ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
 Komisyon İliç ilçesinde olay yerini inceledi
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
2024-ALES/1 sonuçları açıklandı
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
Erzurum'da faal mükellef sayısında kesintisiz artış
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
'Teşekkürler Büyük Erzurumspor Taraftarı'
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’da kaçak göçmen operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Temmuz 2009 Cumartesi - 02:30

Erzurum dereceye giremedi

Muş'ta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının Türkiye finalinde Kırşehir birinci oldu. Yarışmada Muş ikinciliği, Mersin de üçüncülüğü elde etti. Yarışmaya Kırşehir'den katılan ekip, 15 sorudan 13'üne doğru cevap vererek 130 puan aldı. Yarışmaya Amasya, Erzurum, Kırşehir, Muş, Mersin, Manisa, Ordu, Tekirdağ ve Karaman ekipleri katıldı. Yarışmayı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de izledi.

Erzurum dereceye giremedi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de çalışan 20 milyon insanın 5 milyonunu kadınların oluşturduğunu belirterek, "Çalışan kadınlarımızın yarısı tarımda ve hayvancılıkta iş yapmaktadır. Kadınlarımız Türkiye'nin beslenmesine tarımsal üretimine, ulusal ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Üretim faaliyeti ile birlikte bize annelik yapıyor, bizi eğitiyor." dedi. İngilizce seviyenizi test etmek için tıklayın
 ERZURUM DERECEYE GİREMEDİ
Muş'ta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının Türkiye finalinde Kırşehir birinci oldu. Yarışmada Muş ikinciliği, Mersin de üçüncülüğü elde etti. Yarışmaya Kırşehir'den katılan ekip, 15 sorudan 13'üne doğru cevap vererek 130 puan aldı. Yarışmaya Amasya, Erzurum, Kırşehir, Muş, Mersin, Manisa, Ordu, Tekirdağ ve Karaman ekipleri katıldı. Yarışmayı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de izledi.
EKER KADIN ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
Programda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de çalışan 20 milyon insanın 5 milyonunu kadınların oluşturduğunu ifade etti. Türk kadınların yarısının tarımda ve hayvancılıkta iş yaptığını ifade eden Bakan Eker, "Kadınlarımız Türkiye'nin beslenmesine tarımsal üretimine, ulusal ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Üretim faaliyeti ile birlikte bize annelik yapıyor, bizi eğitiyor. Bu kadar kutsal bir varlığın tarımsal faaliyetini, normal bir faaliyet olarak görmek yerine iktisadi bir faaliyet olarak görmek gerekmektedir. Her ekonomik faaliyetin bilgi ve teknoloji gerektirdiğini de bilmemiz gerekmektedir." dedi.
KIRSAL’DA KADINLARIN ROLÜ
Eker, Bakanlık olarak kadınların kırsal alanlardaki rollerinin daha önemli hale gelmesi, onların yaptıkları işte daha eğitimli, dolayısıyla daha verimli olmalarını tesis edecek bir dizi projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Eğitim ve yayın projeleri çerçevesinde çeşitli eğitim programları gerçekleştirdiklerine işaret eden Bakan Eker, şöyle devam etti: "221 bin kadın çiftçimize eğitimler verdik. Ev ekonomisi eğitim ve yayın çalışmaları çerçevesinde 321 bin kadınımıza eğitim toplantıları düzenledik. Hükümetimiz döneminde tarımsal kooperatiflerin desteklenmesi çerçevesinde bin 430 destekleme projesinden 136 bin aile faydalandı. Yine bu projelerden faydalananların tamamı kadınlarımızdır. Kooperatiflere öncelikli destekler veriyoruz. Bu tür derneklere 12.5 milyon TL destek verdik." diye konuştu.
KADINLARA VERİLEN ÖNCELİKLER
Hükümet olarak her alanda kadınlara özel öncelik tanıdıklarını vurgulayan Bakan Eker, "Geçen yıl ekim ayında kırsal alanda kadın çalıştayı düzenlendi. Kadınlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi için birçok önemli çalışma yapıldı. İnşallah Muş'a daha büyük bir salon kazandıracağız. Muş daha güzel salonları ve daha güzel etkinlikleri hak ediyor. DAP projesi kapsamında Muş'a olan borcumuza karşılık yeni bir salon yapacağız." şeklinde konuştu.
BÖLGESEL KALKINMA
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise bölgenin kalkınması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bu yörelerimiz, Türkiye ortalamasına göre geri kalmış iller. Bu illerimize yükmüş gibi bakılıyor. Bu bölgelerimizi bir yük olarak değil bir fırsat olarak görüyoruz. AK Parti iktidarı döneminde bölgesel kalkınmaya farklı bir bakış açısı ile bakıyoruz. Geçmişte bu bölgelerin varlıklarını yeterince değerlendiremediğimiz için bu bölgeler kalkınmada geri kalmışlardır. Bu bölgelerimizin geleceği çok farklı olacak. Özellikle üniversitelerimiz ve teşvik yasaları ile bu bölgelerimiz daha da kalkınacak. Kendine güvenen, sorunlarını belirleyebilen bir toplumsal yapıya dönüşmemiz gerekiyor. Muş Alparslan Üniversitesi'ni çok önemsiyorum. Alparslan 1 Barajımızın il ve ülke ekonomisine olan katkısını önemsiyorum. Bu olumlu gelişmeler doğrultusunda, toplumsal birliktelik ile daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum."
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaş Kızı gönülleri fethetti
Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Türkiye ...
Tatil Gerçeğimiz
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hane halkı Turizm Harcamaları 2007/2008 ...
EDT’den 90’yıl projesi
CİHAN/ Erzurum Devlet Tiyatroları (EDT) 23 Temmuz Erzurum Kongresi İçin Özel Bir Program Hazırlıyor.
 
Serdarlı’da Sünnet Şöleni
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi’nde “Sünnet Şöleni” ...
Doğu Anadolu’ya hayran kaldılar
İHA/Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası Araştırma ve Geliştirme ...
Erzurum’da tarihi eser operasyonu
Siirt Valiliği'nce, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına ...
 
Doğu Anadolu Yayla Şenlikleri başladı
Doğu Anadolu Bölgesinde yazın kendini iyice hissettirmesiyle birlikte, ...
Olur’da markalık festival
5.Akdağ Kültür ve Sanat Festivali, Erzurum’un Olur ilçesinde büyük bir ...
Tarihin şifresi Erzurum’da
Her geçen gün yenileri ortaya çıkarılan tarihi kalıntılar, Erzurum’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva