ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Mayıs 2011 Pazar - 13:13

‘Büyüklüğümüzü Kur’ana saygıya borçluyuz’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Görmez, Yenişehir Mahallesi’nde İl Müftülüğü tarafından yaptırılan Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Cami Müezzini Bahçeli Ocak Kur’anı- Kerim okudu.

‘Büyüklüğümüzü Kur’ana saygıya borçluyuz’

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Görmez, Yenişehir Mahallesi’nde İl Müftülüğü tarafından yaptırılan Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temel atma törenine katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Cami Müezzini Bahçeli Ocak Kur’anı- Kerim okudu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, serhat şehrinde 3 tane, 4 tane, öyle yatılı hiç şuana kadar bir Kur’an kursunun olmayışının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.
Bu büyük eksikliği en azından hemen gidermek için böyle bir müessesinin temelinde bulunuyor olmaktan büyük bir mutluluk ve bahtiyarlık duyduğunu belirten Prof. Dr. Görmez; “Kur’an-ı Kerim bizim her şeyimiz, bizim rehberimiz, bize hakkı, hakikati, adaleti, bizi biz kılan bütün değerlerimizi bize öğreten kitabımız” dedi.
KURAN KURSLARININ TARİHÇESİ
Prof. Dr. Görmez, ‘’Bizim ecdadımız Kur’an saygısıyla taçlandırdı devletin büyüklüğünü. Biz büyüklüğümüzü ve yüceliğimizi rabbimize ve rabbimizin yüce peygamberine ve o peygamberin bütün insanlığa getirdiği o yüce kitaba olan sevgiye, saygıya borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız. Kur’an kurslarımız Cumhuriyet tarihinde çok önem arz eden müesseselerimiz olmuştur. Cumhuriyet kurulduktan hemen sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı kurulduktan hemen sonra merhum ilk Diyanet İşleri Başkanı Rifat Börekçi derhal Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal’e giderek: ‘Paşam büyük bütün illerimizde derhal gelecek nesillere, gelecek kuşaklara yüce Kuranımızı öğretecek kurslar Kürşat etmeliyiz’ demiştir’’ diye konuştu.
İNSAN SEVGİSİ VURGUSU
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kur’an kursu ile Türkiye çapında yoluna başladığını vurgulayan Görmez; “Daha sonra yanlışlıklar olmuştur. Bunu hepimiz tarihimizi okurken içimiz burkularak okuruz ve üzülürüz. Ancak bir müddet sonra 1940’lı yıllara gelindiğinde derhal bu ne büyük bir hata olduğunu, ne vahim bir hata olduğunu bütün idareciler, yöneticiler görmüş hissetmiş yaşamış ve daha sonra Kur’an eğitimin önü açılarak 40’lı, 50’li yıllardan itibaren bugüne kadar Kur’an kurslarımız sadece Kur’an öğretme merkezleri olmamış aynı zamanda insanı insan kılan yüce değerlerimizi, Kuranın bize getirdiği hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, Kur’an-ı bize getiren yüce peygamberimizin hayatını, ahlakını, iyi bir kul olmayı, iyi bir evlat olmayı, iyi bir eş olmayı, iyi bir komşu olmayı, iyi bir dost ve arkadaş olmayı en güzel bir şekilde öğreten müesseseler olmuştur. Adı Kur’an kursudur ancak içine girin göreceksiniz ki orada sadece Kur’an-ı Kerim değil aynı zamanda çok zengin bir program ile buralarda yetişen çocuklarımızın en azından dinini, imanını seven rabbini seven, peygamberini seven, milletini seven, insan sevgisiyle dolu insanlar olarak yetiştiklerini hepimiz müşahede ederiz’’ diye konuştu.
Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlarının çok önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Görmez, “Bu kurslarımızın bütün müfredatını, bütün programını yeniden gözden geçirdi. Bütün ders kitaplarını yeniledi, bütün hocalarını yeniledi, bütün hocalarının derslerini, ders kitaplarını yeniledi. Pedagojik formasyona uygun olmayan hiçbir unsur söz konusu değil. Hepsi yerine getirildi. İnşallah bu merkezde Kars’ta serhat şehrimizde geleceğin annelerini, geleceğin nesillerine Kur’an öğreten anneler yetiştiren çok önemli bir merkez olacaktır diye umut ediyorum. Kur’an elbette çok önemli, Kur’an kursları elbette çok önemli ama kız Kur’an kursları daha önemli’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Ahmet Kara ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından atıldı.
Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve daire müdürleri katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sırça Görünümlü Muhkem Saraylar..
“Allahım! Fakir bir kul olarak benim seni sevmemde şaşılacak bir şey ...
AB Hibe Programı panelle anlatıldı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından ...
‘Tertip demek, kardeş demek’
Türkiye'nin değişik illerinden Kırıkkale'ye gelen 65/1 tertipler birliktelik ...
 
Vatandaş tüketti, devlet kazandı
Vatandaş tüketti, Maliye kazandı. 2011 yılının ilk çeyreğinde tüketim ...
Yapılandırma süresi yeniden ele alınacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, vergi ve prim borçlarının ...
Erzurum'dan İstanbul'a Gönül Köprüsü
Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Gönül Köprüsü ...
 
Azerbaycan Türkleri Kurultay yapacak
Türkiye'de yaşanan Azerbaycan Türkleri 23 -24 Nisan tarihleri arasında ...
Tek Ebeveynli Aileler Araştırma sonuçları açıklandı
Boşanan ya da eşini kaybeden ebeveynlere vergi indirimi uygulamasının ...
Tarımsal Araştırmada bölgesel işbirliği
Erzurum’da gerçekleştirdiği toprak ve su kaynakları araştırmalarıyla tarım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva