ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
1 Haziran 2005 Çarşamba - 00:00

Bütün hastaneler kan ihtiyaçlarını

Kızılay'dan talep edecek Maliye Bakanlığı, tedavi yardımlarına ilişkin Bütçe Uygulama Talimatını yeniden düzenledi. Buna göre, üniversite hastaneleri dahil resmi ve özel hastaneler, kan ihtiyaçlarını Kızılay'a ait kan birimi bulunan yerlerde, buralardan talep edecek..

Bütün hastaneler kan ihtiyaçlarını

Bütün hastaneler kan ihtiyaçlarını Kızılay'dan talep edecek Maliye Bakanlığı, tedavi yardımlarına ilişkin Bütçe Uygulama Talimatını yeniden düzenledi. Buna göre, üniversite hastaneleri dahil resmi ve özel hastaneler, kan ihtiyaçlarını Kızılay'a ait kan birimi bulunan yerlerde, buralardan talep edecek.. Maliye Bakanlığı'nın Bütçe Uygulama Talimatı'na ilişkin tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Talimatı'a göre, kan sağlanmasında güvenli temin esas olacak. Hasta yakınlarının kan verecek kişileri bulmasının sebep olduğu sağlık ve sosyal sorunları önlemek için Kızılay kan birimlerinde kan ve kan komponentlerinin bulunduğu durumlarda, replasman kan alma yöntemi tercih edilmeyecek. Üniversite hastaneleri dahil resmi ve özel hastaneler, kan ihtiyaçlarını Kızılay'a ait kan birimi bulunan yerlerde, buralardan talep edecek. Kızılay Kan Merkezleri de istenen kan ve kan komponentlerini sağlık kurumuna talep edilen süre içinde ulaştırmakla yükümlü olacak. Söz konusu işlemler, ilgili sağlık kurumu ile Kızılay kan birimi arasında doğrudan gerçekleştirilecek. Hasta ya da hasta yakınlarından bu konuda herhangi bir talepte bulunulmayacak. Bu şekilde temin edilen kan ve kan kompenentlerinin bedeli, Kızılay kan birimlerince, Resmi Sağlık Kurumları Fiyat Tarifesindeki birim fiyatlar üzerinden yüzde 5 indirim uygulanarak ilgili sağlık kurumuna fatura edilecek. Sağlık kurumu da bunu birim fiyatlar üzerinden ücretlendirerek, hastanın kurumundan tahsil edecek. Hastalar için kullanılan kan ve komponentler için hastalardan ayrıca ücret istenmeyecek. EŞDEĞER İLAÇ UYGULAMASI YENİDEN DÜZENLENDİ Bütçe Uygulama Talimatı, 15 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmek üzere eşdeğer ilaç uygulamasını da yeniden düzenledi. Buna göre eşdeğer ilaç uygulaması, sınırlandırılmış bir terapötik eşdeğerlik olarak aynı endikasyon için kullanılabilecek aynı etken maddeyi içeren ürünlerin benzer dozaj formları arasında fiyat karşılaştırması esasına dayanacak. Bu çerçevede eşdeğer ilaç gruplarının her birinde indirim oranları uygulanmak suretiyle, ilaçların indirimli kutu fiyatı bulunacak. Bu fiyat üzerinden gruba dahil ilaçların ortak en küçük birimi başına düşen indirimli birim bedel hesaplanacak. İndirimli bedeller karşılaştırılarak da eşdeğer ürün grubu için geçerli en ucuz birim bedel belirlenecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz Kırmızıgöz 21 Mart 2013 Perşembe 10:38

Öncelikli olarak basının sesimizi duymasına, yorum ve eleştirilerimize açık olmasına şahsım adına çok sevindim. Mahmut Bey'in bu yazısının Erzurum Gazetesi ile ilgili düşüncelerimi pozitif yönde etkilediğini belirtmek isterim. Ve gerek Mahmut Bey'e gerekse Erzurum Gazetesine bu yönde şükranlarımı sunmak istiyorum.Ancak öncelikle duyarlılığımız ERZURUM.Birileri birlik ve bütünlüğümüzü zedeleyici olaylara sebebiyet veriyor...Bunu görmezden gelemeyiz...Türk Bayrağı'na, Türk Diline ve Türk Kimliğine hiçbir kimse kendi kimliklerini ispatlamak için saldırı da bulunamaz...Ve Devletine samimi duygularla bağlı Kürt kardeşlerimiz ile aramıza nifak tohumları sokamaz...Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor ve özellikle siyasetçilerin hassasiyetleri tırmandırıcı söylemlerden kaçınmalarını naçizane tavsiye ediyorum...

Yorumu oyla      11      4  
Albayrak 20 Mart 2013 Çarşamba 16:27

Kim ne derse desin sizinkisi doğru mahmut bey, bölücüleri değil haber yapmak örgütün ismini bile gazetenizde kullanmamalısınz. Bu bile büyük bir hizmettir. Yani hainin hakkı görmemektir.

Yorumu oyla      7      8  
hüseyin 20 Mart 2013 Çarşamba 15:54

Yazar perspektif olarak doğru yazsa da, konjönktürsel hülasalar olabilir.

Yorumu oyla      9      5  
Nuri Duman 20 Mart 2013 Çarşamba 15:47

Muhterem Aydınımız hemşehrim Mustafa Akdağ kardeşim,Kan kusarız,kızılcık şerbeti içtim deriz...Senden Allah razı olsun ,konuşacak çok şey var amaa.....saygılarımla

Yorumu oyla      9      7  
Misafir 20 Mart 2013 Çarşamba 15:03

Sayın yazar; 1. " Abartmadan, Tahrik etmeden, Doğrudan sapmadan" haber yapana diyecek mi var? 2. Başka yazılarınızda bu hassasiyet yok ise, okuyucunun serzenişi haksız mı? 3. Olaylar tarafsız haber verilmezse, DEDİKODU kazanını kim söndürecek? Hele de RESMİ AĞIZLARA ÇOOOK DAHA GÜVENİLMEK gerektiğinde?

Yorumu oyla      9      8  
Yildirim Denizli 20 Mart 2013 Çarşamba 14:29

Anlasilmistir.

Yorumu oyla      8      5  
Özgürlük 20 Mart 2013 Çarşamba 13:27

Anladığım kadarıyla yazar özgür değiliz ifadesini özellikle kullanmış. Çarpıcı olması bakımından. Bir de, insanın dış çevre etkilerini dikkate alarak hareket alanını daraltıyor olması gerçekte özgürlüğünü kısıtlıyor anlamına da gelmez mi? Bunu birçoğumuz yapıyoruz. Dar çevre sendromu diye diye tarif edilen şey aslında bu değil midir? Yahut, ayıplanır düşüncesiyle bir çok normal davranışımızı kısıtlıyor olmamız. Herneyse, ben şahsen böyle anladım. Kaldıki doğruda yapılıyor zannımca. Çünkü bölücü terörü yıllardır basının abartmaları bu noktalara getirdi. Bunları ademe mahkim edin bakalım şehirlerdeki terör eylemleri zaman içinde nasıl yok oluyor.

Yorumu oyla      10      7  
yoncalik, 20 Mart 2013 Çarşamba 13:12

Eger Erzurum halki bi bayram kutlayacaksa, biz bunu kendimiz organize edemezmiydik ? Elimize Türk bayragi alip, kürt kökenli vatandaslarimizla bu bayramda hep beraber halay cekemezmiydik ? Bu insanlarin bize ait, biz bu insanlara aitiz diyemezmiydik ? Ülkenin dört yanina nifak tohumlarini ekenlerin böylelikle heveslerini kursaklarinda birakmazmiydik ? Basiretsizlik bize Erzurumda "asla yasanmaz" denileni yasatti, ama halen susuyorsak acikca soruyorum biz ne istiyoruz? Makul ve akilli olan; Cikip sokaklara taslarla tas-sopayla peslerinden kosmak degil! Yazarak, konusarak, beraber olarak, disardan gelen Nifaklara karsi Erzurum halki olarak birlik-beraberlik icinde koca bi "hayir" diyebilmektir. Aksi takdirde bu nifaklar yaptiklarinin dogru oldugunu düsünüp, bölücülüge devam edecektir.Ediyorlarda !

Yorumu oyla      8      10  
yoncalik, 20 Mart 2013 Çarşamba 12:49

Kavram Karmasasi Bir: "Özgür degiliz" diyorsaniz, bu iradenize "disardan" müdahale ediliyor demektir. Fakat sizin demek istediginiz zannimca "Özgürüz" fakat "prensiplerimiz" var. Bi yazar olarak "kelimelere" en cok sizin dikkat etmeniz gerektigine inaniyorum. Kavram Karmasasi iki: Olaylara bakisimiz iki renkten olusmamali. Siyah-Beyazin arasinda binlerce renk var, bu anlamada ben yazarken "akilli-mantikli" bi renk bulunmasi noktasinda istirhamimi dile getirdim. Ki söz konusu ne molotof nede PKK dir, söz konusu olan bi ülkeyi bi arada tutan degerlerine karsi halki kiskirtmak-kamplastirmakdir. Ülke vatandaslarina "nefret" asilamaktir, vatandaslari bir arada tutan degerlere "dinamit" dösemektir. Bu "suc" degilmidir, bu tepkiye deger degilmidir ?? Susmak kabullenmektir ! Ülkede ipler coktan elden kacti, ama biz Erzurumumuza sahip cikmaliyiz.Erzurum halkinin disardan gelen "legal" kilifli bi bölücünün oyunlariyla bölünmesine izin vermemeliyiz.

Yorumu oyla      9      9  
bir yorum da bizden 20 Mart 2013 Çarşamba 09:42

Gördüğüm kadarıyla taraflı yazılar yazmaktasınız. Ne de olsa siz de siyasi bir gazetesiniz. Bu çok doğal. Erzurum tabiatında problem değil bu durum. Ama Erzurum dışındaki dünyayı daha geniş perspektifle gören insanlar doğru bulmamaktalar.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’daki Pancar üreticilerinin dikkatine
Şeker Kanunu Değişiyor Bakanlar Kurulu'nun şeker kotalarını yüzde 50 ...
TRAFİK DE YENİ DÜZENLEMELER YAPILDI
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce trafik düzenlemeleri yapıldı.
DEREYE DÜŞEN ÇOCUK BOĞULDU
Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Hatunan köyünde dereye düşen çocuk boğularak hayatını kaybetti.
 
Esnafın umudu, kredi
Finansal açıdan sorun yaşayan esnaf, banka kredilerine yöneliyor. Esnaf ...
AFET KONUTLARININ TEMELİ ATILDI
Aşkale'de 25 ve 28 Mart 2004 tarihlerinde meydana gelen depremlerde evleri ...
Doğu Anadolu Belediyeleri Erzurum’da toplandı
Doğu Anadolu Belediyeleri, Koordinatör Başkan ve Palandöken Belediye Başkanı ...
 
AK PARTİ İL BAŞKANI TANFER:
TARIM KESİMİNE VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, ...
HALK OYUNLARI YILDIZLARDA YAKUTİYE, ARTİSTİKTE PALANDÖKEN BİRİNCİ OLDU
BELEDİYELERİN FOLKLOR BAŞARISI Erzurum'da gerçekleştirilen Türkiye Halk ...
İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 552. YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNDE
ERZURUM ÇARŞI PAZAR Beylikdüzü Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva