ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
12 Aralık 2014 Cuma - 06:41

Ala'dan "Çözüm Süreci" açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm sürecini baltalama çabalarını reddediyorum" dedi.

Ala dan  Çözüm Süreci  açıklaması

ANKARA (İHA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm sürecini baltalama çabalarını reddediyorum" dedi.

Polis Akademisi'nde gerçekleştirilen Narkotim Projesi göreve başlama töreni sonrası gazetecilerin 'çözüm süreci' ile ilgili sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Böyle önemli bir program, proje yürütülürken elbette bazı yanlış anlaşılmalar, değerlendirmeler olacaktır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek husus medya üzerinden konuşmaktır" dedi. Ala, "Çözüm sürecini baltalama çabalarını reddediyorum" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA'DAN "ÇÖZÜM SÜRECİ" AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, çözüm sürecine ilişkin, "Kavramlara sadece kendi düşündüğümüz negatif anlamlar yükleyerek oradan bir çözüm sürecini baltalama çabasını reddediyorum. Bununla bu millete yazık ederiz, biz böyle düşünmüyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü'nde gerçekleştirilen "Narkotim Projesi” göreve başlama töreninin ardından gazetecilere çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin çok büyük bir problemini, millete ağır maliyetler ödetmiş bir problemini hükümet iradesiyle çözmeye çalıştıklarını belirten Bakan Ala, "Böyle önemli bir proje yürütülürken elbette bazı yanlış anlaşılmalar, değerlendirmeler olacaktır. Bu yanlış anlaşılmalara sebebiyet veren husus medya üzerinden zaten konuşmaktır. O bakımdan aslında işin esasında dair herhangi bir sorun yoktur" dedi.

"Kamu düzeni" kavramının milletin can ve mal güvenliğini korunması, temel hak ve özgürlüklerinin kanunların çizdiği çerçevede kullanılması, devletin görevini yapması, milletin de devletle işbirliği içerisinde sorunlarına vaziyet etmesinin adı olduğuna dikkat çeken Ala, "Burada mevzi değerlendirmelere kulak asmamak lazım. Bir cümle söyleniyor, bunun muhatabı olan o andaki basın mensubu arkadaşımız anlamış oluyor, dikkat ederseniz sonradan da bunlar düzeltiliyor. Bu yanlış anlamalarla, yol kazalarıyla bir yere varamayız. Bunlara takılıp kalmamak gerekiyor. Büyük resme, büyük projeye bakmak lazım. Orada adres de millettir" diye konuştu.

 

"BUNDA YANLIŞLIK NEREDE?"

Terör sorunundan en fazla sıkıntı çeken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki insanlar ile diğer bölgelerde yaşayan vatandaşların araştırmalara göre çok yüksek bir oranda çözüm sürecini desteklediğini belirten Ala, şunları kaydetti:

"Neden, Türkiye'nin geleceği için atılan en önemli adımdır da ondan. Yani gençlerimizin annelerinin nasıl ki çocuklarının Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmasını arzu ediyorsa, dağlarda olması yerine aşağıda siyaset yapmasını, katkıda bulunmasını, mühendis, öğretmen olmasını arzu ediyorsa bizler de siyasetçiler olarak gençlerimizin bütün dünyayla entegre bir biçimde hem kendi gelecekleri hem de Türkiye'nin geleceği için çalışmalarına ortam sağlamayı arzu ediyoruz. Biz burada eski Türkiye'nin paradigmalarıyla konuşmuyoruz. Yani biz Türkiye'de birlikte olalım, en güzel şekilde ileriye yürüyelim derken birbirimizin hakkına tecavüz edelim, Kürtçe konuşmayı yasaklayalım, insanları temel hak ve özgürlüklerinden mahrum edelim, demokrasi ve özgürlüklerimiz geliştirmeyelim' diye negatif bir dil kullanmıyoruz. Biz ileri demokrasi, çözüm süreci, gelişme, kalkınma ve kamu düzeni diyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin de en geniş ve güzel şekilde kullanılmasını istiyoruz. Bunun garantisini de devlet alır diyoruz. Bunda yanlışlık nerede?"

 

"KULLANILAN DİLİN MÜTENASİP OLMASI GEREKİYOR"

Çözüm süreci konusunda yapılan açıklamaların yanlış aktarıldığını belirten Bakan Ala, "Gazetede çıkan haber 'içinde makul şüphe bulunan güvenlik paketi' diyor. Güvenlik paketinin içinde makul şüphe yok. Düşünebiliyor musunuz tuzağı, burada dikkatli olmak lazım. Belki yazan da o niyetle yazmamış olabilir, suçlama yapmak niyetiyle söylemiyorum. Kullanılan dilin, meselenin hassasiyetiyle mütenasip bir şekilde dikkatli olması gerekir. Biz burada 'o onu dedi, bu bunu dediyle' yola devam edemeyiz. Bizim ortaya koyduğumuz ve üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz, çözüm süreci adı altında bir program ve proje var. Bunda bir sorun yok, bu devam ediyor. Ve biz kamu düzeninden ne anlıyorsak vatandaş da onu anlıyor; can ve mal güvenliğini anlıyor ama bunu sağlarken de insanların günlük hayatlarını daraltacak mekanizmalar, uygulamalara da geri dönmemeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"YANLIŞ ANLAŞILMALAR ÜZERİNDEN BİR DİSKUR GELİŞTİREMEYİZ"

"Yanlış anlaşılmalar üzerinden biz bir diskur geliştiremeyiz, böyle önemli bir sorunu 'efendim kim nasıl yanlış anladı, oradan ne çıkarırız' anlayışıyla yola devam edemeyiz" diyen Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Dün o ekipten bir arkadaşımız çıktı ve çok güzel Türkiye de onun ne demek istediğini anladı. Millettin anladığı gibi bir husus olmadığını yani özerkliğin olmadığını televizyondan anlattı. Ben onu tefsir, izah etmeyeyim. Rica ediyorum, Türkiye'de çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin tanımladığı bir şey var mı orada. Yani onu kullananın kendisine sorulduğunda izah ettiği biçime, o çerçevede bakmak lazım, yani nasıl izah ediyor. Dün akşam onu izah etti. Dolayısıyla kavramlara sadece kendi düşündüğümüz negatif anlamlar yükleyerek oradan bir çözüm sürecini baltalama çabasını reddediyorum. Bununla bu millete yazık ederiz, biz böyle düşünmüyoruz. İnsanlar düşüncelerini söylerler, tartışılır, önemli olan bizim gücünü halktan alan yöneticiler, hükümet olarak neyi nasıl kabul ettiğimiz, neyi nasıl yürürlüğe koyacağımızdır. Bunun muhatabı da halktır. Halkın genelinin arzusuyla bizim projelerimiz arasında bir uyumsuzluk yoktur. Nitekim bu meseleye çaba sarf eden HDP heyetinin de ortaya koyduğu dil arasında yani çaba arasında bir olumlu havanın geliştiği görülüyor. Ama zaman zaman insanların bir cümleyi bir yerde kullandığında onu çekip, buradan sorunu da büyüterek nasıl bu süreci bertaraf ederiz' çabalarını anlıyorum ama buna takılıp kalmayı anlamıyorum. Çünkü bu sürece başından beri karşı olanlar vardı, olabilir. Onların bir alternatif projesi de yok, o da olabilir, bunu da milletimiz değerlendiriyor ve onlara itibar etmiyor. İtibar ettiği şey, 'meseleyi çözün ve Türkiye vizyonunu ve hedeflerini ortaya koyun ve gerçekleştirin' diyor. Biz de onu yapıyoruz."

 
ATATEKNOKENT’ten tanıtım etkinliği
 
‘Siz isteyin, biz destek olalım’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İnsanlığın vicdanı olmaya devam edeceğiz’
Erdoğan, “Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme, haksızlığa ...
‘Biz hiç baraj hesabı yapmadık’
Davutoğlu, baraj tartışmaları ile ilgili olarak, “Biz hiç baraj hesabı ...
Erzurum BTE ve TANAP’la gündemde
Çavuşoğlu, "Azerbaycan ile birlikte oluşturduğumuz üçlü mekanizma toplantısını ...
 
3'lü Zirvede Erzurum damgası
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Dışişleri Bakanları, 3’lü toplantısının 4. Kars’ta yapılacak.
‘200 yıldır bize dayatılan ezberleri bozuyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatı boyunca kendisi ve yol ...
Ala gündemi değerlendirdi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Öyle yerden saldırıyorlar ki; başarılı olduklarında ...
 
‘Huzur bozanlar, demokrasi düşmanıdır’
Davutoğlu, “Bu bütün provokasyonlara rağmen inadına barış, inadına kardeşlik ...
‘Kadına şiddeti lanetliyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İki kadını kurtarmak ...
Güllüce: ‘Yerli malı kullananın yanında oluruz’
Güllüce, “ÇED kalktı, o yüzden ormanlar katlediliyor” gibi haberlerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva