ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>TÜRKİYE
15 Aralık 2014 Pazartesi - 19:25

Cumhurbaşkanı'ndan tarihi tespit

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini ifade ederek, “Bazı gazeteler ve çevreler Türkiye ekonomisi hakkında gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar."dedi

Cumhurbaşkanı ndan tarihi tespit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini ifade ederek, algı operasyonlarıyla yalan haber ve manşetlerle Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlar ile hiçbir şekilde uzlaşmayacaklarını ve onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceklerini söyledi.

Kocaeli’de Tüpraş’ın 3 milyar dolar maliyet ile tamamladığı fuel oil dönüşüm tesisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüpraş fuel oil dönüşüm tesisinin ülkemiz, ekonomimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu büyük yatırımdan dolayı tüm Tüpraş çalışanlarına; şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye olarak gerçekten büyük bir gurur gününü büyük bir iftihar manzarasını hep birlikte yaşıyoruz. İlave alt masraflar dahil 3 milyar dolarlık bir bütçe ile özelleştirme ve sonraki masraflar ile yaklaşık 10 milyarlık bir yatırım yapıldı. Türkiye’de tek seferde yapılmış en büyük yatırımın sonucunu devreye alıyoruz. İnşallah bu büyük yatırımın Türkiye ekonomisine de çok büyük faydaları olacak. İstihdama ihracata Türkiye’nin bir enerji üssüne dönüşmesine özellikle arkadaşlarımın ifade ettiği gibi cari açığın 1 milyar dolar azalmasına bu tesis vesile olacak” dedi.

Irak Türkiye boru hattı ile Türkiye’nin çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Erdoğan, “Bakü Tiflis boru hattı ile bu konum önem kazandı. Şimdi Akdeniz ve Karadeniz bölgelerimizde inşa edeceğimiz 44 milyar dolar tutarındaki iki nükleer santralimizle inşallah Türkiye enerjinin merkezi bir ülke konumuna gelecek. Türkiye bu ve bu gibi yatırımlarla enerjiye yön veren bir ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

"YALAN HABER VE MANŞETLERLE TÜRKİYE’YE HALA İSTİKAMET ÇİZMEYE ÇALIŞANLARLA HİÇBİR ŞEKİLDE UZLAŞMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini ifade ederek, “Bazı gazeteler ve çevreler Türkiye ekonomisi hakkında gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu operasyonlara rağmen Türkiye’nin tarihindeki en büyük sanayi tesisinin 3 milyar dolarlık bir tesisin açılışını gerçekleştiriyor olması çok manidardır. Kim ne derse desin kervan yürür. Tüpraş’ın hiçbir algı operasyonuna ihtimas etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması bütün bu operasyonları yapmaya çalışanlara en büyük cevaptır. Tüm yatırımcılara da bu örnek olmalıdır. İçeride ve dışarıda algı operasyonlarıyla yalan haberler, yalan manşetlerle Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Şahsımın ya da arkadaşlarımın orada olmaması hiç önemli değil. Burası demokratik bir ülke seçimle geldik milletimiz dilediğinde seçimle gideriz. Ama bu millet ülkesine her daim sahip çıkacak. Özellikle yeni Türkiye’nin kazanımlarına bu millet biz olmasak ta sahip çıkacaktır. Türkiye’yi eski günlere döndürme sevdalarından artık vazgeçsinler. Ekonomimiz her geçen gün daha da büyüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin ekonomiden de güç alarak barış içerisinde, inatla filizlenmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

“ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ TEHDİT EDEN ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINA DİL UZATANLAR KİM OLURSA OLSUN GEREKEN CEVABI ALACAKLARDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusal güvenliğimizi tehdit eden ülkemizin bağımsızlığına dil uzatanlar kim olursa olsun gereken cevabı alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün başlatılan operasyonla ilgili olarak ise “Atılan her adım hukuk içinde olacak ve kararda inşallah hukuk içerisinde yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecektir” dedi.

MEDYA ELEŞTİRİSİ

Tüpraş Fuel Oil tesislerinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de güzel şeylerin yaşandığını ifade ederek, “Türkiye’nin eski günlerine döneceği umuduyla kirli ittifaklara girenler bunun cevabını alıyorlar ve almaya devam edecekler. Bu yatırımlar ekonomimizin nereden nereye geldiğinin en güzel ifadesidir. İnşallah medya dünyası bu girdiği kirli ilişkilerden bir an önce sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtaracaktır diye umut ediyorum. Bu kirli oyunlara boyun eğenler milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Şantajlarla uluslararası çevrelerin bu ülke üzerinde kurduğu kumpaslara bu millet gelmiyor gelmeyecektir. Her zaman söylerim bi taraf olan ber taraf olur. O yüzden tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli ama yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğunuz zaman biliniz ki millet kazanacaktır. Ülkesinin bağımsızlığı karşısında saf tutanlar milletin karşısında yok olup gitmeye mahkumdur. Ekonomi siyaset ve medya dünyasının hiç tereddüt etmeden ülkenin istiklali tarafından saf tutacaklarına ben gönülden inanıyorum” dedi.

İstanbul’da dün başlatılan operasyon hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içeirsinde yürütülen operasyon karşısında içeride ve dışarıda bazı oyunlar sergileniyor. Eski Türkiye’yi özleyen tüm taraflar savcılarımıza hakimlerimize emniyet görevlilerimize belli merkezlerden hareket eden baskılar uygulamaya çalışıyor. Düşüne biliyor musunuz adımlar atıldığı anda AB’den biri çıkıp açıklama yapıyor. Sen ne biliyorsun da açıklama yapıyorsun? 50 yıldır ülkemizi kapıda bekleten AB’ ne biliyor ki ne diyebilir. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden ülkemizin bağımsızlığına dil uzatanlar kim olursa olsun gereken cevabı alacaklardır. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. AB’nin bu konuda hiç söz hakkı yok. Sabancı grubunun içerisinde Fahriye Erdal’ı bir kapıdan alıp diğer kapıdan bırakanlar bu ülke için bir şey yapabilirler mi?”

AB ÜLKELERİNE UYARI

AB ülkelerini Türkiye’nin kendi iç işlerine karışmaması yönünde uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Almanya ile görüşüyorum PKK ile ilgili hiçbir şey yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme laf ediyorlar. Avrupa ülkeleri benim ülkemin güvenliği konusunda iç meselemizde kendisinde müdahale yetkisi aramasın. Lütfen kendi işine baksın. Hakim ve savcılarımızın korkutulmasına sindirilmesine etki altına alınmasına biz hiçbir şekilde izin vermeyiz. Atılan her adım hukuk içinde olacak ve kararda inşallah hukuk içerisinde yasalar ve vicdan çerçevesinde verilecektir. İnanıyorum ki hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına hiçbir suçlunun da elini kolunu sallayarak çıkmasına izin vermeyecektir. Yapılanın yapanın yanına kaldığı ülke geride kaldı” dedi.

Olay basın özgürlüğü meselesi olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri söylüyorlar 17 yıl iki gözü görmeyen birini ele başı gösterip 122 kişiyi içeri alanlar şu anda bedelini ödüyorlar. Zulmü ve ihanet tarihin hiçbir döneminde cezasız kalmamıştır. Basın özgürlüğü diyorlar ama konu bu değil. Biz bunlar basın özgürlüğü dedikleri zaman ne demek istediklerini anlarız. Bize AB’den gelip içeride gazeteciler var diyorlar. Bende konuyu açacaklarını bildiğim için Adalet bakanlığından belgeleri aldırdım. İçlerinde terör örgütüne üye olmaktan polis öldürmeye kadar pek çok suç işleyenler var. Bunları önlerine koyduğumda hepsi sustular. Biz işimize bakacağız. Yalanlara, iftiralara algı operasyonlarına boyun eğmeden Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye gündemi belirleyen bir ülke olacaktır. Gündemi belirlenen bir ülke değil. Biz çözüm sürecini de ilerleteceğiz. Onların algı operasyonlarına inat biz barışı kardeşliği daha da filizlendireceğiz. Onlar Türkiye’yi çukura çekmeye çalışacaklar ama biz her zaman böyle yatırımlar ile Türkiye’yi hep yukarıda tutacağız. Türkiye artık böyle bir Türkiye. Bunu hafife almaya kimsenin gücü yetmeyecek” diye konuştu.

TÜPRAŞ FUEL OIL DÖNÜŞÜM TESİSİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN AÇILDI

Koç Topluluğu Şirketleri’nden Tüpraş’ın 3 milyar dolar yatırımla İzmit’te hayata geçirdiği Fuel Oil Dönüşüm Tesisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Başta motorin olmak üzere, ithal edilen katma değerli ürünlerdeki yerli üretimi artıracak olan tesis, Cumhuriyet tarihinde tek seferde gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olma niteliğini taşıyor. Tesis, üretime geçmesi ile ülkemizin cari açığını da yıllık 1 milyar dolar düşürecek.

Tüpraş’ın 3 milyar dolarlık yatırım ile hayata geçirdiği Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Petrol İş Sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut ile Koç Holding ve Tüpraş üst düzey yöneticileri ile çalışanlarının ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle gerçekleşti. Tören öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi ve tüm ünitelerin son teknoloji ile yönetiminin gerçekleştirildiği kontrol merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yatırımın hayata geçmesinin ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin ekonomideki en önemli sorunu dış ticaret açığından kaynaklanan cari açık. Herkesin yatırımdan kaçındığı var olan yatırımlarını durdurma noktasına getirdiği bir dönemde vizyon ve öngörü gerektiren bu kararlar yatırımı çok daha önemli konuma getirmiştir. Bizim için rafineri, kimya, demir, çelik gibi sektörlerde yapılan yatırımlar çok büyük önem sarf etmekte. Ülkemizde benzin fuel oil gibi ürünlerde üretim fazlası motorin gibi ürünlerde çok büyük üretim eksiği var. Motorin ülkemizde en çok tüketilen akaryakıt ancak üretimin üç katı talep ülkemiz içini ithalat anlamına geliyor. Asfalt fuel oil gibi siyah ürünleri motorin benzin LPG gibi beyaz ürünlere dönüştürecek olan bu tesis 3 miyar dolar yatırım maliyetiyle Cumhuriyet tarihinde bir anda bir alana yapılan en büyük sanayi yatırımı. 500’den fazla insan bu tesiste istihdam edilecek. Yan istihdamlarla bu sayı bini geçecek. Bu yatırımı değerli kılan bir diğer önemli hususta tüm çevre koşullarını dikkate alarak yapılması ve çevreye duyarlı olarak çalışacak olmasıdır. Yaklaşık 9 bin kişinin istihdam edildiği rafineri sektörü imalat sektöründe 4 bin 225 TL ortalama ile en yüksek maliyetle kişi istihdam eden sektör. Bakanlık olarak 3Y şeklinde formüle ettiğimiz yerli, yenilikçi ve yeşil üretim çerçevesinde politikalar belirliyoruz. Artık yatırım politikalarımızı sanayi, üniversite ve çevrenin bütün birimleriyle birlikte belirliyoruz” dedi.

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mustafa Koç, törende yaptığı konuşmada, “Koç Topluluğu olarak Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline olan inancımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Ülkemizin geleceğine yönelik hedeflerine ulaşmasında sorumluluk alıyoruz” derken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu inançla, ülkemiz için çok çalışmak, yatırım yapmak, üretmek, istihdam sağlamak ve vergi vermek öncelikli hedefimizdir. Kurucumuz merhum Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” felsefesi ile her zaman uzun dönemli hedeflere odaklandık. Bu uzun vadeli bakış açısıyla, yeni atılımlar yaparak Topluluğumuz içinde enerji şirketlerinin payını önemli ölçüde artırdık. Özelleştirme sonrasında, Tüpraş’ın Koç Topluluğu bünyesinde geçen son 9 yılında da toplam 5,2 milyar dolarlık yatırım harcaması gerçekleştirdik” dedi.

2005 yılının sonunda özelleştirme ihalesinin tamamlanmasının hemen ardından, Tüpraş’ın Akdeniz’in en önemli enerji oyuncularından birine dönüşmesini hedeflediklerini ve bu çerçevede Tüpraş’ın rekabetçi gücünü artırmak için yatırımlar yapacaklarını açıkladıklarını hatırlatan Mustafa Koç, “Bu hedefle, önemli bir milli değerimiz olan Tüpraş’ın, Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması ve Türkiye ekonomisine daha büyük katkılar sağlaması için yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük. Fuel Oil’i daha yüksek katma değerli ürünlere dönüştürecek yeni tesisimiz için cumhuriyet tarihimizde tek seferde yapılan en büyük sanayi yatırımını geçekleştirdik. İskele, demiryolu bağlantıları ve finansman gideri dahil olmak üzere toplam 3 milyar dolara mal olan Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin planlarımıza uygun şekilde üretime geçmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım, başta motorin olmak üzere, ithal edilen katma değerli ürünlerdeki yerli üretimimizi arttırması neticesinde ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Tesisimizin üretime geçmesi ile ülkemizin cari açığını yıllık yaklaşık 1 milyar dolar mertebesinde düşürmesini bekliyoruz. Ayrıca, yatırımımız Tüpraş’ı dünya rafineri sektöründe çok önemli bir konuma getirecek. Yeni tesisimizin üreteceği beyaz ürün miktarı ve ülkemiz için yarattığı katma değer göz önüne alındığında bu yatırımın aslında yeni bir rafineriye eşdeğer olduğunu da ifade etmek isterim” diye konuştu.

Ülkemizde akaryakıt piyasasının tam liberal bir yapıya sahip olduğunu; Tüpraş’ın uluslararası piyasalardan temin ettiği ham petrolü işleyerek, Akdeniz’de 53, Karadeniz’de 18 rafineri olmak üzere tüm dünya rafinerileri ile rekabet ettiğine de dikkat çeken Koç, şunları söyledi; “Koç Topluluğu Tüpraş’ı devraldığında şirketin rekabet konumuna dikkat çekerek amacımızın Tüpraş’ı uluslararası ve rekabetçi bir rafineri haline getirmek olduğunu belirtmiştik. Ürün kalitesi, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi bir çok konuda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile Tüpraş, Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketlerinden biri olma yolundaki hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Tüpraş, değerli birikimi ve yenilikçi uygulamaları ile sektörü yönlendirmek ve ülkemizin akaryakıt ihtiyacını karşılamada asli görev üstlenmiştir.Bu çerçevede, yine özel önem verdiğimiz ‘operasyonel mükemmellik’ hedefi ile kendini dünyadaki en iyi örneklerle kıyaslama çalışmaları gerçekleştirmiş ve üretim verimliliği, çevre ve iş güvenliği alanlarında tüm iş planlarını başarıyla yönetmiştir.”

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, tesisin başlangıçta hedeflendiği gibi 36 ayda tamamlandığını ve bu süre zarfında tüm rafinerilerin 2015’de yüzde 100 kapasiteye çıkaracak bakım, bağlantı ve alt yapı çalışmalarını da bitirdiklerini kaydetti. Erkut, toplam 17 ünite, depolama tankları ve 780 metre uzunluğundaki iskeleden oluşan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin inşaa ve montajında 10 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Tüpraş’ın uluslararası rekabet gücünü artıracak yeni Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin devreye girmesi ile birlikte mevcut 4 rafinerinin maksimum kapasiteyle çalışacağını vurgulayan Erkut, bu doğrultuda 2015 yılında 28 milyon ton ham petrol işlemeyi hedeflediklerini kaydetti. İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’daki rafinerilerden deniz ve demiryolları ile gelecek 4,2 milyon ton siyah ürünün yeni tesiste prosesten geçeceğini aktaran Erkut, “Siyah ürünler, burada 2,9 milyon tonu motorin olmak üzere toplam 3,5 milyon ton Euro V standartlarında çevreci beyaz ürüne ve 700 bin ton petrol kokuna dönüştürülecek” dedi.

Yeni tesisle birlikte Tüpraş’ın motorin üretiminin ikiye katlanarak yıllık 10-11 milyon ton seviyesine ulaşacağını belirten Erkut, jet yakıt ve benzinde yüzde 25-30 düzeyinde artış, fuel oil üretiminde ise yüzde 90 azalma olacağını söyledi.

Yavuz Erkut, yeni tesisin devreye girmesi ile 1 birim ham petrolden ne kadar yüksek katma değerli nihai ürün üretildiğinin göstergesi olan Nelson Kompleksitesi’nde İzmit Rafinerisi’nin 7,78’den, 14,5 seviyesine yükseleceğini belirterek, “İzmit Rafinerimiz dünyanın dönüşüm oranı en yüksek rafinerilerinden biri olacak. Tüpraş, dünya rafinaj sektöründe zirveye çıkmanın gururunu yaşamaktadır” dedi.

Tüpraş’ın 4 bin 700 çalışanı ile ülke ve yatırımcısına değer yaratmayı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artırarak sürdüreceğini vurgulayan Erkut, Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nde 500 kişinin görev yapacağını sözlerine ekledi.

 
Büyükşehir durmayacak
 
AFAD’tan DASK daveti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Niye telaşa düştüler?’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘paralel yapı’ operasyonu ile ilgili olarak, ...
‘Bu medeniyette ikilik olmaz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu medeniyette ikilik olmaz, yalnız birlik vardır. ...
‘Eşkıya ile konuşacak hiçbir şeyimiz yok’
Çözüm süreci ile ilgili herkesin müsterih olmasını isteyen Arınç, “Elinde ...
 
‘Onca saldırıya rağmen Türkçe ayaktadır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Kimse Osmanlıcanın öğrenilmesinden ...
‘İşte 2023 vizyonumuz bu’
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "İleri demokrasi, insani kalkınma, yaşanabilir ...
Ala'dan "Çözüm Süreci" açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm sürecini baltalama çabalarını reddediyorum" dedi.
 
‘İnsanlığın vicdanı olmaya devam edeceğiz’
Erdoğan, “Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme, haksızlığa ...
‘Biz hiç baraj hesabı yapmadık’
Davutoğlu, baraj tartışmaları ile ilgili olarak, “Biz hiç baraj hesabı ...
Erzurum BTE ve TANAP’la gündemde
Çavuşoğlu, "Azerbaycan ile birlikte oluşturduğumuz üçlü mekanizma toplantısını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva