ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>TÜRKİYE
19 Ocak 2015 Pazartesi - 03:44

‘Cumhuriyetimiz AK Parti ile zirvede’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimse oturduğu yerden cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetimizin ikbali de, izzeti de AK Parti iktidarlarıyla zirveye çıkmıştır" dedi.

‘Cumhuriyetimiz AK Parti ile zirvede’

Orhun Anıtları'na yolun, Kırım Tatarları'na binlerce evin, Gagavus Türklerine götürülen içme suyunun AK Parti döneminde yapıldığını belirten Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine ve Balkanlar'da Evladı Fatihan'a  AK Parti'nin sahip çıktığını ifade etti.

BİZİM DİLİMİZ, AŞK DİLİDİR, DAVA DİLİDİR

Vatanın her bir köşesine aşık olduklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Çünkü bizim dilimiz, aşk dilidir, dava dilidir. Bizden hiçbir zaman iki yüzlü bir siyaset görmediniz, görmeyeceksiniz. Geçtiğimiz hafta içinde Berlin'de, Brüksel'de vatandaşlarımızla buluştuk, aynı burada bizi nasıl bağrınıza basıyorsanız onlar da öyle bastı, al bayrak burada nasıl böyle coşkuyla dalgalandıysa Berlin'de de, Brüksel'de de dalgalandı. Biz büyük bir milletiz. Bu davaya sahip çıktığınızı göstereceksiniz, inşallah sizden 2015 Haziranı'nda büyük bir zafer bekliyorum. Hazır mısınız? 2015'te yüzde 50'yi aşmaya hazır mısınız? Türkiye'de bazı partiler doğu da var, batı da yok, bazıları İç Anadolu da var diğer bölgelerde yok. Milliyetçilik, nedir bilir misiniz? Anadolu'nun, Trakya'nın her bir köşesinde var olmaktır. İşte bizimle diğer partiler arasındaki fark bu. Diğer partiler konjenktürel partilerdir, geçici siyasetler içindedirler. Hep başkalarıyla koalisyon kurarlar."

Türkiye'nin 12 yıldır bir başarı hikayesi yazdığını ama birilerinin bu yükselişten rahatsız olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Birileri İslam dünyasının hep terörle anılmasını istiyor, birileri İslam dünyasından Türk dünyasından hep olumsuz haberler çıksın istiyor" dedi.

"İŞTE BUNDAN RAHATSIZLAR..."

AK Parti'nin başarı hikayesinden dünyadaki bütün karanlık odakların rahatsız olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Kendisi büyüdüğü gibi dünyada da en fazla insani yardım yapan bir ülke oldu Türkiye. İşte bundan rahatsızlar, kolumuzu kanadımızı gerip mazlumları, masumları himaye etmemizden rahatsızlar. Onlar rahatsız olsunlar, Allah şahit ki biz mazlumları ve masumları himaye etmeye devam edeceğiz. Filistin'e sahip çıkmaya devam edeceğiz, onlar tırlarımıza saldırsalar da Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine, yörük obalarının Suriye'deki devamlarına sahip çıktık, sahip çıkacağız, bu başarı hikayesini durduramayacaklar" diye konuştu. 

Davutoğlu, böyle bir inançla yola çıktıklarını vurgulayarak,  şunları kaydetti:"Onlarsa her türlü oyunun içine girdiler. CHP, sorma vaktidir; tam da Türkiye'ye karşı böyle kumpas, böyle oyunlar, tezgahlar kurulmuşken Pensilvanya'dan gelen talimatla, 30 Mart öncesinde şöyle dendi; 'Nerede AK Parti varsa, onun karşısında güçlü kim varsa onu destekleyceksiniz.' Bazı yerlerde CHP'yi, bazı yerlerde MHP'yi, bazı yerlerde de BDP'yi desteklediler. Karşımızda büyük bir koalisyon oluşturmaya çalıştılar, ne oldu? Milletin hür iradesinden başka hiçbir şey bu topraklarda hükmedemeyecektir, bu gösterildi."

"SADECE ONLAR DEĞİL ONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPAN CHP DE HESAP VERECEK"

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Onlar hesap verecek ama sadece onlar değil onlarla işbirliği yapan CHP de hesap verecek. Şimdi, Cumhuriyet ideallerine sahip çıkan CHP'li seçmen kardeşlerime sesleniyorum; Ne oldu? 10 Ağustos seçimlerine giderken, yine böyle bir tezgahla çatı aday tespit ettiler, talimatla aday tespit ettiler, CHP kendine güvenip Cumhuriyet'in başına, cumhurbaşkanlığına bir CHP'liyi aday göstermeye cesaret edemedi, bunların cumhuriyetçiliği bu kadar. Dışardan ithal bir aday buldular. Şimdi bir CHP milletvekili Kılıçdaroğlu'na 12 tane soru sormuş, 'bu parelel çeteyle niye işbirliği yaptın, nasıl yaptın, ne konuştun?' Ben o CHP milletvekilinin sorduğu sorulara Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini bekliyorum. Eğer Kılıçdaroğlu cevap veremezse Muğlalılar siz ona geldiğinde bu soruları sorun. Hangi kapalı kapılar ardında, kimlerle hangi pazarlıkları yaptılar, bu soruları  sorun. Kimse oturduğu yerden cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetimizin ikbali de, izzeti de AK Parti iktidarlarıyla zirveye çıkmıştır."

Davutoğlu, Allah'ın ve milletin kendilerinin yanında olduğunu, bu yola onlara güvenerek çıktıklarını söyledi.İnanarak ve milleti arkasına alarak yola çıkan siyasi yürüyüşü durdurmanın mümkün olmadığına dile getiren Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP zihniyetinin hesap verme vaktinin geldiğini ifade etti. "O dönemin başbakanı' diyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanlığı döneminde 17-25 Aralık'ta bir darbe teşebbüsünde bulunan bu paralel çete ile Kılıçdaroğlu, hangi işbirliğini yaptı çıksın ve açıklasın" diyen Davutoğlu, bunu sadece kendilerinin sormadığını, CHP'li milletvekillinin de sorduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Yurt dışında oturan birileriyle hangi kirli hesapların içine girdiniz, neler konuştunuz, ne pazarlıklar yaptınız? AK Parti düşmanlığı üzerine, Türkiye üstünde nasıl bir oyun oynadınız" diye sordu.

MİLLET VE MİLLET İRADESİNİN HER TÜRLÜ OYUNU BOZDU

Millet ve millet iradesinin her türlü oyunu bozduğunu ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık bütün bu maskeleri indirmenin vaktidir. Herkes, milletin huzuruna samimi düşüncelerle çıkmak zorundadır. Pensilvanya ile bir hesap içine girmek, Ankara'da başka birtakım koalisyonlar oluşturmaya çalışmak üzerinden bu milletin kalbi kazanılmaz. Bu milletin kalbi nasıl kazanılır? Bizim gibi Türkiye'nin her yerine giderek, ter dökerek, aşkla, samimiyetle, milletle kucaklaşmak suretiyle bu milletin kalbi kazanılır. İşte aramızdaki fark bu."

"Sırf başbakanımızın, cumhurbaşkanı olmasını engellemek için yine talimatla birlikte koalisyon kurdular" ifadelerini kullanan Davutoğlu, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin başına ilk defa halkın doğrudan seçtiği bir cumhurbaşkanının, izzetle ikballe ve onurla oturduğunu söyledi.Milliyetçilik üzerine nutuk atanlara seslenen Davutoğlu, milliyetçilik ve vatanperverliğin Türkiye’yi bir bütün olarak görmek, Türkiye'nin her yerinde olmak, ve Horasan erenleri ile Şahidi Hazretleri'nin mirasına sahip çıkmak olduğunu belirtti.

ALSINLAR AL BAYRAĞI SOMALİ'YE GİTSİNLER

Orhun Anıtları'na yolun, Kırım Tatarları'na binlerce evin, Gagavus Türklerine götürülen içme suyunun AK Parti döneminde yapıldığını belirten Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenlerine ve Balkanlar'da Evladı Fatihan'a  AK Parti'nin sahip çıktığını ifade etti.

Bunun vatanperverlik ve tarihe saygı olduğunu dile getiren Davutoğlu, Makedonya'da geçen ay yapılan Türkçe Bayramı'na kendisinin de katıldığını anımsattı. Bayramın düzenlendiği salonda bulunan vatandaşlardan birisinin kendisinden binlerce al bayrak istediğini aktaran Davutoğlu, bunun üzerine Makedonya'daki Türkçe konuşulan her haneye bir al bayrak, Kuran-ı Kerim ve Türkçe sözlük göndereceklerini söylediğini anımsattı.

Bunun al bayrağı izzetle, onurla dalgalandırmak olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Bahçeli'ye, sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; alsınlar al bayrağı bir Somali'ye gitsinler. Emin olun Somali'de görecekler ki her yerde al bayrak var ve Somalililer o al bayrağı kendi bayrakları gibi bağırlarına basmışlar. Alsınlar ve Gazze'ye gitsinler her yerde al bayrağı ve sayın Cumhurbaşkanımızın resmiyle birlikte yan yana görecekler. Alsınlar al bayrağı, Kerkük'e, Irak'a, Suriye'ye gitsinler. Her yerde oradaki kardeşlerimizin al bayrağı kendi bayrakları gibi gördüklerini görecekler. Peki 2001'de bu var mıydı? Bu izzeti, bu ikbali Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne millet iradesine yaslanan AK Parti iktidarları sağladı. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Allah bir daha bu milletin başına IMF'den borç istemek durumunda olan zelil insanlar getirmesin. Allah, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dünyanın her yerinde onurla anılan bir devlet olmayı nasip eylesin."

Hiçbir yerde "Türküm" diyen bir kişinin başının eğilmemesini temenni eden Davutoğlu, AK Parti'nin davasının bu olduğunu belirtti.Libya'dan 25 bin Türk vatandaşını ve başka ülkelerin vatandaşlarını 10 gün içerisinde kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkardığını ifade eden Davutoğlu, Somali'yi yeniden inşa eden, Suriye'deki mazlumlara el uzatarak 5 milyar doları bu ülkeye ayıran güçlü devletin Türkiye olduğunu söyledi. Devlet felsefesinde Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine kadar aktarılan temel prensibin "insanı yaşat ki devlet yaşasın"  olduğunu aktaran Davutoğlu,  "Biz hem kendi insanımızı yaşatıyoruz hem devletimizi yaşatıyoruz" dedi.

AİLEYİ KORUMA PLANI

Son olarak aileyi, dinamik nüfusu koruma planını açıkladıklarını ve bu taslakla çalışan kadınlara çok özel haklar getirdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Ama sembolik olarak en önemlisi ne biliyor musunuz? Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak doğan her çocuk doğduğunda annesine ilk altın devletimizden hediye verilecek" diye konuştu.

Kendileri için anneliğin en kutsal misyon olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

"Annelerin ayaklarının altından öpen bir kültürün mensuplarıyız. Daha önce, bizden önce iktidarlar şunu yapıyordu. Diyorlardı ki 'Türkiye'nin kişi başına geliri artsın diye nüfus kontrolü yapalım, doğum kontrolü yapalım, mümkün olduğu kadar az nüfusumuz olsun ki ortalama gelirimiz artsın.' İşte insanı yaşatmayı düşünmeyen zihniyetin ürünü bu. Biz ise diyoruz ki hem nüfusumuz artacak hem gelirimiz artacak."

Davutoğlu, partililerin "Muğla'da tek parti, AK Parti" sloganları üzerine, "Artık CHP'liler, MHP'liler biraz korkmaya başlasın, galiba Muğla ayağa kalktı. Ayağa kalkın Muğlalılar, ayağa kalkın" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ YERDE DURMAKTANSA YALNIZ DURMAYI TERCİH EDERİZ"

Davutoğlu, "Hiçbir engel, bizim omuz omuza sizlerle beraber yürümemize mani olamaz. İnşallah 2015 Haziranı belki de Türk siyasi tarihinin, demokrasi tarihinin en kritik seçimi olacak ama en büyük zaferi de 2015 Haziranı'nda yaşayacağız inşallah" dedi.

Sloganlar üzerine Davutoğlu, "Biz hak olduğunda adalet gerektirdiğinde yanlış yerde durmaktansa yalnız durmayı tercih ederiz ama hiçbir zaman da yalnız olmadık. Rabbi ile beraber olanlar hiçbir zaman yalnız değildir. Milletiyle beraber olanlar hiçbir zaman yalnız değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, partililerden, 2015 Haziran'ı, seçim akşamına kadar AK Parti'ye destek için çalışmalarını isteyerek, "Siz Muğla'da AK Parti'yi birinci parti yapın, yüzde 50'yi geçin, Konya'dan önce Muğla'ya gelip teşekkür ziyaretinde bulunacağım. Milli iradeye meydan okuyanlar bilsinler ki hiçbir yer AK Parti için başkasının kalesi, başkasının önemli bir güç merkezi değildir. AK Parti her yerdedir, her yerde olacaktır, her yerde birinci parti olacaktır" diye konuştu.

 
Yıldızlar ringe çıktı
 
Güllüce’den şok tespit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Her Birimiz Birer Menderes’iz’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Adnan Menderes gibi milletin bekası ve demokrasi ...
‘Büyük düşünmek cücelerin işi değildir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Bölgesel ...
Davutoğlu: “İslam İyiliklerin Kaynağıdır”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, batıda yaygınlaşan İslam ...
 
‘Erdoğan’a minnetarız’
24 Nisan’da Çanakkale Zaferi’nin Türkiye-Azerbaycan’ın birlikte kutlanacağını ...
Güllüce’den üniversitelilere müjde
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 500 üniversite öğrencisine burs verecek.
Kamu'da Şeffaflık Reformu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamu Yönetiminde Şeffaflık Reformu'nu açıkladı. ...
 
‘Sağlıklı bir millete biz layığız’
Erdoğan, “Sağlıklı bir nefes, bir devletin fedasına eğer mal olabiliyorsa ...
‘Türkiye bir insanlık dersi veriyor’
Ala, "Küresel terörün iletişim devriminden yararlanarak artık sınır tanımaz ...
‘Millet ayağa kalktı, durduramayacaksınız’
Bakan Güllüce “Boşuna uğraşıyorsunuz, bu millet gelişecek. Dünyanın 10 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva