmet olarak gördüğü Hz. Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Anadolu'dan Tekirdağ'a Süleyman Paşa ile yürüyen o Türkmen obaları, o Yörük obaları, Evlad-ı Fatihan, Resul aşkına yürüdüler, Hz. Muhammed aşkına, Hz. Ahmed-i Mahmud-u Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem aşkına yürüdüler. İşte biz de aynı yoldayız. Kim ne derse desin, kınayanın kınamasından çekinmeden söylüyoruz; bizim için cumhuriyet ve cumhuriyetçilik, milli değerlerle, cumhurla buluşan bir zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurla da cumhuriyetle de ilgisi yoktur."

 
Çığlık, PAB Başkan ve Heyetini ağırladı
 
ATA Teknokent’in gururu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cumhuriyetimiz AK Parti ile zirvede’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse oturduğu yerden ...
‘Her Birimiz Birer Menderes’iz’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Adnan Menderes gibi milletin bekası ve demokrasi ...
‘Büyük düşünmek cücelerin işi değildir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Bölgesel ...
 
Davutoğlu: “İslam İyiliklerin Kaynağıdır”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, batıda yaygınlaşan İslam ...
‘Erdoğan’a minnetarız’
24 Nisan’da Çanakkale Zaferi’nin Türkiye-Azerbaycan’ın birlikte kutlanacağını ...
Güllüce’den üniversitelilere müjde
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 500 üniversite öğrencisine burs verecek.
 
Kamu'da Şeffaflık Reformu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamu Yönetiminde Şeffaflık Reformu'nu açıkladı. ...
‘Sağlıklı bir millete biz layığız’
Erdoğan, “Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa ...
‘Türkiye bir insanlık dersi veriyor’
Ala, "Küresel terörün iletişim devriminden yararlanarak artık sınır tanımaz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva