ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
OBM orman yangınlarıyla mücadeleye yoğunlaştı
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
Oltu’da Üniversiteliler Gençlik Festivalinde buluştu
UEFA Bölge Kupası Erzurum’da sahibini bulacak
UEFA Bölge Kupası Erzurum’da sahibini bulacak
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
Kaya Oltu UBF vizyonunu paylaştı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Temmuz 2009 Salı - 04:07

Olur’da markalık festival

5.Akdağ Kültür ve Sanat Festivali, Erzurum’un Olur ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Katılımın hayli fazla olduğu şenliklere, Meydan Ağalığını kazanan, Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Selcan Karagöl vurdu.

Olur’da markalık festival

 Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Olur İlçesi Akdağ Kültür Sanat Festivali bu sene 3 - 4 - 5 Temmuz 2009 tarihleri arasında yapıldı. Büyük katılımın olduğu festivalin son günündeki onur konuğu ise Vali Sami Bulut oldu.
ERZURUM’UN EN RENKLİ FESTİVALİ
Atatürk Anıtına çelenk konulması ve Saygı duruşunun ardından Akdağ doğa gezisi ile başlayan festivalin ikinci gününde çeşitli gösteriler, mahalli el sanatları sergisi, pekmez, bal, peynir ve buzağı kategorilerinde ürün tanıtımı, yarışmalar, panel ve aşıklar şöleni gibi etkinlikler gerçekleştirildi.Erzurum ve Artvin Bar Ekiplerinin yöresel halk oyunları ile başlayan 3. gün etkinliklerinde ise güreş müsabakaları izleyenlerin beğenisini topladı.
EN İYİLER SEÇİLDİ
Düzenlenen En İyi Bal Yarışması’nda, Eğlek köyünden Ziyattin Demirci 1’inci, Şaşpazarı Köyü’nden Birsen Yıldırım 2’inci ve Eğlek Köyü’nden İsmail Zengin ise, 3’üncü oldu. En İyi Pekmez Yarışması’nda; Ormanağzı Köyü’nden Fatma Güney 1’inciolurken, Sündüz Pala 2’inci, Aşağı Karacasu Köyü’nden Alperan Altay da, 3’üncü oldu. En İyi Buzağı Yarışması’nda Ormanağzı Köyü’nden İlhan Pala 1’inci, Olur Merkez’den Kaya Korkmaz 2’inci ve Akbayır Köyü’nden Ahmet Esen ise, 3’üncü oldu. En İyi Civil Peynir Yarışması’na da, Bedirhan Şimşek, Zeynep Özer ve İmdat Özer isimli üreticiler damgasını vurdu.
FOTOĞRAF SERGİSİ
Yarışmaların ardından misafirler El Sanatları ve Fotoğraf Sergisi’ni gezdiler. Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Alyılmaz tarafından “Orhun’dan Olur’a” adlı panel sunumunun ardından, konuklar akşam da halk ozanlarıyla coştular. Havai fişek gösterisinin yapıldığı şenlikler kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından da, Olurlulara müzik ziyafeti çekildi.
BULUT GÜREŞÇİLERE ÖDÜL VERDİ
Erzurum Valisi Sami Bulut’un da katıldığı törenlerde güreş müsabakalarında derece alan güreşçilere ödülleri verilirken, Kaymakam Selim Palamut ve Belediye Başkanı Rüstem Polat tarafından törenlere katılan misafirlere çeşitli yöresel hediyeler takdim edildi.
KARAGÖL, HANIMAĞA SEÇİLDİ
Kapalı bir havada başlayıp, öğleden sonra sağanak yağmurla ara verilen güreş müsabakalarında, Başpehlivan Oltulu Kenan Gür olurken, 2’inciliği Mehmet Bölükbaşı, 3’üncülüğü ise, Hikmet Sevim aldı. Başaltı pehlivanları ise Ahmet Bilici, Samet Tahtacı, İbrahim Bölükbaşı olurken, Oltulu Yakup Gör ise, 66 ile 70 kiloda birinci oldu. Avrupa Şampiyonu ve Dünya 2’incisi Ömer Çubukçu da, 71 ile 75 kiloda birincilik ipini göğüsledi.
Daha sonra yağmur altında ağa seçimine geçildi. Geçen yılın ağası Tuncay Şimşek, Belediye Başkanı Rüstem Polat ve Eskişehir’de ikamet eden Olurlu işadamı Ömer Ünlü arasında geçen ağalık yarışına, İl Genel Meclisi Başkanı Olurlu Avukat Selcan Karagöl de katıldı. Karagöl, 5 bin TL ile 2009-2010 Yılı Hanımağası seçildi. Program, Çay TV’nin röportajının ardından Milletvekili Muzaffer Gülyurt ve Hanımağa Selcan Karagöl’ün halkı selamlamasıyla sona erdi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleştirilen etkinliklere büyük katılım olduğu gözlendi.Festival organizasyonunu birlikte yapan Kaymakam Palamut ve Belediye Başkanı Polat, başta Vali Bulut olmak üzere tüm katılımcılara ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söylediler.
BEYLER KÖYÜ ŞENLİĞİ
Erzurum Valisi Sami Bulut Akdağ Festivalinin dışında İl özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’un Köyü olan Beyler Köyünde de şenliklere katıldı. Burada gülle ve taş atma yarışlarına da katılan Vali Bulut cirit gösterilerini de izledi. Buradaki şenliklere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’ta katıldı.
RİZE ÇAY TV, AKDAĞ FESTİVALİ’Nİ CANLI YAYINLA TÜM DÜNYAYA İZLETTİ
Festivalin 3’üncü gününde, Akdağ Bölgesi’nde güreş coşkusu yaşandı. Rize Çay TV, festivali uydu üzerinden dünyaya canlı izletirken, Çaykur ise, vatandaşa bedava çay ikram etti.
Kırdağ Şenlikleri’ne, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Valisi Sami Bulut, Vali Yardımcıları Gürkan Polat, Mehmet Gök, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Şenkaya Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı Uzundere Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Selcan Karagöl, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve meclis üyeleri, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ve meclis üyeleri birlikte katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abdullah 7 Temmuz 2009 Salı 08:46

erzurum tv'leri nerede çay tv canlı yayın yapıyor. festivalın gelecek yıllara yansıması dileği le

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihin şifresi Erzurum’da
Her geçen gün yenileri ortaya çıkarılan tarihi kalıntılar, Erzurum’un ...
Hasankale için işbirliği
Erzurum’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Hasankaleliler Sosyal ...
Kuş Turizmi Süreci
KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, Kars çevresinde bir ...
 
“Beyin göçü hız kazandı”
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. ...
Tesbihin de borsası var
Çorum'un Alaca ilçesinde öyle bir çay ocağı kurulmuş ki buranın müdavimlerini ...
Atatürk ve Erzurum” Gravür Resim Sergisi açıldı
Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürlüğü ...
 
Milli mücadelede “Dadaş “ damgası
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Erzurum’da, cesaret, yiğitlik ...
Termal Turizm umut oldu
Erzurum iki belediye tarafından yürütülen ciddi projelerin sonuçlanmasıyla ...
Türk el sanatlarına kurs desteği
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, bu yaz mevsimine “Geleneksel Türk El Sanatları”yla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva