ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Temmuz 2009 Salı - 00:44

Çifteminareler’e yeni imaj

İl Özel İdaresi, Çifte Minareli Medrese’de ‘jet onarım’ başlattı. Yer döşemelerinden ferforjelerine varıncaya kadar çevre düzenlemesi çalışmasına tabi tutulan tarihi eser, geceleri ise, özel bir ışıklandırma sistemiyle aydınlatılacak. 21 Temmuz’da sona erecek çalışmaların ardından, tarihi eserin çevresi baştan aşağı yenilenmiş olunacak.

Çifteminareler’e yeni imaj

 Erzurum İl Özel İdaresi, Çifte Minareli Medrese’de ‘jet onarım’ başlattı. Yer döşemelerinden ferforjelerine varıncaya kadar çevre düzenlemesi çalışmasına tabi tutulan tarihi eser, geceleri ise, özel bir ışıklandırma sistemiyle aydınlatılacak.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından tarihi Çifte Minareli Medrese’de yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları, son sürat devam ediyor. 21 Temmuz’da sona erecek çalışmaların ardından, tarihi eserin çevresi adeta baştan aşağı yenilenmiş olunacak. 14 ayrı projektörle geceye özel bir ışıklandırma sistemi kurulacak olan Çifteler’de, park sulaması ise, tam otomatik olarak yapılacak.
AÇILIŞI CUMHURBAŞMANI GÜL GERÇEKLEŞTİRECEK
Çalışmaların tamamlanmasının ardından 22 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edilecek olan Çifte Minareli Medrese, böylece yepyeni bir çevre düzenine kavuşmuş olacak.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden edinilen bilgilere göre, tarihi ve bedii eserlerin korunmasına yönelik olarak çıkarılan yasada yapılan değişiklikle, bundan böyle çevre düzenleme çalışmalarını İl Özel İdaresi üstlenecek. Bu çerçevede Erzurum İl Özel İdaresi tarafından Çifte Minareli Medrese’de başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları son sürat devam ederken, bakım ve onarım çalışmaları, 21 Temmuz’da sona ermiş olacak.
TARİHE IŞIKLANDIRMA DESTEĞİ
Önündeki parktan yer döşemelerine, park ferforjelerinden, ışıklandırmasına varıncaya kadar kapsamlı bir peyzaj çalışmasına tabi tutulacak olan Çifte Minareli Medrese, geceleri rengarenk ışıklar saçacak olan 14 ayrı projektörle ışıklandırılacak. Tarihi eserin önündeki park ise, tam otomatik sulama sistemiyle sulanacak.
ÇAĞDAŞ ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, yürütülen çalışmanın, Çifte Minareli Medrese’de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çevre düzenlemesi olacağını belirterek, kullanılacak kaynak miktarının da, 150 bin TL olacağını bildirdiler. 21 Temmuz’da sona erecek çalışmaların ardından, Çifteler’in 22 Temmuz’da yeni bir çevre düzeniyle ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ziyaret edileceğini kaydeden konu ile ilgililer, “Tarihi medresede özellikle ışıklandırma sistemi çok konuşulacak. Tarihi eserin dokusuna uygun olarak yapılacak olan yer döşemeleri, rengarenk ışıklar saçacak olan 14 ayrı projektör sayesinde Çifteler’e görsel bir heyecan kazandıracak. Medreseyi yeni çevresiyle izleyenler, adeta göz banyosu yapacak.” dediler.
Vatandaşlar, tarihi Çifte Minareli Medrese’nin çevresinde yürütülen çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi’ne teşekkür ederek, Erzurum’un sembolü haline gelmiş bir eserin çevresiyle de büyüleyici olması gerektiğini kaydettiler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
xxxxx 22 Temmuz 2009 Çarşamba 00:21

Çifte minarelerin onarımını bırakında birazda Karanlık Kümbet ve etrafındaki sokakları düzeltmeye bakın...Orasıda tarihi bir güzellik değil mi ? Kimler engel oluyorda bir türlü oralara bakım yapamıyorsunuz...Erzurum tek Çifte Minare değildir...Cumhurbaskanımıza birde o kırık dökük yerlerde gezdirin..Erzurumun en eski mahallesini bir biki kişi rant saglıyor diye kümbetin etrafına bakım yapmıyorsunuz baskan....Saygılar...

Yorumu oyla      6      4  
arif bakır 14 Temmuz 2009 Salı 13:58

güzel haber açıkçası gelen insanlar rahat rahat yürüsün ayakları burkulmadan rahatça gezsinlerr birde şu taşmağazalarına bi bakım onarım yapsalarr erzurumun en zengin caddesinde yürümek tarlada yürümeten zorr. lütfen şu kaldırımları yapsınlarr

Yorumu oyla      6      4  
Talat Dündar dundar@hacettepe.edu.tr 14 Temmuz 2009 Salı 08:47

Haber memnuniyet verici; Ancak 1- En önemlisi Çifte minarelerin orjınalinde orta avluda bahçe ve çiceklik yoktur burada bahçe zemindeki hareketleri hızlandırıyor.Eski haline mutlaka getirilmelidir 2-çevresindeki yer altı suyu nedeniyle tasman olayı hızlanmıştır,bu konuya eğilmelidir ve aynı şekilde arkadaki kümbet bu nedenle tasman nedeniyla her geçen gün biraz daha statik dengesini bozmaktadır 3-Atatürk Üniversiresinde iken bu hususları İl koordinasyon toplantıların da defalarca açıkladım.

Yorumu oyla      6      4  
Bekleriz 14 Temmuz 2009 Salı 08:32

Çifte minareler yeni imaj verercek sayin yetkililer birde ALLAH rizsa için Şu ERZURUM KALESİNİN etrafina ve içerisine bakin her yil içerisinde kazi kazan yaptırıyorsunuz sonuç hiç gitti paralar ertsi yıla birdaha bu savurganliği birakarak lütfen ATALARIMIZIN kemiklerini sizlatmadan şu kalenin iç ve diş dizyinin tez elden yaptırılarak gelen turistlere bari ayıp olmasin yoksa SAYIN Çumhurbaşkanimiza bizler ileteceğiz ayni sıkıntiları gündeme getireceğiz sizlerede ayip olur. Saygilar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu, kültür değerine sahip çıktı
Oltulu Aşık Mevlüt İhsani, Oltu Havzası Aşıklar Derneği tarafından mezarı ...
Bin yıllık geleneği yaşatıyorlar
Yaylacılar, bin yıllık ata mesleğini sürdürürken, hayvanları otlatarak, ...
“Kent Meydanı” önerisi
2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum’a, bir ‘kent meydanı’ ...
 
Erzurum dereceye giremedi
Muş'ta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının Türkiye finalinde ...
Dadaş Kızı gönülleri fethetti
Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Türkiye ...
Tatil Gerçeğimiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hane halkı Turizm Harcamaları 2007/2008 ...
 
EDT’den 90’yıl projesi
CİHAN/ Erzurum Devlet Tiyatroları (EDT) 23 Temmuz Erzurum Kongresi İçin Özel Bir Program Hazırlıyor.
Serdarlı’da Sünnet Şöleni
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi’nde “Sünnet Şöleni” ...
Doğu Anadolu’ya hayran kaldılar
İHA/Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası Araştırma ve Geliştirme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva