ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ocak 2015 Çarşamba - 03:50

‘Sağlıklı bir millete biz layığız’

Erdoğan, “Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa biz şu anda ülkemizde sağlık sektörüne eğitimden sonra böyle bir harcamayı yapmaktan dolayı hiçbir zaman 'niye böyle yapıyoruz' sorusunu sormadık. Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete biz layığız.'dedi

‘Sağlıklı bir millete biz layığız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa biz şu anda ülkemizde sağlık sektörüne eğitimden sonra böyle bir harcamayı yapmaktan dolayı hiçbir zaman 'niye böyle yapıyoruz' sorusunu sormadık. Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete biz layığız. Bunu da başarmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medical Park Sağlık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Liv Hospital Ankara’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liv Hospital Ankara’nın 150 yatak kapasitesiyle sağlık dünyasına ve Ankara’ya farklı bir zenginlik katacağını dile getirdi.

SAĞLIK SEKTÖRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Türkiye'de sağlık sektöründe çok önemli görevleri ve yeri olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet, emniyeti 4 temel taş olarak nitelediklerini ve bunlar üzerinden Türkiye'yi yükselteceklerini söylediklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir zamanlar Türkiye’de sağlık dendiğinde, kavramının kendisi felç olmuştu” dedi.

SAĞLIK REFORMU

Bir tarafta emeklilerin ayrı hastaneleri, sigortalıların ayrı hastaneleri, öbür tarafta Türkiye'deki devlet kurumlarının kendilerine ait hastaneleri olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dericilik sektöründe onların, PTT'de onların kendine ait hastaneleri, değişik değişik alanda hastaneler. Bu arada özelin de kendine ait hastaneleri vardı. Biz, bunların hepsini birleştirip koordine edeceğimizi söylediğimizde çok eleştiri almıştık. 'Biz, bunu yapacağız' demiştik, 'olmaz' demişlerdi. Hatta hatta 'SSK ve Emekli Sandığı arasındaki birleşmeyi yapacağız' dediğimizde de 'olmaz' demişlerdi, sonunda oldu. Bütün mesele inanmak, azmetmek, kararlı olmaktı. Biz, daha düşük bir harcama sürecine girmedik. Daha büyük harcamalar yaptık. Çünkü insanımızın sağlığı için 'bu harcamalar aslında fazla' diye değerlendirilemezdi. Zira 'halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'. Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa biz şu anda ülkemizde sağlık sektörüne eğitimden sonra böyle bir harcamayı yapmaktan dolayı hiçbir zaman 'niye böyle yapıyoruz' sorusunu sormadık. Sağlıklı bir topluma, sağlıklı bir millete biz layığız. Bunu da başarmak bizim olmazsa olmaz görevimizdir” diye konuştu.

Türkiye'de bir zamanlar SSK hastanesinin eczanelerinden vatandaşların ilaçlarını dahi alamadıklarını, hastane eczanesinden ilaçların bazılarının alındığını, şimdi ise böyle sorunların yaşanmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun insan öncelikli bir devlet anlayışının ürünü olduğunu, artık insanı öne çıkaran bir devlet anlayışının Türkiye'de var olduğunu ifade etti.

Yola çıkarken "3Y" diye tarif ettikleri yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleyi vere vere bugünlere geldiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liv Hospital Ankara'nın, Ankaralıların hemen müracaat edecekleri hastanelerden bir tanesi olacağını kaydetti.

““HASTALARI ZİYARET ETTİ, YENİ DOĞAN BEBEĞE ALTIN TAKTI”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti. Hastaları tek tek dolaşarak durumları hakkında bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sabah saatlerinde dünyaya gelen ve isminin Murat olduğu öğrenilen bir bebeğe altın taktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kalp hastası olan ve sigaraya devam eden bir hastanın ise sigarayı bırakmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hastaları ziyareti sırasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da kendisine eşlik etti.

 
Erzurum’dan Türkiye’ye mesaj var
 
Görmez’den önemli mesajlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye bir insanlık dersi veriyor’
Ala, "Küresel terörün iletişim devriminden yararlanarak artık sınır tanımaz ...
‘Millet ayağa kalktı, durduramayacaksınız’
Bakan Güllüce “Boşuna uğraşıyorsunuz, bu millet gelişecek. Dünyanın 10 ...
‘İslam ile terör yan yana gelmez’
İslam dininin terörle adlandırılmasının yanlış olduğuna da vurgu yapan ...
 
‘O, kalbimizde her zaman Reisimizdir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çok uzun yıllara varan bir dostlukları olduğunu ...
‘Allah yeni Türkiye’nin yolunu açık etsin’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kahramanmaraş’ta Mehmet Akif ...
“Bu saldırı İslam’a yapılmış bir saldırıdır…”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dün Paris merkezli yayın ...
 
‘Ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor’
Bakan Elvan, ‘Erzurum-Çat ve Bayburt-Aşkale yollarımız kapalı. Bu yollarda ...
‘Sizler bizim evlatlarımız gibisiniz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD tarafından Türkiye’deki kamplarda ...
‘Erkeğin keli kadını, kadının keli çocuğu döver’
Başbakan Davutoğlu, "Herhalükarda kadınlarımıza dönük şiddet konusunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva