ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
21 Nisan 2011 Perşembe - 04:33

Tarımsal Araştırmada bölgesel işbirliği

Erzurum’da gerçekleştirdiği toprak ve su kaynakları araştırmalarıyla tarım sektörüne yeni ufuklar çizen Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, bölge üniversitelerin ilgi odağı haline geldi. Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü ile Iğdır Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Tarımsal Araştırmada bölgesel işbirliği

(GHA) – Erzurum’da gerçekleştirdiği toprak ve su kaynakları araştırmalarıyla tarım sektörüne yeni ufuklar çizen Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, bölge üniversitelerin ilgi odağı haline geldi. Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü ile Iğdır Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, çeşitli tarımsal araştırmalar için Iğdır Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Iğdır Araştırma İstasyonu’nda ortaya koyulacak tarımsal araştırma çalışmalarının yanı sıra, Enstitü’nün Iğdır’daki istasyonu, Iğdır Üniversitesi’ndeki akademik personele yüksek lisans ve doktora çalışmalarında da kullandırılacak.
Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı 17 adet havza araştırma enstitüsünden biri olarak görev yapan Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, toprak ve su kaynakları araştırma programlarında araştırma, deneme ve demostrasyon çalışmalarını, Havza Yönetimi, Su Yönetimi, Toprak Yönetimi ve Yatırım Yönetimi adı altında 4 ayrı disiplinde yürütüyor. Ayrıca, araştırma projelerinde çalışan araştırıcıların, resmi kurum ve kuruluşların ve çiftçilerin toprak, su ve bitki analizlerini yapmak üzere tam teşekküllü bir laboratuara sahip olan Enstitü, Erzurum çiftçisine üretim sürecinde adeta yol arkadaşlığı yapıyor.
Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hikmet Birhan, Iğdır Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolü hakkında bilgiler verdi. Bölgede yürütülen araştırma çalışmalarının birlikte yapılması ve Enstitü’nün tecrübelerinden istifade edilmesi amacıyla Iğdır Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Birhan, “Enstitümüzün Iğdır’daki araştırma istasyonunu, Iğdır Üniversitesi ile birlikte kullanacağız. Halihazırda yürüttüğümüz ileri tarım teknikleri ve meyvecilik araştırmaları gibi çalışmalarımıza Iğdır Üniversitesi’ne ortak ederek, bölgede yeni bir hareketlilik oluşturacağız.” dedi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLECEK OLAN ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI…
Mikroklima özelliğine sahip Iğdır’daki araştırma istasyonunun, tam bir laboratuar hassasiyetinde olduğuna dikkati çeken Enstitü Müdürü Hikmet Birhan, “Araştırma istasyonumuzda Iğdır Üniversitesi ile meyve bahçelerinde basınçlı sulama sistemleri, yağmurlama, damla sulama ve torak altı sulama gibi konularda ortak çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca gübreleme ve zirai mücadele konusunda da, yine Iğdır Üniversitesi’ni imkanlarımızdan faydalandıracağız.” diye konuştu.
Iğdır Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün sadece araştırma çalışmalarını kapsamayacağına işaret eden Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Hikmet Birhan, üniversitede görevli akademik personelin de, yüksek lisans ve doktora çalışmaları için söz konusu araştırma istasyonunu kullanabileceklerini ifade etti.
BÖLGE İLLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ERZURUM’DAN KOORDİNE EDİLİYOR 
Öte yandan Erzurum ile Aziziye ilçesi arasında 1978 yılında kurulan ve 1979 yılında da hizmet vermeye başlayan Erzurum Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü’nün, bölgesel görev alanında Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinin bulunduğunu kaydeden Hikmet Birhan, “Yürüttüğümüz araştırma çalışmalarının bilimsel ölçekte yüksek standartlara sahip olması, bölgemizde yeni kurulan üniversitelerin de dikkatini çekmeye başladı. Erzurum ve bölgemizdeki çiftçilerin en yakın yol arkadaşı olan enstitümüz, bundan sonraki hizmetlerine çeşitlilik, hız ve kalite kazandırmaya devam edecek.” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dr.Zekeriya SEVİM 21 Nisan 2011 Perşembe 09:32

Sayın BİRHAN ve uzun yıllar birlikte çalıştığımız sevgili eski mesai arkadaşlarım. Başarılı olmak için değişmemiz ve dolayısıyla farkımızı farkettirmemiz gerekiyor. Değişmeyenin yokluğa mahkum olacağını unutmamalıyız. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum. Size de bu yakışır. Erzurum'dan güzel haberler duymaya ihtiyacımız var!!! Haberi yapan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin insan kaynağı güncelleniyor
Türkiye, insan kaynakları planlaması konusunda somut adım atıyor. İstihdam ...
Fotoğraflar 2. Dünya Savaşı’nı Anlatıyor
Oğuzhan Saygılı [*]/Geçtiğimiz haftalarda, 2005 yılında Türkçeye çevrilen, ...
Erzurum'dan veto
Türkiye Barolar Birliği (TBB), devlet güvenlik mahkemelerinin yerine oluşturulan ...
 
Okur yazarlıkta kız-erkek farkı azalıyor
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kız öğrenciler ile erkek öğrenciler ...
Erzurum'da okur yazar oranı yükseldi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Erzurum’un eğitim durumuyla ilgili olarak ...
Kar bereket mi, çile mi?
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Yıldız, ...
 
Uyku Laboratuarı ilgi buldu
Uykusunda horlayanlar, nefes alıp vermekte güçlük çekenler ve solunumu ...
TCDD’de online yatırım
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Erzurum’u yeni hizmetlerle ...
En çok kredi kartlarını şikayet ettik
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2010 yılında 7 bin 627 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva