ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SİYASET
23 Nisan 2011 Cumartesi - 06:22

CHP Seçim Bildirgesi açıklandı

Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim bildirgesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıkladı. Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı toplantının başlangıcında, CHP'yi ve projelerini anlatan kısa filmin gösterimi yapıldı. Ardından da CHP'nin milletvekili adaylarının isimleri okundu. Kılıçdaroğlu, ''Adaylarımızı tanıdık, umuyorum ki önümüzdeki seçimlerde bütün adaylarımız ön seçimle gelecekler. Bunun çalışmasını yapacağız'' dedi.

CHP Seçim Bildirgesi açıklandı

 EDA IŞIK (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde bütün adayları önseçimle belirleyeceklerini ve bunun çalışmasını yapacaklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim bildirgesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıkladı. Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı toplantının başlangıcında, CHP'yi ve projelerini anlatan kısa filmin gösterimi yapıldı. Ardından da CHP'nin milletvekili adaylarının isimleri okundu. Kılıçdaroğlu, ''Adaylarımızı tanıdık, umuyorum ki önümüzdeki seçimlerde bütün adaylarımız ön seçimle gelecekler. Bunun çalışmasını yapacağız'' dedi.
ADAY BELİRLEME
Milletvekili adayı belirlemenin zor olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Burukluk yaşayanlar olacak ama hep beraber yaralarımızı sarıp yolumuza devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin önünde ciddi sorunlar var. Bu ciddi sorunları güçlerimizi birleştirerek yola çıkarak ancak aşabiliriz. Türkiye bizi bu ciddi hamleyi yapmak için bekliyor'' diye konuştu.
ÇHP’NİN KONUMU
CHP'nin sadece Türk siyasal yaşamında değil, dünya siyasetinde de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, demokrasi ve özgürlüklere vurgu yaptı. Demokrasi ve özgürlüğün gelmesi için yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''İlk yapacağımız iş birilerinin yaptığı gibi değil, bizim evrensel değerlere sahip olarak demokrasi ve özgürlüğü getirmemiz gerekiyor. Herkesin imrendiği ve 'Evet Türkiye Cumhuriyeti çağdaş bir ülkedir, Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasi var, özgürlükler var, sabahın beşinde kimsenin kapısı çalınmıyor evi polis basılmıyor' diyecek. Bu özgürlüğü getireceğiz Türkiye'ye. Onun için biz ilk hamlemizi anayasa ile yapacağız. Ama anayasa yaparken öyle oturacağız da bir partinin mutfağında anayasa hazırlayacağız diye bir düşüncemiz yok. Geniş katılımlı herkesin üzerinde düşündüğü taşındığı düşüncesini özgürce dile getirdiği, sivil toplumun bir anlamda fiilen çalışmalara katıldığı, üniversitelerin, baroların, meslek kuruluşlarının çalışmalara katıldığı destek verdiği ve her yurttaşın eline aldığı zaman gururla elinde taşıyacağı, 'evet bu benim anayasamdır' diyeceği bir anayasayı yaşama geçireceğiz.''
Medya, ticaret ve siyaset arasındaki ilişkileri de yeniden düzenleyeceklerini, medyanın halkın, gözü kulağı ve sesi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, ''Medyayı gerçek anlamda halkın sorunlarını dile getiren bir medya haline getireceğiz. Ve TRT'yi iktidarın borazanı olmaktan çıkaracağız. TRT gerçekten de halka doğru bilgi veren bir kurum haline gelecek'' dedi.
''YÜZDE 10 SEÇİM BARAJINI KALDIRMAK CHP'NİN BOYNUNUN BORCU OLACAK, "
Yargının bağımsız olması ve evrensel kurallar içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Birilerinin baskılarıyla karar verip, birilerinin hoşgörüsüyle beraat kararı veren bir yargı istemiyoruz. Yargı, kamu vicdanının temsil etmelidir. Verdiği karar kamu vicdanında kabul görmelidir'' diye konuştu.
HSYK
Önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Yargıçlar Kurulu oluşturacaklarını söyledi. Bu kurulda, bakanın ve müsteşarın, yani siyasi otoritenin yeri olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Yargıçlar Kurulunun, Teftiş Kurulunun bağlandığı bir otorite haline geleceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Siyasi otorite yargıçları denetlemeyecek. 'Git şu yargıca ceza yaz' demeyecek. Daha bağımsız, daha özgür bir yapı sağlayacağız. Yargıçlar Kurulunun ayrı bir bütçesi olacak. O bütçesiyle yola çıkacak. O bütçesini yasaların öngördüğü şekilde harcayacak. 'Maliye Bakanı bana izin verir mi vermez mi?' diye bir kaygı içerisine girmeyecek. Tam özgür, özerk, kamu vicdanını tam yansıtan bir yargıyı ayağa kaldıracağız'' şeklinde konuştu.
ADALET AKADEMİSİ
Hedeflerinden birisinin de Adalet Akademisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu akademiyi de Yargıçlar Kuruluna bağlayacaklarını söyledi. Özel yetkili mahkemeleri kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "12 Eylül ürünü olan devlet güvenlik mahkemeleri vardı. O devlet güvenlik mahkemelerinin adını değiştirdik, özel yetkili ağır ceza mahkemesi dedik. Doğal yargıçlık ilkesine aykırı. Bunu da değiştireceğiz. Özel yetkili mahkemeler olmayacak. Birilerin borazanı olan mahkemeler olmayacak, birilerinin talimatıyla hareket eden mahkemeler olmayacak. Asıl dünyada, sosyal demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde evrensel kuralları benimsiyorsak, yargıda da evrensel kuralları benimseyeceğiz. Mademki biz özgür dünyanın bir parçası olacaksak. Yargıda da öyle olacağız. Yargımız da güven vermeli. 'Evet, Ankara'da yargıçlar var denebilmeli' Bunu sağlayacağız'' dedi.
SEÇİM BARAJI
Seçim barajını düşüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Düşünün, ben bir siyasal partiye oy veriyorum, ama o siyasal partiye verdiğim oy dolayısıyla o siyasal parti milletvekili çıkaramıyor, barajı aşamadığı için. Benim oyumla başka bir siyasi parti milletvekili çıkarıyor. Buna da milli irade deniyor. Bunun adı, Türkçesi milli irade hırsızlığıdır, bu hırsızlığa izin vermeyeceğiz. Mademki demokrasi diyoruz, mademki özgürlükler diyoruz, mademki çağdaş uygarlık diyoruz, mademki milli irade diyoruz, o zaman
milli iradenin parlamentoya tam yansıması lazım. Hem 12 Eylül'e karşı olacaksın ya da karşı olduğunu söyleyeceksin ama sonra dönüp 12 Eylül'ün getirdiği bir yasanın arkasına sığınacaksın. Bunu kabul etmiyoruz. Yüzde 10 seçim barajını kaldırmak Cumhuriyet Halk Partisinin boynunun borcu olacak, bunu kaldıracağız'' diye konuştu.
''BİZ NÜKLEER SANTRALLERİN YAPIMI İÇİN HALKA GİDECEĞİZ,''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Biz nükleer santrallerin yapımı için halka gideceğiz, referandum yapacağız. Halk ne derse ona karar vereceğiz'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için hazırladığı seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, ''Kürt yurttaşlarımızın kendi kimlikleri önündeki engelleri kaldıracağız. Onlar kendi kimliklerini, kültürlerini özgürce yaşayacaklar'' dedi.
FAİLİ MEÇHULLER
Faili meçhulleri aydınlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kayıplar var, o kayıplar için de uluslararası kurallar neyse onun gereğini yapacağız. 21. yüzyılın Türkiye'sinde ne kayıplar ne de faili meçhuller olacak. İnsana değer veriyorsak hiçbir insan kaybı olmamalı, hiçbir insan kör bir kurşuna hedef olup, yok olmamalı. Eğer insan kutsalsa, onun kutsallığına saygı olarak hem kayıpları hem faili meçhulleri aydınlatacağız. Failleri yargıya teslim edeceğiz. Bu CHP'nin demokrasi sözüdür. Hali hazırda başbakan olan kişi. Diyarbakır'a gidip 'size yeni bir hapishane yapacağım' demişti. Diyarbakırlılar oy verirse, halihazırdaki Başbakanımız onlara ikinci, üçüncü hapishaneyi de yapacaktır. Biz onlara hapishane değil, fabrika sözü veriyoruz, mahkumiyet değil, iş-aş sözü veriyoruz. Bütün Doğu'ya, Güneydoğu'ya, bütün Türkiye'ye veriyoruz o sözü. İşkence merkezi olarak bir dönem anılan Diyarbakır Cezaevi'ni, Toplumsal Barış Müzesi haline getireceğiz'' diye konuştu.
''HİÇ KİMSE, BEN EŞİT MİYİM DEĞİL MİYİM DİYE BİR KAYGI DUYMAYACAK"
Alevi vatandaşlara da vaatte bulunan Kılıçdaroğlu, Alevi vatandaşların da eşit yurttaşlık taleplerini bütün aşamalarda hayata geçireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Hiç kimse, ben eşit miyim değil miyim diye bir kaygı duymayacak. Bu ülkede yaşıyorsa, aynı havayı teneffüs ediyorsa, hepimiz eşitiz, özgürüz, hepimiz beraber çalışacağız'' dedi.
DOKUNULMAZLIK
Dokunulmazlıkları kaldıracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Kürsü dokunulmazlığına eyvallah, başımızın üstünde yeri var, düşünceye eyvallah, kitap yazmaya tamam ama ihaleye fesat karıştıran birisinin Türkiye'de millet adına söz söyleme hakkı var mı? Hayali ihracat yapan birisinin parlamentoya çıkıp ta 'ben Türkiye'de milleti temsil ediyorum' demeye hakkı var mıdır?'' dedi.
İktidarlarının ilk 4 ayında Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkartacaklarını, hedeflerinin toplumla barışık, toplumun güven duyduğu siyaset adamını egemen kılmak olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, toplumla siyasetçiler arasında var olduğunu belirttiği güvensizlik köprüsünü yıkacaklarını, vatandaşla siyasetçi arasında sağlıklı bir güven ilişkisi kuracaklarını söyledi.
Seçim bildirgesinde ekonomi politikalarını da açıklayan Kılıçdaroğlu, her yıl 800 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını bildirdi. Teşvik Uygulama Müsteşarlığını kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, iş adamlarının teşvik almak için yaptığı bürokratik işlemlerin farklı kurumlara değil, tek bir müsteşarlığa başvurmasını sağlayacaklarını ifade etti.
''İŞ ADAMININ ÖNÜNDEKİ BÜTÜN ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"
İşadamlarına çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, ''İş adamının önündeki bütün engelleri kaldıracağız, yeter ki sen yatırım yap arkadaş, istihdam yarat, önündeki engelleri kaldıracağız.Türkiye'de bürokrasiden şikayet eden iş adamını bırakmayacağız, bürokrasiden şikayet ortadan kalkacak. Biz iş adamlarımız, Mısır'a gitti, niye Mısır'a gidiyorlar? Türkiye'de toprak mı kalmadı, fabrika yeri mi yok? Ürünlerini satamıyorlar mı? Buradan söz, Mısır'ın sağladığı bütün olanakların daha fazlasını Türkiye'de sağlayacağız.Onlar Doğu, Güneydoğu'ya gelsinler, yatırım yapsınlar, istihdam yaratsınlar yeter ki gerekirse vergi dahi almayacağız. KOBİ'lere, sıfır faizli kredi vereceğiz. Ne kadar vergi veriyor, ne kadar sosyal güvenlik primi ödüyor, diyelim 100 lira. 100 lira öderse bir yıl sonra bankadan 100 lira sıfır faizli kredi alacak. Yatırım yapacak, istihdam yaratacak, bu proje Türkiye'yi ayağa kaldıracak projelerden birisidir. İşveren vergisini ödeyecek, primini ödeyecek, nasıl olsa kredi olarak alacağım diye. Böylelikle devletin vergi, prim tahsis edemiyorum olayı kalmayacak. Her seferinde uygulanan politikalar nedeniyle borç batağına batıp da vergisini, sosyal güvenlik primini ödemeyen iş adamı için 2 yılda bir mali af da çıkamayacak. Ne kadar vergi verir, ne kadar sosyal güvenlik primi ödersem o kadar çok kredi alacak'' diye konuştu.
''BİZ GİDECEĞİZ O MUHALEFET PARTİSİNE HESAP VERECEĞİZ"
TBMM'de başkanının muhalefet partisinden olduğu Kesin Hesap Komisyonu'nu kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Biz gideceğiz o muhalefet partisine hesap vereceğiz. Çünkü bizim alnımız ak'' dedi. Kılıçdaroğlu, 2'l arazilerinde yaşanan sorunun da CHP iktidarında çözüleceğini belirtti. CHP ile iktidar partisinin dünyaları arasında siyahla beyaz kadar fark olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Orman köylüsüne satıyorsunuz yıllardır babadan, dededen kullandığı yeri. Biz orman köylüsüne parasız vereceğiz aramızdaki fark bu'' dedi.
Konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'daki mayınlı arazilerin mayınlardan arındırılacağını da bildiren Kılıçdaroğlu, ''Mayından arındıracağız ve cumhuriyet tarihinin yapamadığı bir reformu yapacağız, toprak reformu diye topraksız köylüye vereceğiz o arazileri'' diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, 9 yıldır en büyük mağduriyeti yaşayan kesimlerden birinin de köylüler olduğunu ifade ederek, ''Çiftçi kardeşlerim unutmasınlar mazotu 1,5 lira yapacağız. Bu söz CHP'nin sözüdür'' dedi.
Taksi esnafının sorunlarına da çözüm üreteceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sürücü ve yolcuyu cam bölme nedeniyle ayıran daha güvenli araçlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, aracını yenilemek isteyen taksi esnafına bir defaya mahsus olarak KDV ve ÖTV alınmayacağı sözünü verdi.
Kılıçdaroğlu, Fiskobirlik'in yeniden ayağa kaldırılacağını, Karadeniz'de fındık borsası kurulacağını kaydetti. Nükleer santrallere de değinen Kılıçdaroğlu, ''Biz nükleer santrallerin yapımı için halka gideceğiz, referandum yapacağız. Halk ne derse ona karar vereceğiz'' dedi.
"SADECE TAŞERON İŞÇİLİĞİ DEĞİL, '4/B, 4/C UCUBESİNİ DE KALDIRACAĞIZ"
CHP iktidarında ilk 2 ay içerisinde Aile Sigortası Kurumu Kanunu tasarısını parlamentoya sevk edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ardından da yoksulluk envanteri çıkaracaklarını söyledi. Taşeron uygulamasına son vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Devlette taşeronluk olmaz. Çalıştırıyorsan adam çağırırsın adam gibi çalıştırırsın ücretini verirsin, kadrosunu verirsin. İş yasalarına tabi çalışır. Hakkı, iş güvencesi olur. Bir kişinin iki dudağı arasına işçinin iş güvencesini bırakamazsınız, bu doğru değil. O nedenle bütün taşeron işçilere sesleniyorum, CHP dışında hiçbir siyasal parti 'taşeron işçiliği kaldıracağım' demedi. Biz diyoruz, çünkü biz sizin partiniziz. Yani halkın partisiyiz. Bunları o kardeşlerim unutmasınlar. Sadece taşeron işçiliği değil, '4/B, 4/C ucubesini de kaldıracağız. Bakıyorsunuz iki kişi yan yana çalışıyor bir kamu kuruluşunda, birisi kadrolu, diğeri 4/B'li. Neymiş? 11 ay çalışıyor. Bir ay işine son, ertesi yıl yeniden bir sözleşme, tekrar aynı sistem devam. Aynı işi yapıyorlar, niye aynı parayı almıyorlar? Niye aynı güvencelere sahip değiller? İkisi de insan değil mi? Bu uygulamaya da son vereceğiz. Kurallar herkes için eşit olmalı. Mademki eşitlikten yana bir toplumuz, mademki doğruluktan, dürüstlükten yana bir toplumuz o zaman insanlar arasına fark koymayacağız.''
Organize sanayi bölgelerine yatılı meslek liseleri kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, nitelikli ara eleman ihtiyacının böylelikle karşılanacağını ifade etti.
Konuşmasında CHP'nin askerliğe yönelik projesini de anlatan Kılıçdaroğlu, askerliği önce 9 aya ardından aşamalı olarak da 6 aya indireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Bize diyorlardı ya 'kaynak nereden bulacaksınız' diye, 15 ay süren askerliği dokuz aya indirdiğimizde dokuz aya inen askerliği de aşamalı olarak altı aya indirdiğimizde ortaya çıkan tasarrufu düşünün. Bu tasarruf üretime gidecektir. Bu tasarruf istihdama gidecektir. Bu tasarruf Aile Sigortası'na gidecektir. Bu tasarruf Türkiye'de fabrikaların bacalarının tütmesine yol açacaktır. Biz akılcıyız, parayı nerede, ne zaman kullanacağımızı çok iyi biliriz'' dedi.
CHP SEÇİM BİLDİRGESİNİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarına değinerek, "Daha düne kadar Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi, Cumhuriyet hükümetlerinin kurduğu, en güvenilir kurumlardan birisiydi. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezine bu tür çağ dışı kalmış kafaların atanmasına engel olacağız" dedi.
Partisinin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için hazırladığı seçim bildirgesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıklayan Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarına değindi ve YÖK'ü kaldıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Daha düne kadar Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi, Cumhuriyet hükümetlerinin kurduğu, en güvenilir kurumlardan birisiydi. Çocuklarımız orada sınava girerken, hiçbirimizin aklına gelmezdi. 'Burada torpil olur. Hak etmediği halde birisi şu üniversiteye değil de şu
üniversiteye kaydını yaptırır' diye düşünmezdik. Ama şimdi hepimiz düşünüyoruz. Hadi biz düşünüyoruz. O bir milyon 700 bin taze genç. Yaşama umutla bakan genç. 'Ben üniversiteyi kazanırım, çalışırım, okurum, ülkeye yararlı olurum' diye umutla bekleyen genç. Onların umudunu da yok ettik. Bu ayıba son vereceğiz. Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi'ne bu tür çağ dışı kalmış kafaların atanmasına engel olacağız. Düşünün, önce, 'şifre yok' diyorlar. Sonra birilerine suçu atıyorlar. Sonra kabul ediyorlar. Sonra
koltuklarında kalıyorlar. Bu ayıp bile onların akademik kimliklerinin tartışmalı olduğunu bize gösterir. Zaten başındaki kişi de başka bir ayıptan ötürü daha önce toplumun karşısına çıkmış. Nereden bulurlar bu adamları? Hiç bu ülkede düzgün bir üniversite hocası yok mu? Aklı başında bir üniversite hocası yok mu? Etik değerleri gelişmiş bir üniversite hocası yok mu? Nereden bulurlar bunları getirirler? Akıl sır ermez. O da bunların mahareti herhalde'' diye konuştu.
"ANADOLU'DA 20 KENTİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"
Orta Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'in izlenen ekonomik politikalarla kan kaybı yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu, sadece İstanbul'u düşünmenin yetmeyeceğini Türkiye'nin tümünü düşünmek gerektiğini kaydetti. Anadolu'nun diğer yerlerinde de cazibe merkezleri oluşturulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Anadolu'da 20 kenti ciddi birer cazibe merkezi haline getireceklerini söyleyerek, bu çerçevede Konut ve Şehircilik Bakanlığı kuracaklarını ifade etti. İstanbul'u Londra ve Paris gibi, Avrupa'nın üçüncü bir kenti haline getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'un bilgisiyle, birikimiyle, kültürüyle diğer metropollerle yarışacağını söyledi. Amaçlarının hayatın her alanındaki entelektüellerin İstanbul'u yaratıcı bir kent haline getirmesi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, İstanbul'un dünyaya örnek bir marka kent olmasını hedeflediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Adapazarı'ndan Trakya'ya kadar uzanan yapı içinde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'da meydan kalmadı. İstanbul'da meydan bırakmayanlar, 'İstanbul'a nasıl 10 milyon kişiyi daha taşırız?' diye düşünüyor. Bu yanlış'' diye konuştu.
DIŞ POLİTİKA
Bildirgede izleyecekleri dış politika konularını da değinen Kılıçdaroğlu, dış politikada etken bir rol üstlenmek istediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yanında olmak bizim temel hedeflerimizden birisi olacaktır. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı dünyanın neresinde olursa olsun, 'acaba ben yalnız mıyım?' diye bir kaygı içine girmeyecek. Dış politikamız da insan endeksli olacak, bunu yapacağız'' dedi.
Değerler temelli bir dış politika izleyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, eşitlikçi bir dış politikayla, insan haklarına saygılı bir dünyayı diğer ülkelerle beraber yaratmayı istediklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün halkların demokrasi ve özgürlük taleplerine kapalı kalmamalıdır. Özgürlük ve demokrasi talep eden bütün halkların yanında olmalıyız ve bunu sağlamalıyız. Dayanışmacı bir dış politika gütmek istiyoruz. Dünyada yaratılan refahın hakça
bölüşülmesini talep etmeliyiz. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz'' diye konuştu.
"BİZİM PROJELERİMİZ TÜRKİYE'YE LİG ATLATACAK PROJELERDİR''
Konuşmasında adaylara da seslenen Kılıçdaroğlu, ''Sizden isteğim, bu süreçte hepimiz çalışacağız. 'Listenin başındaydım, sonundaydım'... Hayır. Mademki bu listedeyiz, mademki 4 bin 200 kişi arasından seçilip geldik. Ki o 4 bin 200 kardeşimizin hepsi değerli insanlar, tamamı da özverili insanlar onlar da bu ülkeye hizmet etmek için çaba harcayan insanlar'' dedi.
Partililerden günün 24 saati çalışmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, ''Söyleyecek çok lafımız, projemiz var. Hiçbir Allah'ın kulu çıkıp 'arkadaş senin şu projen doğru değildir' diyemez. Vicdanı olan hiç kimse çıkıp 'senin şu projen yeterli değildir' diyemez. Vicdanı olan hiç kimse çıkıp 'sizin bu projeniz hayata geçirilecek türden bir proje değildir' diyemez. Bütün projelerimiz düşünülmüş, taşınılmış projelerdir. Eğer biz bir proje için 45 akademisyeni çağırıp sabahtan akşama kadar tartışıyorsak bizim
projelerimiz ayağı yere basan projelerdir. Ve bizim projelerimiz Türkiye'ye lig atlatacak projelerdir'' diye konuştu.
Hapisteki gazeteciler için Avrupa'dan milletvekillerinin gelmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Bu ayıbı kaldırmak istiyoruz. 'Bu ülkenin Başbakanı başka bir ülkede parlamentoda demokrasi dolayısıyla sınava çekilmemelidir' diyoruz. Bu bizim ağrımıza gidiyor. Demokrasi diyorsak demokrasiyi kendimizi için istemiyoruz. Biz yeri geldiğinde 'Ortadoğu halklarına örnek ülkeyiz' diyoruz. Allah aşkına nasıl bir örneklik bu?'' dedi.
Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde 81 ile gideceklerini belirterek, bazı illeri birkaç kez ziyaret edeceğini, günün 24 saatini değerlendireceğini, hedefe hızla, azimle, güçle ulaşacaklarını söyledi. ''Bizim hedefimiz kutsal bir hedef. Bizim hedefimizi insan odaklı bir hedef. Bizim hedefimiz bu güzel ülkede çocukların ailede huzur içinde yaşadıkları, gelecek güvencesi olan bir Türkiye yaratmak'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini ''CHP varsa herkes için var'' sloganıyla bitirdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk: "Müştereklerimiz zenginliğimizdir"
MHP Erzurum’da seçim çalışmalarına hız verdi. MHP İl Başkanı Zekai Kaya, ...
BBP, adaylarını tanıtacak
Adaylarını tanıtan Siyasi Partilerde heyecan her geçen gün artarken, AK ...
ZMO öngörülerine destek
12 Haziran’daki seçimleri için Ak Parti’den Erzurum Milletvekili adayı ...
 
Küçükler’den 23 Nisan kutlaması
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Ülkemizde demokratik ...
Adaylar STK’ların nabzını tuttu
AK Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları sahaya çıktı. Gruplar halinde ...
CHP adaylarını tanıtacak
CHP Milletvekili adayları,bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
 
MHP seçim yol haritasını belirledi
Milletvekili adaylarını partililere tanıtan Milliyetçi Hareket Partisi’nde ...
'Türkiye ekonomi sınavından geçti'
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, partisinin milletvekilleri, milletvekili ...
MHP adaylarını tanıttı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları yağmur ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva